Anafranil!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οταν σου λεει ο αλλος "αυτος θα φαει κι εσας" και οτι ειναι σαλταρισμενος?
Μην συναναστρεφεσαι τετοια ατομα ακομα κ αν ειναι εκπαιδευτες ή κτηνιατροι. Δεν βοηθανε και σιγουρα ειναι της...ευκολης λυσης.

Ρωτησα για την μαγνητικη( fringe κ σκευτομαι διαφορα) μηπως δουν κατι που θα μπορουσε να εξηγησει την συμπεριφορα του αν ειναι απο παθολογικα αιτια.Κατι που να επιρρεαζει τον εγκεφαλο ισως?

πραγματικα σας γραφω και κλαιω..δεν αντεχω αλλο...ειναι τοσο καλο σκυλι με εμας...μας αγαπαει και μας το δειχνει,δεν μας εχει κανει ποτε κακο..πως ειναι δυνατον αυτο το σκυλι που καθε πρωι ερχεται και μου τραβαει το σεντονι για να σηκωθω και να με φιλησει,που με κοιταει στα ματια οταν του μιλαω,να θελει να μου κανει κακο?
Καθε εμποδιο για καλο. Κρατα τις δυναμεις σου για να τρεξεις,ψαξεις,μαθεις οτι χρειαζεται για να βελτιωθουν τα πραγματα με τον μικρο.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Σε ευχαριστω πολυ!!Θα κλεεισω ραντεβου για μαγνητικη οσο το δυνατον γρηγοροτερα

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ωραία, άρα δείτε αρχικά τι θα σας πεί ο νέος εκπαιδευτής που ίσως σας βρεί μια λύση στο πρόβλημα και να υσηχάσετε, αν όμως όχι θα ήθελα να σας προσκαλέσω να έρθετε απο τον χώρο μας μαζί με τον Ορφέα να τον δω απο κοντά μαζί με την αγέλη μου για να δω όλα αυτά που περιγράφετε αν δεν σας πειράζει και δεν σας κάνει κόπο μήπως και μπορώ να σας βοηθήσω και εγώ σε κάτι.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ειχαμε μιλησει και μεσω inbox..Και θα ηθελα να σε ευχαριστησω που κανεις τον κοπο εστω και να προσφερθεις να βοηθησεις....αυριο εχω ραντεβου με τον εκπαιδευτη...ευελπιστω σε καλυτερες προβλεψεις...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ειχαμε μιλησει και μεσω inbox..Και θα ηθελα να σε ευχαριστησω που κανεις τον κοπο εστω και να προσφερθεις να βοηθησεις....αυριο εχω ραντεβου με τον εκπαιδευτη...ευελπιστω σε καλυτερες προβλεψεις...
Εύχομαι αυτός ο εκπαιδευτής να σας βοηθήσει αλλιώς αν θέλετε κανονίζουμε να περάσετε απο το χώρο μας να τα πούμε απο κοντά και να δω και τον μικρό.

Μην ακούς άτομα που σου λένε για ευθανασίες και κουραφέξαλα, αυτές είναι απλά οι εύκολες λύσεις ατόμων που βαριούνται να ασχοληθούν με δύσκολα περιστατικά και θέλουν μόνο τα εύκολα, είναι σαν να λέει κάποιος να βάλεις πνίχτη με καρφιά σε Westie ή Cocker γιατί σε τραβάει, αντί να προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν με την λύση του προβλήματος. Έχε λίγη πίστη και θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
οταν σου λεει ο αλλος "αυτος θα φαει κι εσας" και οτι ειναι σαλταρισμενος?.............να θελει να μου κανει κακο?
σου είπε ο εκπαιδευτής ότι μπορεί να στραφεί εναντίον σου?
είχα παρόμοια εμπειρία πριν 15 χρονια και επίτηδες δεν tah μπω σε λεπτομέρειες για να μην σε επηρεάσω...

εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ακριβως ετσι...οχι,δεν θα με επηρεασεις..πες μου..θελω να δω αν οντως υπαρχουν τοσο σοβαρες περιπτωσεις που χρηζουν τετοιες ενεργειες..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί δεν ξεκινάτε με κάτι πιο ελαφρύ;
Κάτι ομοιοπαθητικό πχ, από τα ανθοιάματα Μπαχ;
Δεν είμαι σίγουρη ποιό είναι το σωστό γι'αυτή την περίπτωση.
Το rescue remedy ίσως...δεν ξέρω...
Αν και ο χρόνος ελάχιστος και "αγχωμένος"... να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου...
Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει, έστω και "μακροσκοπικά", έστω και με όχι αυτά ακριβώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά...

Τα ανθοϊάματα Bach και το Rescue Remedy, τα έχουμε δοκιμάσει κι εμείς... στη Μόκα μας (με τις αντίστροφες επιδιώξεις, αλλά με τον ίδιο στόχο)... αποτέλεσμα μηδέν...
Ουσιαστικά (κατά την ταπεινή γνώμη μου), αυτά αποτελούν μέθοδο "placebo"... η οποία μπορεί να πιάνει στους ανθρώπους (γιατί ξέρουν τις ιδιότητες των ιαμάτων), αλλά δύσκολα πιάνει στους σκύλους (ή, αν θέλετε, σε όλους τους σκύλους), γιατί οι σκύλοι δεν ξέρουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες...

Να δώσω και μιά άλλη διάσταση, λοιπόν...

Η Temple Grantin, στο βιβλίο της "Τα ζώα μας κάνουν ανθρώπους" αναφέρει τα εξής:

Σε στατιστική έρευνα ενός πανεπιστημίου των ΗΠΑ, πήραν ούρα από 100 επιθετικά (κυριαρχική επιθετικότητα και όχι φοβική ή κάτι άλλο - δηλαδή, "απλά" επιθετικά σκυλιά) σκυλιά και από 84 "χαμογελαστά" (ισορροπημένα, κοινωνικά, ειρηνικά, παιχνιδιάρικα) σκυλιά...

Το 88% των επιθετικών σκυλιών (και μόνο το 24% των "χαμογελαστών" σκυλιών) έδειξε ότι υπάρχουν αυξημένες η γλουταμίνη, η ταυρίνη και η αλανίνη...

Σαν εμπειρικές "επιβεβαιώσεις", στους ανθρώπους (αποδεδειγμένα, επιστημονικά - ψυχιατρικά), ειδικά η αυξημένη γλουταμίνη παρατηρείται στα επιθετικά άτομα... και, γι' αυτό το λόγο, υπάρχουν και σχετικά φάρμακα...

Και, μάλιστα, υπάρχουν φάρμακα που χορηγούνται σε επιθετικούς εφήβους, κυρίως!

Για την ιστορία, η γλουταμίνη, η ταυρίνη και η αλανίνη δίνονται σαν (αναβολικά) συμπληρώματα στους τρελλαμένους με τα γυμναστήρια και σε όσους κάνουν bodybuilding... για αύξηση των μυών...

Υ.Γ. Και, για την ιστορία (στους ανθρώπους, πάντα), η αυξημένη πρωτεΐνη συσχετίζεται, επίσης, με την αυξημένη επιθετικότητα...

Υ.Γ. Λία, ο κούταβός σου είναι στειρωμένος?

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Υ.Γ. Λία, ο κούταβός σου είναι στειρωμένος?
Οχι,δεν ειναι..σκεφτομασταν και την στειρωση..αλλα αν ειναι γονιδιακη ανασφαλεια δεν πιστευω οτι θα ωφελησει καπου..αν ειναι κυριαρχικοτητα,θα τη κανω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Την στείρωση έπρεπε ήδη να την έχετε κάνει.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Ακριβως ετσι...οχι,δεν θα με επηρεασεις..πες μου..θελω να δω αν οντως υπαρχουν τοσο σοβαρες περιπτωσεις που χρηζουν τετοιες ενεργειες..
λεία μου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου δώσουν "περισοτερες" πληροφορίες
από εμενα για το συγκεκριμένο θέμα και έχουν διαβάσει ασχοληθεί
και είναι γνωστες πάνω στην επιθετικότητα...

ειλικρινά δεν θέλω το δικό μου μεμονωμένο περιστατικό
έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού σου να δημιουργήσει συνειρμούς.

δυστυχώς εγώ πριν 15 χρονια δεν είχα πρόσβαση σε ανθρώπους
που μπορούσαν να με καθοδηγήσουν ίσως και διαφορετικά πέρα από τον εκπαιδευτή και τον γιατρό.
εσύ έχεις και όπως βλέπω το ψάχνεις και εισαι στο σωστό δρόμο!

περιμένω κι εγώ με αγωνια να δω τι tah σου πει ο εκπαιδευτής αύριο!!!

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αν ειναι γονιδιακη ανασφαλεια δεν πιστευω οτι θα ωφελησει καπου ...αν ειναι κυριαρχικοτητα, θα τη κανω..
Δεν μπορεί κανείς (στην Ελλάδα) να μας διαβεβαιώσει 100% αν είναι γονιδιακή ανασφάλεια... μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και η "σκέτη" κυριαρχικότητα είναι γονιδιακή... γι' αυτό εξάλλου μιλάμε (ποιητική αδεία) για "κυριαρχικές φυλές"...

Και μόνο το να "μυρίζει" ο σκύλος σου διαφορετικά από άλλους (αστείρωτους) σκύλους... και μόνο το να μην τον ενδιαφέρει πως μυρίζουν οι σκύλες... έστω και τίποτα άλλο να μην ισχύει, αυτό το 10%-20% βελτίωσης θα το πάρεις με τη στείρωση...

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Την στείρωση έπρεπε ήδη να την έχετε κάνει.
Σε ενα αλλο θεμα διαβασα οτι αν η επιθετικοτητα οφειλεται σε ανασφαλεια μπορει να οδηγησει σε ακομα μεγαλυτερη..αν ειναι κυριαρχικα επιθετικος τοτε θα του εκανε καλο..δεν ειμαστε ομως ακομα σιγουροι για το τι τελικα προκειται..προσωπικα απο 6 μηνων που ηταν ρωτουσα κτηνιατρους για την στειρωση και ολοι με απετρεπαν γι αυτο το λογο..

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Την Παρασκευη θα ξαναπαμε στον κτηνιατρο για περαιτερω εξετασεις...και αν ολα πανε καλα θα προχωρησουμε και σε στειρωση..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Μέχρι να σιγουρευτείς...θα το έχεις χάσει το τραίνο...

Ο κτηνίατρος, πως μπορεί να αποφανθεί για τον χαρακτήρα;

Και γενικά...μήπως δικές σου περισσότερο ανασφάλειες, σε κάνουν να χάνεις πολύτιμο χρόνο, με ένα σκυλί με το οποίο έχεις προβλήματα, από την πρώτη κιόλας μέρα;

Δεν είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά, ακόμα να προσπαθείτε να καταλάβετε αν και τι πρόβλημα έχει. Επρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον διάγνωση...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σε ενα αλλο θεμα διαβασα οτι αν η επιθετικοτητα οφειλεται σε ανασφαλεια μπορει να οδηγησει σε ακομα μεγαλυτερη... αν ειναι κυριαρχικα επιθετικος τοτε θα του εκανε καλο...
Ανασφάλεια (σε φοβάμαι, ή με ξάφνιασες και θα σε χτυπήσω πρώτος, πριν προλάβεις να το κάνεις εσύ) --> προσπάθεια άφθονης (και ποικίλλης) κοινωνικοποίησης και απευαισθητοποίησης... και, σταδιακά, θα πάρεις το αποτέλεσμα...

Κυριαρχική επιθετικότητα (θα σε υποτάξω άμεσα και αν δεν το κάνεις θα σε χτυπήσω, μέχρι του σημείου να σε συντρίψω) --> Κυριαρχική επιθετικότητα, τελεία και παύλα... στο επίπεδο αυτό, το μόνο που μπορείς να κάνεις (εύκολα ή δύσκολα) είναι να είσαι πιο "αρχηγός" απ' αυτόν...

Και στις 2 περιπτώσεις, με τη στείρωση, ο σκύλος ηρεμεί οριακά, έως ριζικά...

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1

Και γενικά...μήπως δικές σου περισσότερο ανασφάλειες, σε κάνουν να χάνεις πολύτιμο χρόνο, με ένα σκυλί με το οποίο έχεις προβλήματα, από την πρώτη κιόλας μέρα;
Τι ανασφαλειες δηλαδη μπορει να εχω εγω και να χανω πολυτιμο χρονο?θα ηθελα να μου το εξηγησεις αν μπορεις..
Επισης,δεν εχω αναφερει πουθενα οτι ο Ορφεας εχει προβληματα απο την πρωτη μερα..μεχρι 5 μηνων περιπου δεν υπηρχε κανενα προβλημα..επαιζε και με σκυλια και με ανθρωπους..δεν μπορω να καταλαβω απο που το συμπερανες αυτο..τι εξετασεις θα μπορουσαν δηλαδη να γινουν για να καταλαβουμε αν ειναι κυριαρχικος η' ανασφαλης και να βγει διαγνωση?

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852

Ο κτηνίατρος, πως μπορεί να αποφανθεί για τον χαρακτήρα;

Δεν είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά, ακόμα να προσπαθείτε να καταλάβετε αν και τι πρόβλημα έχει. Επρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον διάγνωση...
Θα συμφωνησω απολυτα. Απο 2 μηνων διακρινες διαφορα "περιεργα" πραγματα. Ψαξε λιγακι στα προηγουμενα σου ποστ αν τα εχεις ξεχασει...
Αναρωτιεμαι για κατι αλλο... πριν καποιους μηνες ειχες αφησει το σκυλο σε εναν εκτροφεα μποξερ για καποιες μερες. Εκεινος τι ειχε πει τοτε ? Πως ηταν η συμπεριφορα του κουταβου εκει?
Επισης, ο γειτονας τι λεει ? οι γονεις του πως ειναι σα χαρακτηρες ? (οχι πως εχει μεγαλη σημασια αφου φανταζομαι οτι προερχεται απο πολλα χρονια byb αναπαραγωγων)