Border terrier-Βοήθεια

alex_athens

New Member
7 Ιουνίου 2008
3
0
Καταρχήν καλώς σας βρήκα! Διαβάζω πολύ καιρό το forum και ομολογώ ότι έμαθα πολλά πράγματα που δεν ήξερα σχετικά με τους πιστούς μας φίλους!

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι γιατί φτάνω στα όρια της απόγνωσης. Θέλω να πάρω ένα σκυλάκι border terrier και -επειδή προφανώς η συγκεκριμένη φυλή δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα- ψάχνοντας πολύ καιρό στο διαδίκτυο δεν έχω βρεί τίποτα!!!! Δεν ξέρω πού μπορώ να βρώ... Ξέρει κανένας από εσάς κάποιο εκτροφείο/εκτροφέα να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ πολύ,
Αλέξης

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
πες μου γιατι να ειναι Border terrier και θα σου βρω οχι ενα...εκατο...

alex_athens

New Member
7 Ιουνίου 2008
3
0
oscar said:
πες μου γιατι να ειναι Border terrier και θα σου βρω οχι ενα...εκατο...
Όταν μία φυλή σου κάνει κλίκ δεν υπάρχει γιατί. Από τότε που γνώρισα τα border terriers (πηγαινοέρχομαι συχνά στο εξωτερικό) τα ερωτεύτηκα. Και όχι μόνο εγώ αλλά ολόκληρη η οικογένεια! Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε σκυλάκι και φυσικά θέλουμε να είναι border γιατί απλούστατα αυτό μας αρέσει.

Δηλαδή για να πάρει κάποιος σκύλο στην Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να επιλέξει από αυτά που "πουλάνε"; Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα με τις άλλες φυλές αλλά η πρώτη μου επιλογή είναι border.

Μην ανησυχείς, δεν θέλω εκατό... Ένα μου φτάνει... :wink:

Πώς και πού μπορώ να βρώ λοιπόν;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ συμφωνώ μαζί σου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί μας αρέσει περισσότερο μια φυλή σε σχέση με τις υπόλοιπες γιατί πολύ απλά είναι θεμα προτίμησης και προσωπικού γούστου.

Στην Ελλάδα, όπως σου είπε ο Denis, εκτροφείο Border terrier δεν υπάρχει. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί, αφού έχεις την δυνατότητα να πηγαινοέρχεσαι συχνά στο εξωτερικό, δεν κανείς μια έρευνα αγοράς και να φέρεις το σκύλο απ’ έξω.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γιατί πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις για να μας δοθεί μια πληροφορία; Oscar αν όντως ξέρεις κάτι θα έπρεπε να βοηθήσεις τον alex. Και γιατί θα έπρεπε να παίρνουμε μόνο σκυλιά τα οποία είναι της μόδας ή διαδεδομένα στην Ελλάδα; Έτσι δε θα δούμε ποτέ τίποτε άλλο. Είναι κρίμα εφόσον υπάρχουν τόσες ράτσες να διαλέξεις.

alex_athens

New Member
7 Ιουνίου 2008
3
0
ROTTIE said:
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί, αφού έχεις την δυνατότητα να πηγαινοέρχεσαι συχνά στο εξωτερικό, δεν κανείς μια έρευνα αγοράς και να φέρεις το σκύλο απ’ έξω.
Βασικά αυτό θα κάνω :wink: :wink:
Απλώς, από περιέργεια ρώτησα, μπας και υπήρχε πιό εύκολος τρόπος! Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Γενεύη που έχει εμπειρία και γνώση από εκτροφεία και σίγουρα θα μπορέσει να με βοηθήσει! :D

Ευχαριστώ πολύ παίδες για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές :D

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ο λογος που ρωταμε εχει να κανει μαλλον με την εργασιακη φυση του σκυλου και χλμ που χρειαζεται καθε μερα για να ειναι ηρεμο.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Γιατί πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις για να μας δοθεί μια πληροφορία; Oscar αν όντως ξέρεις κάτι θα έπρεπε να βοηθήσεις τον alex.
που να ξερω ρε παιδια...εκανα googling Για να θυμηθω τον σκυλο...

γνωρισε το Border terrier και θελει....οκ λοιπων...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
sir-elric said:
ο λογος που ρωταμε εχει να κανει μαλλον με την εργασιακη φυση του σκυλου και χλμ που χρειαζεται καθε μερα για να ειναι ηρεμο.
Αυτο πιστευω και εγω .Παντα οι ερωτησεις ειναι καλοπροαιρετες .Μπορει ο ανθρωπος να μην ηξερε τις απαιτησεις της φυλης. Και εμενα σε μικρη ηλικια μου αρεσαν τα Χασκυ και πηρα ενα,δεν μου ειπε ομως κανενας οτι δεν ταιριαζε σε διαμερισμα....(δικο μου λαθος ](*,) )

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άλεξ βρίσκω την επιλογή σου φοβερή! Ξέρω καλά τα Border και είναι εκπληκτικοί χαρακτήρες. Είναι ιδιαίτερα ήρεμοι σκύλοι (σε σχέση με τα Κόκερ, σε σχέση με τα Κόλι, τα Μπόξερ, σε σχέση με σχεδόν όλα τα Τέρριερ) και πανέξυπνοι.

Πολλοί νομίζουν πως είναι ακριβώς σαν πολλά γκριφονάκια ημίαιμα του δρόμου αλλά για να το πείς αυτό δεν έχεις δει από κοντά.
Είναι αρμονικοί (τετράγωνοι και "compact", βαρυκόκαλοι και μυώδες) και ο μανδύας τους πολύ ιδιαίτερος. Δεν έχουν τον υπερκινητικό χαρακτήρα των ξαδερφών τους (βλέπε Τζακ Ράσσελ) και λόγο του ότι είναι σπάνια (παγκοσμίως) δεν έχουν πολλά από τα προβλήματα (κληρονομικές παθήσεις η/και αστάθεια χαρακτήρα) που παρουσιάζουν οι πιο διάσημοι συγκενείς τους (τύπου Ουέστ Χαίλαντ ή Γιορκσάιρ).
Με απλά λόγια, οι κακοί εκτροφείς και οι σκυλέμποροι δεν ασχολούνται με ράτσες που δεν τις ξέρει ο κόσμος (δεν έχει κέρδος).

Δεν φτάνει να γνωρίσεις μια ράτσα για να είσαι έτοιμος γι' αυτήν όμως.
Έχεις μελέτη τώρα (κι η υπόλοιπη οικογένεια ελπίζω) για να μάθεις πως φροντίζουν έναν τέτοιο σκύλο. Θα πρέπει να μάθεις να τον κουρεύεις και να τον καλλωπίζεις (δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται το μαλλί του) και να μάθεις τι πρέπει να προσέχεις μεγαλώνοντάς τον. Επίσης, πρέπει να μάθεις τα ελλατώματά του (ΟΛΟΙ οι σκύλοι έχουν) για να μπορείς να προετοιμαστείς γι αυτά. Ποιές είναι οι κληρονομικές ασθένειες της φυλής (ξέρω πως παρουσιάζουν προβλήματα στα μάτια) και τι εξετάσεις πρέπει να κάνει ένας εκτροφέας πριν ζευγαρώσει τα Border του;

Παρακολούθησε τα νέα από εκθέσεις του εξωτερικού (μέσω ίντερνετ), μάθε που είναι οι καλύτεροι εκτροφείς και προχώρα. Θα στοχεύεις μακριά (1 χρόνο τουλάχιστον). Εάν έχεις κουτάβι σε λιγότερο από ένα χρόνο, ή θα 'σαι υπερβολικά τυχερός, ή κάτι δεν έκανες σωστά.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται άσκοπα, τότε δεν θα καταλάβεις τη διαφορά από ένα εξαιρετικό Border Terrier και ενός γκριφονοηδές από τη φιλοζωική (εκτός από την τιμή φυσικά). Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, είναι πραγματική αμαρτία να μην πάρεις το σκυλάκι της φιλοζωικής που ΟΝΤΩΣ είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Αυτό το "περίπου" θα σου κοστίσει 2-3000 ευρώ και πολύ, πολύ δουλειά (μέχρι να κλείσεις συμφωνία για κουτάβι). Για ένα σκύλο που προορίζεται μόνο για κατοικίδιο, ίσως να είναι τέλειο ένα γκριφονάκι (σαν τον Benji!!!) από αγγελία της χρυσής ευκαιρίας ή τη φιλοζωική.[/i]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr