υιοθεσία κουταβιού πίνσερ

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Γεια σας..
Ένα κουτάβι πίνσερ μόλις υιοθετήθηκε από φίλη μου η οποία όμως λείπει εκτός πόλης για μια βδομάδα..οπότε θα το φιλοξενήσω εγώ..
Η ιστορία είναι πολύ μεγάλη αλλα θα σας την πω με λίγα λόγια..Φίλη μου βλέπει στο δρόμο μια κυρία να έχει ενα κουτάβι πίνσερ 2 μηνών περίπου με λουρί στο λαιμό και να το ''σέρνει'' στο πεζοδρόμιο γιατί δεν προχωρούσε..πηγαίνει την ρωτάει τι και πως..εκεινη της εξηγει οτι ειναι ενα σκυλί που δεν το θελει γιατι το κανε δωρο ο πατερας στο παιδί χωρις να ρωτησει..το πηγαινει βολτα στο τετραγωνο για να κανει την αναγκη του και αυτό δεν κανει.η φιλη μου της εδωσε τηλεφωνο κ μετα από 10 λεπτα την παιρνει τηλέφωνο την φίλη μου για να την βοηθησει να το χαρισει και βρηκαμε οικογενεια αλλα αυτην την στιγμη λειπουν..το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι πρεπει να το ταισω σημερα..εχω σκυλι αλλα τρωει ειδικη τροφη για ενηλικες σκυλους και για διαιτα δεν γινεται να δωσω στο πινσερακι απο αυτην την τροφη.Σήμερα ειναι κυριακη οποτε δεν μπορω να αγορασω καινουρια..τι μου προτείνετε να της δωσω????

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συγνώμη αλλά εχθές δεν γνώριζες ότι θα το κρατήσεις 1 βδομάδα για να φροντίσεις να έχεις φαγητό για το ζώο?
Αγόρασε σήμερα ψητό κοτόπουλο από μια ψησταριά χωρίς καθόλου αλάτια και πιπέρια και δώστο με βραστό ρύζι, και αύριο πάρτου μια τροφή για κουτάβια.
Καλό θα ήταν να ξέρεις τι του έδινε η κυρία για να μην αλλάξεις διατροφή. Εμβόλια έχει κάνει? Αν όχι μην το πηγαίνεις βόλτες.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Λοίπον κοίτα έχουμε μπλέξει με ένα άτομο το οποίο από οτι φαίνεται είναι ανισόρροπο καθώς εμείς την ενημερώσαμε οτι πρέπει να ενημερώσει τον πρωην άντρα της οτι θελει να το δωσει για να μην εχουμε μπλεξίματα και δεν τον έβρισκε..εγώ ενημερώθηκα τελικα οτι θα το δώσει το σκυλί χθες το βραδυ κατα τις 11 για να το παρουμε τελικα σημερα το μεσημερι..μολις τωρα μου τηλεφωνησαν οτι τελικα θα το παρει ο αντρας της να το πάρει αλλά ακομα δεν εχει πάει..Αφού να φανταστείς χθες το βράδυ ήθελε να το αφήσει στο μπαλκονι για να μην της λερωσει τα χαλιά..και της είπαμε οτι θα ψοφήσει από το κρύο και οτι αν ψοφήσει θα την καταγγείλουμε στην φιλοζωικη στην αστυνομία οτι θες της είπαμε...και τώρα απλά περιμένουμε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kατάλαβα..τρέχα γύρευε δηλαδή.
Ελπίζω να βρεθεί στα χέρια σου σύντομα.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Να συμπληρώσω, πέρα από την τροφη, βεβαιωσου οτι το ενηλικο σκυλί έχει κάνει όλα τα εμβόλια (και τις αναμνηστικες δόσεις) και είναι απόλυτα υγιές ώστε να μην μεταδώσει κάποιο νόσημα στο κουτάβι. Επίσης καλό είναι να τα έχεις σε χωριστά δωμάτια τις ώρες που θα απουσιάζεις, για να αποφυγεις απρόβλεπτες αντδρασεις του δικου σου σκύλου.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Να συμπληρώσω, πέρα από την τροφη, βεβαιωσου οτι το ενηλικο σκυλί έχει κάνει όλα τα εμβόλια (και τις αναμνηστικες δόσεις) και είναι απόλυτα υγιές ώστε να μην μεταδώσει κάποιο νόσημα στο κουτάβι. Επίσης καλό είναι να τα έχεις σε χωριστά δωμάτια τις ώρες που θα απουσιάζεις, για να αποφυγεις απρόβλεπτες αντδρασεις του δικου σου σκύλου.
Το ενηλικο σκυλί ειναι ενα τσιουαουα το οπόιο το εχω 7 χρονια το οποίο το έχω μέσα στο σπίτι..οπότε είμαι εντελώς βέβαιη οτι έχει κάνει όλα τα εμβόλια..δυστυχώς είμαι είμαι το σπίτι όλη μέρα οπότε θα τα προσέχω συνεχώς....δεν αγχώνομαι για αυτό όσο για το τι θα το ταίσω αν τελικα το φιλοξενήσω γιατί όπως έγραψα και παραπάνω έχουμε να κάνουμε με ανισορροπους ανθρώπους..

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εφοσον δε θα υπαρξει προβλημα με το 2ο και θα τα προσεχεις κανενα προβλημα ;-)
Υπαρχουν πολλοι ανισορροποι εκει εξω (κι ελπιζω κανενας εδω μέσα :) ).. Σημασία εχει να πάρετε το κουταβάκι γιατί δεν το βλέπω καλα στα χέρια τους..
Μπραβο σας που ενδιαφερθηκατε.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Alexdimitro μπορείς να του δώσεις γιαούρτι που και αν δεν έχεις στο σπίτι μπορείς εύκολα να βρεις. Ίσως και κανένα βραστό αυγό (δε νομίζω να απαγορεύεται στα κουτάβια).

Καλή τύχη στο σκύλο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Alexdimitro μπορείς να του δώσεις γιαούρτι που και αν δεν έχεις στο σπίτι μπορείς εύκολα να βρεις. Ίσως και κανένα βραστό αυγό (δε νομίζω να απαγορεύεται στα κουτάβια).

Καλή τύχη στο σκύλο!
'Ολη μέρα θα φάει γιαούρτι με βραστό αυγό?

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
'Ολη μέρα θα φάει γιαούρτι με βραστό αυγό?
Μα μιλάμε για ένα κουτάβι πίνσερ του οποίου το βάρος θα είναι κάτω από κιλό! :)

Θεώρησα δεδομένο ότι το κουτάβι είναι πίνσερ μινιατούρα. Αν είναι στάνταρ αλλάζουν τα δεδομένα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μα μιλάμε για ένα κουτάβι πίνσερ του οποίου το βάρος θα είναι κάτω από κιλό! :)

Θεώρησα δεδομένο ότι το κουτάβι είναι πίνσερ μινιατούρα. Αν είναι στάνταρ αλλάζουν τα δεδομένα.
Ναι δεν μιλάω για τις ποσότητες αλλά για το περιεχόμενο :)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Το αυγό περιέχει περισσότερα είδη αμινοξέων :)πρωτεΐνες) από κάθε άλλη τροφή -συμπεριλαμβανομένου του κρέατος.
Το γιαούρτι επίσης είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνών, έχει προβιοτικά άρα είναι εύπεπτο και σαν τροφή είναι κοντά στο γάλα που πρόσφατα κατανάλωνε το κουτάβι.

Δηλαδή είτε το γιαούρτι είτε το αυγό είναι ένα, κατά το δυνατό, πλήρες γεύμα αποτελούμενο από προϊόντα που πιθανόν έχουμε στο σπίτι.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
αν και δεν συμφωνώ οτι γιαουρτι και αυγο μπορούν να αποτελέσουν γεύμα παρόλα αυτα επειδή είναι τα πιθανότερα να έχει κάποιος στο ψυγείο του καλά ειναι και αυτά.....αρκεί το γιαούρτι να μην ειναι αγελαδινό και πλήρες και το αυγό να είναι βρασμένο ή ομελέτα γενικώς ψημένο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγώ θα έδινα κοτόπουλο με ρυζάκι για να μην το πάει τσιρλιπιπί το μωρό αν δεν έχει συνηθίσει σε άλλες γεύσεις. Ας το πάρει και λύσεις για φαγάκι βρίσκονται.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Γιατί;
Σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι κουτάβι;
γενικά ο σκύλος μετά τον απογαλακτισμό δεν ανέχεται πάντα την λακτόζη και ειδικά το αγελαδινό γάλα είναι δύσπεπτο. Το γιαούρτι έχει τα ένζυμα που βοηθάνε στο να είναι ευκολοχώνεπτο αλλά και πάλι σε ένα κουταβάκι μπορεί ενα πλήρες αγελαδινό γιαούρτι να πέσει βαρύ.
Συμφωνώ με την Κυβέλλη πάντως. Το γιαούρτι δεν είναι γεύμα!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κατερινα τι νομιζες ολα σαν τα δικα μας ειναι;;; Εχεχε ;-)
Χα!Χα!Χα! Τώρα το είδα! ;)

Και όχι μόνο τα πίντσερ αλλά και όλοι οι σκύλοι!!
Μα τι να κάνουμε; Αφού έχουμε τα καλύτερα!!! :wink: