BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Δαφνη στη Ν.Σμυρνη στη πλατεια ανοιξης υπαρχει ενα κρεοπωλειο που λεγεται δρακουλης.. και πουλαει μπαρφ προς 0,86 σεντ το κιλο. εγω απο κει αγοραζω για τον Οζζυ μου τσεκαρε το κ στο νετ. δεν χρειαζεται μια περιουσια για μπαρφ

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ναι, μόλις διάβασα στο άλλο θέμα της μπαρφ ότι είπε για γαλοπούλα η maxinikol. Φαντάζομαι και το κόκκαλο θα είναι οκ τότε... (πρέπει να πάω για προμήθειες σιγά σιγά)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Δαφνη στη Ν.Σμυρνη στη πλατεια ανοιξης υπαρχει ενα κρεοπωλειο που λεγεται δρακουλης.. και πουλαει μπαρφ προς 0,86 σεντ το κιλο. εγω απο κει αγοραζω για τον Οζζυ μου τσεκαρε το κ στο νετ. δεν χρειαζεται μια περιουσια για μπαρφ
Ευχαριστώ, μου το έχουν ξαναπεί και όλο το ξεχνάω να πάω να ρίξω μια ματιά. Δεν είμαι και πολύ μακριά. Μπορείς να μου δώσεις καμιά λεπτομέρεια παραπάνω?
Τα δίνει αλεσμένα όλα μαζί?
Βλέπεις τι αλέθει?
Έχει κόκκαλο για να μασάει και τίποτα ή είναι "κιμάς"?
Μόνο κοτόπουλα? (αυτά τα λίγα :) )

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Ευχαριστώ, μου το έχουν ξαναπεί και όλο το ξεχνάω να πάω να ρίξω μια ματιά. Δεν είμαι και πολύ μακριά. Μπορείς να μου δώσεις καμιά λεπτομέρεια παραπάνω?
Τα δίνει αλεσμένα όλα μαζί?
Βλέπεις τι αλέθει?
Έχει κόκκαλο για να μασάει και τίποτα ή είναι "κιμάς"?
Μόνο κοτόπουλα? (αυτά τα λίγα :) )
υποτιθεται πως εχει μεσα κοτοπουλο κυριως αλλα κ λιγο αλεσμενο κοκκαλο κ λαχανικα. κυριως υποτιθεται πως ειναι ετοιμο για καταναλωση.δεν θελω να σε παρω σστο λαιμο μου αλλα εγω τααιζω τον οζζυ απ αυτο εδω κ ενα χρονο κ κατι κ προβλημα δεν εχω. επισης οι τελευταιες εξετασεις του σκυλου εδειξαν πολυ καλες. απλα να σου πω οτι οτι αν φοβασαι μπορεις να το παρεις οπως ειναι κ να το βρασεις κανα 10 λεπτο το εχω κανει κ αυτο στην αρχη που φοβομουν. το θεμα ειναι το χαμηλο κοστος με ποιοτητα καλυτερη απο οποιαδηποτε κροκετα κ οχι μονο.... ενω για να κλεισω 1)ναι το δινει ολοαλεσμενο σε μορφη κιμα μαζι με τα λαχανικα, 2)δεν εχει κοκκαλο μεσα να μασαει 3)οχι δεν βλεπω τι αλεθει. ελπιζω να σε καλυψα :)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ευχαριστώ πολύ! :) Θα πάω να δω και από κοντά, αν και αυτό με τα λαχανικά με χάλασε λίγο.

(αυτόν τον όζζυ εγώ τον έχω γνωρίσει, είμαι σίγουρη! τέτοιος σκύλος με αυτό το όνομα ένας είναι!)

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Ευχαριστώ πολύ! :) Θα πάω να δω και από κοντά, αν και αυτό με τα λαχανικά με χάλασε λίγο.

(αυτόν τον όζζυ εγώ τον έχω γνωρίσει, είμαι σίγουρη! τέτοιος σκύλος με αυτό το όνομα ένας είναι!)
λαχανικα βαζω κ γω καποια δικα μου. ομως να θυμασαι 10% λαχανικα οχι παραπανω

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ναι, κι εγώ βάζω, αλλά προτιμώ να τα βάζω μόνη μου. Θεωρητικά, η ουσία είναι να ξέρουμε τι τρώει ο σκύλος εξ'ολοκλήρου, για μένα τουλάχιστον. Θα πάω όμως να ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει :wink:

Γιατί όχι παραπάνω? Εμένα αν μου πέφτουν καμιά φορά περισσότερα τα αφήνω. Και δεν βάζω μόνο 10%, βάζω 700 κρεάς και 300 λαχανικά και τα υπόλοιπα. Μάλιστα σε ξένο μπλογκ έχω δει και 50-50 αναλογία. Τα έχω καταλάβει τόσο λάθος? :eek:

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Ναι, κι εγώ βάζω, αλλά προτιμώ να τα βάζω μόνη μου. Θεωρητικά, η ουσία είναι να ξέρουμε τι τρώει ο σκύλος εξ'ολοκλήρου, για μένα τουλάχιστον. Θα πάω όμως να ρίξω μια ματιά να δω τι παίζει :wink:

Γιατί όχι παραπάνω? Εμένα αν μου πέφτουν καμιά φορά περισσότερα τα αφήνω. Και δεν βάζω μόνο 10%, βάζω 700 κρεάς και 300 λαχανικά και τα υπόλοιπα. Μάλιστα σε ξένο μπλογκ έχω δει και 50-50 αναλογία. Τα έχω καταλάβει τόσο λάθος? :eek:
καθοτι σαρκοφαγος απο τη φυση του ο σκυλος τα λαχανικα σε μεγαλη ποσοτητα δεν του δινουν κατι βαζουμε λιγα μεσα στο φαι για καποιες βιταμινες κ κυριως για τη πεψη. η αναλογια παει ως εξης 80% κρεας,10% κοκκαλο,10% λαχανικα. π.χ. το ρυζι δεν βοηθαει σε τιποτα τα σαρκοφαγα. οποτε ηρεμα με τα λαχανικα :p απο κει κ περα εγςω προτιμω πρασο,καροτο κυριως λογω των πολλων βιταμινων κ παντα αλεσμενα στο μπλεντερ.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω παντως εχω διαβασει 70% κρεας-κοκκαλα, 20% φρουτα-λαχανικα, 10% δημητριακα.

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
10%-20% δεν εχουν μεγαλη αποκλιση ως τιμες σε συγκριση με το 50% ;) τα δημητριακα ειναι 100% αχρειαστα . οπως το ρυζι δηλαδη. δεν εχει καμια ωφελεια στον οργανισμο του σκυλου απλα τον "στουμπωνει" κ του κανει κακο επειδη εχει αμυλο. συστατικο που οι σκυλοι δεν χρειαζονται. λιγο ρυζι "σουρωμενο" βαζουμε οταν υπαρχουν προβληματα διαρροιας πεψης κλπ.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω προσωπικα δημητριακα δεν θα δινω, εκτος κι αν χρειαστει για καποιο λογο. Γι αυτο εχω υπολογισει να δινω 75% κρεας 25 φρουτα-λαχανικα. Αλλα και παλι το 10% λαχανικα μου φαινεται λιγο. Εφοσον ο σκυλος σου ομως ειναι οκ, μια χαρα ;)

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Εγω προσωπικα δημητριακα δεν θα δινω, εκτος κι αν χρειαστει για καποιο λογο. Γι αυτο εχω υπολογισει να δινω 75% κρεας 25 φρουτα-λαχανικα. Αλλα και παλι το 10% λαχανικα μου φαινεται λιγο. Εφοσον ο σκυλος σου ομως ειναι οκ, μια χαρα ;)
μια χαρα μου ακουγεται κ αυτη η τακτικη απ την στιγμη που δεν εχει δημητριακα μεσα θα σε αφηνα ν κανεισ το τραπει στον οζζυ :p (joke)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μπορώ να δίνω ένα αυγό την ημέρα;
Ναι

Αλήθεια, γαλοπούλα δίνουμε?
Είχα βρει φτερούγες γαλοπούλας φθηνότερες από του κοτόπουλου, αλλά δεν ήξερα, να πάρω-να μην πάρω...
ναι

δημητριακά δεν δινω, εκτός αν έχω περισσευούμενα απο δικο μας φαγητό

50% κόκαλα με κρέας
10% λαχανικά
15% εντόσθια
25% κρέας

Έξτρα δίνω αυγό, κατσικίσιο γάλα, ψάρι, ξηρούς καρπούς

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Φρουτα 2-3 φορες τη βδομαδα ειναι καλα? Και πρεπει να ειναι και αυτα αλεσμενα? Γιατι η δικια μου τα τρωει μια χαρα σε κομματακια αν τυχει και της δωσουμε.

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Φρουτα 2-3 φορες τη βδομαδα ειναι καλα? Και πρεπει να ειναι και αυτα αλεσμενα? Γιατι η δικια μου τα τρωει μια χαρα σε κομματακια αν τυχει και της δωσουμε.
Κατάλληλοι υπέργειοι καρποί

Ο σκύλος μας μπορεί να καταναλώσει συμπληρωματικά στη διατροφή του τα εξής: πράσινα φασολάκια, αγγούρι, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, μαρούλι, κολοκύθα, μαϊντανός, λάχανο, κολοκύθι, μαρούλι, ντομάτα (μόνο ώριμη, χωρίς πράσινο), μπανάνα, αχλάδι και μήλο (χωρίς κουκούτσια), μάνγκο, πεπόνι, ανανάς, φράουλες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι.

Καρποί που πρέπει να αποφεύγονται διά ροπάλου

Προσοχή! Μην δώσετε ποτέ στο σκύλο σας κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια, αβοκάντο, σταφύλια και σταφίδες, ροδάκινο και βερίκοκο, εσπεριδοειδή και κουκούτσια.

Τέλος, επειδή οι σκύλοι δυσκολεύονται να χωνέψουν τα λαχανικά, θα πρέπει να τους διευκολύνουμε. Αν επιλέξουμε να τους δώσουμε τα παραπάνω λαχανικά ωμά, θα πρέπει να τα τρίψουμε στον τρίφτη ή να τα πολτοποιήσουμε. Αλλιώς, μπορούμε να να βράσουμε και να τα ψιλοκόψουμε.

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα