A ρε Κινέζοι

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Όταν απάντησα σε αυτό το θέμα περίμενα μεγάλες αντιδράσεις στο μήνυμα μου. Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα κάτι τέτοιο.
Θέλω να πω κάποια πράγματα για να μην δώσω λάθος εντυπώσεις.
Δεν συμφωνώ με ότι γίνεται σε αυτό το μέρος. Εννοείται πως το καταδικάζω και μου είναι αποκρουστικο όλο αυτό. Αλλά ξέρω και την πραγματικότητα και δεν κάνω πως πέφτω από τα σύννεφα διαβάζοντας μια τέτοια είδηση. Ζώα σκοτώνουν εκεί για χάρη ενός εθιμου, ζώα σκοτωνουμε και εδώ για χάρη ενός εθιμου. Απλά το εδώ έθιμο μας έχει γίνει οικία εικονα από τα παιδικά μας χρόνια και μας φαίνεται φυσιολογικό.
Στο επιχείρημα σου @DimitrisMaltesse ότι αυτά σκοτώθηκαν με βαρβαρο τρόπο ενώ τα κατσίκια και και λοιπά ζώα που εκτρέφονται εδώ έχουν πιο ανωδυνο τέλος, σου απάντησε η @ghelly και η @Μαρια&Ηρα .
Το μόνο που θα συμπληρώσω είναι πως επειδή μεγάλωσα σε επαρχία και έχουν δει 5 πραγματάκια τα μάτια μου, έχω δει πάρα πολλές φορές κατσίκα δεμένη από τα πόδια και κρεμασμενη ανάποδα στο σαμαρι ενός γαιδουριου να πηγαίνει στο σφαγειο. Έχω δει πάρα πολλές φορές κοκορα να τρέχει πάνω κάτω χωρίς κεφάλι. Έχω δει πάρα πολλές φορές γουρούνι 300 κιλά να του παίζουν με βαριοπουλα στο κεφάλι ώστε να ζαλιστει και να πέσει κάτω για να του χωσουν το μαχαίρι στο λαιμό και να το σφαξουν. Έχω δει πολλές φορές να κάνουν στειρωση σε σκύλο (φαντάζομαι γνωρίζετε τον τρόπο). Έχω δει, έχω δει, έχω δει,..........
Για τις φαρμες στα είπαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ακούν κλασική μουσική ώστε να πάνε ευχαριστημένα.

Καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο τις μαλακιες των άλλων αλλά να βλέπουμε και τα δικά μας στραβά.

Υ. Γ1: όχι δεν είμαι χορτοφαγος, απολαμβάνω και εγώ λαχταριστά κοψιδια . Γενικά δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Όλα χρειάζονται αλλά να υπάρχει και ένα μέτρο.

Υ. Γ. 2: Τους ανθρώπους στην επαρχια που κάνουν αυτά που περιέγραψα πιο πάνω, δεν τους θεωρώ κακούς ανθρώπους. Αντίθετα κάποιοι από αυτούς είναι διαμάντια. Απλά οι περισσότεροι είναι αγραμματοι, έτσι έμαθαν από τους πατέραδες τους, αυτό θεωρούν φυσιολογικό και αυτό κάνουν.

Υ. Γ. 3: @ISKENDER πιο πιθανό θεωρώ να έχεις φάει σκύλο στην Ελλάδα χωρίς να το γνωρίζεις (πχ σε σουβλακερι που έχει μόνο "καλα" κρέατα) , παρά στην Κίνα.

Κοιτα εγω σιγουρα δεν εχω δει τετοια θεαματα παιδι της πολης είμαι και μαλιστα σε εποχη που πολλα από αυτά εχουν εκλειψει και στα χωρια, δεν ειπα ότι είναι ανώδυνος ο θανατος τους ουτε ότι καλο είναι που το κανουμε, και νομιζω πως το ξεκαθαρισα αυτό πολλες φορες. Δες όμως που και πως ζουν αυτά.... εγω αυτά που βρηκα στο ιντερνετ ζουν σε κλουβια που δεν κανουν ουτε για παπαγαλο, σε αθλιες αποθηκες ταλεπορημενα δεμενα μεσα σε σακουλες και αλλα. Επεισεις εκει δεν τα ταιζουν καν. Στο σαιτ που είναι για να στηρίξουμε την προσπαθεια να σταματισει ολο αυτό μαλιστα ειδα εικονες με ζωντανα ζωα με βγαλμένα εντερα, πετσα, με τα ποδια σπασμένα και δεμενα πισω από την πλατη και οσο ψαχνω ακομα ειδα αλλα να τα κενε αλλα να τα εχουν πιασμένα από το λαιμο και να τα περιφερουν στο δρομο ακομα και να τα ποδοπαταν ειδα. Δεν ξερω αν εγω ζω σε ένα πλασματικο κοσμο αλλα δεν μπορω να τα εξισωσω στο μυαλο μου. Σιγουρα ξερεται περισσοτερα από εμενα και εχεται δει και περισσοτερα, δεν ταχθηκα ουτε με εμας και ισως το βλεπω πολύ μονόπλευρα το θεμα επειδή και εχω σκυλο και είμαι ελλινας οπου μεγαλωσα με αυτά τα εθιμα, αλλα παροτι σας ξαναλεω ότι ξερω πως δεν είναι σωστο ουτε αυτό που κανουμε εμεις αλλα και παλι δεν μου φενεται το ιδιο. Δεν το χω ψαξει πολύ το θεμα με τα αρνια αλλα δεν εχω δει και κατι ιδιετερα τραγικο ακομα(βασικα δεν εχω βρει ακομα ουτε εικονες ουτε βιντεο από σφαγη γιατι ότι και να γραψω βρισκω τιτλους που λενε σφαζουν σαν αρνι τον ταδε ξερω γω). Τεσπα για να τελειωσω μην παρεξιγηθω καταδικαζω και εμας και αυτους απλος δεν μου φενεται το ιδιο

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε θελω να σε ριξω απτο ροζ συννεφακι σου...αλλα αμα θες ελα μια βολτα να σου δειξω....
βαλε στο μυαλο σου οτι πιο εφιαλτικό κ σαδομαζοχιστικο μπορεις πολλαπλασιασε το επι δεκα κ ισως τοτε να χεις μια ιδεα ακριβως κ για το τι γινεται εδω στο Ελλαντισταν!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@DimitrisMaltesse δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, αλλά όπως είπες επειδή είσαι παιδί της πόλης και φαντάζομαι χωρίς να γνωρίζω, μικρής ηλικίας, το κρέας που αγοράζεις στο σούπερ μάρκετ, δεν ήταν από την δημιουργία του κομμένο και έτοιμο μέσα σε συσκευασία.
Μην το πάρεις ειρωνικά. Δεν είναι ο σκοπός μου αυτός.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Δε θελω να σε ριξω απτο ροζ συννεφακι σου...αλλα αμα θες ελα μια βολτα να σου δειξω....
βαλε στο μυαλο σου οτι πιο εφιαλτικό κ σαδομαζοχιστικο μπορεις πολλαπλασιασε το επι δεκα κ ισως τοτε να χεις μια ιδεα ακριβως κ για το τι γινεται εδω στο Ελλαντισταν!

αυτό με το ροζ συννεφακι δεν μου αρεσει ιδιαιτερα νομιζω εκφράζομε με φρασεις που δεν θελω να προσβαλω κανεναν αν το εκανα ,λαθος μου, ζητω συγνωμη. Επειδή εχω αρχισει και ρωταω μου ειπαν τωρα ότι τα σφαζαν στον λαιμο και σκοτωνονταν γρηγορα και δεν νομιζω τοσο επωδινα οσο αυτοι οι σκυλοι, αλλα και παλι δεν λεω ότι είναι ψεματα και αυτά που μου λετε εσεις η ότι δεν υπαρχουν . Η ηλικια μου δεν είναι μεγαλη είμαι γυρω στα 18 αλλα πιστεψε με εχω δει πολλα, μην το παρετε ότι κανω καποιον απλα ετσι το αναφερω και οικοδομη εχω δουλεψει καλοκαιρια σχεδόν ολοκληρα και στις γειτονιες εχω δει πολλα και γενικα πιστευω πως είμαι σκληρος σαν ανθρωπος και δεν συγκινουμε ουτε τρομαζω ευκολα, αλλα ουτε λεω ότι εχω τις απιστευτες εμπειριες αλλα νομιζω ξερω το κοσμο εξω και ξερω ποσο κακος ασχημος είναι ,δεν ειπα ότι δεν γινονται απλα δεν το θεωρω το ιδιο αποψη μου είναι.

• Like
Reactions: ISKENDER

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ζώα σκοτώνουν εκεί για χάρη ενός εθιμου, ζώα σκοτωνουμε και εδώ για χάρη ενός εθιμου. Απλά το εδώ έθιμο μας έχει γίνει οικία εικονα από τα παιδικά μας χρόνια και μας φαίνεται φυσιολογικό.
έθιμο ξενόφερτο και κατ εντολή Θεού, μάλιστα πας με το αρνί στο διαβάζει ο παπάς στην εκκλησία και μετά πάει σούμπιντο για φούρνο.. γκαραντί το ψήσιμο και η γεύση πλέον.
Άλλα χωράφια ας μην επεκταθούμε καλύτερα, απλά να πάρουμε ένα μεζέ αισθητικής/εθίμου/νοοτροπίας..

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αραγε γινετε να τα φαμε χωρις να τα σκοτωσουμε πριν;
εφοσον τα τρωμε ειμαστε συνεργοι;
με (εκνευριζει) η λυπη του θανατου αλλα η απολαυση τους.το θεωρω υποκροισια απλα.

@ISKENDER μην ορκιζεσαι οτι δεν εχεις φαει,ποτε δεν ξερεις..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
με (εκνευριζει) η λυπη του θανατου αλλα η απολαυση τους.το θεωρω υποκροισια απλα.
έτσι τα έτρωγαν στον Παράδεισο

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI

@ISKENDER μην ορκιζεσαι οτι δεν εχεις φαει,ποτε δεν ξερεις..

Που λες Τάσο σκύλο σηγουρα δεν έφαγα (στην Κίνα) αλλα έφαγα
τρις φορές φίδι. Και οσο για αυτο που λες αν γίνετε να μην τα
σκοτώσουμε με τάισαν και τέτοιο δηλ. οχι εντελως σκοτομένο.
Και συγκεκριμένα αστακό. Η συνταγή:
Περνεις τον αστακό απο το "ενυδρείο" τον ξεπλένεις καλα στην
βρύση και μετα τον κόβεις στην μέση. Το πίσω μέρος δηλ. την
ουρά το καθαρίζεις απο το κέλυφος και το κόβεις μικρά κομματάκια
σερβιρισμένο σε μεγαλο ταψί όπου επάνω υπάρχει πάγος μαζι
με το μπροστινό μέρος σχεδόν ζωντανό καρφομένο όρθια με τις
δαγκάνες προς τα πάνω επάνω στον πάγο. Περνεις κομματάκι
το βουτας στις διάφορες σος-σάλτσες και το τρως ενώ σε βλέπει
ο αστακός κουνώντας τις κεραίες του.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
αυτό με το ροζ συννεφακι δεν μου αρεσει ιδιαιτερα νομιζω εκφράζομε με φρασεις που δεν θελω να προσβαλω κανεναν αν το εκανα ,λαθος μου, ζητω συγνωμη
Αισθανθηκες οτι σε προσβαλα ενα πραμα δλδ? Καμια σχεση...δε φταις εσυ για την αγνοια σου, φταιει ο κοσμος που μεγαλωνεις...
Ρωτα οσο θες...αυτα τα περι κοψιμο λαιμου ειναι η συνήθης τακτικη, η ευκολη κ η γρηγορη...υπαρχουν ομως κ περιπτωσεις που οι κτηνοτροφοι εχουν κεφια...να τα κρεμασουν απτις οπλες κ να τα γδερνουν ζωντανα...να τους ανοιγουν την κοιλια ενω ειναι ακομη ζωντανα κ να πεφτει κατω ενα ψοφιο έμβρυο που εντωμεταξυ εχει σαπισει (αυτο το σκηνικό σε επισημο σφαγειο...αυτη η προβατινα σφραγιστηκε κ διατέθηκε)...να δενουν τους ορχεις απο οτι αρσενικο φανταστεις με σπαγγο για να πεσουν (στειρωση του χωριατη) να δενουν την αγελαδα απτον αστραγαλο με μια τριχια κ απτο τραβα τραβα κ ενω μεγαλωνει αυτο απλα να σαπίζει κ να αποκολλατε...να χτυπανε στο δοξα πατρι με τσεκουρι γουρουνι κ αυτο να τρεχει πανικοβλητο με το τσεκούρι κολλημενο στον κρανιο κ να τσιριζει κ να σφαδαζει...έχεις ακουσει ποτε γουρουνι να τσιριζει ετσι? Σου σηκώνεται η τριχα...αυτα ολα ταχω δει με τα ματια μου...αυτα κ αλλα τοσα...χωρια ιστοριες πουχω ακουσει...λοιπον πες μου...εμεις δε τα κακοποιουμε...με μας φευγουν με ανθρωπινο τροπο?
γιαυτο λεω...μην κρινετε κ μην κατακρινετε κανεναν...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...earthlings...

"Παιδιά μου", έχω γεράσει πολύ πλέον... αυτά τα θέματα με ξεπερνάνε...
Προτιμώ (από το ροζ συννεφάκι μου και γεμάτος δαγκωνιές) να ασχολούμαι με τους αστικούς θρύλους του "Sarplaninac" και του "Καύκασου"...

Διάβασα προσεκτικά... αλλά, δεν μπορώ...

Υ.Γ. Να το κοιτάξω, γιατρέ μου?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Αισθανθηκες οτι σε προσβαλα ενα πραμα δλδ? Καμια σχεση...δε φταις εσυ για την αγνοια σου, φταιει ο κοσμος που μεγαλωνεις...
Ρωτα οσο θες...αυτα τα περι κοψιμο λαιμου ειναι η συνήθης τακτικη, η ευκολη κ η γρηγορη...υπαρχουν ομως κ περιπτωσεις που οι κτηνοτροφοι εχουν κεφια...να τα κρεμασουν απτις οπλες κ να τα γδερνουν ζωντανα...να τους ανοιγουν την κοιλια ενω ειναι ακομη ζωντανα κ να πεφτει κατω ενα ψοφιο έμβρυο που εντωμεταξυ εχει σαπισει (αυτο το σκηνικό σε επισημο σφαγειο...αυτη η προβατινα σφραγιστηκε κ διατέθηκε)...να δενουν τους ορχεις απο οτι αρσενικο φανταστεις με σπαγγο για να πεσουν (στειρωση του χωριατη) να δενουν την αγελαδα απτον αστραγαλο με μια τριχια κ απτο τραβα τραβα κ ενω μεγαλωνει αυτο απλα να σαπίζει κ να αποκολλατε...να χτυπανε στο δοξα πατρι με τσεκουρι γουρουνι κ αυτο να τρεχει πανικοβλητο με το τσεκούρι κολλημενο στον κρανιο κ να τσιριζει κ να σφαδαζει...έχεις ακουσει ποτε γουρουνι να τσιριζει ετσι? Σου σηκώνεται η τριχα...αυτα ολα ταχω δει με τα ματια μου...αυτα κ αλλα τοσα...χωρια ιστοριες πουχω ακουσει...λοιπον πες μου...εμεις δε τα κακοποιουμε...με μας φευγουν με ανθρωπινο τροπο?
γιαυτο λεω...μην κρινετε κ μην κατακρινετε κανεναν...
θα ηθελα πραγματικα να μου αφηγηθεις την ιστορια που ειδες να γδερνουν ζωντανο προβατο ενω το ειχαν κρεμασει απο τις οπλες.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Που λες Τάσο σκύλο σηγουρα δεν έφαγα (στην Κίνα) αλλα έφαγα
τρις φορές φίδι. Και οσο για αυτο που λες αν γίνετε να μην τα
σκοτώσουμε με τάισαν και τέτοιο δηλ. οχι εντελως σκοτομένο.
Και συγκεκριμένα αστακό. Η συνταγή:
Περνεις τον αστακό απο το "ενυδρείο" τον ξεπλένεις καλα στην
βρύση και μετα τον κόβεις στην μέση. Το πίσω μέρος δηλ. την
ουρά το καθαρίζεις απο το κέλυφος και το κόβεις μικρά κομματάκια
σερβιρισμένο σε μεγαλο ταψί όπου επάνω υπάρχει πάγος μαζι
με το μπροστινό μέρος σχεδόν ζωντανό καρφομένο όρθια με τις
δαγκάνες προς τα πάνω επάνω στον πάγο. Περνεις κομματάκι
το βουτας στις διάφορες σος-σάλτσες και το τρως ενώ σε βλέπει
ο αστακός κουνώντας τις κεραίες του.
μην περνεις ορκο και εσυ και κανενας μας,κατι λεγαν για κατι σουβλακια παλια......ναι εκει που περιμενες το μικρο το πλοιο να σε παει απεναντι.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
θα ηθελα πραγματικα να μου αφηγηθεις την ιστορια που ειδες να γδερνουν ζωντανο προβατο ενω το ειχαν κρεμασει απο τις οπλες.
Τάσο,
Δεν ξέρω αν το έχεις δει... αλλά, αν όχι, θα ήθελα να το δεις: earthlings...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Τάσο,
Δεν ξέρω αν το έχεις δει... αλλά, αν όχι, θα ήθελα να το δεις: earthlings...
επειδη το εχω κανει κιολας γιαυτο μου κινει την περιεργεια πως ο κτηνοτροφος μπορει να το κανει.

• Like
Reactions: johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
σόρρυ απορία για το πρόβατο: δεν τρομπάρεται για να αφαιρεθει η προβιά από τους μύες? Αυτό γίνεται σε ήδη νεκρό.

Από το κακο στο χειρότερο παει το θρεντ

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39

Δεν ειπα οτι ηταν προβατο...δυστυχως μικρο γουρουνι ηταν (οταν λεμε μικρο ηταν δεν ηταν καθαρο κρεας 40-50 κιλα) ...τι θες να σου αφηγηθω? Ο κτηνοτροφος ταχε παρει γιατι πηγαινε κ δάγκωνε τα αλλα κ δε ταφηνε να φανε...ετσι αποφασισε να το κρεμασει αναποδα (νόμιζα οτι εκανε πλακα) του δεσε τα δυο μπροστινά μαζι τα δυο πισω επισης κ το κρεμασε απο κατι χοντρα σιδερα σαν s ..κ ξεκίνησε. ..κ οχι δεν εκατσα να παρακολουθησω ολο το τελετουργικο...εφυγα κ τακουγα απο πισω να τσιριζει...
Ποιο ειναι το θεμα σου? Οτι το ζωντανο χτυπιεται κ δε γινεται να το γδαρεις?...προφανως...αλλα ο συγκεκριμενος ηθελε πρωτα να το βασανισει λιγο...ετσι για την πλακα...οπως κρεμαγε κοκορια απτο λαιμο επισης για πλακα...οπως επιανε ποντικια εχωνε ενα μαρκουτσι απτο στομα (σουβλακι ενα πραμα) κ αφου εβγαζε τα δοντια με ταναλιες υστερα τα καψαλιζε...Αμα ειχε ορεξη για "πλακες" κατεβαζε φαεινες ιδεες...
το θεωρουσε νορμαλ ομως..δεν χτυπησε ποτε κανενα καμπανακι...γιατι τα ζωα ειναι αψυχα αντικειμενα, περιουσιακο στοιχειο,κατι για να σπας πλακα...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Ποιο ειναι το θεμα σου?
το θεμα μου ειναι οτι τα μισα απο οσα εγραψες ειναι.......κιες....
ποιος κτηνοτροφος να εσφαζε ετσι για πλακα ενα ζωντανο;για πλακα;επειδη του εκανε κεφι;
ακομα και για την (στειρωση) που εγραψες δεν την κανουν ετσι,αν την καναν ετσι θα ηταν καλα,την κανουν πολυ χειροτερα.
οποτε αυτο ειναι το θεμα μου.αν δεν ξερεις μην γραφεις για να γραψεις,κανενα ζωο δεν μπορεις αν το γδαρεις ζωντανο,τωρα αν το κρεμασε για αν του κοψει τον λαιμο αντι αν το κανει κατω και μετα να το κρεμασει μικρη η διαφορα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
...earthlings...

"Παιδιά μου", έχω γεράσει πολύ πλέον... αυτά τα θέματα με ξεπερνάνε...
Προτιμώ (από το ροζ συννεφάκι μου και γεμάτος δαγκωνιές) να ασχολούμαι με τους αστικούς θρύλους του "Sarplaninac" και του "Καύκασου"...

Διάβασα προσεκτικά... αλλά, δεν μπορώ...

Υ.Γ. Να το κοιτάξω, γιατρέ μου?
στωικός

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr