Όταν απάντησα σε αυτό το θέμα περίμενα μεγάλες αντιδράσεις στο μήνυμα μου. Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα κάτι τέτοιο.
Θέλω να πω κάποια πράγματα για να μην δώσω λάθος εντυπώσεις.
Δεν συμφωνώ με ότι γίνεται σε αυτό το μέρος. Εννοείται πως το καταδικάζω και μου είναι αποκρουστικο όλο αυτό. Αλλά ξέρω και την πραγματικότητα και δεν κάνω πως πέφτω από τα σύννεφα διαβάζοντας μια τέτοια είδηση. Ζώα σκοτώνουν εκεί για χάρη ενός εθιμου, ζώα σκοτωνουμε και εδώ για χάρη ενός εθιμου. Απλά το εδώ έθιμο μας έχει γίνει οικία εικονα από τα παιδικά μας χρόνια και μας φαίνεται φυσιολογικό.
Στο επιχείρημα σου @DimitrisMaltesse ότι αυτά σκοτώθηκαν με βαρβαρο τρόπο ενώ τα κατσίκια και και λοιπά ζώα που εκτρέφονται εδώ έχουν πιο ανωδυνο τέλος, σου απάντησε η @ghelly και η @Μαρια&Ηρα .
Το μόνο που θα συμπληρώσω είναι πως επειδή μεγάλωσα σε επαρχία και έχουν δει 5 πραγματάκια τα μάτια μου, έχω δει πάρα πολλές φορές κατσίκα δεμένη από τα πόδια και κρεμασμενη ανάποδα στο σαμαρι ενός γαιδουριου να πηγαίνει στο σφαγειο. Έχω δει πάρα πολλές φορές κοκορα να τρέχει πάνω κάτω χωρίς κεφάλι. Έχω δει πάρα πολλές φορές γουρούνι 300 κιλά να του παίζουν με βαριοπουλα στο κεφάλι ώστε να ζαλιστει και να πέσει κάτω για να του χωσουν το μαχαίρι στο λαιμό και να το σφαξουν. Έχω δει πολλές φορές να κάνουν στειρωση σε σκύλο (φαντάζομαι γνωρίζετε τον τρόπο). Έχω δει, έχω δει, έχω δει,..........
Για τις φαρμες στα είπαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ακούν κλασική μουσική ώστε να πάνε ευχαριστημένα.
Καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο τις μαλακιες των άλλων αλλά να βλέπουμε και τα δικά μας στραβά.
Υ. Γ1: όχι δεν είμαι χορτοφαγος, απολαμβάνω και εγώ λαχταριστά κοψιδια . Γενικά δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Όλα χρειάζονται αλλά να υπάρχει και ένα μέτρο.
Υ. Γ. 2: Τους ανθρώπους στην επαρχια που κάνουν αυτά που περιέγραψα πιο πάνω, δεν τους θεωρώ κακούς ανθρώπους. Αντίθετα κάποιοι από αυτούς είναι διαμάντια. Απλά οι περισσότεροι είναι αγραμματοι, έτσι έμαθαν από τους πατέραδες τους, αυτό θεωρούν φυσιολογικό και αυτό κάνουν.
Υ. Γ. 3: @ISKENDER πιο πιθανό θεωρώ να έχεις φάει σκύλο στην Ελλάδα χωρίς να το γνωρίζεις (πχ σε σουβλακερι που έχει μόνο "καλα" κρέατα) , παρά στην Κίνα.
Δε θελω να σε ριξω απτο ροζ συννεφακι σου...αλλα αμα θες ελα μια βολτα να σου δειξω....
βαλε στο μυαλο σου οτι πιο εφιαλτικό κ σαδομαζοχιστικο μπορεις πολλαπλασιασε το επι δεκα κ ισως τοτε να χεις μια ιδεα ακριβως κ για το τι γινεται εδω στο Ελλαντισταν!
έθιμο ξενόφερτο και κατ εντολή Θεού, μάλιστα πας με το αρνί στο διαβάζει ο παπάς στην εκκλησία και μετά πάει σούμπιντο για φούρνο.. γκαραντί το ψήσιμο και η γεύση πλέον.Ζώα σκοτώνουν εκεί για χάρη ενός εθιμου, ζώα σκοτωνουμε και εδώ για χάρη ενός εθιμου. Απλά το εδώ έθιμο μας έχει γίνει οικία εικονα από τα παιδικά μας χρόνια και μας φαίνεται φυσιολογικό.
έτσι τα έτρωγαν στον Παράδεισοαραγε γινετε να τα φαμε χωρις να τα σκοτωσουμε πριν;
εφοσον τα τρωμε ειμαστε συνεργοι;
με (εκνευριζει) η λυπη του θανατου αλλα η απολαυση τους.το θεωρω υποκροισια απλα.
αραγε γινετε να τα φαμε χωρις να τα σκοτωσουμε πριν;
εφοσον τα τρωμε ειμαστε συνεργοι;
με (εκνευριζει) η λυπη του θανατου αλλα η απολαυση τους.το θεωρω υποκροισια απλα.
@ISKENDER μην ορκιζεσαι οτι δεν εχεις φαει,ποτε δεν ξερεις..
Αισθανθηκες οτι σε προσβαλα ενα πραμα δλδ? Καμια σχεση...δε φταις εσυ για την αγνοια σου, φταιει ο κοσμος που μεγαλωνεις...αυτό με το ροζ συννεφακι δεν μου αρεσει ιδιαιτερα νομιζω εκφράζομε με φρασεις που δεν θελω να προσβαλω κανεναν αν το εκανα ,λαθος μου, ζητω συγνωμη
θα ηθελα πραγματικα να μου αφηγηθεις την ιστορια που ειδες να γδερνουν ζωντανο προβατο ενω το ειχαν κρεμασει απο τις οπλες.Αισθανθηκες οτι σε προσβαλα ενα πραμα δλδ? Καμια σχεση...δε φταις εσυ για την αγνοια σου, φταιει ο κοσμος που μεγαλωνεις...
Ρωτα οσο θες...αυτα τα περι κοψιμο λαιμου ειναι η συνήθης τακτικη, η ευκολη κ η γρηγορη...υπαρχουν ομως κ περιπτωσεις που οι κτηνοτροφοι εχουν κεφια...να τα κρεμασουν απτις οπλες κ να τα γδερνουν ζωντανα...να τους ανοιγουν την κοιλια ενω ειναι ακομη ζωντανα κ να πεφτει κατω ενα ψοφιο έμβρυο που εντωμεταξυ εχει σαπισει (αυτο το σκηνικό σε επισημο σφαγειο...αυτη η προβατινα σφραγιστηκε κ διατέθηκε)...να δενουν τους ορχεις απο οτι αρσενικο φανταστεις με σπαγγο για να πεσουν (στειρωση του χωριατη) να δενουν την αγελαδα απτον αστραγαλο με μια τριχια κ απτο τραβα τραβα κ ενω μεγαλωνει αυτο απλα να σαπίζει κ να αποκολλατε...να χτυπανε στο δοξα πατρι με τσεκουρι γουρουνι κ αυτο να τρεχει πανικοβλητο με το τσεκούρι κολλημενο στον κρανιο κ να τσιριζει κ να σφαδαζει...έχεις ακουσει ποτε γουρουνι να τσιριζει ετσι? Σου σηκώνεται η τριχα...αυτα ολα ταχω δει με τα ματια μου...αυτα κ αλλα τοσα...χωρια ιστοριες πουχω ακουσει...λοιπον πες μου...εμεις δε τα κακοποιουμε...με μας φευγουν με ανθρωπινο τροπο?
γιαυτο λεω...μην κρινετε κ μην κατακρινετε κανεναν...
μην περνεις ορκο και εσυ και κανενας μας,κατι λεγαν για κατι σουβλακια παλια......ναι εκει που περιμενες το μικρο το πλοιο να σε παει απεναντι.Που λες Τάσο σκύλο σηγουρα δεν έφαγα (στην Κίνα) αλλα έφαγα
τρις φορές φίδι. Και οσο για αυτο που λες αν γίνετε να μην τα
σκοτώσουμε με τάισαν και τέτοιο δηλ. οχι εντελως σκοτομένο.
Και συγκεκριμένα αστακό. Η συνταγή:
Περνεις τον αστακό απο το "ενυδρείο" τον ξεπλένεις καλα στην
βρύση και μετα τον κόβεις στην μέση. Το πίσω μέρος δηλ. την
ουρά το καθαρίζεις απο το κέλυφος και το κόβεις μικρά κομματάκια
σερβιρισμένο σε μεγαλο ταψί όπου επάνω υπάρχει πάγος μαζι
με το μπροστινό μέρος σχεδόν ζωντανό καρφομένο όρθια με τις
δαγκάνες προς τα πάνω επάνω στον πάγο. Περνεις κομματάκι
το βουτας στις διάφορες σος-σάλτσες και το τρως ενώ σε βλέπει
ο αστακός κουνώντας τις κεραίες του.
Τάσο,θα ηθελα πραγματικα να μου αφηγηθεις την ιστορια που ειδες να γδερνουν ζωντανο προβατο ενω το ειχαν κρεμασει απο τις οπλες.
επειδη το εχω κανει κιολας γιαυτο μου κινει την περιεργεια πως ο κτηνοτροφος μπορει να το κανει.Τάσο,
Δεν ξέρω αν το έχεις δει... αλλά, αν όχι, θα ήθελα να το δεις: earthlings...
θα ηθελα πραγματικα να μου αφηγηθεις την ιστορια που ειδες να γδερνουν ζωντανο προβατο ενω το ειχαν κρεμασει απο τις οπλες.
το θεμα μου ειναι οτι τα μισα απο οσα εγραψες ειναι.......κιες....Ποιο ειναι το θεμα σου?
στωικός...earthlings...
"Παιδιά μου", έχω γεράσει πολύ πλέον... αυτά τα θέματα με ξεπερνάνε...
Προτιμώ (από το ροζ συννεφάκι μου και γεμάτος δαγκωνιές) να ασχολούμαι με τους αστικούς θρύλους του "Sarplaninac" και του "Καύκασου"...
Διάβασα προσεκτικά... αλλά, δεν μπορώ...
Υ.Γ. Να το κοιτάξω, γιατρέ μου?