ANXITAN


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Είπα να το βάλω εδώ το θέμα μιας και θέλω να αναφερθώ σε ένα χάπι,το anxitan.Μου το συνέστησε η κτηνίατρος για την καταπολέμιση του άγχους αποχωρισμού.Είναι φυτικό 100% λέει και είναι σαν το χαμομήλι.Το παίρνει δηλ.ο σκύλος για κάποιο διάστημα και ηρεμεί.Απορώ όμως εγώ για πόσο καιρό κρατάει η δράση του...Αν είναι να δίνεις μια ζωή χάπια στο σκύλο τί να το κάνεις??Επειδή έψαξα λοιπόν στο google και δεν βρήκα σχετικές πληροφορίες μήπως ξέρει κανείς περι τίνος πρόκειται??
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
νομιζω πως μπορεις να βρεις την λυση για το αγχος αποχωρισμου πιο ευκολα απο οτι φαναταζεσαι.
δεν υπαρχει λογος να δινεις χαπια στον σκυλο σου κιας ειναι 101% φυτικα.

με τα χαπια δεν λυνεις το προβλημα απλα ''μαστουρωνεις'' τον σκυλο τον σκυλο σου για να αποφυγει μια δυσαρεστη κατασταση γιαυτον.
μπορεις να του μαθεις πως το να φευγεις δεν ειναι ιδιετερο γεγονος και να ειναι ολα ωραια.

οσο για το χαπι που λες δεν το ξερω.
μην ξεχνας ομως πως ειναι εξτρα σκευασμα και η συστηματικη χρηση μπορει να εχει αρνητικα αποτελεσματα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Kι άλλα σκευάσματα, πχ κάποια ναρκωτικά, μπορεί να είναι 100% φυτικά, αυτό όμως δεν τα κάνει ακίνδυνα.....
Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσετε να δουλεύετε μήπως τελικά καταφέρετε και το ξεπεράσετε τελείως χωρίς "χημική" βοήθεια!

Από κει και πέρα, ένα σκεπτικό για την χρήση του θα μπορούσε να είναι το εξής...χωρίς βέβαια να μπορώ να υποστηρίξω ότι αυτό θα ισχύσει....
Αρχικά με την χρήση του σκευάσματος θα μπορούσε να μειώνεται το άγχος και με σταδιακή μείωση της δόσης του τελικά να αποφεύγεται το άγχος χωρίς την χορήγηση σκευασμάτων!
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα εκνευριζομαι πολυ οταν τα ακουω αυτα.:mad:Καλα,ο ιδιοκτητης ειναι αγχωμενος,δεν ξερει πως να διαχειριστει,μια κατασταση,κτλ.Ο γιατρος αντι να τον καθοδηγησει να τον συμβουλευσει ,κατευθειαν χαπι;;;;Σε αλλο θεμα γιατρος να δωσει χαπι κατευθειαν για μακρυ ταξιδι ΜΗΠΩΣ το σκυλι αναστατωθει.Ελεος!:eek:

Ε,να δωσουμε στα σκυλια μας χαπι για να περπαταει σωστα με λουρι,για να μη τσακωνεται με αλλα σκυλια,για να μας κανει καφεδακι...

Maltezzz,μη δωσεις τιποτα στο σκυλακι σου.Δουλεψε το,θελει λιγο χρονο,και ασε τα φυτικα χαπια κτλ.Θα δεις ποσο περηφανος/νη θα εισαι οταν τα καταφερεις:p.Προφανως εχεις απογοητευτει,αλλα μην το κανεις.Φαντασου να σου εδιναν οι γονεις χαπακια οταν ησουν μωρο,για να μην κλαις.Αμαρτια δεν ειναι;:confused:
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το "σύνδρομο του αποχωρισμού" είναι συνηθισμένο κι υπερτιμημένο πρόβλημα (λύνεται αρκετά εύκολα).

Κάποια βασικά κόλπα:

1) Δεν αφήνεις τον σκύλο σε μεγάλο χώρο όταν λείπεις. Θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια σε μικρό χώρο (πχ. κλούβα ή μικρό δωμάτιο) και δεν θα μπορεί να ανεβάσει τόσο εύκολα την αδρεναλίνη του (η πολλή κίνηση ανεβάζει παλμούς, άγχος κι αδρεναλίνη). Αν δεν έχει ερεθίσματα (είναι κλεισμένος σε κλουβάκι ή σε μικρό δωμάτιο) πιο πιθανό είναι να βαρεθεί και να ξαπλώσει να κοιμηθεί.

2) Για να συνηθίσει ο σκύλος τον χώρο που θα επιλέξεις για το # 1, θα πρέπει να κοιμάται εκεί κάθε βράδι για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πρίν αρχήσεις να τον βάζεις εκεί για να φύγεις από το σπίτι. Αυτό γιατί δεν θέλεις να συνδιάσει τον χώρο + την φυγή σου με τιμωρία/φυλακή.
Επίσης, το κλουβάκι/δωμάτιο καλό είναι να έχει "μαγικές εκπλήξεις". Όταν τον βάζεις μέσα να βρήσκει κάτω από το κουβερτάκι του ή σε μία γωνία ένα δώρο (μπάλα, μεζεδάκι, παιχνίδι με μεζέ κρυμμένο μέσα κλπ). Σημαντικό είναι να ΜΗΝ τον δωροδοκείς να μπει, κι ούτε να σε βλέπει να βάζεις την "έκπληξη" εκεί. Να την βρήσκει ως δια μαγείας! Και να μην είναι ίδια έκπληξη κάθε φορά. Σύντομα θα λατρέψει τον χώρο αυτόν!

3) Θα τον βάζεις στο κλουβάκι/δωμάτιο 30 λεπτά πριν φεύγεις από το σπίτι. Δεν θα του δώσεις ΚΑΜΙΑ σημασία μέχριε να φύγεις. Προσοχή! ΟΥΤΕ ένα βλέμμα σου δεν θα του χαρίσεις. Ότι κι αν κάνει. Οι "εκπλήξεις" στο χώρο/κλουβάκι συνεχίζουν να βοηθούν.

4) Θα διαθέσεις ένα σ.κ. (ακόμη καλύτερα ένα 3ήμερο) που θα ασχοληθείς ΠΟΛΥ με ασκήσεις όπου: Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις αρχικά σε 20 λεπτά (για 4-5 φορές στην ίδια μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 30 λεπτά (4-5 φορές την δεύτερη μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 45 λεπτά (4-5 φορές την τρίτη μέρα). Είναι κουραστικό αλλά θα λύσει το πρόβλημά σου.

5) Σε ΟΛΕΣ τις φορές (ανεξαιρέτως) που θα επιστρέφεις, θα αγνοείς ξανά τον σκύλο για τουλάχιστον 15 λεπτά αφού μπείς στο σπίτι. Θα κάνεις πως δεν υπάρχει (όπως όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις).

Δεν θα τον χαιρετάς και δεν θα τον αποχαιρετάς. Ο στόχος εδώ είναι να μειώσεις τελείως το γεγονός πως φεύγεις, όπως και το γεγονός πως επέστρεψες.

Δεν έχω δοκιμάσει το κολάρο σιτρονέλλας. Το θεωρώ πολύ σκληρό (δεν μειώνει το άγχος του σκύλου -αντιθέτως το αυξάνει και ίσως αρχήσει άλλα προβλήματα, χειρότερα από το γαύγισμα).

Το άλλο που μπορεί να βοήθησει είναι γενικώς να αυξήσεις την άσκηση και τις βόλτες του. Όπως και στους ανθρώπους, η άσκηση ανεβάζει την σερετονίνη στον εγκέφαλο (προσφέρει χαρά κι ηρεμία ενώ αφαιρεί πολύ το άγχος), χώρια του ότι οι κουρασμένοι σκύλοι είναι πάντα καλύτεροι σκύλοι !
Σκυλιά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Περιττό να σου πω πως ο κτηνίατρος είναι απαράδεκτος που για σύνδρομο αποχωρισμού σου πρότεινε φάρμακα..

Φυσικά μπορείς να το ξεπεράσεις με άλλους τρόπους από να εθίσεις το σκυλάκι σου στα φάρμακα..

Έλεος..

p.s. Απο που θα τα αγοράζεις αυτά τα φάρμακα?..
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Είπα να το βάλω εδώ το θέμα μιας και θέλω να αναφερθώ σε ένα χάπι,το anxitan.Μου το συνέστησε η κτηνίατρος για την καταπολέμιση του άγχους αποχωρισμού.Είναι φυτικό 100% λέει και είναι σαν το χαμομήλι.Το παίρνει δηλ.ο σκύλος για κάποιο διάστημα και ηρεμεί.Απορώ όμως εγώ για πόσο καιρό κρατάει η δράση του...Αν είναι να δίνεις μια ζωή χάπια στο σκύλο τί να το κάνεις??Επειδή έψαξα λοιπόν στο google και δεν βρήκα σχετικές πληροφορίες μήπως ξέρει κανείς περι τίνος πρόκειται??
νομιζω δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει βαλεριανα, εχει κατευναστικες-ηρεμιστικες ιδιοτητες ,αλλα ειναι εντελως λανθασμενη λυση αντιμετωπισης του "ανχους αποχωρισμου" ,αν ειναι δυνατον να χαπακωνουμε τα σκυλια για τετοια θεματα, ο γιατρος ειναι απαραδεκτος
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Παιδιά η κτηνίατρος είναι μια χαρά...της έχω εμπιστοσύνη.Δεν δίνει χάπια ούτε όταν το σκυλί είναι άρρωστο!!!Εννοώ ότι δεν είναι υπέρ των φαρμάκων.Απλά επειδή έχω κάνει τα πάντα εδώ και ένα χρόνο που έχω τον σκύλο(έχω συνεργαστεί με εκπαιδευτή,έχω κάνει όλα αυτά που προτείνει η δρ.ζιβαγκο ένα προς ένα,για να φύγω απο το σπίτι κάνω ολόκληρη "πλεκτάνη" αλλά δουλειά δεν βλέπω..)Βέβαια έχω καταφέρει να μειώσω το γαύγισμα και να το γυρίσω σε κλάμα...Ο γείτονας μου λέει οτι τώρα πια δεν γαυγίζει όπως πριν αλλά κλαίει!Φυσικά μου το λέει κάνοντας παρατήρηση!!Ετσι λοιπόν και η κτηνίτρος μου είπε γι αυτό το χάπι(δεν είναι εκπαιδεύτρια γι αυτό και της πέρασε απτο μυαλό να συστήσει κάποιο ματζούνι.)Φυσικά και δεν πρόκειται να το πάρω,δεν είχα ενδοιασμούς γι αυτό,απλά ρώτησα αν το έχετε ξανακούσει και σε τι ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει το σκύλο,γιατί εγώ δεν μπορώ να φανταστώ οτι με μια εφ άπαξ χορήγηση θα κρατούσε η δράση του για πάντα!Α! kango1 τα φάρμακα τα παραγγέλνει αυτή..
!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
!Α! kango1 τα φάρμακα τα παραγγέλνει αυτή..
Αυτό δεν ήθελα να ακούσω..για αυτό σου έκανα και την ερώτηση..;)
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δε νομιζω οτι ενα ολοκληρο χρονο ασχολεισαι με αυτο και η μονη προοδος ειναι να ελαττωσει το γαβγισμα.Καπου,καπως κανεις κατι λαθος ή δεν παρατηρεις και το σκυλι συνεχιζει.Προσεγγισε το θεμα ξανα απο την αρχη.Μηπως οοοολη την υπολοιπη μερα το εχεις αγκαλια,το κανακευεις,οποτε με το που φυγεις στρεσαρεται;Δεν εχει σημασια μονο το φευγεις και ερχεσαι,αλλα και η υπολοιπη μερα.Στην αρχη τουλαχιστον.Θες να μας περιγραψεις με λεπτομερειες μια τυπικη σας μερα;Μπορει να βρουμε που κολλαει...
 


DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
αυτο ηθελα να πω και εγω,κατι δεν κανεις καλα εσυ!
δεν πιτσευω πως ο σκυλος εχει καποιο προβλημα.

τσεκαρε ξανα αυτα που κανεις.δεν ειναι ολοι οι σκυλοι ιδιοι μπορει η κλασσικοι τροποι να μην εχουν αποτελεσμα στον δικο σου.
σιγουρα υπαρχει κατι που δεν το εχεις κανει.
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Nαι παιδιά φυσικά και κάνω ΕΓΩ κάποιο λάθος αλλά ακόμη δεν καταλαβαίνω ΠΟΥ!!Τι να κάνω η δόλια σκυλομάνα???Υπομονή....πιστεύω οτι θα φτιάξει...
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εδω λοιπον ειμαστε να σε βοηθησουμε.Πες μας μια τυπικη σας μερα.Απο τη στιγμη που ξυπνατε μεχρι που κοιμαστε.
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Ax skylakos μου ευχαριστω για την προθυμία σου αλλά νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να γράψω σε ένα ποστ πως περνάω τις μέρες μου...απλά να σου πώ οτι το πρόγραμμα μου είναι άστατο και του άντρα μου επίσης..Αυτός έχει βάρδιες που αλλάζουν ανα βδομάδα και γω ως καθηγήτρια πάω στα φροντηστήρια και στα ιδιαίτερα και ειδικά με τα ιδιαίτερα δεν έχεις ποτέ στανταρ ώρα..Οπότε καταλαβαίνεις ότι και το σκυλί μου δεν έχει πρόγραμμα..¨Αλλες φορές έχει παρέα όλη μέρα,άλλες φορές τυχαίνει η βάρδια του άντρα μου να συμπέφτει με τις δικές μου ώρες οπότε το σκυλί κάθεται μόνο του 5-6 ώρες...Κάποιες φορές το βγάζω πρωί.κάποιες βράδυ,κάποιες και τα δύο...Σε γενικές γραμμές ..χαμός!!!Εγώ λοιπόν αποδίδω εκεί το πρόβλημα με το φτωχό μυαλό μου...Τώρα δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για την καθημερηνότητά μου,αν έχεις εσύ καμιά ερώτηση κλειδί ρίχτην:)))
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάνεις όλα αυτά που περιγράφονται στο ποστ #5 και ειδικά το σημείο 4. ?
Θέλει υπομονή και προσπάθεια (υπομονή μονο, δε φτάνει.... δεν αρκει να περιμένεις να φτιάξει το προβλημα απο μόνο του). Πρεπει συστηματικά να μάθεις το σκύλο να μην αγχώνεται όταν φεύγεις. Η εκπαίδευση ξεκινάει με μερικά δευτερόλεπτα απουσίας, και καταλήγει σε μερικές ώρες. Αλλά συστηματικά! Οχι απο τη μια μέρα στην άλλη.
Επίσης, κάτι σημαντικό, οχι γραμμική αύξηση του χρόνου απουσίας. Αλλιώς ο σκύλος μαθαίνει οτι το θέμα γίνεται όλο και χειρότερο και αγχώνεται. Ενδεικτικό πρόγραμμα :

5'' - 5" -20" - 30" -1' - 20'' - 1' - 1' - 2'' - 30" - 2' - 5' - 5' - 1' - 10' - 10' - 10' - 20' - 5' - 25' - 35' - 40' - 10' - 60' - 60' - .... και ούτω καθεξής....

Ανεβάζεις το χρόνο ανάλογ με τις αντιδράσεις του σκύλου. Ολο το παραπάνω μπορεί να πάρει απο μέρες μέχρι βδομάδες συστηματικής δουλειάς.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Α,οκ.Τοτε αυτο που υποθετω ειναι οτι επειδη του λειπετε λιγακι,κανει σαν το τρελο οταν ερχεστε κι εσεις το ταραζετε σε χαδια,ε;Το καταλαβαινω,αλλα προσπαθησε οοοοσο γινεται να ακολουθειτε τα βηματα.Παντως μη τρελαινεσαι,5-6 ωρες δεν ειναι πολλες.Μαλλον δεν μπορει να συνηθισει το αστατο προγραμμα.Οταν ερχεστε αφιερωστε λιγο χρονο στην συγκεκριμενη εκπαιδευση.Μαλλον κουραστηκατε και το αμελησατε.Δεν το ξαναρχιζετε;
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
σκυλακος πια χάδια???ούτε ματιά δεν ρίχνω!!πρέπει να ασχοληθώ πολύ ακόμα...αλλά είναι λίγο δύσκολο να φεύγω συνέχεια απο το σπίτι για μισή,μια ώρα,2 ώρες,πάλι μισή ώρα...κτλ.πού χρόνος???kopritis αυτες οι εβδομάδες μου λείπουν για να κάνω τη συστηματική δουλειά που λές...καταλαβαίνετε πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να φεύγεις όλη την ώρα έχοντας πρόγραμμα για το σκύλο...εύχομαι τώρα στις διακοπές που θα χω περισσότερο χρόνο να κάνω κάτι πιο δραστικό...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
καταλαβαίνετε πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να φεύγεις όλη την ώρα έχοντας πρόγραμμα για το σκύλο...
Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Κάνε μια προσπάθεια και θα δεις. Μπορείς να ξεκινήσεις τα απογεύματα μετά τη δουλειά. Θα δεις, μετά γίνεται πιο εύκολο οταν αρχίσει να συνεργάζεται ο σκύλος.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα τον χαπάκωνα για να λύσω το πρόβλημα πριν κανω πολλαπλές προσπάθειες με την παραπάνω μέθοδο. :)