Bad breeders & BYB

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Σιγουρα ο κακος εκτροφεας ειναι χειροτερος διοτι γνωριζει και δεν το κανει σωστα αυτο που πρεπει

Αλλα και οι BYB εχουν πιστευω μεριδα ευθυνης διοτι βαζουν ορισμενοι να ζευγαρωσουν τα σκυλια τους και επειτα τα πουλανε ορισμενοι λεγοντας ενα τσουβαλι ψευτιες για να παρακινησουν καποιους που δεν γνωριζουν τι θα παρουν.
Βεβαια κακος αυτοι που διαλεγουν καποια ρατσα σκυλου και δεν το ψαχνουν υπερβολικα αποτην αρχη και βιαζονται γρηγορα να παρουν το σκυλι που θελουν , την εχω πατησει καπως ετσι για αυτο το αναφερω
Ας μην βγω ομως εκτος θεματος τωρα :wink: :)

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
psaras said:
Υπάρχουν και κάποιοι που ξεκίνησαν με BYB και στην πορεία έγιναν ΑΑΑ εκτροφείς …………

Σιγουρα υπαρχουν και αυτοι και μπραβο σε αυτους που κανουν καλα την δουλεια τους

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Ntenis είπα να το κάνω πιο κομψό !

Έχω πάρει Ροττυ 2 φορές από σπίτι , δηλαδή από ένα ζευγάρι που είχαν μια σκύλα την έλεγξαν για όλα από θέμα υγεία ήταν άψογη σε χαρακτήρα και υπακοή έψαξαν και βρήκαν αρσενικό αντίστοιχο
ήταν γνώστες της φυλής η σκύλα μαζί τους πάντα μέσα στο σπίτι τα κουτάβια έφευγαν από εκεί και ήταν χασές από πάσης φύσεως, τα σκυλιά μας έζησαν το ένα 13 και το άλλο 15,5 χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ..
2 φορές πείρα κουτάβι από επαγγελματίες με κύπελλα βραβεία και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και τις 2 φορές είχα προβλήματα ..
Με αυτό δεν θέλω να πω ότι οι εκτροφείς είναι σκάρτοι ακόμα και αυτοί από τους οποίους εγώ αγόρασα κουτάβι ΟΧΙ αλλοίμονο ..........
Ακόμα δεν θέλω να πω σε όποιον έχει σκύλο στην αυλή του να πάει να τον ζευγαρώσει ,
όμως κάνω μια κατάθεση που έχω ζήσει ………

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eίσαι άτυχος, τί να πώ ... μπορεί να ψάχνεις λάθος ... δεν θα ήθελα να τσακωθώ μαζί σου, για συγκεκριμένη περιπτωση, είναι ανούσιο ... η ευθύνη είναι όλη δική σου πάντως. Και αντί να το αναγνωρίζεις, λές για στατιστική από ιδία εμπειρία ...

Αλλά και η ουσια της εκτροφής δεν είναι ζευγαρώνω μία σκύλα που την έχω πριγκιπέσσα ... όπως και να το κάνουμε ... είναι ΠΟΛΥ μακριά από αυτό ...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Χάνουμε το νόημα. Άλλο ΒΥΒ και άλλο πράγμα εκτροφή και αναπαραγωγή σε μικρή κλίμακα. Τελείως ξεχωριστά πράγματα. Νομίζω κάποιοι ξέρουμε τη διαφορά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oρισε την μικρή κλίμακα .... !!!!

Διευκρίνηση, επειδή δεν μπορώ να κάνω quote ...

Οταν λέω όλοι και κάποιοι, εννοω ότι σχεδόν όλοι οι εκτροφείς ήταν κάποτε BYB ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έτσι είναι…
Οι περισσότεροι κάπως έτσι ξεκίνησαν, αγάπησαν τη φυλή και αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με την εκτροφή.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
ROTTIE said:
Έτσι είναι…
Οι περισσότεροι κάπως έτσι ξεκίνησαν, αγάπησαν τη φυλή και αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με την εκτροφή.

Και εγώ αυτό πιστεύω και δεν βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό …

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κοιτουσα χθες ενα παλιο σκυλοπεριοδικο ,με ολοσελιδη διαφημιση εκτροφεα
ειχε τον γερμανικο ποιμενικο φωτογραφια και εγραφε
"διατιθενται κουταβια του με την ταδε-ονομα σκυλας-
η με το δικο σας αγαπημενο θυλυκο "

αυτος τι ειναι?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
2 γέννες τον χρόνο λοιπόν ... ok μέχρι εδώ συμφωνούμε ...

Αυτές οι γέννες αν είναι για την βελτίωση της φυλής, της εκτροφής σου κλπ, δεν θα πρέπει να σου αφήνουν κάποια κουτάβια, να κρατάς δηλαδή ?

Ναι.

Κάποια στιγμή ένα νέο αίμα απ'έξω ίσως, κάτι πολύ καλό που θεωρείς ότι θα βοηθήσει ?

Ναι.

Σε 6 χρόνια πόσα σκυλιά θα έχεις ??

Θα έχεις περίπου 10 ?

Ναι.

Λοιπόν ... με 8 σκύλες και 2 αρσενικά σου λέω εγώ ... ΠΩΣ θα κάνεις 2 γέννες τον χρόνο?

Κάθε σκύλα θα ζευγαρώνει μία φορά στη ζωή της, άντε 2 μερικές ??

Πού θέλω να καταλήξω ...

Δεν είναι κανένας αριθμός που κάνει την καλή εκτροφή ... μικρής κλίμακας είναι μέχρι 10 σκυλιά για μένα ... και αυτό γιατί είμαστε στην Ελλάδα ... και γιατί με αυτόν τον αριθμό, σε μεγαλόσωμες φυλές όταν πάς να τον ξεπεράσεις, χάνεις από την παλιά φουρνιά ...

με 1 γέννα κάθε 5 χρόνια μπορεί να είσαι κακός εκτροφέας αλλά όχι καλός ... και με 3-4 τον χρόνο και τα δύο ... ανάλογα τί άνθρωπος είσαι πάει μετά ...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Συμφωνούμε.

Πράγματι για κάθε θυληκό 2-3 γέννες στη ζωή τους, έχω στο μυαλό μου. Και εκεί μπαίνουν και άλλοι τρόποι να κρατήσεις τα σκυλιά που θέλεις κοντά σου, χωρίς να είναι απαραίτητα στο χώρο σου. Αναφέρομαι σε συνιδιοκτησία.

Και συμφωνούμε απόλυτα ότι ο αριθμός των σκυλιών δεν κάνει τον καλό ή κακό εκτροφέα.

Έχω δει αρκετά παράξενα στο χώρο. Όχι απαραίτητα κακά αλλά ασυνήθιστα. Π.χ. πασίγνωστος εκτροφέας μπόξερ απο το εξωτερικό, που δεν έχει στο σπίτι του ούτε ένα, γιατί η γυναίκα του έχει αλλεργία.

Μάλλον ξεφεύγω τώρα.. :)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Για μένα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά αν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά.Ειδικά μιλώντας,εξαρτάται από τον άνθρωπο στο ποιος είναι χειρότερος... :?

Μπορεί ένας byb να αγαπάει πολύ τα σκυλιά του και να είναι ενημερωμένος και πριν την γέννα να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και τα σκυλιά του να ζουν σε άριστες συνθήκες(μιλάω για 1-2 σκυλιά)και να είναι ευτυχισμένα και να σου δώσει ένα καθαρόαιμο με πολλές πιθανότητες να είναι υγιές κουτάβι και με χαρτιά και απ'όλα.

Μπορεί να πέσεις σε εκτροφέα(με έναρξη επαγγέλματος κανονικά)και να κοιταει αποκλειστικά το κέρδος και να πουλάει αβέρτα όπου λάχει χωρίς να τον ενδιαφέρει που θα καταλήξουν τα κουτάβια.Και να σου πει πως έχει κάνει ελέγχους και θα σου δώσει και χαρτιά κτλ κτλ...με όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ αλλά και αλλού(και για το εξωτερικό)σε ποιον μπορείς να έχεις πια εμπιστοσύνη???Ολα μπορεί να είναι πλαστά.

Ο "εκτροφέας" βέβαια θα πουλάει πιο ακριβά,αυτή είναι η διαφορά.

Γενικά οι ταμπέλες που βάζει ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει πάντα να είναι υπό αμφισβήτιση.Δεν ισχύει "ό,τι δηλώσεις είσαι".

Πάω,κοιτάω,ελέγχω,κόβω κινήσεις και συμπεριφορές και ανάλογα διαλέγω.Δεν υπάρχουν στάνταρς.

Αυτό που είναι κακό για μένα για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι τόσο κακό και το αντίστροφο.

Φυσικά ανάμεσα σε έναν καλό BYB και σε έναν κακό εκτροφέα θα διαλέξω τον πρώτο.Αν θέλω απλά ένα σκυλί καθαρόαιμο με καλές πιθανότητες να είναι υγιές(με την προϋπόθεση να έχουν ελεγχθεί οι γονείς).Αν θέλω με δυνατότητες να λάβει μέρος σε έκθεση και να διακριθεί τότε θα προτιμήσω έναν καλό εκτροφέα.

Εξάλλου σωστά είπατε πως οι εκτροφείς από κάπου ξεκίνησαν και αυτοί.

Θέλω ένα σκυλί υγιές σωματικά και από άποψη χαρακτήρα,καθαρόαιμο,να είναι καλό δείγμα της φυλής του,σε περίπτωση που χρειαστώ βοήθεια να είμαι σίγουρη(όσο γίνεται)πως θα έχω κάποιον στο πλάι μου που γνωρίζει και θα με βοηθήσει.Αρα πού θα στραφώ?Είναι μονόδρομος ο καλός εκτροφέας.

Αλλά με τόσα που έχουμε διαβάσει εδώ μέσα,σίγουρος 100% δεν είσαι σε καμια περίπτωση και με κανέναν.Απλά ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να την πατήσεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
keyman said:
Μπορεί ένας byb να αγαπάει πολύ τα σκυλιά του και να είναι ενημερωμένος και πριν την γέννα να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και τα σκυλιά του να ζουν σε άριστες συνθήκες(μιλάω για 1-2 σκυλιά)και να είναι ευτυχισμένα και να σου δώσει ένα καθαρόαιμο με πολλές πιθανότητες να είναι υγιές κουτάβι και με χαρτιά και απ'όλα.
Παιδιά μην μπερδεύεστε! Γεωργία αυτόs που περιγράφεις δεν είναι byb!
Ένας byb είναι αυτός που ζευγαρώνει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ τα αμφίβολου ποιότητας ζώα του. Είναι αυτός που κρύβεται πίσω εδώ: καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και αυτός που περιγράφω τι είναι?Εκτροφέας είπαμε δεν είναι,μελλοντικός εκτροφέας μπορεί ναι μπορεί και όχι,συνειδητοποιημένος-υπεύθυνος ιδιοκτήτης είναι???Και γιατί θέλει να ζευγαρώσει τα σκυλιά του?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Βyb ΠΙΟ σπάνιος από τον τέλειο εκτροφέα είναι ...

Για το τελευταίο που λές, γιατί να θέλει να ζευγαρώσει τα σκυλιά του, δεν υπάρχει απάντηση ... ΜΟΝΟ να έπεσες σε συνηδητοποιημένο για αυτό που πάει να κάνει εκτροφέα, ο οποίος απλά να κάνει την πρώτη του γέννα ... ένας τέτοιος άνθρωπος από την στιγμή που θα τον γνωρίσεις θα έχει ήδη μία θέση για ένα θηλυκό κουτάβι στο σπίτι του, και θα ξέρει με τί σκύλο περίπου θα ζευγαρώσει αυτό το κουτάβι όταν έρθει η ώρα. Ετσι θα τον ξεχωρίσεις.

Ξαναλέω, πολύ σπάνιο.