Boerboel (Αφρικανικό μαστίφ)

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
απο αυτο που βλεπω λαιβ δεν συμφωνω :D

υ.γ. τα τουμπανα ειναι εχθροι του φορουμ? εχει περασει τετοια γραμμη ο dj?
Αν υπαρχει κατι που μπορεις να μου πεις, ενημερωσεις,διορθωσης, ευχαριστος ευπροσδευκτα!

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Αν υπαρχει κατι που μπορεις να μου πεις, ενημερωσεις,διορθωσης, ευχαριστος ευπροσδευκτα!
Από προσωπική πείρα θα έλεγα ότι η όρεξη ''ανοίγει'', όπως και τα κιλά.

Πάντως, ακόμα και έτσι όπως το λες -''μείωση σωματικού λίπους'' - εμένα δεν μου ακούγεται άσχημο, αν συμβαίνει :confused:

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Από προσωπική πείρα θα έλεγα ότι η όρεξη ''ανοίγει'', όπως και τα κιλά.

Πάντως, ακόμα και έτσι όπως το λες -''μείωση σωματικού λίπους'' - εμένα δεν μου ακούγεται άσχημο, αν συμβαίνει :confused:
Ουτε κ εγω εχω προβλημα , αλλα πιστεψεμαι εχω ακουσει barfers, αλλα κ μη ,να το λενε κατηγορηματικα δεινοντας αρνητικη εντυπωση,για το αποτελεσμα μειωσης λιπους-βαρους !

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Aντε φτου κι από την αρχή....Τα ίδια και τα ίδια....Τι το θές το C.A.O αφου δεν δεν έχεις γήδια και δεν κινδυνεύουν από τις αρκούδες.τι το θές το D.argedino αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε λεοπαρδάλεις,τι το θες το Β.Β αφου στο λεκανοπαίδιο έχει να ενφανιστεί λιονταρι από την κρητιδική περίοδο,(Η Κρητιδική περίοδος είναι η πιο πρόσφατη περίοδος του μεσοζωικού αιώνα. Η ονομασία προέρχεται από την κρητίδα, τη γνωστή κιμωλία, πέτρωμα μαλακό, ασβεστολιθικό και σχεδόν λευκό, που αποτέθηκε κατά το τέλος του σε εκτεταμένες ζώνες της βορειοανατολικής Ευρώπης (για παράδειγμα, στην περιοχή του Ντόβερ της Αγγλίας, με τους γνωστούς λευκούς βράχους). Αυτή την περίοδο για ανεξακρίβωτους ακόμη λόγους και τρόπο όλοι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν.)κλπ κλπ κλπ

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μα βεβαια , βλεπω του Γιαννη να ειναι φλωρα σαν σκυλος.Ενα μπου να κανεις και τρεχοντας ο σκυλος.
Και οχι τωρα, στα 3 χρονια να δεις.
Μεσα στο marketing , 4ps, stp , usp.Του κολλεγιου.
Ντουκου Χαιλαντερ, συνεχισε μονος σου.

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Ισως αυτα που γραφω να σας ειναι δυσκολο να τα κατανοησετε η να μην θελετε, ισως τα γραφω ακαταλαβηστικα, ισως σας αρεσει η ειρωνια, δεν ξερω........αλλα η αντιμετωπιση σας απεναντι μου δεν μαρεσει καθολου, για αλλη μια φορα λοιπον θα ξαναπω οτι το thread εχει ως σκοπο να ενημερωθω απο διαφορους για αυτην την ρατσα τωρα αν σπαζεστε,βαριεστε,δεν γουσταρετε κ σας χαλαει σαν θεμα η σας χαλανε αυτα που γραφω απλα μην ασχολειστε, ειναι τοσο απλο!
Α!και μια ερωτηση ,βαση τον λεγομενων σας nasouk,hailander θεωρουμαστε λαθος οσοι πηραμε μαστιφοειδες ρατσες, η τελοσπαντων δυναμικες,μαχητικες η οπως αλλιως θες πεστο, γιατι οπως τα λετε αυτο καταλαβαινω(σκυλια που ειναι φτιαγμενα για μαχες,αγρια ζωα,κτλ, ειναι αχρηστα για εμας τους πρωτευουσιανους)?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Βρε Αρθούρε (συγγνώμη κιόλας για την οικειότητα), οι άνθρωποι το αντίθετο λένε από αυτό που κατάλαβες...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Α!και μια ερωτηση ,βαση τον λεγομενων σας nasouk,hailander θεωρουμαστε λαθος οσοι πηραμε μαστιφοειδες ρατσες, η τελοσπαντων δυναμικες,μαχητικες η οπως αλλιως θες πεστο, γιατι οπως τα λετε αυτο καταλαβαινω(σκυλια που ειναι φτιαγμενα για μαχες,αγρια ζωα,κτλ, ειναι αχρηστα για εμας τους πρωτευουσιανους)?
Να πω δυό κουβέντες κι εγώ...

Ο hailander, δεν έχω μπορέσει να καταλάβω τι εννοεί... εκτός αν κατάλαβα λιγάκι και εννοεί: Μη σε νιάζει το πόσο μεγαλόσωμο και από αυστηρά "εργασιακές" γραμμές προέρχεται το Boerboel... οπότε, εν γένει, συμφωνώ...

Ο nasouk, αν κατάλαβα καλά, εννοεί (και αυτός) ότι ακόμα και ένα "Ευρωπαϊκής" προέλευσης Boerboel θα κάνει τη δουλειά...

Τώρα, γενικά, να επαναλάβω κάτι που έχω γράψει και παλιότερα...
Υπάρχουν αρκετές φυλές (μεταξύ των οποίων, σε κάθε περίπτωση το Boerboel ή το Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας), που η εργασία τους ορίστηκε (και συνεχίζει να ορίζεται) σαν "φύλακες των κοπαδιών, της περιουσίας και της οικογένειας. Από αρπακτικά δίποδα (βλέπε: συμμορίες ληστών) και τετράποδα (βλέπε: όποιο μεγάλο αρπακτικό φανταζόμαστε)"...

Τα μεν CAO, είχαν σαν "ψωμοτύρι" τους λύκους (κυρίως) και τις αρκούδες και, πάνω απ' όλα, τις (πολυπληθείς) συμμορίες ληστών, που επιτίθεντο κατά τη μετακίνηση των κοπαδιών και των οικογενειών και προσπαθούσαν να κάνουν ανακατανομή του πλούτου... και, έτσι, λειτουργούσαν κι αυτά σε μεγάλες αγέλες...

Τα δε Boerboel, είχαν σαν "ψωμοτύρι" διάφορα αρπακτικά, μεταξύ των οποίων τα πιο επικίνδυνα ήταν τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις, όπως και τις (πολυπληθείς) συμμορίες ληστών, που έβαζαν στο μάτι τα αγροκτήματα... και λειτουργούσαν, επίσης, σε μεγάλες αγέλες (και σε μεγαλόσωμη - βαριά, αλλά ευέλικτη, μορφή), για αυτονόητους λόγους... σε πιο στατικό και λιγότερο νομαδικό πεδίο... και, για το λόγο αυτό, είναι σκυλιά λιγότερο "ανεξάρτητα"... εξαρτώνται από το χώρο και την οικογένεια...

Και οι δύο, όμως, φυλές που ανέφερα (και δεν είναι οι μόνες), σε ένα "προχωρημένο" (και, ίσως, "λιγάκι" φιλόδοξο) ορισμό, θα μπορούσαν να ονομαστούν: "Οικογενειακά σκυλιά".... με έμφαση στο Boerboel, για αρκετούς λόγους...

Και αυτός ο ορισμός είναι που έφερε τα πρώτα δείγματα από αυτά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ...
Οπου, ομολογώ ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, σαν οικογενειακοί φύλακες.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αρθουρε ειδες τι σκυλο εχω?

Με τον Χαιλαντερ εχω μια διαφορα , μια αντιθετη τοποθετηση και διαφωνουμε.Τι πιο φυσιολογικο απο αυτο.
Τελος παντων, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξαναγραψω σε αυτο το τοπικ.
Καλη συνεχεια και καλες αποφασεις.

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Αρθουρε ειδες τι σκυλο εχω?

Με τον Χαιλαντερ εχω μια διαφορα , μια αντιθετη τοποθετηση και διαφωνουμε.Τι πιο φυσιολογικο απο αυτο.
Τελος παντων, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξαναγραψω σε αυτο το τοπικ.
Καλη συνεχεια και καλες αποφασεις.
Συγχωρεσεμαι για την παρανοηση,παρεξηγεισα(ευχαριστω τον johnk που κατανοει την νεοτητα μου στο site κ βαζει ενα χερακι βοηθειας για να κατανοησω!), απλα οπως τοποθετηθικαν καποια post σας με μπερδεψαν κ με εκαναν να παρεξηγησω!
Θεωρω κριμας μαστιφοειδιοκτητης σαν εσενα να αποχωρισει απο αυτο το thread οταν ο σκοπος του ειναι καλοπροερετος,ενημερωτικος, συμβουλευτικος κ φιλικος, ξεπερασε το λαθος μου κ συνεχισαι να συμμετεχεις ,χαρα μου ειναι, αν βεβαια το θες κ εσυ!
Οσων αφορα την αποφαση μου ,για αποκτησει boeboel, εχω μελλον μπροστα μου, αλλα σιγουρα εχω καταληξει στο γεννος , ΘΗΛΥΚΟ!
Τωρα στο θεμα μας, πριν λιγες μερες γραφτηκε στο thread οτι ακουγεται κατι για ελληνικη εκτροφη της ρατσας, πραγματι το επιβεβαιοσα με συζητηση που εκανα με εκτροφεα μαστιφοειδες ρατσας(δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ατομο που ενδιαφερεται να κανει την εκτροφη), αλλα ακομα συζητιεται, τιποτα δεν ειναι σιγουρο, αυτο που μπορω να πω ειναι απο τι συζητηση που εκανα οτι η προελευση των σκυλιων αν γινει ελληνικο εκτροφειο,θα ειναι απο Ν.Αφρικη!
Αντε να δουμε...........μηπως γλιτωσω κανα ευρω (εισητηρια,διανυκτερευσεις,κτλ)!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Οσον αφορα την αποφαση μου, για αποκτηση boeboel, εχω μελλον μπροστα μου, αλλα σιγουρα εχω καταληξει στο γεννος , ΘΗΛΥΚΟ!...
Βέβαια, μη νομίζεις ότι το (κάθε) θηλυκό Boerboel θα είναι απαραίτητα πιο "εύκολο"... έχω προσωπική άποψη...

Μεταφέροντας κάποιο ωραίο γνωμικό που διάβασα πρόσφατα, οι παλιοί Άγγλοι "σκυλάδες" έλεγαν (για σκυλιά εργασίας περισσότερο):

"Αν θέλεις ένα καλό σκυλί, πάρε αρσενικό...
Αν θέλεις ένα εξαιρετικό σκυλί, πάρε θηλυκό... και άρχισε τις προσευχές!!!"

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Βέβαια, μη νομίζεις ότι το (κάθε) θηλυκό Boerboel θα είναι απαραίτητα πιο "εύκολο"... έχω προσωπική άποψη...

Μεταφέροντας κάποιο ωραίο γνωμικό που διάβασα πρόσφατα, οι παλιοί Άγγλοι "σκυλάδες" έλεγαν (για σκυλιά εργασίας περισσότερο):

"Αν θέλεις ένα καλό σκυλί, πάρε αρσενικό...
Αν θέλεις ένα εξαιρετικό σκυλί, πάρε θηλυκό... και άρχισε τις προσευχές!!!"
Συμγωνω για αυτα που λες για τα θυληκα, εχω βιωση με θυληκα σκυλια ,αλλες ρατσες βεβαια, αλλα μου εχουν περασει το μυνημα οτι ειναι ενα βημα μπροστα σε ολα , σε συγκριση με τα αρσενικα!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα πεταχτώ σαν πορδή και θα πω...
Το θυληκό δεν θα σε πουλήσει ποτέ.

Επίσης τα θεωρώ καλύτερα στην φύλαξη. Έχετε δει σκύλα να προστατεύει κουτάβια στο δρόμο?
Πεινασμένη, ταλαιπωρημένη, αδύναμη αλλά την δουλειά της δεν την αφήνει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το θυληκό δεν θα σε πουλήσει ποτέ.

...Έχετε δει σκύλα να προστατεύει κουτάβια στο δρόμο?
Πεινασμένη, ταλαιπωρημένη, αδύναμη αλλά την δουλειά της δεν την αφήνει.
Συμφωνώ, δεν το συζητάω κάν...

Υ.Γ. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι η σκύλα που θα αποκτήσει ο ΑΡΘΟΥΡΟΣ, δεν θα είναι πεινασμένη, ταλαιπωρημένη και αδύναμη!!!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και πως δεν θα ειναι και τοσο κυριαρχικη οσο 5 αρσενικα μαζι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι το κοριτσακι...
Φαντάσου να πεις:
Ας πάρω αυτό το "κοριτσάκι" (το ζουζουνάκι, θα έλεγα!!!) στο "διαμερισματάκι" μου ... να κάνει "παρεούλα" με τα μικρά παιδάκια μου...:D

Υ.Γ. Και είναι και πολύ όμρφη η άτιμη... σκούρα, ραβδωτή, σαν τη Μόκα...

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κουκλα δεν το συζητω,ευτυχως που υπαρχει και ο εκτροφεας να λεει καμια φορα...τζιιιιζ

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Eπιτελους μετα απο απεγνωσμενη αναζητηση να δω με τα ματια μου αυτη την ρατσα τα καταφερα!!!!!!!!!!
Κ οχι ενα αλλα 5 μπουρμπουλιθρες(ετσι μου τα ελεγε χαρηντολογωντας ο ιδιοκτητης των σκυλιων) , ενα αρσενικο κ ενα θυληκο 5χρονων αντιστοιχα, ενα ζευγαρι παλι των 15μηνων κ μια θυληκια 5μηνων!!!
Καπου κοντα στο κορωπι τα βρηκα σε πολυ ομορφες εγκαταστασεις για σκυλους(οποιος καταλαβε ,καταλαβε)!
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ!!!!!!!
Παρα πολυ εντυπωσιακα, σωμα μπετο(πιο κοντα {65-68εκ.} απο το κορσο μου{74εκ.}αλλα πιο φαρδια κ πιο βαρια---ο δικος μου ειναι 65κιλα κ το αρσενικο ηταν 75κιλα, ο δικος μου εχει λιγη ακομα αναπτυξη κ ετσι δεν ξερω το τελικο του βαρος αλλα μονο το πρωσορινο ειναι βλεπεται 2,5 χρονων κ αποδεδειγμενα ακομα αναπτυσεται),κεφαλια κατσαρολα(θα ελεγα οτι μοιαζουν παρα πολυ τα μουτρα τους στα κορσο), στηθια πολυ φαρδια σαν προφυλακτηρες αυτοκινητου, ποδια σαν κολονες σημανσεις,τριχωμα μεταξενιο με αυτη την κανελοχρυσαφενια αποχρωση που αντανακλα σαν ραβδος χρυσου κ γαυγισμα επιβλητικο που χτυπαει κατευθειαν στην καρδια σου!!!
Απο χαρακτηρα ,παρολο που ο χρονος μου ηταν μονο 2 ωρες μαζι τους,τα 2 ενηλικα (ειναι εκπαιδευμενα για φυλαξη) μου φερθηκαν αψογα, φιλικοτατα,χαδιαρικα κ ολο αγκαλιες, βεβαια για να ειμαι ειλικρινεις στα πρωτα πεντε λεπτα αναγνωρισεις λουστικα με κρυο ιδρωτα , αλλα τα ιδια τα σκυλια με χαλαρωσαν με την συμπεριφορα τους(βεβαια οταν τα σκυλια μπηκαν στα kennels τους αλλαξαν σε δολοφονικες μηχανες κ καναν σαν υστερικα,με τασεις να με κατασπαραξουν)!Για τα νεαρα τι να πω μες την καλη χαρα, τραλαλα-τραλαλο,λες κ ειχαν πιει energy drink κ ετοιμαζοντουσαν για μαραθωνιο(πρεπει ο ιδιοκτητης τετοιας ρατσας να ειναι οπωσδηποτε αθλητικος , η να του αρεσουν οι εξορμεισοις,εκδρομες,μεγαλες βολτες ιδαλιος ειναι κριμα τοσοι ενεργεια να πηγαινει χαμενη)!!!
Τωρα θελω ακομα πιο φανατικα αυτη την ρατσα στην ζωη μου, κ επιτελους να αποκτησει κ ο Αρθουρακος μου μια γεροδεμενη θυληκια να του κανει παρεα στα δυναμικα παιχνιδια αλλα κ στις μοναχικες του ωρες οταν λυπουμε απο το σπιτι για δουλεια(ολοκληρα καθημερινα 10 ωρα ειναι αυτα, καταλαβενετε)!!!!
Υπομονη που θα παει, σιγα σιγα αποταμειευω το οικονομικο πακετο για την μπουρμπουλινα μου!
Αυτα τα λιγα μεχρι στιγμης!