υπαρχουν ενστικτα ή ειναι ολα θεμα εκπαιδευσης?

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
ρε παιδια εχω ενα γερμανικο ποιμενικο 10 μηνων και ενα κανις ειναι πιο αγριο απο αυτον. τον εχουμε μαθει στα χαδια οποιος ερχεται σπιτι το χαιδευει ακομα και αν δεν τον γνωριζει. υπαρχει περιπτωση να του βγει το ενστικτο της φυλαξης?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι εννοείς "τον έχουμε μάθει στα χάδια"?

Γιατί οι σκύλοι φύλακες δεν έχουν στιγμές χαλάρωσης?

Η φύλαξη είναι καθήκον αγαπητέ και όχι κατάσταση!Ο σκύλος καλείται να είναι φύλακας, δεν είναι εξ'ορισμού!
Η φυλή του Γερμανικού Ποιμενικού και ο χαρακτήρας=ένστικτα κτλ κτλ είναι ο ορισμός της ισορροπίας, όχι της φύλαξης!Ο σκύλος όταν κληθεί θα βγάλει φύλαξη, όχι συνέχεια και παντού!Αυτό θα ήταν ανεπιθύμητο!
Φυσιολογικά μου φαίνονται όλα αυτά για ένα Γερμανικό Ποιμενικό με πιθανό ήπιο χαρακτήρα, ανεκπαίδευτο και χωρίς καθοδήγηση στα ερεθίσματα!

Η πρώτη ύλη είναι ο χαρακτήρας, έπειτα έρχεσαι εσύ και καθοδηγείς τα ερεθίσματα και έπειτα έρχεται η εκπαίδευση και δένει τον σκύλο!Μονόπατα τίποτα δεν γίνεται!Συνδυασμός χρειάζεται για να χτίσεις!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
10 μηνών είναι το σκυλί, μην τρελαίνεσαι.
Όσο για το καννις.. άλλο "άγριο" και άλλο "φύλακας"

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ο δικός μας Γ.Π. είναι 7 μηνών και επιτρέπουμε σε όλους να τον χαιδεύουν, ακόμα και σε αγνώστους στον δρόμο. Είναι φιλικός και φαίνεται να του αρέσει. Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κάτι για να δουλέψω το ένστικτο φύλαξης του και δεν νομίζω να κάνω στο μέλλον, γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδους εκπαίδευση και φοβάμαι μην κάνω ζημιά στον σκύλο από λάθος χειρισμούς μου.

Λιγα βράδια πριν, επειδή είχα κλειστή την πόρτα από το δωμάτιο που βρισκόμασταν, ο σκύλος δεν άκουσε τον φίλο μου που ερχόταν (συνήθως τον καταλαβαίνει από νωρίς), άκουσε μόνο τα κλειδιά στην κλειδαριά και πετάχτηκε κατευθείαν γαυγίζοντας 2-3 φορές με ένα τρόπο που δεν είχα ξανακούσει!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η πρώτη ύλη είναι ο χαρακτήρας, έπειτα έρχεσαι εσύ και καθοδηγείς τα ερεθίσματα και έπειτα έρχεται η εκπαίδευση και δένει τον σκύλο!Μονόπατα τίποτα δεν γίνεται!Συνδυασμός χρειάζεται για να χτίσεις!
+1

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr