χειρούργος ορθοπαιδικός

boubaki

Member
16 Μαρτίου 2014
14
0
Ευχαριστώ!!!
Τον Βλαχόπουλο τον εμπιστεύομαι κι εγώ ανεπιφύλακτα για ορθοπεδικά θέματα λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας.
Για άλλα προβλήματα όμως δεν γνωρίζω αν είναι καλός. Ο Λιαπής ήξερα ότι εξειδικεύεται σε θέματα οφθαλμολογικά.
Για να καταλάβω , τα προβλήματα που παρουσίασε είναι μετεγχειρητικές επιπλοκές ή κάτι εντελώς άσχετο;
Δοκίμασε τον Κέστη ή τον Μαραγκό στο Χαλάνδρι.

boubaki

Member
16 Μαρτίου 2014
14
0
Το πρόβλημα που παρουσίασε, εμφανίστηκε αμέσως μετά το χειρουργείο. Αυτό μπορεί να οφείλεται (από ότι μου είπαν) είτε σε φλεγμονή του οισοφάγου λόγω της διασωλήνωσης που έγινε στο χειρουργείο, είτε λόγω της όλης ταλαιπωρίας και των πολύωρων χειρουργείων συμπεριλαμβανομένης της τριπλής αναισθησίας που έχει υποστεί, είτε λόγω κάποιας άλλης αιτίας (που να μην έχει σχέση με το χειρουργείο).

Τον Βλαχόπουλο τον εμπιστεύομαι κι εγώ ανεπιφύλακτα για ορθοπεδικά θέματα λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας.
Για άλλα προβλήματα όμως δεν γνωρίζω αν είναι καλός. Ο Λιαπής ήξερα ότι εξειδικεύεται σε θέματα οφθαλμολογικά.
Για να καταλάβω , τα προβλήματα που παρουσίασε είναι μετεγχειρητικές επιπλοκές ή κάτι εντελώς άσχετο;
Δοκίμασε τον Κέστη ή τον Μαραγκό στο Χαλάνδρι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.822
8.018
Boubaki να διευκρινήσω κάτι, οι γιατροί που σου πρότεινα δεν εξειδικεύονται στα γαστρεντερολογικά, είναι όμως πολύ καλοί κτηνίατροι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Κι ο Λιαπής, κάθε άλλο πάρα μούφα κτηνίατρος είναι.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η λειτουργικοτητα του σφικτηριακου μηχανισμου της οισοφαγογαστρικης συμβολης δεν εχει ακομη διευκρινισθει πληρως.
η επιδραση ειναι απο το υδρχλωρικο οξυ και της πεψινης στο βλεννογονο του οισοφαγου και δημιουργει την οισοφαγιτιδα εκ παλινδρομησεως,ιδιαιτερα κατα τη διαρκεια της νυκτας.
στον ανθρωπο υπαρχει η ζωνη υψηλης πιεσεωςς λογικα και στο σκυλο,ο κατωτερος οισοφαγικος σφιγκτηρας,στον οποιο αποδιδεται ο ρολος του φραγμου που παρεμποδιζει την παλινδρομιση απο το στομαχο προς τον οισοφαγο.. οι παραγοντες που επηρεαζουν την επαρκεια η επιτρεπουν την παλινδρομηση ειναι διαφοροι οπως περισταλτισμος,τονος,θεση οισοφαγου,γωνια συμβολης His..
το 80 % εχουν οισοφαγοκηλη,αλλα δεν σημαινει οτι ειναι αδυνατον να υπαρχει και χωρις κηλη..

επειδη οι παραγοντες ειναι αρκετοι η κατασταση εχει το πιο δοκιμο ορο η <<νοσος>> της γαστροοισοφαγικης παλινδρομησεως.. η παθηση ειναι πρωτοπαθης η δευτεροπαθης σε περιπτωσεις κολλαγονωσεως (σκληροδερμια) η πυλωρικης στενωσεως.
μετα απο ορισμενες εγχειρησεις (μυοτομη,γαστρεκτομη κ.α)

ενδοσκοπικα ευρηματα (εξερυθρος βλεννογονος,υπεραιμικος,οιδαλεος με νεκρωσεις,διαβρωσεις,η εξελκωσεις)

η οισοφαγοσκοπηση προσφερει πολλα στοιχεια για την διαφορικη διαγνωση,και τουλαχιστον στον ανθρωπο παρα την αρχικη διαγνωση με την ακτινογραφια ειναι επιβεβλημενη.

μπορει να ειναι απο τα φαρμακα αναισθησιας,η προεγχειρητικη νηστεια..και αυτο που σου ειπαν απο τον σωληνα..

οτι θελεις την προσωπικη ιατρικη εκτιμηση ελα σε π.μ να σου πω..

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
χειροΥργος = κακούργος ραδιούργος πανούργος κ.ο.κ

χειρουργΟς = δημιουργός μουσουργός πλαστουργός κ.ο.κ

διαλέγουμε και παίρνουμε :)

boubaki

Member
16 Μαρτίου 2014
14
0
Το κατάλαβα και σ΄ευχαριστώ!

Boubaki να διευκρινήσω κάτι, οι γιατροί που σου πρότεινα δεν εξειδικεύονται στα γαστρεντερολογικά, είναι όμως πολύ καλοί κτηνίατροι.

boubaki

Member
16 Μαρτίου 2014
14
0
Τελικά αποφασίσαμε να τον πάμε στον κ. Ράλλη, στον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη ο οποίος εξειδικεύεται στα γαστρεντερολογικά.
Από τι προήλθε είναι ένα ερώτημα αλλά ο στόχος τώρα είναι να γίνει καλά.
Αύριο πάμε Θεσσαλονίκη και την Δευτέρα θα τον δει ο κ. Ράλλης οπότε θα έχω και νεότερα.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Μάλλον έχουμε κάποιον κτηνίατρο στο forum και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Μάλλον έχουμε κάποιον κτηνίατρο στο forum και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο!!!
Λάθος συμπέρασμα, του οποίου ο δημιουργός, θα έπρεπε να το έχει διαψεύσει πάραυτα, αλλά επειδή παραμένει στην ηλικία των 13, μάλλον δεν το σκέφτηκε.

Καλή τύχη στον σκύλο σου και γρήγορα περαστικά του.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αλλο ιατρος αλλο κτηνιατρος..ιατρικη εκτιμηση γραφω οχι κτηνιατρικη..
οποιος ξερει να διαβαζει καταλαβαινει..

δεν υπαρχει δημιουργος σε τιποτα.. δεν εγραψα οτι ειμαι κτηνιατρος αρα δεν αισθανομαι ασχημα για κατι..
ουτε ειμαι υποχρεωμενος να απανταω για το τι ειμαι η δεν ειμαι..η για το τι καταλαβε ο καθε ενας..σιγα μην τους στειλω και ευχετηρια καρτουλα η λογαριασμο σε τραπεζα ! ;)

το να θελω να βοηθησω κοσμο σε ιατρικα θεματα που εχουν μια σχεση η μια ιδεα απο τα κτηνιατρικα δεν ειναι κακο..γιατι αρκετες παθησεις ειναι ιδιες στη βαση τους..επισης το εχω κανει σε αρκετους σε π.μ ασχετα αν το γνωριζεις η οχι, εσυ η οι αλλοι..
εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι αν μπορω να βοηθησω καποιον με επιστημονικες γνωσεις και να παρω την ευθυνη για οτι λεω.. οχι σαν μερικους εδω μεσα που απλα εχουν μια αλφα εμπειρια και λενε το κοντο τους και το μακρυ τους.. και κανενας δεν τους σταματαει.. δεν ειναι ουτε επιστημονες ουτε τιποτα.. η καλη θεληση δεν εχει παντα καλα αποτελεσματα..

η γνωμη σου για εμενα και το χιουμορ μου δεν νομιζω να ειναι του θεματος..

θα περιμενω την συγνωμη σου για το <<δημιουργος>> σε π.μ
θενξ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Καλύτερα μη σταθείς μπροστά απ'την οθόνη, γιατί θα περιμένεις πολύ.

Και όταν διαβάζεις κάτι μακρύ ή και κοντό από εμένα, ειδικά σε ιατρικά θέματα, να μου το λες.
Οχι σε πμ. Δημόσια. Να μπορούν να το κρίνουν όλοι.
Γιατί κατά τα λοιπά, ότι δηλώνει κανένας, δυστυχώς είναι.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
δεν εγραψα για εσενα προσωπικα..οτι γραφεις για ιατρικα θεματα..υπαρχουν ομως μερικοι που γραφουν !
ισα ισα για εσενα εχω γραψει οτι ειμαι φαν σου..

δεν σου εχω στειλει ποτε π.μ ! :) η μπορει ενα-δυο ακυρα δεν θυμαμαι,αλλα οχι για κατι που εγραψες η για κατι ιατρικο.

μερικοι ειναι και ευτυχως που ειναι..αυτο που τους δηλωσαν.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Σαν ήμουνα και γω μικρό παιδί ρωτούσα τον μπαμπά και την μαμά
τι παει να πει yes τι παει να πει da.....

Και μου ´λεγαν τραβόντας μου το αυτί.....

ουγκα γκαγκούμ κι κι γκαγκα γκουμ μπιρλί γκαγκά
αου κι κι αου κι κι γκαγκαού μπιρλί γκαγκά.!!!......:p

• Like
Reactions: boubaki

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.822
8.018
Τελικά αποφασίσαμε να τον πάμε στον κ. Ράλλη, στον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη ο οποίος εξειδικεύεται στα γαστρεντερολογικά.
Από τι προήλθε είναι ένα ερώτημα αλλά ο στόχος τώρα είναι να γίνει καλά.
Αύριο πάμε Θεσσαλονίκη και την Δευτέρα θα τον δει ο κ. Ράλλης οπότε θα έχω και νεότερα.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Άντε καλή επιτυχία στον μικρό !

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Mareco κάτι στο οποίο συμφωνούμε μάλλον όλοι είναι ότι η τελική απόφαση και η ευθύνης της ανήκει στον ιδιοκτήτη και ότι στο φόρουμ, καλώς ή κακώς, ο καθένας γράφει ότι θέλει.
Μου προκαλεί λοιπόν εντύπωση που ενώ σε πάσης φύσεως θέματα ο καθένας (της γράφουσας συμπεριλαμβανομένης) γράφει "ότι του ΄ρθει", συχνά μάλιστα με το ύφος της αυθεντίας εσύ ενοχλήσε εν προκειμένω με κάποιον που, μας αρέσει ή όχι, ξέρει κάτι παραπάνω στο θέμα και μπορεί αλλιώς να αξιολογήσει μία κατάσταση ή να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες που οι υπόλοιποι αγνοούμε.

Δεν είμαι γιατρός αλλά σίγουρα και στην ιατρική, όπως σε κάθε επιστήμη, θα υπάρχουν διαφορετικές (επιστημονικές) απόψεις. Από αυτό (δηλαδή το να απαντήσεις σε κάτι που ίσως διαφωνείς αλλά έχει ένα σκεπτικό, μία μίνιμουμ σοβαρότητα) μέχρι το να γράψεις κάτι εδώ δημόσια, να το σχολιάσει κάποιος (ακόμα και εντελώς καλοπροαίρετα) και να πρέπει να κάτσεις να απαντήσεις σε κάτι που έστω και αν φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση σχετικό ή αληθοφανές δεν ισχύει καθόλου, η απόσταση είναι τεράστια -και άκρως βαρετή πολλές φορές. Οπότε δυστυχώς ή ευτυχώς το πμ είναι μια πιο εύκολη λύση για να βοηθήσεις κάποιον σε μία συγκεκριμένη, εξειδικευμένη, περίπτωση -και στην κρίση του ιδιοκτήτη αν θέλει να το ψάξει περισσότερο ή να το αξιολογήσει όπως νομίζει.
Αν η επαγγελματική ή η επιστημονική σου δραστηριότητα είχε σχέση με θέματα που απασχολούν το φόρουμ ίσως καταλάβαινες, ή ένιωθες, καλύτερα τι εννοώ.

Αυτά τα γράφω όχι προς "υπεράσπιση" του ntoulis* αλλά γιατί σαν μέλος δε θα ήθελα όσοι ως εκ της ιδιότητας τους ("πιστοποιημένα") ξέρουν (χίλια)δυο πράγματα παραπάνω σε ένα θέμα να αποθαρρύνονται να τοποθετούνται -μαζί βέβαια με όσους σημειώνουμε την (προσωπική κ υποκειμενική) εμπειρία μας. :)

* Για να μην είμαι όμως αγενής και άδικη δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι όταν του απευθύνθηκα προσωπικά με πμ για να μου πει τη γνώμη του για ιατρικό θέμα, χωρίς να έχουμε προηγουμένως ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα και χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, μου απάντησε άμεσα, ευγενικά και πολύ αναλυτικά -και σωστά, σύμφωνα και με τη γνώμη δύο κτηνιάτρων που στη συνέχεια απευθύνθηκα.

Boubaki περαστικά στο μικρός σας! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
LaCat δεν πολυκαταλαβαίνω το νόημα του ποστ σου.

Οι "άγραφοι" κανόνες, που ισχύουν σε κάθε φόρουμ, είναι ότι ο καθένας, μπορεί να πει σχεδόν ότι θέλει. Στο παρόν φόρουμ ευτυχώς, που οι κανονισμοί είναι και κάπως πιο σφιχτοί, και αποφεύγονται γραφούμενα απείρου κάλλους. Επίσης, το τι ιδιότητα [και τι εγκυρότητα] έχει ο καθένας μας, είναι κάτι που μετά από πάρα πολύ καιρό συμμετοχής, γίνεται εύκολα αντιληπτό. Υπάρχουν πράγματι μέλη, που η τεράστια εμπειρία τους σε σκυλοθέματα, έχουν αποδειχθεί μακράν πιο σωτήρια, από πολλές οδηγίες γιατρού. Και θα επαναλάβω, γιατί αυτό ήταν και το κυρίως σχόλιό μου, ότι αν κάποιο σχετικά νέο μέλος, κάνει ερώτημα, και δεχθεί απάντηση "επιστημονικού" ιατρικού περιεχομένου, καλά θα κάνει να την αμφισβητήσει και να την διασταυρώσει.

Αν κάποιος απαντάει ως εκπαιδευτής πχ, εκφέροντας επαγγελματική γνώμη, για μένα, θα πρέπει να το κάνει επώνυμα. Πολύ περισσότερο, ένας γιατρός. Αν το κάνει πίσω από nick, sorry αλλά η επιστημονική του άποψη, έχει την ίδια βαρύτητα -για μένα, ξαναλέω- με του πάσα τυχόντα. Τουλάχιστον, όταν την διατυπώνει δημόσια, μπορεί και να βρεθεί κάποιος, που να πει...ρε μεγάλε...τι π@π@ριές μας λες; Δεν πας να δεις αν έρχομαι;

Τώρα...αν σε ενδιαφέρει να γυρίσουμε την συζήτηση, πιο συγκεκριμένα, στα...περί ntouli, θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να αναπτύξω επιχειρήματα. Ειλικρινά όμως, δεν έχω καμμία όρεξη και καμμία πρόθεση.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Λάθος συμπέρασμα, του οποίου ο δημιουργός, θα έπρεπε να το έχει διαψεύσει πάραυτα, αλλά επειδή παραμένει στην ηλικία των 13, μάλλον δεν το σκέφτηκε.

1 δεν είδα πουθενά να ισχυρίζεται (ο Ntoulis) ότι είναι κτηνίατρος

2 όλα όσα έγραψε (ο Ntoulis) είναι απολύτως σωστά

3 αδυνατώ να κατανοήσω την "σπουδή" με τη οποία "όφειλε" (ο Ntoulis) να διαψεύσει "πάραυτα" το λανθασμένο συμπέρασμα (σχετικά με την επαγγελματική του ιδιότητα)

4 το no 3 το αναφέρω διότι δεν είδα πουθενά να προχωράει (ο Ntoulis) σε παρεμβατικές συμπεριφορές καθοδηγώντας κλπ κλπ

5 με όλο το σεβασμό στην παλαιότητα, πολυγραφία και, πάνω απ' όλα, την ωριμότητα (του Mareco) θα διαφωνήσω με την επιδεικνυόμενη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Τουλάχιστο κάποιοι κενούργοι εχουν το θάρρος του λόγου τους και περνούν θέση.

Σε αντίθεση με κάποιους παλιότερους που κανουν τις κοτούλες.