American Pit Bull Terrier & Registries

CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
Rottie: Σημ. Το θέμα μεταφέρθηκε στην κατηγορία «άλλες φυλές-ημιαιμα» με καινούργιο τίτλο.

Επειδη διαγραφτηκε ενα θεμα στο οποιο καποια φιλοζωη αναφερονταν σε σκυλια γεννημενα δολοφονους και εννοουσε τα "american pitbull terrier"και αναφεροταν με ασχημους χαρακτηρισμους για τους ιδιοκτητες σκυλων αυτης τις φυλης θα ηθελα να μας εκφρασει την αποψη τις για την επιθεση ενος ΣΚΥΛΟΥ αναγνωρισμενου (ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ) απο τον ΚΟΕ και οχι ΗΜΙΑΙΜΟΥ (PITBULL) σε ενα κοριτσακι που επαιζε αμεριμνο στην αυλη του επειδη οπως αναφερε ο ιδιοκτητης ενοχληθηκε απο τις φωνες του και του κρεουργησε το προσωπο (συγκεκριμενα δε ο σκυλος πηδηξε απο τον φραχτη) και θα ηθελα να παρετε ολοι θεση γιατι αναφερανε την φυλη μας "δολοφονους απο κουνια"και να μου πειτε την αποψη σας.δεν κατακρινω καμια φυλη ουτε βγαζω την ουρα μου απεξω,αλλα οταν λεγονται διαφορα δημοσια πρεπει να υπερασπιζουμε τα πιστευω μας και να αποβαλουμε επιτελους την ΡΕΤΣΙΝΙΑ που μας κολλησαν εδω και χρονια

ΦΙΛΙΚΑ
CARLOS

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καλησπέρα

Η επίθεση είναι ανυπόστατη είναι γνωστό ότι τα Τerrier δεν δείχνουν τόσο ανεπτυγμένη επιθετικότητα για τον άνθρωπο. To τι λέει η κάθε φιλόζωη κυρία...

σε ενα κοριτσακι που επαιζε αμεριμνο στην αυλη του επειδη οπως αναφερε ο ιδιοκτητης ενοχληθηκε απο τις φωνες του
Κι' αυτά περίεργα μου φαίνονται... Ας κρατήσουμε λογική στάση όσοι ξέρουμε τα ελάχιστα από συμπεριφορά σκύλου.

Απειρα περιστατικά δείχνουν οτι το κοριτσάκι ( που μπορεί να είχε κρεμαστεί από τα αυτιά του σκύλου, τίποτα δεν είναι σίγουρο) μπορεί να είχε δαγκωθεί από Pekignese, απλά δεν θα το βλέπαμε στις ειδήσεις...

CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
εδω ειναι το θεμα φιλος οτι μονο επιθεσεις απο PITBULL βλεπουν το φως τις δημοσιοτητας και κατακραυγαζωνται δημοσιως.ΓΙΑΤΙ αυτος ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?

CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
denis said:
Μην φανατίζεσαι
Γιατί μόνο PITBULLS?
Ολοι έχουμε τέτοια προβλήματα.
ισως γιατι η φυλη μου εχει τα περισσοτερα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εχεις δοκιμάσει να βγεις βόλτα κρατώντας στο λουρί 4 Rottweiler?
Εκεί θα δεις τι σημαίνει φόβος και άδικη αντιμετώπιση.
Η φυλή σου δεν έχει τα περισσότερα, οι black-tan φυλές είναι χειρότερα.

Στη φυλή σου υπάρχει πολλή ημιμάθεια, πολλοί πέρνουν πραγματικά ημίαιμα για καθαρόαιμα, ενώ αυτοί που δεν ξέρουν δημιουργούν μύθους γύρω της.

Γιατί American Pitbull Terrier και όχι αναγνωρισμένη από την FCI φυλή? Δεν θα είχες πολύ περισσότερες πηγές και επιλογές με American Staffordshire Terrier ή Bullterrier?

Δεν θα άξιζε αυτή η δυνατότητα έναντι της υπεροχής του Pit bull (αν έχει)

CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
καταρχην τα APBT ΕΙΝΑΙ αναγνωρισμενα απο διαφορους φορεις οπως, ukc,adba κ.α,και δεν νομιζω οτι παιρνωντας ενα AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER H BULLTERRIER οτι θα ειχα διαφορετικη αντιμετωπισει απο τους ανιδεους.Τωρα οσον αφορα τα rotie οχι ποτε δεν εβγαλα 4μαζι αλλα καταλαβαινω το λουκι που τραβας.τωρα οσον αφορα τα χαρτια θα σου πω οτι τον πηρα γιατι εχει ΨΥΧΗ και οχι PEDIGREE και αδιαφορω αν το λενε ΗΜΙΑΙΜΟ Η ΟΠΩς ΑΛΛΙΩς ΘΕΛΟΥΝ.ΤΟΝ ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟ,ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
:D :?
-αν τον κοιτάς στα μάτια και βλέπεις έναν άλλον κόσμο, είσαι πολύ φιλόζωος.

Τα βίντεο όμως που παρέθεσες δεν παρουσιάζουν ασκήσεις που εκτελούνται από ημίαιμα αλλά από σκυλιά με ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΑ PEDIGREE από εργασιακά αίματα.

Δεν είπα ότι ο σκύλος σου είναι ημίαιμος, αλλά ότι πολλοί που δεν ξέρουν πέρνουν ημίαιμα νομίζοντας οτι είναι Pitbull. Εσύ έχεις σίγουρα American Pitt bull Τerrier?

Πού το ξέρεις?

Σε 40 χρόνια πώς θα μπορεί κάποιος να έχει έναν τέτοιο καθαρόαιμο?
Βασιζόμενος στο ποιόν του εκτροφέα?

Μήπως αν δεν έχεις Pitbull Terrier δεν έπρεπε να κόπτεσαι πρώτα για το τι λέει η κάθε φιλόζωη για τη ράτσα αλλά για να γνωρίσεις τη ράτσα?

Και, αν έλεγες σε κάποιον οτι έχεις American Staffordshire Terrier, ΝΑΙ θα είχες καλύτερη αντιμετώπιση από τώρα.

S

SwkDoG

Guest
Αυτή η δημοσίευση είναι μάλλον μια "ρετσινιά" για τα Ντόμπερμανς αφού αυτά παρουσιάζοντε ως "δολοφόνοι" και όχι τα Πίτ-Μπουλς?!... :?

Και για σκέψου τη προκατάληψη υπάρχει για τα Ντόμπερμανς?!!...

"ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!"...

"Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΟΥΣ ΟΧΙ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΕ!!"...

"ΤΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Κ-9 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ!"...

"ΤΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Κ-11 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ...ΤΕΡΑΤΑ!"...

Πόσα τέτοια στερεότυπα και προκαταλήψεις δεν κυκλοφορούν για πολλές φυλές ή ακόμα και για άλλα ζώα (φίδια,λύκους,νυχτερίδες,σκορπιούς,κλπ.)?!!...

Με το να "δείχνεις" πως και άλλοι κλέβουν δεν δικαιολογείς την δική σου κλεψιά!...

Ο σωστός (για εμένα...) τρόπος είναι να είσαι ο ίδιος παράδειγμα προς μίμιση για τα "πιστεύω" σου και να είσαι έτοιμος με επιχειρήματα και διάλογο να στηρίξεις την άποψη σου και να καταρίψεις τους "μύθους".

Και πάνω από όλα να έχεις "ανοιχτά" αυτιά και "ανοιχτό" μυαλό γιατί μπορεί και να παρεξηγείς πρόσωπα και πράγματα καμιά φορά... :D

Συγνώμη αν σας κούρασα... 8-[

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΠΩΛΕΙΤΑΙ PIT BULL ΘΗΛΥΚΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΥΠΑΚΟΥΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Αγαπητή Carlos.

Πόσες τέτοιες αγγελίες κυκλοφορούν (internet, εφημερίδες αγγελίων κ.λ.π.) καθημερινά...

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Στατιστικά (τα οποία δεν έχω φυλάξει δυστηχώς και βαριέμε να ψάξω) δείχνουν ότι υπάρχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες να σε δαγκώσει ένα κόκερ από ένα rott ή ένα pit.

Μπορείς να φανταστείς τις ειδήσεις να δείχνουν το ‘τερας’ κόκερ το οποίο δάγκωσε το μικρό παιδάκι??

Ένα rott ή pit ή dobermann είναι σίγουρα όμως πιο τρομακτικό άρα και πιο εμπορικό στα μάτια του κοινού.

Δεύτερον η ζημιά που θα κάνουν τα δεύτερα λόγω μεγέθους και δύναμης είναι σίγουρα πολλαπλάσια της ζημιάς του πρώτου άρα πάλι πιο εμπορεύσιμη συν ότι μια μικρή ζημιά δεν θα καταγγελθεί.

Δές εδώ

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=164

μπορείς λοιπόν να καταλάβεις γιατί υπάρχει η "ρετσινιά".

Τις διάφορες κατηγορίες μην τις πολυπιστεύης.

Όπως είπε και ο Denis

Κι' αυτά περίεργα μου φαίνονται... Ας κρατήσουμε λογική στάση όσοι ξέρουμε τα ελάχιστα από συμπεριφορά σκύλου

καταρχην τα APBT ΕΙΝΑΙ αναγνωρισμενα απο διαφορους φορεις οπως, ukc,adba
Λυπάμε εάν σε απογοητεύσω αλλά τα pit σαν φυλή απλά δεν υφίστατε.

Η FCI η οποία είναι η ΜΟΝΗ ανεγνωρισμένη ομοσπονδία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ να αναγνωρίζει φυλές,δεν τα αναγνωρίζει.

Το ΑΚC επίσεις.

Φορείς όπως ukc, adba δεν είναι ανεγνωρισμένοι από την FCI .

Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να αναγνωρίζουν ‘φυλές’ όπως τα apbt και να εισπράτουν λεφτά από αυτούς.

Pedigree (γεννεαλογικοί χάρτες ) από αυτές τις ομοσπονδίες-φορείς ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕ πουθενά στον κόσμο.

τωρα οσον αφορα τα χαρτια θα σου πω οτι τον πηρα γιατι εχει ΨΥΧΗ και οχι PEDIGREE
τι ακριβώς εννοείς με το ψυχή???????

ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ
Να τα βάλω ευχαρίστως.

Πριν όμως τα βάλω (και χαθούν για πάντα) θα σου πω ΟΛΟΥΣ τους προγόνους του σκύλου μου τα τελευταία 100 χρόνια.
Αν ήταν φοβικοί, νευρικοί, κοντοί, ψηλοί, με ανοικτά ή σκούρα μάτια.
Πως ήταν μέσα στον στίβο εργασίας, πως δάγκωναν, άφηναν.
Τι και εάν είχαν, κληρονομικές παθήσεις.
Τι παρήγαγαν σαν γεννήτορες (και άλλα πολλά τα οποία εσένα δεν σε ενδιαφέρουν όπως λες)

Εσύ τι μπορείς να μου πείς ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ για τους προγόνους του σκύλου σου?????

Το έχω ξαναπεί.

Ημίαιμος είναι ο σκύλος του οποίου ο ένας γονέας ήταν ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ.

Και επειδή μάλλον δεν θα έχεις διαβάσει το profile μου και έγω τα ίδια με εσένα αντιμετωπίζω ως ιδιοκτήτης rott.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Λίγο Off Topic:

Το AKC είναι το μεγαλύτερο kennel club της Αμερικής και απ' όσο γνωρίζω έχει μεγάλη επιρροή στα κυνολογικά θέματα της χώρας.

Υπάρχει αμερικάνικος φορέας αναγνωρισμένος απ' το FCI?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Το AKC είναι το μεγαλύτερο kennel club της Αμερικής και απ' όσο γνωρίζω έχει μεγάλη επιρροή στα κυνολογικά θέματα της χώρας.

Υπάρχει αμερικάνικος φορέας αναγνωρισμένος απ' το FCI?
Από το site της F.C.I.

We also inform our visitors that any information about dogs exported to the USA, England or Canada are available from the national organisations of these countries, i.e the American Kennel Club, the Kennel Club and the Canadian Kennel Club.

To AKC είναι ο ΜΟΝΟΣ επίσημος φορέας καθαρόαιμων σκύλων στης Η.Π.Α.
Οτιδήποτε άλλο όπως προείπα είναι……………..

Αυτό σημαίνει ότι από την FCI αναγνωρίζοντε pedigree (γεννεαλογικοί χάρτες) ΜΟΝΟ από τους ανωτέρω ομίλους-φορείς και το αντίθετο.
Κριτές προερχόμενοι από αυτούς τους φορείς μπορούν να κρίνουν σε εκθέσεις που διοργανώνοντε από άλλον φορέα (οι του AKC στις εκθέσεις μέλων χωρών της F.C.I. και το αντίθετο)
Στις αρχές του έτους υπήρξε ένα πρόβλημα με τον Καναδικό όμιλο και η F.C.I. σταμάτησε να αναγνωρίζει κριτές και pedigree από τον Καναδά.

Με νέα συνέλευση που έγινε άλλαξε η απόφαση και αναγνωρίζοντε τα Καναδικά pedigree ξανά όχι όμως και οι κριτές.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fci.be

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Επίσης κάτι που ξέχασα στο χθεσινοβραδυνό μου post.

Ο κοσμάκης φταίει (που βάζει ρετσινιές σε εσάς και τα σκυλιά σας) όταν εσείς (οι ιδιοκτήτες των pit) διαφημίζετε τα σκυλιά σας ως το ‘πιο δυνατό δάγκωμα’ ή ως το σκυλί που όταν δαγκώσει ‘κλειδώνει’ και δεν αφήνει και οι μισές ίσως φωτό σε site με pit είναι κρεμασμένα από το λάστιχο στον αέρα σαν ΑΠΟΔΕΙΞΗ αυτόν που λέτε???

Ακόμη και στα video που έβαλες ΤΙ ΗΤΑΝ το ερέθισμα προς το σκυλί για να πηδήξει-έλξει το φορτίο?????

Πρώτα λοιπόν ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ από εσάς και ύστερα βλέπουμε.

(το ότι κάποιοι είναι συνιδειτοποιημένοι δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Καλά το έβαλα κατά την γνώμη μου αφού ήταν συμπλήρωμα αυτόν που έλεγα.

Anyway πιστεύω ότι με καταλαβαίνετε

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εννοιται οτι σε καταλαβαινουμε.εμεις ομως. οι αλλοι? :D

+1000

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Ο κοσμάκης φταίει (που βάζει ρετσινιές σε εσάς και τα σκυλιά σας) όταν εσείς (οι ιδιοκτήτες των pit) διαφημίζετε τα σκυλιά σας ως το ‘πιο δυνατό δάγκωμα’ ή ως το σκυλί που όταν δαγκώσει ‘κλειδώνει’ και δεν αφήνει και οι μισές ίσως φωτό σε site με pit είναι κρεμασμένα από το λάστιχο στον αέρα σαν ΑΠΟΔΕΙΞΗ αυτόν που λέτε???
Σωστός ο Μάκης. Δεν σας κρύβω ότι ένας από τους λόγους που διάλεξα πίτμπουλ αυτός ήταν. Στην συνέχεια συνειδητοποίησα ότι δεν είναι μηχανή αλλά σκυλί. Πριν 2 χρόνια όμως δεν υπήρχε το www.pitbull.gr ούτε το www.dogforum.gr για να μάθω κάποια πράγματα πάνω στη φυλή εκτός από αυτά που ακουγόντουσαν. Σιγά σιγά κατάλαβα από τον σκύλο μου ότι κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς. Ούτε θα πάει να "ξεσκίσει" τα άλλα ζώα ούτε και να επιτεθεί σε άνθρωπο αν δεν τον ερεθίσω.
Αυτό πρέπει να δείξουμε στους άλλους. Ότι δεν είναι μαγκιά να έχεις άγριο pitbull. Μαγκιά είναι να κάνεις την διαφορά και να χέρονται και οι άλλοι με τον σκύλο σου.

Συμφωνώ απόλυτα.

ntiou

New Member
2 Ιουνίου 2007
1
0
Re: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Επειδη διαγραφτηκε ενα θεμα στο οποιο καποια φιλοζωη αναφερονταν σε σκυλια γεννημενα δολοφονους και εννοουσε τα "american pitbull terrier"και αναφεροταν με ασχημους χαρακτηρισμους για τους ιδιοκτητες σκυλων αυτης τις φυλης θα ηθελα να μας εκφρασει την αποψη τις για την επιθεση ενος ΣΚΥΛΟΥ αναγνωρισμενου (ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ) απο τον ΚΟΕ και οχι ΗΜΙΑΙΜΟΥ (PITBULL) σε ενα κοριτσακι που επαιζε αμεριμνο στην αυλη του επειδη οπως αναφερε ο ιδιοκτητης ενοχληθηκε απο τις φωνες του και του κρεουργησε το προσωπο (συγκεκριμενα δε ο σκυλος πηδηξε απο τον φραχτη) και θα ηθελα να παρετε ολοι θεση γιατι αναφερανε την φυλη μας "δολοφονους απο κουνια"και να μου πειτε την αποψη σας.δεν κατακρινω καμια φυλη ουτε βγαζω την ουρα μου απεξω,αλλα οταν λεγονται διαφορα δημοσια πρεπει να υπερασπιζουμε τα πιστευω μας και να αποβαλουμε επιτελους την ΡΕΤΣΙΝΙΑ που μας κολλησαν εδω και χρονια

ΦΙΛΙΚΑ
CARLOS

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητέ φίλε/η ntiou, καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Περιμένουμε ένα intro για να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για ‘σένα και τη σχέση σου με τα σκυλιά.
Στο παρελθόν ασχοληθήκαμε διεξοδικά με το θέμα που έθεσε ο CARLOS.
Μετά το intro σου, θα θέλαμε και τη ΔΙΚΗ σου άποψη.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
o ntiou μπηκε και εκανε quote to θεμα του carlos?

ntiou το θεμα που διαγραφηκε το ειχες διαβασει??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161