Κανονικά τα ζώα πρέπει να σφάζονται μέσα σε σύγχρονα σφαγεία (που ελάχιστα υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Eλλάδα) τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό σημαίνει παρακολούθηση των ζώων όταν έρχονται σε αυτά από κτηνιάτρους, σωστή συντήρηση του κρέατος μετά την σφαγή, αποστειρωμένος χώρος σφαγής και τα ζωτικά απόβλητα (αν το λέω καλά) να απομακρύνονται και να καταστρέφονται σύμφωνα με τον νομο κλπ.
Φυσικά αυτό το σφαγείο πλήρη το iso 22000 (hassp) και τέτοια σφαγεία πρέπει να είναι οι προμηθευτές σωστών κρεοπωλείων που θέλουν να εγγυώνται για την ποιότητα των κρεάτων τους.
p.s. Δεν έχει σημασία αν ένα κρέας είναι ελληνικό ή ξένο εφόσον αναφέρεται από τον κρεοπώλη η προέλευση του και πιστοποιεί με τους παραπάνω τρόπους την ποιότητα τους.
Αυτό σημαίνει παρακολούθηση των ζώων όταν έρχονται σε αυτά από κτηνιάτρους, σωστή συντήρηση του κρέατος μετά την σφαγή, αποστειρωμένος χώρος σφαγής και τα ζωτικά απόβλητα (αν το λέω καλά) να απομακρύνονται και να καταστρέφονται σύμφωνα με τον νομο κλπ.
Φυσικά αυτό το σφαγείο πλήρη το iso 22000 (hassp) και τέτοια σφαγεία πρέπει να είναι οι προμηθευτές σωστών κρεοπωλείων που θέλουν να εγγυώνται για την ποιότητα των κρεάτων τους.
p.s. Δεν έχει σημασία αν ένα κρέας είναι ελληνικό ή ξένο εφόσον αναφέρεται από τον κρεοπώλη η προέλευση του και πιστοποιεί με τους παραπάνω τρόπους την ποιότητα τους.