Boxer- νέος φίλος

Joan_s

New Member
12 Ιανουαρίου 2017
4
0
Καλησπέρα,
Σε 60 μέρες θα έχουμε στο σπίτι τον Έρικ. Ο Έρικ είναι μπόξερ. Επειδή θα λειπω περίπου 10 ώρες από το σπιτι(λόγω δουλειας) και άλλες τοσες και ο φίλος μου αποφασίσαμε να τον εκπαιδεύσουμε από την πρώτη μερα που θα έρθει στο σπίτι,ώστε να γίνει και η δική μας ζωή ευχάριστη και εύκολη αλλά και του σκύλου. Όπως καταλαβαινετε είμαστε στην αναζήτηση εκπαιδευτή για βασική υπακοή. Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα μας βοηθούσε!
ΥΓ. Καλοδεχουμενες και οι συμβουλές για την συγκεκριμένη ράτσα!
Ευχαριστώ!!

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Καλησπέρα,
Σε 60 μέρες θα έχουμε στο σπίτι τον Έρικ. Ο Έρικ είναι μπόξερ. Επειδή θα λειπω περίπου 10 ώρες από το σπιτι(λόγω δουλειας) και άλλες τοσες και ο φίλος μου αποφασίσαμε να τον εκπαιδεύσουμε από την πρώτη μερα που θα έρθει στο σπίτι,ώστε να γίνει και η δική μας ζωή ευχάριστη και εύκολη αλλά και του σκύλου. Όπως καταλαβαινετε είμαστε στην αναζήτηση εκπαιδευτή για βασική υπακοή. Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα μας βοηθούσε!
ΥΓ. Καλοδεχουμενες και οι συμβουλές για την συγκεκριμένη ράτσα!
Ευχαριστώ!!
Καλησπέρα!

Βασική απορία δική μου.. Ο Έρικ εκτός του ότι είναι boxer, θα τον πάρετε 2 μηνών ή είναι μεγαλύτερος;:p Αναφέρεις ότι θα έρθει σε 60 μέρες και μπερδεύτηκα με την ηλικία.. Μιλάμε για κουτάβι ή πιο μεγάλο σκύλο;

Καλό θα είναι όπως και να χει, να προσπαθήσει κάποιος από τους 2 σας να πάρει κάποιες μέρες άδεια όταν θα τον φέρετε σπίτι, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Κι αυτό προκειμένου να μπείτε λίγο σε πρόγραμμα με το σκυλί.

Τη βασική υπακοή κατ' εμέ αφήστε τη για 2-3 μήνες μετά, ιδίως αν μιλάμε για κουτάβι. Χτίστε πρώτα επαφή και παίξτε με το κουτάβι, δώστε χρόνο σε εκείνο και σε σας να δεθείτε. Ένας εκπαιδευτής θα μπορούσε να σας δώσει κάποιες οδηγίες για το πως να το χειριστείτε στην αρχή, όσον αφορά τα όρια που θα βάλετε στο σκυλί..

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Οπωσδήποτε κάποιος πρέπει να πάρει άδεια για καμιά βδομάδα τουλάχιστον, αν οι ώρες εργασίας σας είναι κοινές. Ειδικά αν μιλάμε για κουτάβι, πρέπει να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο ομαλά στη νέα κατάσταση (νέα οικογένεια, νέο σπίτι, νέα ζωή). Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν μιλάμε για μεγαλύτερο ηλικιακά σκυλί. Ο εκπαιδευτής δε μπορεί να βοηθήσει στο βασικό πρόβλημα που έχετε στην αρχή, που είναι οι πολλές ώρες απουσίας σας. Χρόνος χρειάζεται, να σας μάθει το σκυλί, να το μάθετε κι εσείς, να χτίσετε επαφή και επικοινωνία. Η εκπαίδευση απαραίτητη, αλλά σιγά σιγά...Δεν υπάρχει λόγος πίεσης.
Στην αρχική αυτή φάση, όπως είπε σωστά κ ο @Elrandir , ο εκπαιδευτής θα σας φανεί χρήσιμος περισσότερο για να σας δώσει γενικές οδηγίες και συμβουλές, ειδικά αν είναι το πρώτο σας σκυλί.
Για την ράτσα ελπίζω ότι θεωρητικά θα πρέπει να ξέρεις με τι πάτε να "μπλέξετε"...
Από που θα τον πάρετε τον Έρικ;
Με το καλό να τον δεχτείτε...

Joan_s

New Member
12 Ιανουαρίου 2017
4
0
Οπωσδήποτε κάποιος πρέπει να πάρει άδεια για καμιά βδομάδα τουλάχιστον, αν οι ώρες εργασίας σας είναι κοινές. Ειδικά αν μιλάμε για κουτάβι, πρέπει να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο ομαλά στη νέα κατάσταση (νέα οικογένεια, νέο σπίτι, νέα ζωή). Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν μιλάμε για μεγαλύτερο ηλικιακά σκυλί. Ο εκπαιδευτής δε μπορεί να βοηθήσει στο βασικό πρόβλημα που έχετε στην αρχή, που είναι οι πολλές ώρες απουσίας σας. Χρόνος χρειάζεται, να σας μάθει το σκυλί, να το μάθετε κι εσείς, να χτίσετε επαφή και επικοινωνία. Η εκπαίδευση απαραίτητη, αλλά σιγά σιγά...Δεν υπάρχει λόγος πίεσης.
Στην αρχική αυτή φάση, όπως είπε σωστά κ ο @Elrandir , ο εκπαιδευτής θα σας φανεί χρήσιμος περισσότερο για να σας δώσει γενικές οδηγίες και συμβουλές, ειδικά αν είναι το πρώτο σας σκυλί.
Για την ράτσα ελπίζω ότι θεωρητικά θα πρέπει να ξέρεις με τι πάτε να "μπλέξετε"...
Ο Έρικ είναι κουταβι.Γεννήθηκε 24.12.2016.@Erladinr Θα τον πάρουμε από κάποιον γνωστό μας που έχει μποξερ (καθαροαιμο), το ζευγαρώσε και έκανε 9 κουταβάκια. Σίγουρα θα παρει ο ένας από τους 2 μας άδεια κάποιες μέρες γιατί είχα και στο παρελθόν σκυλο και θυμάμαι αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες!
Έχω διαβάσει για τα μποξερ ότι δεν μεγαλώνουν ποτέ και ότι είναι αρκετά ενεργητικα. Γενικά το έχω ψάξει αρκετά, αλλά τι εννοείς με το "που πάμε να μπλέξουμε"; (n)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Με το καλό να παραλάβετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας!
Θα έχει pedigree δηλαδή ο μπέμπης;

• Like
Reactions: kasi

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Αυτό που είπες εννοώ, ότι πρόκειται για αεικίνητα σκυλιά που δεν ωριμάζουν σχεδόν ποτέ...γιατί προτίμησες αυτόν τον τρόπο απόκτησης; Είναι ελεγμένοι οι γονείς και οι πρόγονοι τους για δυσπλασιές, χαρακτήρα κτλ;

• Like
Reactions: Orilis

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ο Έρικ είναι κουταβι.Γεννήθηκε 24.12.2016.@Erladinr Θα τον πάρουμε από κάποιον γνωστό μας που έχει μποξερ (καθαροαιμο), το ζευγαρώσε και έκανε 9 κουταβάκια. Σίγουρα θα παρει ο ένας από τους 2 μας άδεια κάποιες μέρες γιατί είχα και στο παρελθόν σκυλο και θυμάμαι αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες!
Έχω διαβάσει για τα μποξερ ότι δεν μεγαλώνουν ποτέ και ότι είναι αρκετά ενεργητικα. Γενικά το έχω ψάξει αρκετά, αλλά τι εννοείς με το "που πάμε να μπλέξουμε"; (n)
ποσα πλερώσατε για τον κούταβο;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλως ηρθες!
Φανταζομαι οτι θα εχεις ψαξει και για τις κληρονομικες ασθενειες της φυλης και οτι ο γνωστος σου θα εχει κανει τις απαιτουμενες εξετασεις.
Εκτος απο δυσπλασια δηλαδη οι γεννητορες θα εχουν εξεταστει για Cardiomyopathy,Aortic stenosis,pra κλπ....

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλως ηρθες στο φορουμ.

Θα καταλαβες απο τις ερωτησεις οτι πολλοι εδω δε συμφωνουμε με τετοιου ειδους γεννες και τροπους αποκτησης σκυλου.
Να σου κανω και γω μια ερωτηση, που αν θελεις απαντας.
Ψαχνατε κουταβι/σκυλο ή μαθατε για τη γεννα και ειπατε οτι ειναι καλη ιδεα;

Θελατε μποξερ ή ηταν τυχαιο;

Οκ δυο ερωτησεις. :)

• Like
Reactions: yasemin and Orilis

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλα αμα δεν ξερεις απο boxer και παρεις πρεπει να το αγαπας πολυ για να το κρατησεις. Μιλαμε για τρομερη ενεργεια. Εγω στο τσακ τη γλύτωσα..

Αλλα δεν μας ειπες, πόσα πλερωσες για τον κουταβο;

Joan_s

New Member
12 Ιανουαρίου 2017
4
0
Καλα αμα δεν ξερεις απο boxer και παρεις πρεπει να το αγαπας πολυ για να το κρατησεις. Μιλαμε για τρομερη ενεργεια. Εγω στο τσακ τη γλύτωσα..

Αλλα δεν μας ειπες, πόσα πλερωσες για τον κουταβο;
Για το σκυλάκι δεν πληρώσαμε κάτι. Ψάχναμε την συγκεκριμένη ράτσα πάνω από 3 χρόνια, τόσο μέσα από εκτροφείς όσο και μέσα από άρθρα γενικά. Ο Έρικ και οι γονείς του είναι υγιέστατοι, ελεγμένοι με όλα τα πιστοποιητικά. Με τον ιδιοκτήτη της μητέρας είμαστε οικογενειακοί φίλοι.Όσο για εμάς είμαστε ένα ζευγάρι που έχει μεγαλώσει με σκυλιά (μέσα στο σπίτι) από πολύ μικρή ηλικία. Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που είστε όλοι τόσο καχύποπτοι! Ευχαριστώ πάντως όσους μου απάντησαν σχετικά με αυτό που ρώτησα στο αρχικό μου μήνυμα.
Καλή συνέχεια!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Για το σκυλάκι δεν πληρώσαμε κάτι. Ψάχναμε την συγκεκριμένη ράτσα πάνω από 3 χρόνια, τόσο μέσα από εκτροφείς όσο και μέσα από άρθρα γενικά. Ο Έρικ και οι γονείς του είναι υγιέστατοι, ελεγμένοι με όλα τα πιστοποιητικά. Με τον ιδιοκτήτη της μητέρας είμαστε οικογενειακοί φίλοι.Όσο για εμάς είμαστε ένα ζευγάρι που έχει μεγαλώσει με σκυλιά (μέσα στο σπίτι) από πολύ μικρή ηλικία. Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που είστε όλοι τόσο καχύποπτοι! Ευχαριστώ πάντως όσους μου απάντησαν σχετικά με αυτό που ρώτησα στο αρχικό μου μήνυμα.
Καλή συνέχεια!
Να σου ζησει! Προσεχε τα ποδια του (δυσπλασιες κλπ) ειναι απο τα μειον της φυλης.
Επισης σου παραθετω εναν link που θα το χρειαστεις στο μελλον σιγουρα. (humor) :).

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που είστε όλοι τόσο καχύποπτοι!
Ο λόγος είναι πολύ απλός: επειδή η πλειοψηφία παίρνει σκύλο από λάθος πηγές (ανάμεσα στις οποίες είναι και η παράνομη αγορά από ανεύθυνες γέννες ιδιωτών) και οι 9,5 στους 10 από αυτούς πιστεύουν ότι παίρνουν "καθαρόαιμο" σουπερ γουαου σκυλί (απαλλαγμένο από κληρονομικά κουσούρια κάθε λογής) σε τιμή Black Friday...φυσικά και το σκυλί μπορεί να προκύψει όντως το καλύτερο όλων, όμως αν θες να ενημερωθείς περεταίρω και να σου λυθεί η απορία, μπορείς να διαβάσεις άπειρα σχετικά θέματα στο forum και στο internet για τον πιο ασφαλή και σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου.

• Like
Reactions: yasemin and vrmode

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σε αυτά τα τρία χρόνια που ψαχνετε, δεν βρηκατε ποτε πληροφορίες για το πως αποκτάει κανεις καθαρόαιμο σκύλο και γιατί δεν συνισταται να ζευγαρωνουμε δυο σκυλία ακομα κι φαινομενικά ειναι καθαροαιμα και υγιη; :/

Joan_s

New Member
12 Ιανουαρίου 2017
4
0
μυριζει ποπ κορν...

Εγω να ρωτησω γιατι καποιος να διαλεξει μποξερ, οταν θα λειπει 10 ωρες απο το σπιτι?
δε σαρεσει το σπιτι σου? θες να κανεις ανακαινιση ?
Για να πάρω σκύλο πρέπει να είμαι άνεργη; Και όχι δεν θέλω να κάνω ανακαίνιση, καλύτερα να ειρωνευτείς κάποιον άλλον γιατί δεν με ξέρεις καν για να μου απευθύνεσαι με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά λυπάμαι που έκανα λογαριασμό εδώ για να ζητήσω απλά μια γνώμη για την εκπαίδευση του σκύλου μου. Δεν σχολιάσω τίποτα άλλο από εδώ και στο εξής γιατί πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα και δεν θα πέσω καν σε αυτό το επίπεδο.
Καλή συνέχεια σε όλους

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Βρε Χαρη, ξερεις ποιο ειναι το προβλημα.. κανεις δε γεννηθηκε γνωριζοντας , αλιμονο, το προβλημα ειναι οτι αρνουνται να θελουν να μαθουν.... :(

Επισης, @Joan_s , αν διαβαζεις, δεν υπαρχει κανενα νοημα να ξεκινησεις Β.Υ. σε 2 μηνων κουταβι οταν θα λειπεις ολη μερα..