φάλαινα στη Κεφαλονιά!


Stelios-GS

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
54
0
Βουλιαγμένη
antonis_xl said:
Ειναι απιστευτα τα πλασματα που κριβονται στις Ελληνικες θαλασσες και οποιος θέλει τον προσκαλω για βολτα με σκάφος καποια Αυγουστιατικη βραδια να δει τεραστια σαλαχια!!!
Πολύ θα το ήθελα....θα πρέπει να είναι τέλειο!!! :p :p
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.457
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κάποτε προσπαθούσα να καταλάβω τι ζόρια τραβάνε ορισμένοι με τους σκύλους, και δεν μπορούσα να το καταλάβω...

Μιλώντας όμως με κάποιους φίλους που ασχολούνται με τις καταδύσεις, συνειδητοποίησα ότι η φοβία για τους σκύλους, είναι παρόμοια με την φοβία για τα μεγάλα ψάρια.

Όταν εξηγώ σε κάποιους ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται όταν συναντούν έναν σκύλο, καταλαβαίνουν όσα καταλαβαίνει όποιος φοβάται τα θαλάσσια είδη και του λένε να είναι ψύχραιμος.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει κάποιος τις φοβίες του, είναι η εξοικείωση του με αυτό που τον φοβίζει.

Το πιο αστείο είναι πως με την εξοικείωση, παύουμε να φοβόμαστε αυτά που κανονικά θα έπρεπε να φοβόμαστε:
Μια φορά τα 20 χρόνια, εαν ακούσουμε πως κάποιος φαγώθηκε από ένα ψάρι, θα τρέμουμε στην θάλασσα, ενώ... κάθε μέρα σκοτωνόμαστε 20-20 και άλλοι 100 μένουμε ανάπηροι από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, αλλά... δεν φοβόμαστε να οδηγάμε, να τρέχουμε, να παρανομούμε, κλπ.

Είμαστε για γέλια τελικά.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στις ελληνικές θάλασσες δεν υπάρχει τίποτα να μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά ... και ό,τι υπάρχει είναι στα πολύ ρηχά νερά, και ζεστά, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που νομίζουμε και φοβόμαστε ...

Η δράκαινα βρίσκεται στην άμμο και δεν πρέπει να την πατάμε 8) :D τσούζει πολύ ...

Η σκορπίνα επίσης , ζεί στα βραχάκια ακόμα και σε πολυσύχναστες παραλίες ... τσούζςει λίγο για κανα μισάωρο εκτός κι αν είσαι αλλεργικός ...

Η σμέρνα πολύ πολύ σπάνια αν ψαρεύουμε κυρίως στα ρηχά ή έχουμε ψαρια στα πόδια μας (πχ τα καθαρίζουμε στα βράχια) μπορεί να γίνει επικίνδυνη, συνήθως δεν πειράζει κουνούπι εκτός κι αν τραυματιστεί ...

Τα μεγάλα καρχαριοειδή και οι φαλαινες που κυκλοφορούν είναι πολύ πολύ σπάνια να τα συναντήσουμε αλλά ακόμα και έτσι δεν επιτιθενται σε άνθρωπο, τα σκυλοψαρα είναι λίγο πιο συχνά κοντα μας αλλά επίσης δεν είναι επικίνδυνα αν δεν κουβαλάμε ψάρια, κλπ κλπ ακόμα κι έτσι δεν επιτίθενται, έχω συναντηθει 3 φορες με σκύλο και αυτός φοβήθηκε περισσότερο :D

Τα πιο επικίνδυνα (από άποψη συχνότητας) είναι οι ανεμώνες και διάφορα είδη μέδουσες και αχινοί που μας ταλαιπωρούν όλους, παρά ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, η πιθανότητα να σε δαγκώσει πρέπει να είναι 100.000 φορές μικρότερη από το να σκοτωθείς περπατώντας στο πεζοδρόμιο :D

Παρ'όλα αυτά ΠΑΝΤΑ σεβόμαστε (και όχι φοβόμαστε) την θάλασσα την ίδια, γνωρίζουμε τα όρια και τις αντοχές μας και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ασκούμε μόνοι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άθλημα ή χόμπι που να θέτει σε κίνδυνο την ζωη μας έστω και με πολύ μικρές πιθανότητες. Καμία μέρα δεν είναι ''καλή και εύκολη'' και κανένα βάθος δεν είναι ''στο τσεπάκι μας'' το ''έλα μωρέ'' απλά δεν πρέπει να λέγεται ...
 


MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Το οτι βρεθηκε φαλαινα δν το θεωρω καθολου περιεργο το οτι βρεθηκε νεκρη και μαλιστα απο σφαιρα το θεωρω με επιεικια απαραδεκτο και τραγικο. :evil:
Δεν ντρεπομαστε λιγακι λεω εγω...

antonis_xl said:
Ειναι απιστευτα τα πλασματα που κριβονται στις Ελληνικες θαλασσες και οποιος θέλει τον προσκαλω για βολτα με σκάφος καποια Αυγουστιατικη βραδια να δει τεραστια σαλαχια!!!
Πρεπει να ειναι απλα μαγικο!!!!!!!!!

amangos εχεις απολυτο δικιο ειμαστε για γελια :lol:

Denis =D> =D> =D> Μου αρεσε παρα πολυ το κειμενακι σ...
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παρεπιπτοντως,στις ειδησεις προχθες ελεγαν οτι χτυπηθηκε απο πλοιο..οτι να ναι...
 


filippos12345

New Member
25 Μαϊου 2008
1
0
Καλησπέρα παιδιά.. ήμουν στην κεφαλονιά και είδα από κοντά την φάλαινα!!Βρεθηκε στο λιμανι στη περιοχη της Σάμης!! Ηταν εντυπωσιακο που το ειδα απο κοντα, το μονο κακο ηταν οτι μολις την εβγαλαν, βρωμουσε πολυ ασχημα!! Τραβηξα μερικές φωτογραφιες απο κοντα, αλλα δε φαινεται και πολυ καλα!! Ημουν πολυ τυχερος που πηγα εκεινη τη μερα Σαμη και ειδα τη φαλαινα, αν και ηταν ασχημο θεαμα να βλεπεις μια νεκρη φαλαινα!!

 








antonis_xl

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2008
92
0
antonis_xl said:
Θυμαμαι πριν 15-20 χρονια ενα τεραστιος φαλαινοκαρχαριας μηκους 10 μετρων ειχαι πιαστει στα ανοιχτα της Αλεξανδρουπολης, τεραστια σαλαχια!!!
ΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΦΩΤΟ 1985 περιοχη Μάκρης Φαλαινοκαρχαριας


 


Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
46
Αθηνα
Και γω το θυμαμαι αυτο το περιστατικο γιατι εκεινο το καλοκαιρι παραθεριζαμε στα ΚΑΑΥ της Μακρης :)
 




antonis_xl

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2008
92
0
Νικος said:
φαλαινοκαρχαριας δεν ειναι παντως
Πιθανότατα αλλα ετσι ειχαν πει τοτε και έτσι μου εχει μεινει και εμένα δεν το έψαξα ακριβος τι είναι αλλα και πρασινη κάμπια του βουνου να το λένε είναι μεγάλο :shock:
 




elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Το θυμάμαι και εγώ αυτό με τον καρχαρία..

Πάντα όταν είμαι στο νερό κάπου κάπου κοιτάζω τριγυρω να δώ αν κυκλοφορεί κανένα πτερύγιο :lol: :lol: