advantix και σκνιπα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εάν κολυμπάει πόσες μέρες πρέπει να περάσουν από την μέρα που την βάζουμε έως να κολυμπήσει ξανά?
Η εταιρία λέει 48 ώρες επειδη είναι τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς, δεν νομιζω να ισχύει για την θάλασσα.

Πολύ χρήσιμη αυτή η πληροφορία.
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί και scalibor και advantix μαζί; Μήπως υπερβάλλουμε και τα γεμίζουμε με χημικά.
Αποφάσισα να μείνω μόνο στις αμπούλες μόλις λήξουν τα λουράκια τους.
Όταν είμαστε στην Ελλαδα τους βάζω μόνο advantix κάθε 14 ημέρες. Το είχα συζητήσει σε ένα σεμιναριο με κτηνίατρο της Bayer και το έβρισκε υπερβολή.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ πολύ θέλω να ξεφορτωθώ το σκάλιμπορ (μαζεύει το προγούλι), αλλά διστάζω.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ πολύ θέλω να ξεφορτωθώ το σκάλιμπορ (μαζεύει το προγούλι), αλλά διστάζω.
Εγώ, τι να σου πω... το έχω ήδη ξεφορτωθεί... βάζοντας Ex-Spot, κάθε 20 μέρες... και καθημερινά αντικουνουπικό, το οποίο 2 φορές την εβδομάδα (και, οπωσδήποτε, την προηγούμενη από επισκέψεις σε εξοχικά περιβάλλοντα) είναι Eukacid...

Βέβαια, η αγωνία υπάρχει πάντα...

Υ.Γ. Οπότε τα δικά μας προγούλια απλώνονται κανονικά!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μετά την αγωνία που περάσαμε πέρισυ, δε νομίζω ότι θα ξεφορτωθούμε ποτέ κάτι από τα καλοκαιρινά εντομοαπωθητικά... Όλα μαζί... Μπας και κρατήσουμε την @#$%σκνίπα μακριά..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα φορανε ολες το Scalibor και ειδικα στο Βολο τους βαζω καθε βραδυ λιγες σταγονες Eukacid.
Εχουμε γαζων εκει - και ετσι μαλλον πολλαααα κουνουπια και σκνηπες.
Στην αθηνα βαζω 2-3 φορες την εβδομαδα Eukacid- αλλα λογο ζεστης ειμαστε ολο "κλειδαμπαρομενοι" μεσα με τα κλιματιστικα- και βγαινουμε πολυ λιγο εξω τα βραδια!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
To scalibor είναι αποτελεσματικό περίπου 87% (στατιστικά), περίπου στα ίδια νούμερα και οι αμπούλες. Κανένα προϊόν δυστυχώς δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Προτιμώ το συνδυασμό

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Εγώ, τι να σου πω... το έχω ήδη ξεφορτωθεί... βάζοντας Ex-Spot, κάθε 20 μέρες... και καθημερινά αντικουνουπικό, το οποίο 2 φορές την εβδομάδα (και, οπωσδήποτε, την προηγούμενη από επισκέψεις σε εξοχικά περιβάλλοντα) είναι Eukacid...

Βέβαια, η αγωνία υπάρχει πάντα...

Υ.Γ. Οπότε τα δικά μας προγούλια απλώνονται κανονικά!
πιστευεις οτι ειναι καλυτερη απο την ADVANTIX?θα παω σμρ στο πετ σοπ να του παρω αμπουλα και αν ειναι καλυτερη να βαλω αυτην!επισης θελω να μαθω πληροφοριες για το eukacid . τι ειναι απο που το αγοραζουμε. ειναι κατι σαν σπρευ σιτρονελας?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Eμεις ειμαστε με antiphlebotome λουρακι και αμπουλα....
eukacid ή citronella spray 2 φορες τη βδομαδα...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εγω τους εβαζα eukacid , αλλα αν το βαζανε στην δικια μου μυτη , οπως γραφει σταγονες , δεν θα μπορουσα να αναπνευσω για ωρες.........

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εγω δεν βρηκα το κολαρο της antiphlebotome και πηρα ενα βιολογικο με ελαια σιτρονελας. εχω το σπρευ της ιδιας εταιρειας και το βαζω καθε απογευμα προς βραδυ οταν ειναι να βγουμε βολτα το βραδυ. αμπουλα δεν εβαζα μεχρι το πασχα μετα frontline kai advatix . το θεμα ειναι τωρα τι να βαλω? διαβασα σχετικα ποστ και λενε οτι αυτες οι δυο ειναι αρκετα χημικες! αυριο θα παμε για κουρεμα οποτε μετα θα του βαλω την αμπουλα!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Eμεις ειμαστε με antiphlebotome λουρακι και αμπουλα....
eukacid ή citronella spray 2 φορες τη βδομαδα...
Ειναι καλυτερα πιστευετε το κολλαρο(Antiphlebotome)για την σκνιπα η το σπρευ?Με το σπρευ μπορουμε να καλυψουμε ολα τα σημεια του σκυλου,ειδικα τα γυμνα μερη.
Παντως σε τιμη εχουν μικρη διαφορα νομιζω,πρεπει να ειναι ακριβοτερο το Antiphlebotome σπρευ απο το κολλαρο και λογικα το κολλαρο που ειναι 64 cm ειναι πιο ακριβο απο αυτο των 32 cm.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ειναι καλυτερα πιστευετε το κολλαρο(Antiphlebotome)για την σκνιπα η το σπρευ?Με το σπρευ μπορουμε να καλυψουμε ολα τα σημεια του σκυλου,ειδικα τα γυμνα μερη.
Παντως σε τιμη εχουν μικρη διαφορα νομιζω,πρεπει να ειναι ακριβοτερο το Antiphlebotome σπρευ απο το κολλαρο και λογικα το κολλαρο που ειναι 64 cm ειναι πιο ακριβο απο αυτο των 32 cm.
Δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο. Τους καλοκαιρινους μηνες εγω τα χρησιμοποιω ολα. Κολαρο,αμπουλες και σπρευ. Ετσι και αλλιως ειναι απο φυτικα συστατικα. Το χειμωνα μονο αμπουλες.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
χτες πηγαμε για μπανιο και κατσαμε πανω στο μπαρ στο γκαζον. τον εβαλα στην θαλασσα :) και μετα πανω στην ξαπλωστρα για να μην γινει μες στις λασπες! και καπου εκει βλεπω ενα μαυρο πραγμα πανω του. ηταν ενα τσιμπουρι! ηταν πανω στις τριχες οχι στο δερμα το εβγαλα πολυ ευκολα χωρις καθολου τραβηγμα. το ειδε και ο πατερας μου. ειχε και το κεφαλι του. οποτε ελπιζω οτι δεν τον τσιμπησε.. και η πλακα ειναι οτι λιγο αργοτερα βλεπω εναν ψυλο πανω του. ελεος!!! γκρρ. δεν προκειται να τον ξανα οαρω μαζι μου σε εκεινη την παραλια. σημερα πρωι πρωι αμπουλα advatix και θα τον βλεπω αν εχει τπτ. αλλωστε κουρευτηκε και τρ διακρινονται τα παντα ευκολα πανω του

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Αμα πήγατε εχθές για μπάνιο καλό θα ήταν να βάλεις την αμπούλα 2-3 μέρες μετά!
Το γράφει και στο κουτί αν δε κάνω λάθος!
Γενικά να το ξέρεις ότι όταν κάνει μπάνιο(σπίτι ή θάλασσα)μετά από 2-3 μέρες βάζεις αμπόυλα!:)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Κανενα προιον δεν παρεχει 100% ασπιδα. Το ποσοστο μαλιστα απο δικες μου μετρησεις:p θα ελεγα οτι ειναι γυρω στο 70%. Αυτο σημαινει οτι αν ανεβουν 10 τσιμπουρια στο σκυλο μας ο οποιος εχει και αμπουλα και κολαρο τα περισσοτερα θα πεθανουν αλλα καποια θα τον τσιμπησουν.
Ευαλωτες περιοχες στις οποιες το φαρμακο δεν εχει μεγαλη δραση ειναι τα ποδια και ειδικα αναμεσα στα δακτυλα.
Καλο θα ηταν λοιπον αν βρουμε τσιμπουρι στο σκυλο μας, να κανουμε και μια πλυση με σεμπασιλ, γιατι σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
τι ειναι το σεμπασιλ??? ωραια θα περιμενω 2 μερες για να του την βαλω!