BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι


Status
Κλειδωμένο θέμα

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Εγώ πάντως δέχομαι πολλά φιλιά από τα σκυλιά μου, ακόμα και αμέσως μετά το φαγητό.




απιστευτο το μικρο με το κρεας στο στομα!
δηλαδη λετε να μην το φοβαμαι και να το ξεχασω?ακομα καλυτερα!
και η συνεχεια των ερωτησεων μου!οπως ειπα εχουμε μερικες μερες που ξεκινησαμε το μπαρφ και σημερα ειχε στα κακα του κοκαλακια μικρα!ειναι φυσιολογικο?σαν τα κοκαλακια του λαιμου ενα πραγμα!
 
Last edited by a moderator:




Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
επειδή το σκέφτομαι και εγω για barf για τον μικρό Αρη απλά με ψαρώνει το γεγονός να μασαμπουκάει ενα κομματι κρέας με αίμα και μετά να έρθει να μας γλυψει(που δεν το κάνει ούτε με την κροκέτα)

υπάρχουν κάποιες εταιρίες που πουλάνε Barf και βλέπω οτι το εχουν πολτοποιημένο και αναλογίες έτοιμες.
να τρώει ενα πουρε με τα συστατικά του barf το βλέπω πιο εύκολο. κάνει όμως την ιδια δουλεια πχ στα δοντια;
 




συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
βρηκα αυτο το ωραιο. με λιγα λογια τι δεν ειναι και τοσο καταλληλο..Διατροφή--
Τροφές βλαβερές ή θανατηφόρες για τον σκύλο
Επειδή ο οργανισμός του σκύλου δεν μπορεί να διασπάσει την γλυκόζη αποφεύγονται αυστηρώς οι γλυκές τροφές καθώς προκαλούν ζάχαρο. Τα κόκκαλα των πουλερικών (κότας, γαλοπούλας), του κατσικιού ή του αρνιού και του κουνελιού, επειδή θρυμματίζονται και γίνονται πολύ αιχμηρά με το μάσημα, είναι πιθανό να προκαλέσουν σχισμές και εκδορές στα έντερα του ζώου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κονσερβών για σκύλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μόνο 4 - 5% κρέας, 80 - 85% υγρασία και το υπόλοιπο ποσοστό περιέχει έλαια, μεταλλικά άλατα και τέφρα. Μπορεί να περιέχουν υποβιβασμένη καραγενάνη που χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής και η οποία εγκαθίσταται με τα χρόνια στο παχύ έντερο του ζώου σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας του καρκίνο.
Ορισμένες τροφές αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες από τον σκύλο μπορεί να αποδειχτούν τοξικές για αυτόν. Το αβοκάντο έχει τοξικές ιδιότητες για τον σκύλο, προκαλώντας του αναπνευστικά προβλήματα, αφύσικες συγκεντρώσεις υγρών στο στήθος, στην καρδιά ή στο ήπαρ και παγκρεατίτιδα. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια προκαλώντας αναιμία, γενική αποδυνάμωση και προβλήματα στην αναπνοή.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν πολύ λίπος, το οποίο προκαλεί παγκρεατίτιδα, δημιουργία οξέων στο στομάχι και διάρροια.
Οι σταφίδες και τα σταφύλια μπορεί να καταστρέψουν τα νεφρά του σκύλου και η δράση τους είναι αθροιστική, ενώ οι τομάτες προκαλούν αρρυθμία στην καρδιά και τρεμούλες στο ζώο.
Η καφεΐνη ερεθίζει το κεντρικό νευρικό και καρδιακό σύστημα ενώ προκαλεί εμετό, αϋπνίες και αυξημένο καρδιακό παλμό.
Τα κουκούτσια μήλου, κερασιού, ροδάκινου, βερίκοκου, αλλά και ο καρπός του ροδάκινου περιέχουν υδροκυάνιο, το οποίο είναι δηλητηριώδες. Μεγάλες ποσότητες αλατιού προκαλούν προβλήματα στα νεφρά, τα αλλαντικά περιέχουν πολύ αλάτι και λίπος και συνήθως υποβιβασμένη καραγενάνη και μπορεί να προκαλέσουν στο μέλλον παγκρεατίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου.
Μεγάλες λήψεις συκωτιού (περισσότερες από τρεις μερίδες την εβδομάδα) προκαλούν επικίνδυνη αύξηση βιταμίνης Α. Οι επιπτώσεις μπορεί είναι παραμορφωμένα οστά, ραγδαία και επικίνδυνη ανάπτυξη των οστών στη σπονδυλική στήλη και στους αγκώνες, αλλά και ανορεξία.
Τα μανιτάρια μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή σάλιου, σταδιακή ζημιά στα νεφρά, εμετό, διάρροια.
Το ωμό αυγό περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών.
Ο οργανισμός του σκύλου δεν χωνεύει εύκολα τα λαχανικά (καρότα, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι, μαρούλι, πατάτες), σε οποιαδήποτε ποσότητα.
Τα νομίσματα από το 1980 μέχρι και τα σημερινά αποτελούνται εν μέρει από ψευδάργυρο, στοιχείο το οποίο προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια και ζημιά στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η κατάποση ενός και μόνο νομίσματος από το σκυλί μπορεί να προκαλέσει ασθένεια ή και θάνατο, εάν δεν το αποβάλλει από τον οργανισμό του.
 






kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Επεσα πανω σε
αυτο το αρθρο του Dr. Tom Lonsdale
ο οποιος δινει οδηγιες σχετικα με την ωμη διατροφη.Πολλα απο αυτα εχουν ηδη ειπωθει εδω αλλα μου φαινετε σαν ενας καλος πρωτος οδηγος για αρχαριους.Υπαρχουν φυσικα καποια κομματια τα οποια ειναι αντιθετα με αυτα που λεμε εδω.

Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας!
 




kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Καλα ενταξει!Εχω το κακο να μην συγκρατω ξενα ονοματα και στο ποστ που ειχες κανει ειχα δει μονο το το πρωτο(k9joy) και δεν εψαξα το δευτερο!Σημερα επεσα τυχαια πανω του και γιαυτο το εβαλα!
 


giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Επειδη δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα και να επιβαρυνω το φορουμ θα κανω εδω την ερωτηση μιας και ειναι εν μερη σχετικη.Αυριο παμε για γενικες εξετασεις και βιοχημικες.Περασαν 3 μηνες απο τοτε που ξεκινησα Barf να δουμε που κυμαινομαστε.Αποφασισα σημερα να το κρατησω νηστικο για να μειωσω μια απο τις πιθανοτητες και να βγουν υψηλες τιμες,εαν βγουν βεβαια.Αλλα οταν φτασει η ωρα του φαγητου και θα κοιταει με αυτο το βλεμμα να του δωσω γιαουρτι να του φυγει το αισθημα της πεινας;Θα επηρεασει τις εξετασεις σε καποιο δεικτη;Οχι τιποτα αλλο αλλα δεν εχω ορεξη να ακουω το κηρυγμα του κτηνιατρου για την BARF ετσι και βγουν υψηλα νουμερα.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν νομίζω να τις επηρεάσει.
Στους σκύλους που μπαρφάρουν μπορεί να είναι ανεβασμένη η κρεάτινινη αλλά με φυσιολογικές τιμές ουρίας.
 


Nick&Kimbra

Active Member
1 Μαϊου 2013
28
0
44
athens
Καλησπερα!
Ειμαι καινουργιο μελος και γενικα πρωτη φορα μπαινω σε forum.
Εχω παρει ενα κουταβι ελληνικο ποιμενικο (ημιαιμο) και ειναι τςρα 2,5 μηνων!
Εχω προβληματιστει πολυ με την διατροφη του γιατι εχω διαβασει απειρα θεματα και συζητησεις σχετικα με το ποιο ειναι το καλυτερο για την διατροφη του σκυλου.
Για να πω την αληθεια απ'αυτα που εχω διαβασει καταληγω πιο πολυ στη διατροφη barf αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω βρει καποιον κτηνιατρο να συμφωνει,συγκεκριμενα ο δικος μου μολις πηαγα να το συζητησουμε μονο που δεν με εδειρε και μου ειπε αμα θελω να του δεινω barf να βρω αλλο κτηνιατρο.
Επισης εχω βρει και μια εταιρια στο περιστερι οπου πουλαει ετοιμη συσκευασμενη barf.
Οποιαδηποτε συμβουλη/αποψη θα βοηθουσε.
Ευχαριστω πολυ!

Αυτη ειναι η κουκλα μου...
320797_155680307941521_608954129_n.jpg
 




Nick&Kimbra

Active Member
1 Μαϊου 2013
28
0
44
athens
το προβλημα που ειναι?
Οτι δεν μπορω να αποφασισω τελικα πιο ειναι το σωστο και για αυτο ζηταω γνωμες κι εμπειριες
Κι αν ξερει να μου πει για την συσκευασμενη
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
συσκευασμενη νο
το καλο με τη μπαρφ ειναι να τη φτιαχνεις εσυ οποτε να ξερεις τι περιεχει.
κατα τα αλλα μπαρφ ρουλζ!
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπερα!
Ειναι η 2η φορα που αλλαξαμε τροφη στη Μοκα και παλι, πριν καν τελειωσει το τσουβαλι, ενω στην αρχη την ετρωγε με ορεξη τωρα παλι αφηνει κροκετες ή δεν τρωει γευματα!
Δεν της δινουμε την επιλογη να φαει κατι αλλο και στο τεταρτο αν δεν φαει το μαζευουμε, παρολαυτα βλεπω οτι το τρωει αναγκαστικα!
Μιας και οταν της δωσαμε συκωτι ωμο εκανε σαν παλαβη σκεφτομαστε μηπως ξεκινησουμε κι εμεις!
Μιλησαμε και με τη κτηνιατρο που τη παρακολουθει και ειναι πολυ θετικη, μας εξηγησε τα υπερ και τα κατα, ακριβως οπως τα εχετε εξηγησει εδω, χωρις καμια παραπληροφορηση, μας ειπε ακομα και το χρονο που πρεπει να μεινουν στη καταψυξη(περιπου 15-20 μερες). Μας ειπε οτι πολλοι πελατες της ταιζουν ωμα με θεαματικα αποτελεσματα, ειδικα σε σκυλια με προβληματα στο εντερο κλπ.
Το μονο μου θεμα ειναι το συκωτι και τα νεφρα μιας και οταν καναμε βιοχημικες το συκωτι ηταν στα ανωτατα φυσιολογικα, αλλα μπορει να εφταιγε η διατροφη που εκανε ως αδεσποτη. Μου προτεινε λοιπον στο μηνα να κανουμε βιοχημικες να δουμε που βαδιζουμε!
με καθησυχασε αρκετα μιας και περιμενα να μου βαλει τις φωνες ή να μου πει ενα σωρο ασχετα για να μην ξεκινησω.

Διαβασα εδω σε ενα ποστ οτι αν ο οργανισμος του σκυλου ειναι οκ ειναι σχεδον αδυνατο να κολλησει κατι απο μικροβια ή παρασιτα. Η δικια μου που εχει ερλιχια και καλαζαρ υπαρχει κινδυνος να κολλησει κατι δεδομενου οτι το ανοσοποιητικο της δεν ειναι και στα καλυτερα του?
 








Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.872
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.