Adisson

Marykiraki

New Member
6 Μαϊου 2021
4
1
44
Καλησπέρα σας! Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ κ επιτέλους αποφάσισα να συμμετέχω ! Έχω ένα υπεροχο Yorkie 8 μηνών που από 3 μηνών διαγνωστηκε με Αdisson ! Το αγόρασα απο Έλληνα εκτροφέα ! Οποίος θέλει να ενημερωθεί για την νόσο , μπορώ να Βοηθήσω με τη λιγοστη εμπειρία μου. Καλή συνέχεια σε όλους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Γράψε δυό πράγματα για την ασθένεια αυτή, έτσι κι αλλιώς.
Αν είναι κληρονομική.
Τι συμπτώματα έχει (τι συμπτώματα έχει ο μικρούλης σου).
Αν φαίνεται όντως από τόσο μικρή ηλικία (προφανώς δηλαδή).
Τι αντιμετώπιση έχει (αν έχει).

Οτι ξέρεις τέλος πάντων :)

Marykiraki

New Member
6 Μαϊου 2021
4
1
44
Λοιπόν αρχικά να σας πω ότι η πρώτη εικόνα είναι λίγο τρομακτική. Αρχίζουν κ χάνουν την όρεξη τους γενικότερα κ κυρίως για φαγητό. Χάνουν κιλά κ έχουν ατονία! Κάποια στιγμή ενώ νομίζουν οι περισσότεροι ότι το σκυλί τους έχει κάτι εντερικό κτλ η ασθένεια έχει προχωρήσει , έχουν πεσει πολύ οι ηλεκτρολύτεσ, έχει πέσει πολύ το νάτριο κ έχει ανεβεί πολύ το κάλιο! Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει μια πολύ σοβαρή κρίση που αν δεν την προλάβεις οδηγεί σε θάνατο. Το σκυλάκι πέφτει κάτω κ πολλές φορές δίνει εντύπωση ότι έπεσε σε κώμα! ( αυτό το έζησα προσωπικά). Το σκυλάκι πρέπει να νοσηλευτεί με όρο κάποιες μέρες , να του χορηγηθεί κορτιζόνη κ μετά με συγκεκριμένες εξετάσεις αν επιβεβαιωθεί το adisson να ξεκινήσει επ αοριστο η χορήγηση φαρμάκου για να μπορούν να λειτουργούν σωστά τα επινεφρίδια ξανά. Ουσιαστικα είναι ανεπαρκεια των επινεφριδίων! Για να σταθεροποοιηθει η κατάσταση χρειάζεται μεγάλο διάστημα με προσοχή να μην στρεσαρεται το σκυλάκι , να μην κουράζεται Κ εξετάσεις αίματος μπορεί κ εβδομαδιαία! Η ηλικία κ η ράτσα δεν παίζουν ρόλο, τυχαίνει παντού ! Στα φόρουμ Του εξωτερικού πιστεύουν ότι είναι γονιδιακό εδώ δεν έχω σαφή εικόνα. Ο δικός μου ο εκτροφέας μια που του το είπα , με ρώτησε , τι είναι αυτό? Ούτε καν έχει πάρει να ρωτήσει τι κάνει το σκυλάκι! Εγώ πάλι τον έχω ξαναπάρει κ του έχω πει λεπτομέρειες μηπως κοιτάξει τις γραμμές εκτροφής του αλλά κανένα ενδιαφέρον! Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον σε κάτι άλλο , είμαι διαθέσιμη! Α, να σας ενημερώσω ότι ενδιαφέρθηκαν πολλοί κτηνίατροι για την μικρη μου καθώς είναι το πρώτο περιστατικό Αdisson που ακουσαν σε τόσο μικρή ηλικία!

Stella pappa

New Member
13 Σεπτεμβρίου 2022
2
0
49
Καλησπέρα σας! Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ κ επιτέλους αποφάσισα να συμμετέχω ! Έχω ένα υπεροχο Yorkie 8 μηνών που από 3 μηνών διαγνωστηκε με Αdisson ! Το αγόρασα απο Έλληνα εκτροφέα ! Οποίος θέλει να ενημερωθεί για την νόσο , μπορώ να Βοηθήσω με τη λιγοστη εμπειρία μου. Καλή συνέχεια σε όλους
Καλησπέρα
Το σκυλάκι μου διαγνώστηκε πριν 10 ημερες περίπου με adisson.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε;
6973****
Ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Καλησπέρα
Το σκυλάκι μου διαγνώστηκε πριν 10 ημερες περίπου με adisson.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε;
6973****
Ευχαριστώ πολύ
Αχ σε παρακαλώ, σβήσε το τηλέφωνό αου από δημόσια σελίδα... @admin ?

Καλύτερα να ανταλλάξετε τηλέφωνα με προσωπικά μηνύματα.

Ταγκαρω κ μια άλλη κοπέλα με την οποία μπορείς να μιλήσεις @noni_papa

Δες κι αυτό: Νόσος του Addison (Addison's disease)

Last edited by a moderator:

Stella pappa

New Member
13 Σεπτεμβρίου 2022
2
0
49
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Νομιζα πάω το τηλέφωνο μου θα φαινόταν μόνο σε προσωπικό μήνυμα