Bad breeders & BYB

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Υπάρχουν διακριτές διαφορές ανάμεσα σε ένα κακό εκτροφέα και σε ένα BYB?
Εάν ναι, ποιες και γιατί?
Εάν όχι, γιατί?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
emily_vk said:
τι ειναι το BYB ? :oops: :roll:
αχ τριχρωμουλα αχ :oops:

Back Yard Breeder κοινος εχω μια ρατσα στον χωρο μου που δεν την εχω τεσταρει ποτε βρισκω κατι αναλογης ποιοτητας τα ζευγαρωνω και τα πουλαω!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
O BYB είναι ο εκτροφέας της «πίσω πόρτας» ή της «πίσω αυλής».
Κοινώς ο ιδιώτης ο οποίος ζευγαρώνει ανεξέλεγκτα τα αμφιβόλου ποιότητας ζώα του.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@emily τυχερή είσαι!

Σχετικά με τους byb σου έχω φρέσκο παράδειγμα!
Στην ερώτηση που έκανα μόλις στην φίλη Clean σχετικά με το Boxer που αγόρασε:

ROTTIE said:
Να σου ζήσει! :D
Από πού τον πήρες τελικά?
Πήρα την εξής απάντηση:

clean said:
Απο έναν πελάτη.
O πελάτης από τον οποίο η φίλη Clean αγόρασε το σκύλο της, είναι ένας BYB. :wink:

Αφού λοιπόν δώσαμε τους ορισμούς στους όρους, ας πάμε και στην ουσία του θέματος. Υπάρχουν λοιπόν, διακριτές διαφορές ανάμεσα σε ένα κακό εκτροφέα και σε ένα BYB?

Faye

Well-Known Member
7 Φεβρουαρίου 2008
70
0
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ. Sorry. Θεωρησα οτι ο BYB ειναι ο ιδιοκτητης ενος pet που το ζευγαρωνη γιατι ( πρεπει ) να γεννηση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η γνώμη μου είναι πως ένας κακός εκτροφέας έχει περισσότερες ομοιότητες (αρκετές φορές δεν έχει καμιά διαφορά) με ένα ιδιοκτήτη puppy mill, παρά με ένα BYB που θέλει να βιώσουν τα παιδιά του το «Θειο Δώρο» της γέννησης. Το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι προβληματικά ζώα.
Εγώ δεν βλέπω ηθική διαφορά. Μόνο ουσιαστική διαφορά, η οποία έγκειται στα οικονομικά μεγέθη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mα ηθική είναι, και μόνο αν ο ένας το κάνει με σκοπό το κέρδος και ο άλλος γιατί έτσι πρέπει κατά τον κτηνίατρο (άραγε αυτός τί ηθική ευθύνη έχει για το ''κονέ'' του ζεύγους?) επειδή δεν ξέρει ....

Ουσιαστική δεν είναι κατά την γνώμη μου ... τουλάχιστον ΙΣΩΣ το σκυλί του ιδιώτη BYB να καλοπερνάει και να μην είναι σε κανα κλουβί να γεννάει ... η ποιότητα είναι το ίδιο χαμηλή, και η ''κάλυψη'' του νέου ιδιοκτήτη μηδενική.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Eιμαι στο σωστο topic για να ρωτησω: Ποιον οριζουμε ως ''κακο εκτροφεα'' :?: :?: :?:

Αν δεν ειμαι sorry στειλτε με αλλου! :oops: :oops:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κακός εκτροφέας είναι αυτός που δεν κάνει τα προβλεπόμενα για την φυλή του, που καταστρέφει τα ζώα του με σκοπό το κέρδος ... που δεν ξέρει, ή δεν θέλει να μάθει ... που παραπληροφορεί προς όφελός του ... που παραπλανέι πελάτες ... που δεν πασχίζει για να έχει καλύτερο και καλύτερο και καλύτερο ζώο ... πολλά ... 'εχει και άλλα topic πάνω σε αυτό ...

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μαλιστα!

Δυσκολο λοιπον το θεμα!! :-k

Κατ' εμε χειροτερος ειναι ο εκτροφεας γιατι σιγουρα ξερει ποιο ειναι το σωστο και δεν το κανει!!!

Ο ΒΥΒ μπορει να μην γνωριζει πολλα και πανω στη χαρα του οτι θα κονομησει, θα δει τα γεννητουρια της σκυλας του...

Για τον κακο εκτροφεα η λυση ειναι απλη: ελενκτης εκτροφης!!!

Ε ρε γλεντια..........

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε μπορώ να κατηγορήσω τον ιδιώτη που πιστεύει από άγνοια ότι η σκύλα του πρέπει να γεννήσει τουλάχιστον μια φορά, δεν έχει καμία γνώση εκτροφής και δε γνωρίζει ότι θα έπρεπε να έχει, για να ζευγαρώσει δύο ζώα.
Μπορώ όμως να προσπαθήσω να τον ενημερώσω περί εκτροφής, αδέσποτων και στείρωσης. Με ανθρώπους που δε θέλουν να ακούσουν δεν ασχολούμαι όμως.

Γεννήθηκα στη γεννιά που πιστεύαμε ότι οι σκύλοι τρώνε τ' αποφάγια μας και κόκκαλα, όταν λερώνουν μέσα στο σπίτι βάζουμε τη μούρη τους στις ακαθαρσίες, τα φοβερίζουμε με εφημερίδα και βέβαια τα ζευγαρώνουμε μια φορά στη ζωή τους. Η προήγουμενη γεννιά έχει μείνει σε αυτά τα πιστεύω ακόμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161