Boerboel (Αφρικανικό μαστίφ)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Υπαρχει κανενας κατοχος στο forum να μας πει απο την πειρα του με αυτην την ρατσα λιγα πραγματα?
Εχω βρει εκτροφεια αλλα ολα ειναι στο εξωτερικο, παρατηρησα οτι η γραμμη μορφολογιας σε αφρικανικα εκτροφεια ειναι ποιο ζορικη απο ευρωπαικα εκτροφεια, ισχυει? η ειναι μονο φωτο για παραπλανηση καλητερης γραμμης μορφολογιας στην αφρικη.
Να πω την αληθεια οχι δεν εκανα αναζητηση στο forum,αν αυτο εννοειτε.
Λεγοντας μορφολογια εννοω εμφανιση, ειναι πολυ τουμπανο τα σκυλια στα αφρικανικα kennels, ογκοδεις ,μυωδεις,κεφαλες κ με τρελλα κιλα(ειδα αρσενικα απο 70 εως κ 90 κιλα)
Μιλαμε για ιδιοκτητες στην Ελλαδα?(διοτι κατι φωτο που ειδα στο internet απο ελληνες ιδιοκτητες δεν με εντυπωσιασαν κ δεν εχουν καμια σχεση με την μορφολογια των εκτροφειων ευρωπης κ αφρικης)
Ευχαριστο για την ενημερωση!
Ο αριστερα ναι(μου φαινεται πρεπει να τον ειδα κ σε αφρικανικο εκτροφειο το οποιο εχει πολλα ζορικα boerboel) ο δεξια οχι(αν κ φερνει σε ευρωπαικη εκτροφη)
Ειναι παντως πολυ τουμπανοσκυλα κ επειδη εχω κ μια λοξα με τα γιγαντωσομα,τα βλεπω κ τρελαινομαι! Σκυλαρες συμφωνης?
Μηπως γνωριζεις ασφαλη τροπο αγορας κουταβιου απο αφρικη, δηλ. την διαδικασια που χρειαζεται για επιλογη κουταβιου(αν αυτο που διαλεξα στην φωτο ειναι το κουταβι που θα μου ερθει),απο που θα το παραλαβω κ το ταξιδι του κουταβιου θα γινει με ασφαλεια(την οικονομικη διαδικασια την ξερω).
Ευχαριστο προκαταβολικα!
Βαλε κ εμενα μεσα στο κλουβι με το κουταβι, γιατι θελω με τα δικα μου ματια να διαλεξω κ στο υποσχομαι δεν θα λερωσω!!!χαχαχα
Εχω διαβαση για την φυλη απο αυτα που γραφουν τα εκτροφεια, απλα θα ηθελα κ μια live γνωμη.(δυστηχος δεν εχω facebook, γιατι η γυναικα ριχνει παντοφλα ,πιστευω να καταλαβες, κ μην γελας με τον πονο μου)
Αν καταλαβα καλα (μπορει κ να παρανοησα) εχεις boerboel κ το ζευγαρι της γεννας ειναι οι φωτο που μου εδειξες ?
Αν ναι ομολογα οτι ξερεις!
Xιλια συγνωμη δεν το καταλαβα.(υπεθεσα οτι ηταν αρσενικο ενηλικο η θυληκο κ οτι η φωτο ηταν αντιγραφη απο εκτροφικο site )
Oμολογα ποσο κοστισε το ταξιδι,αγορα, το εκτροφειο ειναι το anasha?(ειναι το μοναδικο ευρωπαικο εκτροφειο που ειδα ωραια σκυλια), πως κ δεν τραβηχτικες αφρικη? δεν συμφερε οικονομικα?, βαλε καμια φωτο να τον καμαρωσω τωρινη αν μπορεις.
Παντως με τετοιο μπαμπα(αρσενικο boerboel) θα γινει κ αυτος κτηνος
Αν εχεις ορεξη ριξε μια ματια εδω εχω παθει πλακα με τα σκυλια τους TigerbergBoerboel Breeders
Tο βρηκα το post MOKA Κ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, κ θα καθησω να το διαβασω, στο βιντεακι που εχεις στην τελευταια σελιδα ποσο μηνων ειναι(τελευταια ερωτηση κ θα σε αφησω στην ησυχια σου)
Επαναλαμβανω θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν εβαζες του ομορφοπαιδουσου μια τωρινη φωτο!
Ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες!!!!!!!!!!!!!!
(Παιδια συγχωρεστεμαι αλλα επειδη ειμαι νεο μελος ακομα ψαχνομαι για το πως λειτουργη το site, σιγα σιγα θα μπω στο κλιμα)
Για τον χαρακτηρα ,την δυναμικοτητα τους, το σκληρο αθλητικο τους κ εργασιακο τους ταπεραμεντο,την συντοφικοτητα τους , κ το ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ
Ο Αρθούρος έχει κοινωνικοποιηθει αρκετά κ ποτέ δεν μου δημιουργησαι προβλήματα με σκυλοκαυγαδες, παίζει καθημερινά με γνωστά του κ άγνωστα σκυλιά σε καθημερινή βάση, το επόμενο στάδιο θα είναι να πετύχω κ με το μπουρμπουελ κάτι τετοιο!κ δεν είναι το πρώτο σκυλη που κοινονικοποιω!Υπήρξε στην ζωή μου από φιλοζωική ιοθετημενο Πιτ μπουλ που ήταν από κοινομαχιες κ κατάφερα με πολύ κόπο να το κοινωνικοποιησω στην ηλικία 2 χρόνων, πιστεύω θα τα καταφέρω, δώσε μου σκυλιά να ασχολούμαι κ την ψυχή μου παρε!(δεν είμαι πρωταρης με τα σκυλιά έχω δουλεψη μέχρι στιγμής με 11 σκυλιά στην ζωή μου ράτσες κ μη , πιστευω ότι αν αποκτήσω ένα μπουρμπουλ θα τα καταφερω)
Ευχαριστώ παντός για το ενδιαφέρον σας, πάντα φιλικά!
Κατανοω απολυτα την σοβαροτητα των λεξεων σου κ συμφωνω ειναι δυσκολο, αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν γινεται(απλα ενδιαφερομαι για αυτην την ρατσα κ αυτο το forum μου εδωσε την ευκαιρια να μαθω, δεν σημαινει οτι ειμαι ετοιμος κ ειδικα ετσι οπως ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα να κανω την κινηση αγορας boerboel, ρωταω απλα για γνωση , συζητιση να γινεταιl)
...Αυτά είναι ΟΤΙ έχεις γράψει στο θέμα...

Τι από αυτά είναι γραμμένο σε sites εκτροφείων Ευρώπης και Αφρικής;...Ποιες πληροφορίες υπάρχουν στις δημοσιεύσεις;

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω από έναν λάτρη της φυλής που έχει καθίσει και έχει διαβάσει κάποια πράγματα λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Boerboel και που αυτός υπερτερεί ή ξεχωρίζει από έναν άλλο σκύλο...το Dogo Canario π.χ.

Ακόμα, ποιο είναι το "εργασιακό ταμπεραμέντο" και πως θα μου φανεί χρήσιμο ή αν θα με δυσκολέψει κάπου.

Τι είναι το "αθλητικό ταμπεραμέντο";...Για ποιο "άθλημα" μιλάμε;

Η "συντροφικότητα" του διαφέρει από αυτή ενός ημίαιμου σκύλου ή ενός Γερμανικού Ποιμενικού και αν ναι, πως;

...και γιατί όχι, να μάθω γιατί ΔΕΝ πρέπει να πάρω ένα Boerboel...Για ποιούς λόγους ΔΕΝ "μου κάνει" ένα και ας είναι "τούμπανο"...;

Φαντάζομαι δεν είναι σκύλος που κάνει για όλους, σε όλες τις συνθήκες, όλες τις περιόδους...

Περιμένω με ανυπομονησία την άποψη κάποιου που ενδιαφέρεται για την φυλή, ενημερώνεται και υποθέτω δεν "κουράζεται" να γράφει για αυτό που "λατρεύει"...Εγώ ευχαριστώ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλός ο ενθουσιασμός αλλά μη είναι ο μόνος παράγοντας για να αποκτήσεις κάποιο συγκεκριμένο σκυλί.
Όπως και με τον Dj δεν βλέπω κάποιο σεβαστό κριτήριο επιλογής στο οποίο να σε περιορίζει σε ένα Boerboel.

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
...Αυτά είναι ΟΤΙ έχεις γράψει στο θέμα...

Τι από αυτά είναι γραμμένο σε sites εκτροφείων Ευρώπης και Αφρικής;...Ποιες πληροφορίες υπάρχουν στις δημοσιεύσεις;

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω από έναν λάτρη της φυλής που έχει καθίσει και έχει διαβάσει κάποια πράγματα λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Boerboel και που αυτός υπερτερεί ή ξεχωρίζει από έναν άλλο σκύλο...το Dogo Canario π.χ.

Ακόμα, ποιο είναι το "εργασιακό ταμπεραμέντο" και πως θα μου φανεί χρήσιμο ή αν θα με δυσκολέψει κάπου.

Τι είναι το "αθλητικό ταμπεραμέντο";...Για ποιο "άθλημα" μιλάμε;

Η "συντροφικότητα" του διαφέρει από αυτή ενός ημίαιμου σκύλου ή ενός Γερμανικού Ποιμενικού και αν ναι, πως;

...και γιατί όχι, να μάθω γιατί ΔΕΝ πρέπει να πάρω ένα Boerboel...Για ποιούς λόγους ΔΕΝ "μου κάνει" ένα και ας είναι "τούμπανο"...;

Φαντάζομαι δεν είναι σκύλος που κάνει για όλους, σε όλες τις συνθήκες, όλες τις περιόδους...

Περιμένω με ανυπομονησία την άποψη κάποιου που ενδιαφέρεται για την φυλή, ενημερώνεται και υποθέτω δεν "κουράζεται" να γράφει για αυτό που "λατρεύει"...Εγώ ευχαριστώ!
Ψαξε με την ονομασια της ρατσας στο ιντερνετ,ψαξε,ψαξε κ στο forum θα σου απαντηθουν ολα!!!!!!!!!!
Κ εγω γιαυτο τον λογο ξεκινησα το thread για να ενημερωθω απο πρωτο χερι τους ιδιους τους ιδιοκτητες,αφου δεν υπαρχει εκτροφειο στην Ελλαδα να ενημερωθω.
Ενθουσιασμος υπαρχει ως προς την ρατσα , ως πρως την αγορα εξηγησα κ πριν ε ν η μ ε ρ ω ν ο μ α ι , οικονιμικα δεν ειμαι ακομα ετοιμος!

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Ψαξε με την ονομασια της ρατσας στο ιντερνετ,ψαξε,ψαξε κ στο forum θα σου απαντηθουν ολα!!!!!!!!!!
Κ εγω γιαυτο τον λογο ξεκινησα το thread για να ενημερωθω απο πρωτο χερι τους ιδιους τους ιδιοκτητες,αφου δεν υπαρχει εκτροφειο στην Ελλαδα να ενημερωθω.
Ενθουσιασμος υπαρχει ως προς την ρατσα , ως πρως την αγορα εξηγησα κ πριν ε ν η μ ε ρ ω ν ο μ α ι , οικονιμικα δεν ειμαι ακομα ετοιμος!

Καλέ μου Αρθούρε προσπαθεί να σε (μας) αφυπνίσει ώστε

να ανακαλύψεις (ψούμε) τον δύσβατο δρόμο της γνώσης…

Γνωστικός άνθρωπος…

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Η φυλή δεν σηκώνει "αποτυχίες" στην επιλογή εκτροφέα!
Και, ακόμα περισσότερο, δεν σηκώνει αποτυχίες στην επιλογή κουταβιού μέσα από μιά γέννα!!!
Ευτυχώς για εμάς τον εκτροφέα και το κουτάβι έχουμε την δυνατότητα να τα επιλέξουμε, δυστυχώς για αυτά δεν μπορούν να επιλέξουν τον ιδιοκτήτη..
Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις η τύχη είναι με το μέρος τους :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Ευτυχώς για εμάς τον εκτροφέα και το κουτάβι έχουμε την δυνατότητα να τα επιλέξουμε, δυστυχώς για αυτά δεν μπορούν να επιλέξουν τον ιδιοκτήτη..
Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις η τύχη είναι με το μέρος τους :D
αχ δυστυχως πολλοι ειναι αυτοι που δεν χρησιμοποιουν την δυνατότητα αυτή....

ετσι η επανάληψη ειναι μητηρ πασης μαθησεως...
ξαναπεστουτα δεν καταλαβε γρι...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Αρθούρε να σου το πω απλά....
όλα αυτά που γράφει ο σούκης είναι ερωτήματα που απευθύνονται προς εσένα....
ερωτήματα που θα πρέπει να σε απασχολήσουν πολύ και έντονα ώστε αυτά να αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια για την απόκτηση ή όχι ενός μπουρμπούλ.....

(ο ίδιος ο σούκης θεωρώ ότι είναι μάλλον λάτρης του βιολιού και όχι των τυμπάνων....:D:-({|=:D)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλό μήνα!
Διαβάζω τα χτεσινά σας posts... ξανά και ξανά... χμμμ... ενδιαφέρον θέμα, τελικά?

Εχουμε επιστρέψει από μιά (ζεστή) βόλτα... τα δύο "κουτάβια" μου, ξαπλωμένα δίπλα μου, ο μικρός με κοιτάζει, κάπου-κάπου... λες και "ξέρει" για τι πρόκειται να γράψω...

1. Μ'αρέσει η μουσική...

2. Ανάμεσα λοιπόν στις "μουσικές" μου εμπειρίες έχω γνωρίσει πολλά σκυλιά "τούμπανα" τα περισσότερα 8με ιδιοκτήτες που ξεκίνησαν σαν "πρώτα βιολιά" αλλά κατέληξαν "ντέφια" που έπαιζαν στο ρυθμό που υπαγόρευε το "τούμπανο" (μέχρι να το απομακρύνουν από την "ορχήστρα").

3. Θα ήθελα τώρα να μάθω γιατί ΔΕΝ πρέπει να πάρω ένα Boerboel...Για ποιούς λόγους ΔΕΝ "μου κάνει" ένα και ας είναι "τούμπανο"...;

4. Θα ήθελα, επίσης, να μου πεις ΑΡΘΟΥΡΟΣ λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Boerboel και που αυτός υπερτερεί ή ξεχωρίζει από έναν άλλο σκύλο...το Dogo Canario π.χ.

5. Ακόμα, ποιο είναι το "εργασιακό ταμπεραμέντο" και πως θα μου φανεί χρήσιμο ή αν θα με δυσκολέψει κάπου.

6. Η "συντροφικότητα" του διαφέρει από αυτή ενός ημίαιμου σκύλου ή ενός Γερμανικού Ποιμενικού και αν ναι, πως;
1. Κι εμενα, Dj... και, μάλιστα (στα ...νιάτα μου - όταν ο "σκύλος" ήταν, απλά, μιά ευχάριστη ύπαρξη στο ευρύτερο περιβάλλον μου) μπόρεσα να παίξω κιθάρα και (κυρίως) μπουζούκι...
παρότι, Μαργαρίτα, θεωρώ ότι το πιο πλήρες όργανο είναι το πιάνο!
Μου άρεσε τόσο πολύ, ώστε όλες οι αιαθήσεις μου ήταν εκεί, όταν την άκουγα... ήταν τόσο "εκεί", που έφτιαχνα οράματα μαζί της...
Και έτσι, ανεξάρτητα από το είδος που με τραβάει περισσότερο, λατρεύω όλα τα είδη της και (τουλάχιστον) προσπαθώ να τα καταλάβω...

2. Ετσι ακριβώς πήγα να την πατήσω κι εγώ, περίπου στους 4-5 μήνες του Casper... σκέφτηκα: "μήπως ευθανασία, Θεέ μου?"... αλλά, αμέσως μετά, ξανασκέφτηκα: "αν όχι εγώ, τότε ποιός?"... και αποφάσισα (όχι μόνο εγώ, αλλά και η γυναίκα μου... και "αξιόπιστες επαγγελματικές πηγές που δεν κατονομάζονται" και τις ευχαριστώ!) ότι το μαγικό ταξίδι στο χώρο και στη χώρα του Boerboel θα συνεχίσει...

3. Να σου πω εγώ, Dj? Τους λόγους που δεν θα μου"έκανε"? τους λόγους που δεν θα έπρεπε να πάρω ένα (τυπικό) Boerboel?
- Γιατί είναι "τούμπανο"! Και, αν αποφασίσει ότι θέλει να κάνει κάτι, αν αποφασίσει ότι αγνοεί τον "αρχηγό", ή αν αποφασίσει ότι δεν είσαι αρκετά αρχηγός... δεν μπορείς να το σταματήσεις με τίποτα!
Και, να σημειώσω, απαιτείται τεράστια προσπάθεια από τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να αποδειχτεί αρχηγός!
- Γιατί (από το πρότυπο της φυλής - από τους λόγους που εκτράφηκε) είναι ιδιαίτερα κυριαρχικό σε ζώα και ανθρώπους... και αυτό δεν σταματάει ποτέ...
- Γιατί, ενώ δεν "μασάει" όταν κυκλοφορεί ανάμεσα σε πλήθος (όσο πολυπληθές και πυκνό αν είναι) δεν μπορεί (με τίποτα, όμως) να υπάρχει μεμονωμένο άτομο που περπατάει κοντά και πίσω από αυτόν και τον χειριστή...
- Γιατί χρειάζεται "βασική υπακοή" εφ' όρου ζωής... η εκπαίδευση και η (ακληρή) πειθαρχία δεν (πρέπει να) σταματάει, όσο ζει ο σκύλος... αρσενικός ή θυληκός, δεν έχει σημασία...
- Γιατί "κλειδώνει" την οικογένεια και μερικούς (λίγους) φίλους... και δεν αποδέχεται "κολητηλίκια" με όλους τους υπόλοιπους...
- Γιατί ο "άλλος" σκύλος (αρσενικός ή θηλυκός) οφείλει να υποταχτεί, με όλη τη γνωστή (της "μητέρας φύσης") τελετουργία... ή να "διορθωθεί αυστηρά"... και αυτό δεν είναι επιθυμητό, ούτε από εμένα, ούτε από το αστικό περιβάλλον που ζούμε...
- Γιατί, όταν διαλέγεις ένα Boerboel (και είσαι παρόμοιος με μένα), οφείλεις να επιλέγεις, όχι το Νο 1 από τη γέννα, όχι το Νο 2 και, ίσως, όχι το Νο 3... πρέπει να επιλέγεις από εκεί και "κάτω"...
- Γιατί, για όλα τα παραπάνω (εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, ελεγχόμενες επαφές με σκυλιά και ανθρώπους κλπ.)... απαιτείται πάρα πολύς χρόνος... και πάρα πολύ χρήμα!!!

μπραβο ρε γιαννη φοβερος ο μικρος,
αν παρει απο τον μπαμπα σε λυπαμαι....χαχαχα....
Ευχαριστούμε!
Οχι, όμως... αν πάρει από το μπαμπά δεν πρέπει να με λυπάσαι... αν πάρει από τον παππού του (που τον έχω συναντήσει)... τότε πρέπει να με λυπάσαι!!! Και, νομίζω, ο Casper μοιάζει περισσότερο στον παππού του, στην εκδήλωση του χαρακτήρα του...

Και να φανταστείς ότι ο παππούς (5,5 ετών σήμερα) δεν είναι τόσο "τούμπανο" όσο ο μπαμπάς: Ο μπαμπάς (3,5 ετών σήμερα) είναι 75 κιλά, ενώ ο παππούς είναι 65 κιλά... αλλά ο παππούς μπορεί να ζήσει μόνο σε μεγάλο αγρόκτημα, προσέχοντας μόνο μεγάλα ζώα (και την οικογένεια)... πρώτα πυροβολεί και μετά ρωτάει ποιός είσαι (σε αντίθεση με τον μπαμπά)...

Βρε admin πότε θα μας βάλεις το Thanks;
Αυτό έχω αναρωτηθεί κι εγώ, χιλιάδες φορές!!!

1. ...Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω από έναν λάτρη της φυλής που έχει καθίσει και έχει διαβάσει κάποια πράγματα λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Boerboel και που αυτός υπερτερεί ή ξεχωρίζει από έναν άλλο σκύλο...το Dogo Canario π.χ.

2. Ακόμα, ποιο είναι το "εργασιακό ταμπεραμέντο" και πως θα μου φανεί χρήσιμο ή αν θα με δυσκολέψει κάπου.

3. Τι είναι το "αθλητικό ταμπεραμέντο";...Για ποιο "άθλημα" μιλάμε;

4. Η "συντροφικότητα" του διαφέρει από αυτή ενός ημίαιμου σκύλου ή ενός Γερμανικού Ποιμενικού και αν ναι, πως;

5. Φαντάζομαι δεν είναι σκύλος που κάνει για όλους, σε όλες τις συνθήκες, όλες τις περιόδους...

6. Περιμένω με ανυπομονησία την άποψη κάποιου που ενδιαφέρεται για την φυλή, ενημερώνεται και υποθέτω δεν "κουράζεται" να γράφει για αυτό που "λατρεύει"...
1. Ο χαρακτήρας του Boerboel... δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τον χαρακτήρα του Dogo Canario... παρά μόνο στα "σημεία", στις μικρές λεπτομέρειες...
Μαστιφοειδή και τα δύο... φυσικοί φύλακες και οι δύο... κυριαρχικές φυλές και οι δύο... άρα, εσείς που ξέρετε, έχετε τη "συνταγή"...

Εκεί που, ενδεχομένως, ξεχωρίζει είναι στην "καρδιά"! Να το πούμε "ταμπεραμέντο"? Να το πούμε "χαρακτήρα"? τι να το πούμε? Εγώ θα το έλεγα "καρδιά"...
Και, με μεγάλη σεμνότητα, θα το αποκαλούσα "καρδιά του λιονταριού"...
Γιατί? Οσοι έχετε μελετήσει, ξέρετε...
Δεν υπάρχει κανένας σκύλος που να μπορεί να αντιμετωπίσει (και να μείνει ζωντανός) ένα ενήλικο, υγιές λιοντάρι, ή μία ενήλικη, υγιή λεοπάρδαλη, ένας προς ένα...
Ομως, το Boerboel εκτράφηκε για να "ξεγελάει" την συγκεκριμένη πραγματικότητα... να μπορεί, σε αγέλες, να απομακρύνει τα πεινασμένα θηρία... να μην τα φοβάται... να τα προκαλεί... και να τα φοβίζει...
Γι' αυτό, όσοι έχετε ζήσει με κάποιο Boerboel, θα ξέρετε ότι, ακόμα και όταν χαίρεται... αυτός ο βρυχηθμός που βγάζει, παγώνει το αίμα σε ότι υπάρχει γύρω του... έμαθε μέσα στους αιώνες να χρησιμοποιεί τα ηχητικά και οπτικά "εφέ" προς όφελός του... για να εκτελέσει την "εργασία" του...
Εκεί, λοιπόν, είναι που ξεχωρίζει...

2. Το "εργασιακό ταμπεραμέντο" του, νομίζω ότι θα σε δυσκολέψει... τουλάχιστον σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον... και, πάντως, δεν θα σε "διευκολύνει"...

3. Δεν ξέρω... ένα είναι σίγουρο: δεν εκτράφηκε για οποιοδήποτε "άθλημα"!

4. Η "συντροφικότητα"... Να σου το θέσω αλλιώς:
"Από τις πιο δυνατές και σκληρές φυλές που υπάρχουν, το Boerboel είναι η πιό ανθρωποκεντρική και ευαίσθητη (για τους δικούς του)"... ή, αλλιώς,
"Από τις πιο ευαίσθητες και ανθρωποκεντρικές φυλές που υπάρχουν, το Boerboel είναι η πιό σκληρή"...

Αυτόματα συνδέεται με τους δικούς του... όποιοι και νάναι αυτοί, οι άνθρωποι, τα ζώα...
Και, αυτόματα, "υποψιάζεται" όλους τους "άλλους"...

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις ή να διαβάσεις λάτρη κάποιας φυλής, που μάλιστα έχει ή είχε σκύλους από την συγκεκριμένη φυλή και ασχολήθηκε έστω και λίγο και να μη σε κάνει να πιστέψεις (έστω και για λίγο) ότι μόλις ανακάλυψες τον καλύτερο σκύλο του κόσμου.

...και έτσι πρέπει να είναι!

Ο λάτρης της φυλής θα σε κάνει να "ερωτευθείς" το σκύλο και σε αυτό θα συμβάλει φυσικά και η δική σου "προδιάθεση" (μια που για να φτάσεις να διαβάζεις για τα Boerboel π.χ. δεν μπορεί η αγαπημένη σου φυλή να είναι το Chinese Crested...εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις).

Το "κακό" με τον λάτρη της φυλής που σε "κερδίζει" είναι ότι ενώ είναι τόσο "γλαφυρός" στα προτερήματα της φυλής (καμιά φορά και υπερβολικός)...είναι πιο "ήπιος" και "αμβλύνει τις γωνίες" στα ελαττώματα ή τις δυσκολίες ή τα "ΜΗ"...

...και αυτό όμως είναι φυσιολογικό.

Ακόμα και αν σου πει πως "δεν κάνεις" για την συγκεκριμένη φυλή, ο δικός σου "εγωισμός" ή η "λογική" της στιγμής (που λίγο έχει να κάνει με λογική) θα σου πει "Αφού μπόρεσε αυτός, μπορώ κι εγώ!".

Εν τέλει, δεν είναι και πολλά που μπορεί να κάνει κανείς για να συμβουλεύσει κάποιον σωστά και αυτός να κατανοήσει την συμβουλή...Όλα καταλήγουν σε ένα "try...fail (or not) & learn (or not)" [δοκίμασε...απέτυχε (ή όχι) και μάθε (ή όχι)].

Όλα τα άλλα (περιβάλλον οικείο και μη και ευρύτερη κοινωνία) μπορεί απλά να συγκαταλεγούν στις "παράπλευρες απώλειες".

Τα Boerboel αντιμετωπίζουν λιοντάρια...

Τα Dogo Argentino αντιμετωπίζουν πούμα...

Τα Caucasian Ovcharka αρκούδες...

Τα APBT's είναι "dead game dogs"...

Τα Bandog είναι "man stopers"...

Μην έχοντας όμως όλα αυτά τα σκυλιά να αντιμετωπίσουν λιοντάρια, πούμα, αρκούδες και συμμορίες αυτονομιστών τρομοκρατών καθημερινά στις πλατείες και τα πάρκα της Αττικής, έρχονται αντιμέτωπα με...εμένα και το σκυλάκο μου.

Για να είμαι πιο ακριβής ίσως, έρχομαι εγώ αντιμέτωπος με σκύλους βγαλμένους από περιπέτειες σε ζούγκλες, στέπες, βουνοκορφές και ταινίες με τον Σταλόνε, τον Βαντάμ και τον Σηγκάλ μαζί...και το "χειρότερο" αντιμέτωπος με τους ιδιοκτήτες τους που (στο μεγαλύτερο ποσοστό) ιδέα δεν έχουν τι ζώο "κουβαλάνε", πως να το "κουμαντάρουν"...γιατί το έχουν (εντάξει...είναι "τούμπανα").

Προσωπικά, δε φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα ή του σκύλου μου (και οι δύο θα "επιζήσουμε" για να πούμε την ιστορία), αλλά για τα γενικότερα αποτελέσματα που έχει η ανεύθυνη, ανεξέλεγκτη, δίχως γνώση και "υπόβαθρο" κατοχή, αγορά ή εισαγωγή σκύλων "δυναμικών", "σκληρών", πολύ δυνατών και ίσως ακατάλληλων για συγκεκριμένες συνθήκες και/ή συγκεκριμένους ανθρώπους ( τους περισσότερους; ).

Όλα αυτά τα γράφω έχοντας δει και ζήσει ζωές ανθρώπων να μετατρέπονται σε "κόλαση" επειδή έκαναν την "λάθος" επιλογή και μαζί με την δική τους ζωή να υποβαθμίζεται και η ζωή των γύρω τους αλλά και του ίδιου του σκύλου.

Ένα "καλό δίδυμο" σκύλου και ιδιοκτήτη, ανεξάρτητα από φυλή, ηλικία, εμφάνιση και των δύο, είναι "διαφήμιση" και σε κάνει να θες κι εσύ να ζήσεις κάτι τέτοιο...Ένα "κακό δίδυμο" μπορεί να αλλάξει τα πράγματα δραστικά για όλους...

Θεωρώ πως μοναδικό "όπλο" είναι η σωστή πληροφόρηση, η προσπάθεια για αυτήν...Δε θα έχεις 100% επιτυχία (ούτε 50%) αλλά τι άλλο να κάνεις;

* Να προσθέσω μια άσχετη ή και σχετική πληροφορία...Από πρόσφατη γέννα Boerboel που έγινε στην Ελλάδα, ένα πανέμορφο θηλυκό κουταβάκι κατέληξε στην γειτονιά μου. Ιδιοκτήτης ένα 16χρονο αγοράκι...Όχι οι γονείς του!...Εκείνοι, αλλά και ο ίδιος, δεν έχουν ιδέα για τον σκύλο που έχουν. Μόνο τα όσα τους είπε ο "πωλητής/εκτροφέας"..."Σκυλιά εύκολα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη εκτόνωσης, εκπαιδεύσιμα και πολύ καλοί φύλακες!"...

Last edited:

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις ή να διαβάσεις λάτρη κάποιας φυλής, που μάλιστα έχει ή είχε σκύλους από την συγκεκριμένη φυλή και ασχολήθηκε έστω και λίγο και να μη σε κάνει να πιστέψεις (έστω και για λίγο) ότι μόλις ανακάλυψες τον καλύτερο σκύλο του κόσμου.

...και έτσι πρέπει να είναι!

Ο λάτρης της φυλής θα σε κάνει να "ερωτευθείς" το σκύλο και σε αυτό θα συμβάλει φυσικά και η δική σου "προδιάθεση" (μια που για να φτάσεις να διαβάζεις για τα Boerboel π.χ. δεν μπορεί η αγαπημένη σου φυλή να είναι το Chinese Crested...εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις).

Το "κακό" με τον λάτρη της φυλής που σε "κερδίζει" είναι ότι ενώ είναι τόσο "γλαφυρός" στα προτερήματα της φυλής (καμιά φορά και υπερβολικός)...είναι πιο "ήπιος" και "αμβλύνει τις γωνίες" στα ελαττώματα ή τις δυσκολίες ή τα "ΜΗ"...

...και αυτό όμως είναι φυσιολογικό.

Ακόμα και αν σου πει πως "δεν κάνεις" για την συγκεκριμένη φυλή, ο δικός σου "εγωισμός" ή η "λογική" της στιγμής (που λίγο έχει να κάνει με λογική) θα σου πει "Αφού μπόρεσε αυτός, μπορώ κι εγώ!".

Εν τέλει, δεν είναι και πολλά που μπορεί να κάνει κανείς για να συμβουλεύσει κάποιον σωστά και αυτός να κατανοήσει την συμβουλή...Όλα καταλήγουν σε ένα "try...fail (or not) & learn (or not)" [δοκίμασε...απέτυχε (ή όχι) και μάθε (ή όχι)].

Όλα τα άλλα (περιβάλλον οικείο και μη και ευρύτερη κοινωνία) μπορεί απλά να συγκαταλεγούν στις "παράπλευρες απώλειες".

Τα Boerboel αντιμετωπίζουν λιοντάρια...

Μην έχοντας όμως όλα αυτά τα σκυλιά να αντιμετωπίσουν λιοντάρια, πούμα, αρκούδες και συμμορίες αυτονομιστών τρομοκρατών καθημερινά στις πλατείες και τα πάρκα της Αττικής, έρχονται αντιμέτωπα με...εμένα και το σκυλάκο μου.

Για να είμαι πιο ακριβής ίσως, έρχομαι εγώ αντιμέτωπος με σκύλους βγαλμένους από περιπέτειες σε ζούγκλες, στέπες, βουνοκορφές και ταινίες με τον Σταλόνε, τον Βαντάμ και τον Σηγκάλ μαζί...και το "χειρότερο" αντιμέτωπος με τους ιδιοκτήτες τους που (στο μεγαλύτερο ποσοστό) ιδέα δεν έχουν τι ζώο "κουβαλάνε", πως να το "κουμαντάρουν"...γιατί το έχουν (εντάξει...είναι "τούμπανα").

Προσωπικά, δε φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα ή του σκύλου μου (και οι δύο θα "επιζήσουμε" για να πούμε την ιστορία), αλλά για τα γενικότερα αποτελέσματα που έχει η ανεύθυνη, ανεξέλεγκτη, δίχως γνώση και "υπόβαθρο" κατοχή, αγορά ή εισαγωγή σκύλων "δυναμικών", "σκληρών", πολύ δυνατών και ίσως ακατάλληλων για συγκεκριμένες συνθήκες και/ή συγκεκριμένους ανθρώπους ( τους περισσότερους; ).

Όλα αυτά τα γράφω έχοντας δει και ζήσει ζωές ανθρώπων να μετατρέπονται σε "κόλαση" επειδή έκαναν την "λάθος" επιλογή και μαζί με την δική τους ζωή να υποβαθμίζεται και η ζωή των γύρω τους αλλά και του ίδιου του σκύλου.

Ένα "καλό δίδυμο" σκύλου και ιδιοκτήτη, ανεξάρτητα από φυλή, ηλικία, εμφάνιση και των δύο, είναι "διαφήμιση" και σε κάνει να θες κι εσύ να ζήσεις κάτι τέτοιο...Ένα "κακό δίδυμο" μπορεί να αλλάξει τα πράγματα δραστικά για όλους...

Θεωρώ πως μοναδικό "όπλο" είναι η σωστή πληροφόρηση, η προσπάθεια για αυτήν...Δε θα έχεις 100% επιτυχία (ούτε 50%) αλλά τι άλλο να κάνεις;

* Να προσθέσω μια άσχετη ή και σχετική πληροφορία...Από πρόσφατη γέννα Boerboel που έγινε στην Ελλάδα, ένα πανέμορφο θηλυκό κουταβάκι κατέληξε στην γειτονιά μου. Ιδιοκτήτης ένα 16χρονο αγοράκι...Όχι οι γονείς του!...Εκείνοι, αλλά και ο ίδιος, δεν έχουν ιδέα για τον σκύλο που έχουν. Μόνο τα όσα τους είπε ο "πωλητής/εκτροφέας"..."Σκυλιά εύκολα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη εκτόνωσης, εκπαιδεύσιμα και πολύ καλοί φύλακες!"...
αφού δεν υπάρχει thanks..... +1000000...

εμείς πάλι στην γειτονιά , έχουμε μάλι 6-7 μηνών που βγαίνει βόλτα με δυο αδερφάκια 8 και 11 ετών...

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Ευχαριστο ολους για την σημμετοχη κ ενημερωση σας για την ρατσα, κ χαιρομαι ιδιαιτερα για το παθος σας να προσπαθησετε να με προστατευσεται απο τυχον λαθος κινηση, σας ευχαριστω ειναι πολυ καλοπρωερετο κ φιλοζωικο αυτο που κανετε , αλλα μην ανυσηχειτε ουτε επιπολαιος ειμαι,ουτε εγωιστης ειμαι,ουτε κολλημενος με τον τουμπανισμο ,ουτε θελω μια τετοια αποφαση να μου κανει την ζωη δυσκολη.Απλα γουσταρω οπτικα αυτη την ρατσα,ειμαι λατρης των μαστιφ, αυτα που διαβαζω για την ρατσα μαρεσουν κ επειδη πολλες φορες αυτα που υπαρχουν στην θεωρια απεχουν λιγο απο την πραγματικοτητα, ζητησα κ γνωμες ιδιοκτητων.Σιγουρα ενημερωνομαι οσο πιο καλα μπορω για ολα αυτα ετσι ωστε να ζυγισω την κατασταση,για οταν [κ αν μπορεσω διοτι ειπα οτι οικονομικα δεν ειμαι ετοιμος]μου δωθει τετοια δυνατοτητα να εχω την γνωση των πραγματων κ των ευθυνων μου, κ να ειμαι ετοιμος να προσφερω οτι θα χρειαστει για τα αποτελεσματα που θα πρεπει να επιτυχω για μια καλη συμβιωση κ με τις δυο ρατσες.
Τωρα στο να συμβιωσουν τοσο δυναμικες ρατσες μαζι , σιγουρα κατι τετοιο γινεται εχουμε υπαρκτο παραδειγμα τον
johnk
,κ πιστευω δεν ειναι το μονο παραδειγμα, κ σιγουρα θελει πολυ κοπο , ορεξει , χρονο κ σιγουρα καποια βοηθεια απο επαγγελματια, αν κ πιστευω οτι τα ποιο δυνατα οπλα για την εκπαιδευση ενος σκυλου ειναι η αγαπη κ η επικοινωνια που εχεις μαζι του , ολα τα αλλα με υπομονη,επιμονη,κ σωστη καθοδηγησει θα γινουν.
Για αυτο λοιπον καλα μου μελοι ας αφησουμε το κομματι τι θα κανω εγω{απλα ενημερωνομαι, ουτε αγοραζω,ουτε το παιζω εξυπνακιας} κ ας ριξουμε το βαρος της συζητησεις στην ενημερωση για αυτην την υπεροχη ρατσα.
Παντα φιλικα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Τα σκυλιά του Johnk, είναι αντιθέτου φύλου και εντελώς αντιθέτου χαρακτήρα.
Και έχουν από πάνω τους δύο ανθρώπους, που δουλεύουν μαζί τους 25 ώρες την ημέρα, 8 ημέρες την εβδομάδα, εδώ κι ένα χρόνο, με την συνεχή βοήθεια και υποστήριξη αναγνωρισμένων επαγγελματιών του χώρου. Και που έχουν ακόμη πάρα πολύ δουλειά μπροστά τους.

Κόπος, χρόνος, χρήμα. Σε υπερθετικό βαθμό, για να πετύχουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, έστω και στον ελάχιστο βαθμό.

Ελπίζω, να επισήμανες κι αυτά τα στοιχεία, μέσα σε όλα τα άλλα και να μην σου έμεινε μόνο το ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δύο παρόμοιες φυλές στο σπίτι του, άρα γιατί όχι κι εσύ... :rolleyes::)

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Και έχουν από πάνω τους δύο ανθρώπους, που δουλεύουν μαζί τους 25 ώρες την ημέρα, 8 ημέρες την εβδομάδα, εδώ κι ένα χρόνο, με την συνεχή βοήθεια και υποστήριξη αναγνωρισμένων επαγγελματιών του χώρου. Και που έχουν ακόμη πάρα πολύ δουλειά μπροστά τους.

Κόπος, χρόνος, χρήμα. Σε υπερθετικό βαθμό, για να πετύχουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, έστω και στον ελάχιστο βαθμό.

Ελπίζω, να επισήμανες κι αυτά τα στοιχεία, μέσα σε όλα τα άλλα και να μην σου έμεινε μόνο το ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δύο παρόμοιες φυλές στο σπίτι του, άρα γιατί όχι κι εσύ... :rolleyes::)

Εννοειται αφου ειπα "
πιστευω δεν ειναι το μονο παραδειγμα, κ σιγουρα θελει πολυ κοπο , ορεξει , χρονο κ σιγουρα καποια βοηθεια απο επαγγελματια, αν κ πιστευω οτι τα ποιο δυνατα οπλα για την εκπαιδευση ενος σκυλου ειναι η
αγαπη κ η επικοινωνια
που εχεις μαζι του , ολα τα αλλα με υπομονη,επιμονη,κ σωστη καθοδηγησει θα γινουν.
Για αυτο λοιπον καλα μου μελοι ας αφησουμε το κομματι τι θα κανω εγω{απλα ενημερωνομαι, ουτε αγοραζω,ουτε το παιζω εξυπνακιας } κ ας ριξουμε το βαρος της συζητησεις στην ενημερωση για αυτην την υπεροχη ρατσα."

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Τιποτα φιλε Αρθουρε δεν ειναι ακατορθωτο ,φτανει να μην μεινεις στον ερωτα της φυλης για τον φαινοτυπο της (που ειναι σημαντικος παραγοντας και αυτος) και να εμφαθυνεις περρισοτερο και στα χαρακτηριστικα της οπως και στις ιδιαιτεροτητες της.

Η συμβιωση δυο αρσενικων τετοιας δυναμικοτητας θα σε θελει συνεχεια διπλα της και παντα θα πρεπει το μυαλο σου να ειναι δυο κλικ μπροστα απο το παρον της οποιασδηποτε καταστασης.

Βλεπω πως ενδιαφερεσαι και εχεις αρχισει ηδη να διαβαζεις /επικοινωνεις/ενημερωνεσαι ,που για μενα αυτα ειναι αρκετα σημαντικα για αρχη.

Ο Γιαννης (johnK) και αρκετα παιδια απο δω ειναι ενας σημαντικος πλουτος γνωσης που μπορουν να σου φανουν χρησιμα και στην συμβιωση με τα σκυλια σου αλλα και με τις γνωσεις τους πανω στην φυλη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις ή να διαβάσεις λάτρη κάποιας φυλής, που μάλιστα έχει ή είχε σκύλους από την συγκεκριμένη φυλή και ασχολήθηκε έστω και λίγο και να μη σε κάνει να πιστέψεις (έστω και για λίγο) ότι μόλις ανακάλυψες τον καλύτερο σκύλο του κόσμου...

2. ...μια που για να φτάσεις να διαβάζεις για τα Boerboel π.χ. δεν μπορεί η αγαπημένη σου φυλή να είναι το Chinese Crested...

3. Το "κακό" με τον λάτρη της φυλής που σε "κερδίζει" είναι ότι ενώ είναι τόσο "γλαφυρός" στα προτερήματα της φυλής (καμιά φορά και υπερβολικός)...είναι πιο "ήπιος" και "αμβλύνει τις γωνίες" στα ελαττώματα ή τις δυσκολίες ή τα "ΜΗ"...

4. Ακόμα και αν σου πει πως "δεν κάνεις" για την συγκεκριμένη φυλή, ο δικός σου "εγωισμός" ή η "λογική" της στιγμής (που λίγο έχει να κάνει με λογική) θα σου πει "Αφού μπόρεσε αυτός, μπορώ κι εγώ!".

5. Τα Boerboel αντιμετωπίζουν λιοντάρια...

6. Για να είμαι πιο ακριβής ίσως, έρχομαι εγώ αντιμέτωπος με σκύλους βγαλμένους από περιπέτειες σε ζούγκλες, στέπες, βουνοκορφές και ταινίες με τον Σταλόνε, τον Βαντάμ και τον Σηγκάλ μαζί...και το "χειρότερο" αντιμέτωπος με τους ιδιοκτήτες τους που (στο μεγαλύτερο ποσοστό) ιδέα δεν έχουν τι ζώο "κουβαλάνε", πως να το "κουμαντάρουν"...γιατί το έχουν (εντάξει...είναι "τούμπανα").

7. Όλα αυτά τα γράφω έχοντας δει και ζήσει ζωές ανθρώπων να μετατρέπονται σε "κόλαση" επειδή έκαναν την "λάθος" επιλογή και μαζί με την δική τους ζωή να υποβαθμίζεται και η ζωή των γύρω τους αλλά και του ίδιου του σκύλου.

8. Ένα "καλό δίδυμο" σκύλου και ιδιοκτήτη, ανεξάρτητα από φυλή, ηλικία, εμφάνιση και των δύο, είναι "διαφήμιση" και σε κάνει να θες κι εσύ να ζήσεις κάτι τέτοιο...Ένα "κακό δίδυμο" μπορεί να αλλάξει τα πράγματα δραστικά για όλους...

9. * Να προσθέσω μια άσχετη ή και σχετική πληροφορία...Από πρόσφατη γέννα Boerboel που έγινε στην Ελλάδα, ένα πανέμορφο θηλυκό κουταβάκι κατέληξε στην γειτονιά μου. Ιδιοκτήτης ένα 16χρονο αγοράκι...Όχι οι γονείς του!...Εκείνοι, αλλά και ο ίδιος, δεν έχουν ιδέα για τον σκύλο που έχουν. Μόνο τα όσα τους είπε ο "πωλητής/εκτροφέας"..."Σκυλιά εύκολα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη εκτόνωσης, εκπαιδεύσιμα και πολύ καλοί φύλακες!"...
1. Σ' αυτό έχεις ένα δίκιο, Dj, αλλά δεν είναι πάντα έτσι... όπως λες και παρακάτω, "συνήθως" (και όχι πάντα) ένας άνθρωπος που έζησε με ένα σκύλο (και πέτυχε η συμβίωση) τον εξιδανικεύει λιγάκι...
Γι' αυτό κι εγώ, πιο κάτω, θα συνεχίσω να αναφέρω μερικά στοιχεία που ενδεχομένως να αποθαρρύνουν στοιχειωδώς τον μέσο ιδιοκτήτη (όπως εγώ) που λατρεύει τις παρόμοιες φυλές... πιο μαστιφοειδείς, ή πιο ποιμενικές, στα πλαίσια (κυρίως) της Ομάδας 2...

2. Πολύ σωστά... γέλασα με την ψυχή μου, με το συγκεκριμένο παράδειγμα!

3. Ωραία, λοιπόν...
- αν διέθετα άνετο κήπο - κτήμα - αγρόκτημα, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελίσσονται πιο εύκολα στο θέμα της "αρχηγίας"... πολύ πιο εύκολα!
Ενώ, μέσα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με τον εκτροφέα "you are giving him (for free) an awful lot of status!"... μεγάλη κουβέντα! Να ένα μείον, για επίδοξους κατόχους της φυλής...
- Εκτός από την εμπειρία και τα ψυχικά αποθέματα... επειδή είσαι ο "αρχηγός", οφείλεις να διαθέτεις και (μεγάλη) σωματική δύναμη και ικανό βάρος... και, κυρίως, νιάτα!!!
Για παράδειγμα, στο τέλος του χειμώνα, χρειάστηκε να υποβληθώ σε μία επέμβαση στο μάτι μου, που κανονικά θα χρειαζόταν να γίνει μετά από 10-15 χρόνια... υποψιάζομαι ότι ο "μικρός" αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες...

Τι θέλω να πω? Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλλάσσει το μέλλον, αλλά: Αν υπάρξει πιο "εξοχική" κατάσταση, τότε και πάλι Boerboel (και πάλι Νο 3 ή Νο 4, ανάμεσα στη γέννα!), να είμαστε καλά... Αν η κατάσταση παραμείνει έτσι, τότε (αυτόματη επιλογή) άλλη φυλή... και με την προϋπόθεση "όσο καίνε ακόμα τα καντήλια μας"!

4. Αυτό το "φοβάμαι" ιδιαίτερα... ειδικά, αν ο υποψήφιος ιδιοκτήτης πάρει σαν παράδειγμα εμένα: "εφόσον μπόρεσε ο κωλόγερος, τότε μπορώ κι εγώ"... αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους...

5. Πρέπει (όλοι οι σωστοί κυνόφιλοι - που είναι και φιλόζωοι, αλλά και έξυπνοι άνθρωποι) να το πάρουμε απόφαση ότι όλες οι φυλές που αναφέρεις... εφόσον αποκτώνται από τύπους σαν κι εμάς και όχι από ανθρώπους που έχουν ανάγκη την εργασία των σκύλων... καλούνται να παίξουν το ρόλο του pet κατά 90% και οτιδήποτε άλλο ρόλο κατά 10%... Με όλη την υπευθυνότητα που μπορούμε να διαθέτουμε...
Και να μην έχουμε σαν βασικό όραμα την "συντριβή του ερεθιστή"... και, ακόμα χειρότερα, τη συντριβή του "άλλου" σκύλου!

6. Εδώ μιλάμε κυρίως, για το πως είναι δομημένο το μυαλό και η ψυχική ισορροπία του ιδιοκτήτη...

7. Ναι, ισχύει αυτό... έχω δει κι εγώ παρόμοιες καταστάσεις... αρκετές!
Στη δική μου περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί και στο σχετικό θέμα, η αλλαγή τρόπου ζωής ήταν προαποφασισμένη και κατευθυνόταν προς τα εκεί... και αποτελεί στόχο... και ο "μικρός", απλά, μας υπενθυμίζει το στόχο μας...
Παρόλα αυτά, ναι... δεν μπορώ πλέον να επισκέφτομαι τόσο συχνά την αγαπημένη μου αδελφή (και τα 3 σκυλιά της)... πρέπει να παίρνω μόνο τη Μόκα και να κανονίζω κάποιος να κάνει "baby sitting" στον κούταβο... και αυτό δεν μου αρέσει...

8. Δεν θα μπορούσα να αλλάξω ούτε μιά τελεία!!!

9. Κάτι παρόμοια παραδείγματα φοβάμαι (φρικτά!) Dj... και, για το λόγο αυτό, θα έχεις προσέξει πως έχω "αραιώσει" τα posts του σχετικού θέματος...
Αυτά τα παραδείγματα τα τρέμω, για κάθε "δυνατή" φυλή...

Κόπος, χρόνος, χρήμα. Σε υπερθετικό βαθμό, για να πετύχουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, έστω και στον ελάχιστο βαθμό...
Αυτή η (αρκετά ακριβής - αν και κολακευτική) περιγραφή, όντως, είναι ο σοβαρότερος παράγοντας για να εξετάσει κάποιος (μέσος, επαναλαμβάνω - δεν αφορά τους πολύ έμπειρους και ικανούς ιδιοκτήτες) την περίπτωση να ΜΗΝ αποκτήσει, ταυτόχρονα, δεύτερο σκύλο "δυνατής" (και ιδιαίτερα κυριαρχικής) φυλής...

Γιατί "το αίμα νερό δε γίνεται"... και, άσχετα με το αντίθετο φύλο, ή τον ακριβώς αντίθετο χαρακτήρα, τα γονίδια (ένστικτα) της φυλής εξεγείρονται (επιτέλους!), με ιδιαίτερο δυναμισμό, εφόσον υπάρξει "αδικία"... αυτά σε σχέση με την γλυκύτατη θηλυκιά μου... και ο νοών, νοείτω...
Αν προσθέσω, τέλος, το γεγονός ότι, για τον κούταβό μας "άντρας ή γυναίκα, δεν έχει καμία διαφορά όταν μπούμε στο κόκκινο"... ο νοών, νοείτω...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν προσθέσω, τέλος, το γεγονός ότι, για τον κούταβό μας "άντρας ή γυναίκα, δεν έχει καμία διαφορά όταν μπούμε στο κόκκινο"... ο νοών, νοείτω...
Έχει καλή καρδιά όμως ο κούταβος σου Γιάννη, και είναι και πολύ προσεκτικός όταν "αγκαλιάζει" κοριτσάκια!!;):D:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και κάτι ακόμα...

Που οφείλω να το πω και νομίζω ότι ο ΑΡΘΟΥΡΟΣ και οι υπόλοιποι φίλοι (που ξέρουν καλά τις μολοσσοειδείς φυλές) θα το πιάσουν το "υπονοούμενο"...

Στο Boerboel, τρέχει στο αίμα του πολύ Bullmastiff!!!
Και, με τη στενή παρατήρηση, βλέπεις τα σημάδια της καταγωγής αυτής... τα "καλά" και τα "κακά" της φυλής...

Το αναφέρω, μιάς και το (τυπικό) Bullmastiff έχει ένα τεράστιο "προσόν", σε σχέση με πιθανή συμβίωση με άλλη φυλή:
Η συνηθισμένη γλώσσα σώματός του (σε αντίθεση, π.χ., με εκείνη του ...Labrador) δεν είναι "assertive" (δυναμική)... είναι "βαρύ" και χαλαρό σκυλί, σε όλα του...
Οπως θα αντιδράσει στις εντολές του ιδιοκτήτη (τι μας λες τώρα? θέλεις, δηλαδή, να το κάνω οπωσδήποτε?), έτσι θα αντιδράσει και με τις "προκλήσεις" που θα του παρουσιαστούν... πρώτα θα τσεκάρει και μετά θα τσιτώσει...
Αντίθετα με άλλες μολοσσοειδείς φυλές, που πρώτα θα τσιτώσουν και μετά θα τσεκάρουν...

Αυτό που μόλις περιέγραψα, σου "χαρίζει" τα 2 εκείνα (πολύτιμα!) δευτερόλεπτα, για να "προλάβεις"... σημαντικό!!!

Υ.Γ. Δηλαδή, για να το πω πιο αναλυτικά: Η επιλογή του συνδυασμού "αρσενικό Boerboel" και "θηλυκό Bullmastiff" δεν έγινε τυχαία... πίστεψα και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός θα ήταν πολύ δυσκολότερος...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Έχει καλή καρδιά όμως ο κούταβος σου Γιάννη, και είναι και πολύ προσεκτικός όταν "αγκαλιάζει" κοριτσάκια!!;):D:D
Νομίζω ότι, μόλις σου απάντησα!:D

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αντίθετα με άλλες μολοσσοειδείς φυλές, που πρώτα θα τσιτώσουν και μετά θα τσεκάρουν...
Exω την εντυπωση φιλε Γιαννη πως οι περρισοτερες μολοσσοειδης φυλες, πρωτα θα τσεκαρουν και μετα θα πραξουν.Σκεφτονται περρισοτερο απο τον μεσο ορο των σκυλων και βαζουν μεσα στο παιχνιδι και την αναγκαιοτητα της καταστασης.