Advantix ερώτηση

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
και εγώ αυτό χρησιμοποιώ αλλά δυστυχώς μου τελειώνει πριν φτάσω από το λαιμό μέχρι την ουρά :(

την πρώτη φορά μου τελείωσε στη μέση και τη δεύτερη μου έφτασε ως τα 3/4
Μα δεν χρειάζεται να φτάνει από το λαιμό μέχρι την ουρά!!
Κάνε χωρίστρα τα μαλλί του ζώου (να κρατάς με το ένα χέρι σου τη γούνα για να χωρίζονται οι τρίχες όσο βάζεις αμπούλα) και ξεκίνα από το λαιμό προς την ουρά μέχρι να σου μείνει περίπου το 1/3 στην αμπούλα. Μετά ξεκίνα από τη βάση της ουράς (πάλι χωρίστρα) περίπου και προχώρα προς το λαιμό όσο πάει.
Εμείς τουλάχιστον έτσι το κάνουμε χρόνια τώρα και ποτέ δεν κολλήσαμε ψύλλους και τσιμπούρια.

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εμενα ο πετσοπας που μου το πουλησε μου συστησε να το βαλω στους ωμους και ψηλα στους γοφους.Σε 4 σημεια δηλαδη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εμενα παλι μου ειπαν να βαζω απο το λαιμο μεχρι και λιγο πριν τα μισα της ραχης και οτι αυτο θα απλωθει
σε ολο του το κορμακι! Τελικα πιο ειναι το σωστο??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πάλι ξέρω οτι βάζουμε το μισό πίσω από τον λαιμό και το υπόλοιπο στην βάση της ουράς!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Tην advantix τη βαζουμε σε 4 σημεια απο τους ωμους και κατα μηκος της ραχης, την frontline σε ενα σημειο αναμεσα στους ωμους ή σε δυο με το δευτερο προς το τελος της ραχης συνηθως σε 2 για μεγαλοσωμα

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
και εγώ αυτό χρησιμοποιώ αλλά δυστυχώς μου τελειώνει πριν φτάσω από το λαιμό μέχρι την ουρά :(

την πρώτη φορά μου τελείωσε στη μέση και τη δεύτερη μου έφτασε ως τα 3/4
Στη δικιά μου την έβαζε η κτηνίατρος, αλλά έβαζε μόνο στην πλάτη. Στην ουρά δεν πήγαινε καθόλου. Από τη στιγμή που στεγνώσει και αρχίσει να δρα, δεν καλύπτει όλο το σώμα;

Γειά σας...της έβαλα αμπούλα advantix kai scalibor , και ερεθίστηκε ο λαιμός της κ ξυνόταν πίσω απο το δεξί αυτί. Έβγαλα το σκαλιμπορ...λετε να της το ξαναβάλω μετά από μερικές μέρες που θα έχει ξεθυμάνει το κολάρο ή θα εχουμε πάλι τα ίδια;
Την λυπάμαι γιατί από το ξύσιμο της εφυγαν κ μερικές τριχες στο αυτί κ στο λαιμουδάκι έγινε σαν πληγή.Λέτε να πάμε στο κτηνίατρο για καμία αλοιφη;Τωρα πια δε ξύνεται άλλο.
Άφησέ το ένα 24ωρο και μετά ξαναβάλτο. Αν δεις ότι συνεχίζει τα ίδια, πάνε στον κτηνίατρο, να σου δώσει κάτι άλλο, όπως το bioband που αναφέρει πιο πάνω η Eirini-Fontas.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτό με τα 4 σημεία ισχύει για σκυλιά >25 κιλών

Application

advantix® is easy to apply – one dose, once or twice a month, simply applied onto the skin of the animals and available in four different pipette sizes. A small dog below 4 kg weight requires no more than a single spot on its neck with the advantix® 0.4 ml pipette. For a big dog of more than 25 kg weight the advantix® 4.0 ml pipette should be applied on four spots along its back.
With monthly treatment the pet gains year-round protection against nasty parasites. For dermal use only.
πηγή

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Αυτό με τα 4 σημεία ισχύει για σκυλιά >25 κιλών
Κι αναρωτιόμουν, γιατί πρέπει να βάλω τόση ποσότητα σε δυο μόνο σημεία και να ξεχειλίζει στο τρίχωμα!

:confused:

Τώρα μάλιστα, αυτό στέκει!!!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...
Εμένα η κτηνίατρος μου έχει πει, να του κόβω το τρίχωμα εκεί που του βάζω την αμπούλα, για να έχει καλύτερη επαφή με το δέρμα... και να διατηρώ κοντό εκεί το τρίχωμα για την ευκολία μου.
Οπότε κι εγώ, του κόβω δύο τσουλουφάκια που καλύπτονται από τις άλλες τρίχες και δεν φαίνεται το κενό... και βάζω απευθείας στο δέρμα πιο εύκολα...

Στέκει αυτό που μου λέει; ή είναι υπερβολή;
Κυρίως για 4 σημεία... παραπάει νομίζω.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...
Εμένα η κτηνίατρος μου έχει πει, να του κόβω το τρίχωμα εκεί που του βάζω την αμπούλα, για να έχει καλύτερη επαφή με το δέρμα... και να διατηρώ κοντό εκεί το τρίχωμα για την ευκολία μου.
Οπότε κι εγώ, του κόβω δύο τσουλουφάκια που καλύπτονται από τις άλλες τρίχες και δεν φαίνεται το κενό... και βάζω απευθείας στο δέρμα πιο εύκολα...

Στέκει αυτό που μου λέει; ή είναι υπερβολή;
Οχι δεν χρειαζεται, καντο οπως εξηγησε η irma

...
Κάνε χωρίστρα τα μαλλί του ζώου (να κρατάς με το ένα χέρι σου τη γούνα για να χωρίζονται οι τρίχες όσο βάζεις αμπούλα) ...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Εμεις βαζουμε τον χειμωνα αμπουλα frontline 1 φορα τον μηνα, advantix απο Απριλιο μεχρι Σεπτεμβρη ανα 20 μερες και επισης τους καλοκαιρινους μηνες, οταν τον βγαζω εξω απο τις 7 το απογευμα και μετα ψεκαζω ενα μαντηλακι με σπρε'ι' citronella που ειναι και για σκνιπες και του το φοραω σαν φουλαρι :p οποτε νομιζω ειμαστε οκ. Τωρα scalibor δεν του φοραω γιατι εχω ακουσει οτι πολλα πινσερ εχουν παρουσιασει αλλεργικη αντιδραση αλλα επισης οταν διαβασα τις οδηγιες του ψιλοτρομοκρατηθηκα...ελεγε να πλενουμε τα χερια μας αμεσως μετα απο καθε επαφη κ κατι αλλα τετοια...οπως καταλαβαινετε αυτο ειναι ακρως δυσκολο οταν το σκυλι ζει μαζι σου στο ιδιο σπιτι, κοιμαται στο κρεβατι σου, ειναι ολη μερα αγκαλια κ.ο.κ. Βεβαια ο καθενας κανει τις επιλογες του κ αποφασιζει τι ειναι καλυτερο για αυτον και για τον σκυλο του.

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
Γεια χαρά,
ψάχνω για το Advantix και διάβσα τα άρθρα εδώ μέσα. Στα pet shop βλέπω ότι πουλιέται γύρω στα 8 € η πιπέτα. Η φτηνότερη δημοσίευση που βρήκα εδώ είναι από το Amazon, που έρχεται 7,15 € + ταχυδρομικά.
Έχει κανείς κάποια άλλη πρόταση για φτηνότερη αγορά;
nikoky

ΥΓ το petmania.gr τις πουλάει 7,92 € με δωρεάν ταχυδρομικά για πάνω από 70 € παραγγελία

nikoky

Member
10 Μαρτίου 2011
14
0
Αθήνα
Μια η αλλη σου ερχετ;αι δηλαδη και απο amazon. Ειναι ακριβες! Γιατι δεν κοιτας και τις ex-spot?
το ίδιο πράγμα είναι; γιατί βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής.
στα παραπάνω άρθρα διάβαζα ότι από Ιταλία έρχεται γύρω στα 6 € η Advantix. Ισχύει αυτό;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν εχει φτασει η χαρη μου μεχρι τα ιταλικα site! Τοσο η ex-spot οσο και η advantix κανουν και για τα τσιμπουρια, τους ψυλλους και τις σκνιπες. Οποτε τα ιδια θεωρω οτι ειναι αν και στην ex-spot αναφερει οτι ειναι και για τις μυγες. Αν χρησιμοποιησεις την ex-spot να ξερεις οτι για σκυλο ανω των 15κιλων χρειαζεσαι δυο αμπουλες αλλα και παλι σου ερχεται πιο φτηνα.

Last edited: