υψηλή κρεατινινη

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Σιγουρα επηρεασε το ταισμα, αλλα λιγο που το συζητησα με τη φαμιλια, γιατροι και φαρμακοτριφτες δεν επηρεαζει τοσο. Τι εννοω... Πιθανα να μην ειναι 1,97 αλλα δε θα ειναι και στο κατω οριο. Δηλαδη θα ειναι παλι στο πανω οριο και ισως παραπανω, οποτε καλο θα ηταν να διαμορφωσω λιγο τη διαιτα πριν ξανακανω εξετασεις. Θα δουμε στις επομενες...
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εμπειρικα, σκυλια που γυμναζονται πολυ, κ καταναλωνουν ποσοτητες πρωτεινης, εχουν κρεατινινη τσιμπημενη, λιγο πανω απο τα ορια, οπως κ αρκετοι ανθρωποι αθλητες.
Αν τα αλλα της αιματολογικης ειναι ειναι νορμαλ (ουρια κλπ) κ ο σκυλος μυωδης κ υπερδραστηριος, θα το αγνοουσα προς ωρας κ θα το παρακολουθουσα σε βαθος χρονου.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγώ δεν θα μείωνα την πρωτείνη σε αυτην την ηλικία, θα προσεχα το ποσοστό κόκαλο με κρέας να μην υπερβαίνει το 15 % και θα το παρακολουθούσα , αυγά αν δίνεις πολλά μείωσε λίγο τους κροκους αλλα μην τους σταματήσεις.
Την επόμενη φορά ζήτα μια εξέταση ούρων , και γενικά καλ'ο ειναι να κανεις, δείχνει προβληματα πριν βγουν στο αιμα .

• Like
Reactions: medusa

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
Καλησπερα σας! Πηρα τα αποτελεσματα των εξετασεων του μικρου μου και θελω την γνωμη σας!Οπως εχω πει ξεκινησα ωμη διατροφη τον Δεκεμβριο και ειχα κανει εξετασεις Νοεμβρη! Τα αποτεσματα σε γενικες γραμμες ειναι καλα περα απο καποιες αποκλισεις που ειχε κ τις προηγουμενες φορες,δηλαδη εχει παρουσιασει ενα θεμα με τα αιμοπεταλια ειναι χαμηλοτερα απο το κανονικο εδω κ ενα μιση χρονο! Τον εχω παει σε τρια διαφορετικα εργαστηρια και τωρα εδω και 1 χρονο στο κτηνιατρικο πανεπιστημιο θεσ/νικης,αλλα μου λενε οτι δεν πειραζει αφου τα αλλα ειναι οκ! Να σημειωσω οτι περσι τετοια εποχη εκανε και θεραπεια 1 μηνα για ερλιχια ΧΩΡΙΣ να εχει στον γιατρο που ειχαμε!Ειχε κανει τεστακι κ βγηκε αρνητικο ομως για σιγουρια λεει ας κανουμε θεραπεια! Τελος παντων τα αιμοπεταλια ανεβαιναν οσο εκανε θεραπεια αλλα μετα παλι πεσανε!
Οι προσφατες εξετασεις του ειναι η απο τον Νοεμβρη και οι τωρινες.Ανησυχω και για τα λευκα του ομως γιατι ειναι πεσμενα και στις 2 εξετασεις! Μου ειπαν οτι δεν ειναι κατι για να ανησυχω! Εκανε κ ουρα/κοπρανα κ ηταν οκ! Ρωτησα για ερλιχιωση καλαζααρ κ μου ειπαν οχι! Εσεις τι λετε για ολα αυτα?

Attachments

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
1519737560321.jpg Και αυτοες ειναι οι τωρινες βιοχημικες του που παρατηρησα αυξηση στο σακχαρο κ στην τρανσαμιναση,μειωση στο φωσφορο κ ασβεστιο

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Καταρχάς στις τελευταίες εξετάσεις που παραθέτεις, στις παρατηρήσεις αναγράφει διορθωμένος αριθμός αιμοπεταλίων 175.000, που είναι πιο κοντά στα φυσιολογικά όρια.
Θυμάσαι από ποιο μέρος του σώματος πήρε αίμα ο γιατρός; Από το πόδι ή από τον λαιμό; Είναι πιο ασφαλές το δείγμα από τον λαιμό και καλό είναι να γίνεται από εκεί η λήψη.
Για ερλιχίωση και καλαζάρ υπάρχουν συγκεκριμένα τεστ που δείχνουν αν ο σκύλος νοσεί ή όχι.
Και οι αιματολογικές βέβαια μπορεί να δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά το σωστό είναι να γίνεται η ενδεδειγμένη εξέταση, ειδικά στο καλαζάρ, τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο.
Γενικά επίσης καλό είναι να μην φορτώνουμε τζάμπα τον σκύλο μας με φάρμακα και αντιβιώσεις αν δεν είναι βέβαιο ότι έχει κάτι.

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
Καταρχάς στις τελευταίες εξετάσεις που παραθέτεις, στις παρατηρήσεις αναγράφει διορθωμένος αριθμός αιμοπεταλίων 175.000, που είναι πιο κοντά στα φυσιολογικά όρια.
Θυμάσαι από ποιο μέρος του σώματος πήρε αίμα ο γιατρός; Από το πόδι ή από τον λαιμό; Είναι πιο ασφαλές το δείγμα από τον λαιμό και καλό είναι να γίνεται από εκεί η λήψη.
Για ερλιχίωση και καλαζάρ υπάρχουν συγκεκριμένα τεστ που δείχνουν αν ο σκύλος νοσεί ή όχι.
Και οι αιματολογικές βέβαια μπορεί να δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά το σωστό είναι να γίνεται η ενδεδειγμένη εξέταση, ειδικά στο καλαζάρ, τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο.
Γενικά επίσης καλό είναι να μην φορτώνουμε τζάμπα τον σκύλο μας με φάρμακα και αντιβιώσεις αν δεν είναι βέβαιο ότι έχει κάτι.
Ναι το ξερω οτι γραφει διορθωση για τα αιμοπεταλια επειδη μετα τα εβαλαν σε αλλο αναλυτη, αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ξαφνικα ειναι και τα λευκα χαμηλα! Απο λαιμο του παιρνουν αιμα παντα.
Και φυσικα γνωριζω για τα φαρμακα δεν ηταν ομως δικη μου αποφαση αλλα του γιατρου ή μαλλον δυο γιατρων! Παροτι το τεστ ηταν αρνητικο,ομως με τη θεραπεια ανεβηκαν στις 250.000 τα αιμοπεταλια κ μολις σταματησα την θεραπεια αρχισαν ν μειωνονται σταδιακα! Δεν ξερω τι να κανω! Τωρα με ανησυχουν κ τα λευκα γιατι ειναι η αμυνα του οργανισμου κ τωρα που τρωει ωμα καπως αρχισα ν φοβαμαι!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου για τον συσχετισμό ωμοφαγίας και αιματολογικών εξετάσεων, αλλά μάλλον όλοι ξέρουμε τι θα απαντήσει ....

Στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ γνωρίζω τον κο Μυλωνάκη που είναι αιματολόγος, αν θέλεις ψάξε να τον βρεις για να πάρεις μια γνώμη και από αυτόν.

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
Θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου για τον συσχετισμό ωμοφαγίας και αιματολογικών εξετάσεων, αλλά μάλλον όλοι ξέρουμε τι θα απαντήσει ....

Στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ γνωρίζω τον κο Μυλωνάκη που είναι αιματολόγος, αν θέλεις ψάξε να τον βρεις για να πάρεις μια γνώμη και από αυτόν.
Ναι ηδη μου ειπαν να σταματησω την ωμη κ να μαγειρευω! Αν κ τα προβληματα αρχισαν με την Αcana χαχα!
Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση κ θα επικοινωνησω σιγουρα με το γιατρο που μου ειπες!!!

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
To oτι ριχνουν το φταιξιμο για τις υψηλες τιμες στην πρωτεινη κ κατεπεκταση στην ωμη-σπιτικη διατροφη ειναι αρκετα ξεπερασμενο.
Ο σκυλος μου τρωει αποκλειστικα ωμα εδω κ 2 χρονια κοντα κ οι τιμες ειναι κανονικες.
Επισης κ η αμυνα του οργανισμου δεν πεφτει τρωγοντας ωμα,εμενα με καλαζαρ παλι μια χαρα βγαινουν κ οι αιματολογικες.

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
Καλησπέρες. Όπως είχα αναφέρει κάποια στιγμή, με την αδελφή μου μεγαλώσαμε μια σκύλα. Όταν την βρήκαμε, της κάναμε μια θεραπεία για ερλίχια και είχε μηδενίσει. Επίσης τότε είχαμε ανακαλύψει ότι τα νεφρά της είναι λίγο πιο μικρά από το φυσιολογικό. Πάντα οι εξετάσεις της έπαιζαν στα όρια με την κρεατινίνη. Πριν 2 χρόνια αναγκαστήκαμε να τη στειρώσουμε με αρχές πυομήτρας, η κρεατινίνη ανέβηκε στο 2 και κάναμε συντήρηση με τροφή (renal) όπου και έπεσε στα όρια. Πριν 2 μήνες κάναμε εξετάσεις και ενώ σε όλα ήταν καθαρή, έδειξε κρεατινίνη 3,80. πάλι συντήρηση να δούμε πως θα πάει για έναν μήνα όπου ανέβηκε στο 4,50. συνεχίζει με τροφή και παίρνει και σιρόπι pronefra εδώ και 3 εβδομάδες μαζί με zantac για το στομάχι γιατί έκανε εμετούς και μας είπαν ότι απαγορεύεται να κάνει λόγω αλλαγής οξύτητας κλπ. στις 2 βδομάδες ανεβαίνει 7! την πάμε γιατρό όπου μένει στον ορό 2 μέρες και πέφτει 5,80. μας είπε η γιατρός να την πάμε πάλι 2 φορές μέσα στην εβδομάδα να δούμε πως θα πάει. να σημειώσω ότι μιλάμε για ένα σκυλί 11-12 χρονών το οποίο όπως κάνει χαρές και χοροπηδάει, όλοι μας ρωτάνε αν είναι κουτάβι. όρεξη για φαί, παιχνίδι, να τρέξει,τα πάντα. καμία συμβουλή από κάποιον, πρόταση για κάποια εξέταση, ή κάτι που μπορεί να είχε προτείνει άλλος γιατρός σε αντίστοιχη περίπτωση;

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Έχει ανεβάσει και ουρία?

Τι άλλοι δείκτες έχουν γίνει? Για τη κατάσταση των νεφρών, συνήθως κάνουν συμπληρωματικά εξέταση φωσφόρου/ασβεστίου/καλίου/νατρίου. Εξέταση ούρων για πρωτεϊνουρία και up:c. Ενδεχομένως εάν επαναλάβετε τον υπέρηχο σε κάποιο εξειδικευμένο ακτινολογικό να έχετε μια καλύτερη εικόνα.

Επίσης, όταν έχει ανεβάσει τόσους υψηλούς δείκτες, συνήθως δίνουν αντιυπερτασικά.

Άλλα συμπτώματα δεν έχει? Ανορεξίες, ληθάργους, πολυουρία/πολυδιψία, έλκη στόματος? Σημειώστε αν έχει οποιαδήποτε περίεργο και συζητήστε το με το γιατρό η/και πάρτε μια δεύτερη γνώμη.

Πόσα κιλά είναι? Συζητήστε με το γιατρό σας, να σας δείξει να κάνετε συμπληρωματικά ορούς στο σπίτι, εάν χρειάζεται.

Συμπληρώματα Ω3, μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Αν και υποτίθεται ότι έχει το pronefra. Εμείς πάντως δίναμε εξτρά.

• Like
Reactions: vek

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Τον φεβρουαριο ειχαμε βρει υψηλη κρεατινινη 1,97. Αζωτο ουριας φυσιολογικο, μεση τιμη. Το ειχαμε αποδωσει οτι ο σκυλος ηταν φαγωμενος και γενικα τρωει αρκετο κρεας.
Μετα τους απανωτους αφρωδεις κιτρινους εμετους ειπαμε να ξανακανουμε εξετασεις, για παν ενδεχομενο. Τωρα ειδα οτι καποιος μου ειχε γραψει να κανω και ουρων, δε μου ειπε κατι η γιατρος, θα το συζητησω μαζι της.
Με ρωτησε αν πινει πολυ νερο η κατουραει συχνα, δε νομιζω, το αναποδο. Με φρικαρε λιγο ομως με τα σεναρια που θελει να αποκλεισει και ειμαι σε αναμενα καρβουνα.
Το γκρεμλιν μου φαινεται λιγο πεσμενο αυτο με ανησυχει. Δε ξερω συνεπεσαν και οι ζεστες αλλα ειναι πεσμενο.

Ασχετο, αλλα αναρωτιεμαι επισης , το υπερβολικο στρεσαρισμα την ωρα που περνει αιμα ο γιατρος επηρεαζει τις τιμες γενικοτερα? Μηπως να τον παω σε ασχετο νεο γιατρο μονο για την αιματοληψια που θα κατσει λογικα πιο χαλαρος, γιατι μετα την ενεση προχθες φρικαρει και μονο που τον ακουμπαει .

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Το μονο που επιρεαζει το στρεσαρισμα ειναι οι καρδιακοι παλμοι. Η χημεια του αιματος δεν μεταβαλλεται στις συνηθεις τιμες

• Like
Reactions: medusa

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
δεν παιζει ρολο το στρες πουθενα,ουτε στις βιοχημικες ουτε στις αιματολογικες.
αλβουμινες, πρωτεινες ολικες πως ειναι?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
Δε καταφεραμε χτες να του παρουμε αιμα ξανα. Δε γινοταν με τιποτα. θα ξαναδοκιμασω απο δευτερα με 2 φιλους που τους λατρευει και κανα στηθος κοτοπουλο στο χερι μηπως τον καλοπιασουμε η στη χειροτερη τον ακινητοποιησουμε εστω.

Το 1,97 ηταν πριν 5 μηνες που ειχαν γινει σε αλλο γιατρο. Μονο αυτα εχουν τα φυλλαδια, δε ξερω τι ειναι τουτα που μου λες...Τις εστειλα τις εξετασεις τωρα στη νεα γιατρο να τις δει.Ο παλιος αυτα παρακατω ειχε κανει.

ενα.jpg
δυο.jpg

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
τα εργαστηρια κρατανε συνηθως το αιμα για καποιες μερες...ρωτα τους αν μπορουν να κανουν συμπληρωματικη εξεταση.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.510
τα εργαστηρια κρατανε συνηθως το αιμα για καποιες μερες...ρωτα τους αν μπορουν να κανουν συμπληρωματικη εξεταση.
5 μηνες δε νομιζω . Και αφου πρεπει να κανει νεα να δουμε αν ειναι ψηλες παλι.

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Τα πιθανά αίτια του αυξημένου αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων είναι πολλά, όπως: σοβαρή αλλεργική αντίδραση, οξεία/χρόνια λεμφοκυτταρική ή μυελοειδής λευχαιμία, μυελοΐνωση, ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη, ρευματοειδής αρθρίτιδα, φυματίωση, έντονη σωματική ή ψυχολογική καταπόνηση (στρες