1. Δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω που ακριβως θελετε να οδηγησετε το θεμα...
2. οτι εγω ευθυνομαι που εβλεπα πραγματα απο 2 μηνων (δεν θυμαμαι να ειχα γραψει για επιθετικοτητα, διαφωτιστε με)..Johnk ελπιζω μονο να υπονοεις οτι εβλεπα που πηγαινε το πραγμα και δεν εκανα τιποτα, γιατι ξερεις κι εσυ ο ιδιος οτι δεν ηταν ετσι.
1. Προσωπικά, έγραψα στο θέμα, γιατί είδα το όνομα του φάρμακου και διάβασα... και, ομολογώ ότι μου επανέφερες ενδόμυχες σκέψεις που είχα κάνει και "ταρακούνησες" ένα ταμπού μου...
Αρα, αν θέλεις την απάντηση για το που ήθελα εγώ να οδηγήσω το θέμα: Ακριβώς στο ότι (παρότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω στον συγκεκριμένο τομέα) η εξέταση χορήγησης φαρμάκων έχει βάση και πρέπει να εξετάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις...
2. Οπως έχεις καταλάβει από τη συμμετοχή μου στο forum, συνήθως δεν υπονοώ πράγματα... απλά, έστω και με διπλωματικό τρόπο, λέω την άποψή μου...
Εδώ, συμφώνησα 100% με την Αμαλία στο ότι τον σκύλο μας αρχίζουμε και τον καταλαβαίνουμε από τους 2 κιόλας μήνες... όλα τα στοιχεία είναι "εκεί"...
Παράδειγμα, Ο κούταβος ο δικός μου (τον οποίο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, για ένα βασικό λόγο: με έχει κάνει πιο "σοφό", πιο μελετηρό, πιο δραστήριο στη σκέψη, πιο "έτοιμο"):
α) Οταν έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος (2 μηνών), όπως έχω πει, βγήκε στο πιο θορυβώδες σημείο, δεν κοίταζε συγκεκριμένα κανέναν, κεφάλι ψηλά, ουρά ψηλά, σώμα προς τα εμπρός... --> Θαρραλέος (και, ενδεχομένως κυριαρχικός, θα έπρεπε να σκεφτώ?)...
β) Οταν φτάσαμε σπίτι (μέσα στο κιβώτιο μεταφοράς), το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν: Γρύλισε στη Μόκα (που έμοιαζε κιόλας στη μαμά του) --> Επιθετικός με σκυλιά? ή ανασφαλής με μεγαλύτερα σκυλιά?
γ) Οταν τον χαϊδεύαμε, ψιλοαπέφευγε το χάδι, γύριζε το κεφάλι του αλλού... --> Απαθής? όχι ανθρωποκεντρικός? εν δυνάμει επιθετικός σε ανθρώπους? Ενας εκπαιδευτής πρότεινε: "όχι χάδια πάνω από 3-5 λεπτά την ημέρα"... άλλος εκπαιδευτής πρότεινε: "με εντολή σας και όταν το θέλετε εσείς, πολλά χάδια, για να μάθει να του αρέσουν"...
δ) Επαιζε 2-3 λεπτά, ελεύθερος, με άλλα σκυλάκια και μετά αποχωρούσε "κατά μόνας" και έψαχνε να δει που είμαστε εμείς --> ανθρωποκεντρικός (σε αντίθεση με το προηγούμενο)?...
ε) Από 2 μηνών, έδειχνε "προσεκτικός μελετητής" και "βαθύς γνώστης" της γλώσσας του σώματος των σκύλων... τόσο βαθύς (και "άμεσος", δυστυχώς) γνώστης, που αρκούσε να κοιτάξεις τον άλλο σκύλο που πλησίαζε (και αυτό ισχύει ακόμα) και να καταλάβεις την αντίδραση που θα επακολουθήσει... και έτσι, από 2 μηνών, έγινε (για εμάς, τουλάχιστον) "προβλέψιμα απρόβλεπτος"...
στ) Από 2 μηνών, είχε άλλο ένα κουσούρι: Δεν του άρεσε να αιφνιδιάζεται... τότε γινόταν πολύ έντονος στις αντιδράσεις του... και γίνεται ακόμα...
Αυτά στα λέω, για να τεκμηριώσω το γεγονός ότι ο κούταβός μου, σε ηλικία 2 μηνών, είχε δείξει όλα όσα έπρεπε να περιμένουμε...
Και, με τον τρόπο αυό, μας καθοδήγησε να δουλέψουμε από εκείνη την ηλικία, τα θέματά του... μας έδωσε χρόνο, δηλαδή, πρώτον για να τον "διαβάσουμε" και δεύτερον για να διορθώσουμε και να ανακατευθύνουμε διάφορα πράγματα...