Boxer


MooNChilD

New Member
25 Ιουλίου 2006
3
0
ALIMOS
Γειά σας!
είμαι νέα στο φόρουμ. Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά το πού μπορώ να βρώ ένα υγιές κουτάβι μπόξερ, κάτι που όπως διάβασα σε άλλο ποστ δεν θα βρώ σε πετ σοπ. Δεν έχω αγοράσει ποτέ σκύλο από εκτροφέα και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Αν έχετε καμία ιδέα θα χαρώ να την ακούσω
Ευχαριστώ, Πέγκυ.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Καλησπέρα από εμένα και καλωασήρθες στην παρέα μας. έχω φίλο εκτροφέα ο οποίος νομίζω έχει αυτή την στιγμή γέννα. Τα σκυλιά του (κατά την γνώμη μου) είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. εάν ενδιαφέρεσαι στείλε μου mail να σου δώσω τα στοιχεία του.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
να ρωτησω τον admin εαν μπορουμε σε παρομοιες ερωτησεις ..να γραφουμε στο φορουμ απευθειας την απαντηση....η θα θεωρειται διαφημηση???

το να στελνουμε pm και mail...δεν ξερω καλο ειναι...αλλα γιατι να μην αναφερουμε στο φορουμ ενα εκτροφειο σοβαρο?
 


MooNChilD

New Member
25 Ιουλίου 2006
3
0
ALIMOS
ΜΑΚΗ, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και το καλωσόρισμα! σου στέλνω άμεσα mail!.
Oscar, κι εγώ νομίζω οτι μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, οπότε ίσως με πμ είναι η καλυτερη λύση, εκτός κι αν ανοιχτεί μια κατηγορία για εκτροφείς και γράφονται μόνο τα απαραίτητα στοιχεία (τηλ/διευθυνση, mail) χωρίς σχόλια. κάποιος admin θα ξέρει σίγουρα καλύτερα :)
 


S

SwkDoG

Guest
Γειά σου MooNChilD!... :D

Το θέμα αναφοράς επαγγελματιών (pet-shops,εκτροφεία,εκπαιδευτές,κτηνίατροι,κλπ.) στο φόρουμ δεν επιτρέπετε όχι μόνο γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση αλλά και γιατί η δουλειά κάποιου θα γίνει αντικείμενο σχολιασμού χωρίς εκείνος να είναι παρόν.

Αυτόν που εσύ θεωρείς "σοβαρό" ένας άλλος μπορεί να τον θεωρεί "γελοίο"και το αντίστροφο,οπότε θα μπούμε σε μια διαδικασία σχολιασμού και "λασπολογίας" ή "θριαμβολογίας" χωρίς ουσία και χωρίς να ξέρουμε αν πίσω από το κάθε σχόλιο δεν κρύβετε κάποιο συμφέρον.

Ο καθένας μας μπορεί να προτείνει όποιον και ότι θέλει σε p.m. και να δικαιολογεί εκεί την πρόταση του αλλά η δημόσια μορφή του φόρουμ καλό είναι να μείνει μακρυά έστω και από "υποψία εμπορευματοποίησης".


Ευχαριστώ για την κατανόηση!... :)
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Συμφωνώ απόλυτα. Οποιοσδήποτε μπορεί να σας προτείνει κάτι. Η τελική απόφαση όμως ΠΡΕΠΕΙ να είναι δική σας. Πότε δεν μπορείται να ξέρεται τι "κρύβει" κάποιος
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
υγιη μποξερ

καταρχας να σου πω συγχαρητηρια που δεν ετρεξες να παρεις ενα μποξερ στην τυχη απο κανα pet shop ή καμμια αγγελια.... (οπως εγω καλη-κακη ωρα ΤΟΤΕ...)

η συμβουλη μου ειναι να παρεις ενα κουταβι απο εναν ΚΑΛΟ εκτροφεα.οχι γενικα απο εκτροφεα..........

ζητησε πιστοποιητικα που να αποδεικνυουν οτι οι προγονοι του ειναι απαλλαγμενοι απο κληρονομικες αρρωστειες:

Aortic stenosis/sub-aortic stenosis (AS/SAS)
Boxer cardiomyopathy
Hip dysplasia
Hypothyroidism
Corneal dystrophy
Demodectic mange
Cancer
Allergies
Deafness

Αν βεβαια εχεις πραγματικα γερη τσεπη.. μπορεις να παρεις απο πετ σοπ ή απο αγγελια...(εξαλλου σκυλακια ειναι και αυτα,ψυχη εχουν και εχουν αναγκη και απο σπιτι και απο φροντιδα κλπ κλπ...) αλλα ετσι ρισκαρεις παρα πολυ να εμφανιστουν ασθενειες που η θεραπεια τους(ΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ) θα σου κοστισει τοσο απιστευτα ποσα που θα μπορουσες να ειχες παρει ολοκληρη οικογενεια boxer πρωταθλητων..

Δε θελω να σε τρομαξω αλλα δυστυχως τελικα ετσι ειναι τα πραγματα. Στα λεω απο προσωπικη εμπειρια.Εγω πηρα το δικο μου απο αγγελια διοτι τοτε οχι μονο δεν ειχα αρκετα χρηματα ωστε να ξοδεψω κατευθειαν και για boxer απο εκτροφειο αλλα και για τροφη παιχνιδια μαξιλαρια κοκκαλα και ιστοριες τετοιες, αλλα ημουν και της αποψης "ελα μωρε pedigree και αηδιες...., σιγα ολα τα σκυλια ειναι απιστευτη παρεα απο οπου και αν προερχονται, κλπ."
Για να μη στα πολυλογω, εκτος του οτι η αγγελια ελεγε ψεματα οτι τα κουταβια ηταν 1μιση μηνω,τελικα ηταν 30 ημερων με το ζορι...., το boxerακι μου ειναι μολις 1 ετους και εχει κανει 2 τριπλες οστεοτομες λογω δυσπλασιας ισχιου σε πολυ προχωρημενο βαθμο + οστεοαρθριτιδα(πραγμα σπανιο σε σκυλι 6 μηνων που ηταν τοτε!), αλλεργιες, δερματοπαθειες, κολιτιδα, εκτροπιο στα ματια, και παει λεγοντας ακομα......
Ξερεις τι ειναι να εχεις ενα κουταβι 6 μηνων και να σκεφτεσαι απο τοτε οτι σε ολη του τη ζωη απο εκει και στο εξης θα αγωνιζεσαι να το κρατησεις στη ζωη....? και οτι ακομα και αν κανεις τα παντα, αυτο σιγουρα θα φυγει πολυ νωρις καποια στιγμη......

μιλαμε για απιστευτη ταλαιπωρια του σκυλιου και οχι μονο.και ας μην αναφερθω ξανα στο κοστος...

υπαρχουν παντως καποια ελληνικα site που γραφουν τα εκτροφεια ανα ρατσα στην Ελλαδα. Εγω στη θεση σου θα τα επισκεπτομουν ολα και δε θα βιαζομουν για το ποιο εχει προγραμματισμενη γεννα πιο συντομα....

Παντως οποιαδηποτε απορια ή αλλη σκεψη εχεις αναφορικα με τα boxer θα χαρω παρα πολυ να σε βοηθησω :)
 


MooNChilD

New Member
25 Ιουλίου 2006
3
0
ALIMOS
Boxer, είναι πραγματικά πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει στο σκυλάκι σου.
Κι εγώ γενικά δεν είμαι πολυ σχετική με pedigree και τέτοια, αλλά αφού αποφάσισα να πάρω ράτσα, είπα να το κάνω σωστά. Δεν βιάζομαι καθόλου, και θέλω να βρώ ένα υγιέστατο πανω απ'όλα κουτάβι.
Όσο για τη βοήθεια, θα χρειαστεί ! ευχαριστώ πολύ!! :D
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
να σαι καλα. θυμισου τα πιστοποιητικα για τις κληρονομικες ασθενειες. επισης, οταν επισκεφτεις τα εκτροφεια, να κοιταξεις να ειναι καθαρα, να μαθεις τι τα ταιζουν, αν ασχολουνται με την εκπαιδευση τους πριν τα παραδωσουν και φυσικα να τα δινουν στη σωστη ηλικια οχι νωριτερα.

α! την αλλη φορα ημουν στον κτηνιατρο και βλεπω εναν με μια κουκλα 6 μηνων σκυλα(δε λεω τη ρατσα γιατι δεν ειναι συνηθισμενη στην Ελλαδα και ισως υπαρχει μονο 1 εκτροφειο) και τον ρωταω απο πού την πηρε και ποσο πληρωσε. και μου λεει "εκανα συμφωνια με τον εκτροφεα να τη ζευγαρωσω και οταν γεννησει να πουλησει εκεινος τα κουταβια, και ετσι δεν πληρωσα τιποτα"

!!!!!!!!!! ZDOING!!!!!!!!!

αρα λοιπον "εκτροφεας" δε σημαινει de facto καλη πηγη. ο συγκεκριμενος προφανως δε νοιαζεται για επιλεκτικη εκτροφη, παρα μονο να ξεφορτωνεται τα θυληκα και να βγαζει πολυ κερδος απο τα κουταβια τους.

αστα να πανε.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Καλησπέρα και από εμένα και καλωήρθες στην παρέα μας.
Καταρχήν λυπάμαι που έμαθες με τον πιο άσχημο τρόπο για όλα αυτά τα πράγματα και την αναγκαιότητα αγοράς κουταβιού από πιο σίγουρη-ελεγχόμενη ΄πηγή΄ αλλά τουλάχιστον παραδέχεσαι το λάθος σου και πιστεύω στο μέλλον κάτι καλό θα βγεί από αυτό. Ας γίνει το πάθημα μας (και εγώ έχω ανάλογες εμπειρίες στα πρώτα μου σκυλιά) μάθημα στους άλλους.
Για τις εξετάσεις που γράφεις (πλην τις ισχυακής δυσπλασίας) δεν ξέρω εάν γίνονται καν στην Ελλάδα. (εαν ναι θα ήθελα να μάθω που για δικιά μου χρήση ).
Μιλάς για πιστοποιητικα που να αποδεικνυουν οτι οι πρόγονοι του ειναι απαλλαγμένοι απο κληρονομικές αρρώστειες.
Πάλι εκτός της ισχιακής δυσπλασίας ποιός θα σου τα δώσει?
Εγώ προσωπικά προσπαθώ να πείσω τον ΚΟΕ να μου αναγνωρίσει τις ακτινογραφίες δυσπλασίας αγκώνα που κάνω στα σκυλιά μου (και να τους πληρώσω φυσικά τα 88 ευρώ παράβολο) και αυτοί αρνούνται λέγοντας ότι δεν είναι στην σύμβαση που έχουν κάνει με τον κτηνίατρο στην Γερμανία ο οποίος διαβάζει-πιστοποιεί τις ακτινογραφίες και άρα δεν μπορούνε.
Αναφέρεις ΄πραγματικά γερή τσέπη΄
Τα 700-900 ευρώ που κοστίζει ένα κουτάβι (κάτι το οποίο θα σε συντροφεύει στα υπόλοιπα 10 περιπού χρόνια της ζωής σου) απαιτεί ΤΟΣΟ ΓΕΡΗ ΤΣΕΠΗ?????
Αλλά προσέχτε όλοι. Το γεγονός ότι στα χαρτιά των προγόνων αναφέρεται ότι τα σκυλιά είναι απαλλεγμένα κληρονομικών παθήσεων ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Σίγουρα είμαστε πιο σίγουροι για ένα κουτάβι στο οποίο οι προγόνοι του είναι αππηλαγμένοι από π.χ δυσπλασία ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ότι το κουτάβι δεν θα εμφανίσει αυτήν την αρρώστεια.
Όλα αυτά (το τι θα γίνει σε περίπτωση αρρώστειας του κουταβιού) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ πριν την αγορά του κουταβιού.
Αναφέρεις. ΄την αλλη φορα ημουν στον κτηνιατρο και βλεπω εναν με μια κουκλα 6 μηνων σκυλα(δε λεω τη ρατσα γιατι δεν ειναι συνηθισμενη στην Ελλαδα και ισως υπαρχει μονο 1 εκτροφειο) και τον ρωταω απο πού την πηρε και ποσο πληρωσε. και μου λεει "εκανα συμφωνια με τον εκτροφεα να τη ζευγαρωσω και οταν γεννησει να πουλησει εκεινος τα κουταβια, και ετσι δεν πληρωσα τιποτα΄.
Φυσικά και δεν ξέρω για ποιόν αναφέρεσαι ή την ράτσα έχε όμως υπόψη σου ότι εκτροφή και εκτροφέας δεν σημαίνει και απαραίτητα τεράστιοι χώροι και υποδομή. Κάποιοι λοιπόν εκτροφείς οι οποίοι δεν έχουν την υποδομή δίνουν κάποια υποσχόμενα κουτάβια τους σε ανθρώπους με συνιδιοκτησία προκειμένου να μπορέσουν στο μέλλον να κάνουν κάποια γέννα στο όνομα του εκτροφείου τους.
Πιστεύω άλλωστε ότι ανθρωπος ο οποίος ΄δε νοιαζεται για επιλεκτικη εκτροφη, παρα μονο να ξεφορτωνεται τα θυληκα και να βγαζει πολυ κερδος απο τα κουταβια τους.΄δεν θα ξεφορτονόταν ένα θυληκό για να φορτωθεί στο μέλλον και τα κουτάβια του.
Χωρίς φυσικά να λέω ότι δεν είναι έτσι όπως τα λές εσύ. Απλώς υπάρχει και η πιθανότητα που λέω εγώ.
Περί εκτροφέων θα σε παραπέμψω σε σχετικό μου post σε άλλη ενότητα.
Τέλος μια ερώτηση.
΄ αν ασχολουνται με την εκπαιδευση τους πριν τα παραδωσουν΄
Τι ακριβώς εννοείς και τι είδους εκπαίδευση μπορείς να κάνεις σε ένα κουτάβι 8 εβδομάδων???????
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
agaphte Makh, 8a prospa8hsw na soy apanthsw se ola symfwna me o,ti gnwrizw h de gnwrizw.

1)ta pistopoihtika de mporei na ta dwsei enas ektrofeas pou den kanei epilektikh ektrofh. alliws ti epilektikh ektrofh kanei an zeygarwnei skylia pou hdh exoun emfanisei klhronomikes as8eneies???
allwste eipa sthn moonchild na paei se ola ta ektrofeia boxer ths Elladas, etsi, 8a ma8ei h idia poio dinei ola h ta perissotera kai pio ikanopoihtika pistopoihtika.

2)oso gia to "gerh tseph" mallon otan to diabases hsoun afhrhmenos kai den katalabes ti ennoousa...... gerh tseph OXI gia ta xrhmata pou 8a agoraseis to koutabi, alla gia ooooooooooooooles tis as8eneies pou einai poly pi8ano na prokypsoun. Gia na sto zwgrafisw kiolas...... egw agorasa to diko mou 130 eurw kai exw xalasei panw apo 2500 eyrw MEXRI TWRA gia epembaseis kai farmaka kai aktinografies kai narkwseis kai episkepseis se kthniatrous kai taksidia KAI KAI KAI KAI KAI.... katalabes loipon ti ennoousa "gerh tseph"??????????????????

3)ta pistopoihtika einai eggyhsh oti to koutabi exei paaaaaaaaaaara polles pi8anothtes na MHN emfanisei tis as8eneies aytes efoson o propappoys o pappoys kai mpampas tou den eixan(kai paei legontas...) se anti8esh me thn mh yparksh pistopoihtikwn, opote oi pi8anothtes einai makran aykshmenes to koutabi na emfanisei ena swro problhmata.

4)oso gia th symfwnia pou les, ontws oi ektrofeis upoti8etai kanoun symfwnia gia na epistrafoun ta koutabia. pragma, kata thn apopsh mou, pantelws geloio!6 mhnwn pou synh8ws emfanizetai h dysplasia 8a ta diagrapseis ola kai 8a to dwseis pisw?????

5)edw les oti de shmainei terastioi xwroi kai upodomh............. ti ennoeis???? mhpws anaferesai se brbs(back yard breeders) kai se puppy mills????? an aytous esy tous 8ewreis kalous ektrofeis, tote mallon diafwnoume ka8eta. Kai otan enas ektrofeas kanei symfwnia gia genna enos koutabiou 1mish mhnos, tote apexei makran apo th filosofia ths kalhs, epilektikhs ektrofhs ygiwn skylwn apo kales aimatologikes grammes.

6)oso gia thn ekpaideush einai kati sxetika mikrhs shmasias. uparxoun ektrofeis pou frontizoun ta koutabia metaksy 6hs kai 8hs bdomadas na ma8ainoun liga pragmata sxetika me to pou 8a kanoun thn anagkh tous, th seira ierarxias sth diatrofh, to pws 8a paizoun me tous an8rwpous kai thn koinwnikopoihsh.
kai de xreiazetai na bazeis tosa erwthmatika, den ennoousa ekpaideysh fylakshs se 6 ebdomadwn koutabakia.....
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καυσωνας παιδια ..καυσωνας ...καταρχην ειναι απιστευτο πως διαφωνειται ενω στην πραγματικοτητα συμφωνειται.....

δευτερον φιλε boxer ...προσπαθησε να γραφεις ΜΟΝΟ Ελληνικα στο φορουμ ...ωστε να διαβαζονται ευκολα τα ποστς ξανα και ξανα...μονο η Frenchiefan εχει συγχωρηση ...για τα greekglish :D :D


να τα παρουμε ενα ενα...??

1) για τα πιστοποιιτικα ο ΜΑΚΗΣ ηταν ξεκαθαρος ...δινοντας ενα παραδειγμα δεν νομιζω οτι αλλο εννοουσες εσυ και αλλο αυτος...

2) για την "ΓΕΡΗ ΤΣΕΠΗ" η αληθεια ειναι οτι το πρωι και γω το διαβασα 2-3 φορες να καταλαβω τι ηθελες να πεις ...αλλα οπως εχουμε ξαναπει αυτα εχει οταν ο προφορικος λογος γινεται γραπτος...οποτε και παλι συμφωνειται...

3)οπως ειπε και ο ΜΑΚΗΣ ....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ
....το ιδιο λες και συ φιλε boxer...

4)Υπαρχουν παρα παρα πολυ εκτροφεις ..που δινουν σκυλια με συνιδιοκτησια ...και νομιζω πολυ καλα κανουν...κανεις δεν μιλησε για Backyards (ποσο μαλλον ο ΜΑΚΗΣ που ηταν ξεκαθαρος σε παλαιοτερα posts σχετικα με την εκτροφη)...συμφωνο οτι δεν χρειαζονται μεγαλοι χωροι...μονο ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ...
τωρα τι εκανε ο συγκεκριμενος που λες δεν μπορω να ξερω...αλλα αν το πηρες "πονηρα"..μπορει και να εχεις δικιο...(....μοναδικο εκτροφειο?? ποιο να ειναι σπαω το κεφαλι μου....) :roll: :roll: :D

5).....no comment....

κανω λαθος παιδια οτι συμφωνειται....η οχι????? :D :D
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω χωρίς να γίνω σαρκαστικός και χωρίς ΄ζωγραφιές΄αφού ποτέ δεν ήμουν καλός στα καλλιτεχνικά.


ta pistopoihtika de mporei na ta dwsei enas ektrofeas pou den kanei epilektikh ektrofh. alliws ti epilektikh ektrofh kanei an zeygarwnei skylia pou hdh exoun emfanisei klhronomikes as8eneies???
allwste eipa sthn moonchild na paei se ola ta ektrofeia boxer ths Elladas, etsi, 8a ma8ei h idia poio dinei ola h ta perissotera kai pio ikanopoihtika pistopoihtika.

Εγώ θα πρότεινα να πάει σε εκτροφεία σε όλο τον κόσμο εάν μπορεί. Απάντηση στο ερωτημα μου όμως δεν πήρα(που μπορεί ένας εκτροφέας να κάνει της εξετάσεις που γράφεις ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ την στιγμή που ο Κ.Ο.Ε. δεν τα δίνει??????

2)oso gia to "gerh tseph" mallon otan to diabases hsoun afhrhmenos kai den katalabes ti ennoousa...... gerh tseph OXI gia ta xrhmata pou 8a agoraseis to koutabi, alla gia ooooooooooooooles tis as8eneies pou einai poly pi8ano na prokypsoun. Gia na sto zwgrafisw kiolas...... egw agorasa to diko mou 130 eurw kai exw xalasei panw apo 2500 eyrw MEXRI TWRA gia epembaseis kai farmaka kai aktinografies kai narkwseis kai episkepseis se kthniatrous kai taksidia KAI KAI KAI KAI KAI.... katalabes loipon ti ennoousa "gerh tseph"??????????????????

Όντως μάλλον ήμουν(αφηρημένος)

3)ta pistopoihtika einai eggyhsh oti to koutabi exei paaaaaaaaaaara polles pi8anothtes na MHN emfanisei tis as8eneies aytes efoson o propappoys o pappoys kai mpampas tou den eixan(kai paei legontas...) se anti8esh me thn mh yparksh pistopoihtikwn, opote oi pi8anothtes einai makran aykshmenes to koutabi na emfanisei ena swro problhmata.

Βάζω την αποψή μου απο το προηγούμενο post
Αλλά προσέχτε όλοι. Το γεγονός ότι στα χαρτιά των προγόνων αναφέρεται ότι τα σκυλιά είναι απαλλεγμένα κληρονομικών παθήσεων ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Σίγουρα είμαστε πιο σίγουροι για ένα κουτάβι στο οποίο οι προγόνοι του είναι αππηλαγμένοι από π.χ δυσπλασία ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ότι το κουτάβι δεν θα εμφανίσει αυτήν την αρρώστεια.
Μάλλον το ίδιο λέμε (εδώ είσουν εσύ αφηρημένος-η)

4)oso gia th symfwnia pou les, ontws oi ektrofeis upoti8etai kanoun symfwnia gia na epistrafoun ta koutabia. pragma, kata thn apopsh mou, pantelws geloio!6 mhnwn pou synh8ws emfanizetai h dysplasia 8a ta diagrapseis ola kai 8a to dwseis pisw?????

Στην Ελλάδα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ όριο που μπορείς να κάνεις ακτινογραφία είναι οι 12 μήνες. Σε άλλες χώρες 18-24 μήνες.
Μην κρίνεις από την περίπτωση σου που εμφανίστηκε σε τόσο μικρή ηλικία.
Το εαν υποτίθεται ότι γίνοντε αυτές οι συμφωνίες (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ) ή εαν γίνεται άστο καλύτερα εαν δεν ξέρεις ή εχεις πέσεις σε λάθος ανθρώπους (θα πρότεινα ΠΑΛΙ να διαβάσεις ένα αλλό post μου περί εκτροφέων και ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.

5)edw les oti de shmainei terastioi xwroi kai upodomh............. ti ennoeis???? mhpws anaferesai se brbs(back yard breeders) kai se puppy mills????? an aytous esy tous 8ewreis kalous ektrofeis, tote mallon diafwnoume ka8eta. Kai otan enas ektrofeas kanei symfwnia gia genna enos koutabiou 1mish mhnos, tote apexei makran apo th filosofia ths kalhs, epilektikhs ektrofhs ygiwn skylwn apo kales aimatologikes grammes.

(Θα πρότεινα ΠΑΛΙ να διαβάσεις ένα αλλό post μου περί εκτροφέων και ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ)
Το τι θεωρώ εγώ καλούς εκτροφείς πιστεύω ότι οσοι έχουν διαβάσει τα post μου το έχουν καταλάβει.
Δεν μένουν όλοι επαρχία ή στα προάστια με χώρους και αυλές .
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για να βάλουν τα σκυλιά τους. Κάποιοι εκτρέφουν στην κρεββατοκάμαρα-σαλόνι-κουζίνα τους.
Ένας εκτροφέας ΞΕΡΕΙ εαν το 1 ½ μηνών κουτάβι του έχει ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.
Εάν πάντως εγώ ήμουν εκτροφέας με σκοπό το κέρδος θα διάλεγα μια ποιό εμπορική ράτσα από την συγκεκριμένη που λες η οποία δεν είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα άρα πιο δύσκολο να ΄πουλήση΄άρα περισσότερος κόπος

6)oso gia thn ekpaideush einai kati sxetika mikrhs shmasias. uparxoun ektrofeis pou frontizoun ta koutabia metaksy 6hs kai 8hs bdomadas na ma8ainoun liga pragmata sxetika me to pou 8a kanoun thn anagkh tous, th seira ierarxias sth diatrofh, to pws 8a paizoun me tous an8rwpous kai thn koinwnikopoihsh.
kai de xreiazetai na bazeis tosa erwthmatika, den ennoousa ekpaideysh fylakshs se 6 ebdomadwn koutabakia

Τίποτα δεν είναι μικρής σημασίας όταν λες σε άνθρωπο που ζητάει να βοήθεια για κάτι, τι να κάνει, τι να ρωτήσει και τι να προσέξει.
Σε αυτήν την ηλικία που αναφέρεσαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ είναι η μάνα.
Τα άλλα έπονται.

Δυστηχώς μου δείνεις την εντύπωση ΕΝΟΣ ακόμη ανθρώπου ο οποίος επειδή είχε μια στραβή ετρέξε σε γιατρούς το σκυλί του και διάβασε πέντε πράγματα (αφού την έπαθε αφού εαν δεν πάθεις δεν θα μάθεις στην Ελλάδα τουλάχιστον) ΝΟΜΙΖΕΙ ότι ξέρει.

Περιμένω ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
oscar said:
δευτερον φιλε boxer ...προσπαθησε να γραφεις ΜΟΝΟ Ελληνικα στο φορουμ ...ωστε να διαβαζονται ευκολα τα ποστς ξανα και ξανα...μονο η Frenchiefan εχει συγχωρηση ...για τα greekglish :D
filh. me greeklish grafw poly pio grhgora kai me boleyei uperbolika.exw "ftiaksei" kai diko mou tyflo systhma pleon... alla.. αμα ειναι τοσο μεγαλο το προβλημα...... οκεη :p


...(....μοναδικο εκτροφειο?? ποιο να ειναι σπαω το κεφαλι μου

τι εννοεις? οτι απεικονιζω ποιο εννοω? αφου λεω οτι δεν ξερω. δεν ειμαι σιγουρη ΑΝ ειναι ενα και μοναδικο, απλα δε θελω να το ρισκαρω. και μιλαω για δημοφιλη ρατσα απλα δεν τη συνανταμε συχνα στην Ελλαδα.


α! και οντως συμφωνουμε σε αρκετα σημεια με το Μακη

δεν ξερω αν βαζω σωστα τα quote ?!
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Εγώ θα πρότεινα να πάει σε εκτροφεία σε όλο τον κόσμο εάν μπορεί. Απάντηση στο ερωτημα μου όμως δεν πήρα(που μπορεί ένας εκτροφέας να κάνει της εξετάσεις που γράφεις ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ την στιγμή που ο Κ.Ο.Ε. δεν τα δίνει??????
αν μιλαγα για καποιον συγκεκριμενα θα της τον συνιστουσα απευθειας, δε θα της εγραφα ολα τα εκτροφεια μποξερ και τα τηλ τους και δε θα της ελεγα να παει να δει η ιδια ποιο ειναι το καλυτερο. εγω τον πηρα απο αγγελια ειπαμε... δεν πηγα σε εκτροφεια. δεν κανω διαφημιση εναντιον σου. απλως της συνιστω να κανει την καλυτερη επιλογη. οπως θα την ειχα κανει και εγς ΤΟΤΕ αν ηξερα.οσο για τον ΚΟΕ εσυ ισως ξερεις καλυτερα τι δινει, τι δε δινει και για ποιους λογους. εγω ευτυχως δεν κανω εκτροφη.

Στην Ελλάδα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ όριο που μπορείς να κάνεις ακτινογραφία είναι οι 12 μήνες. Σε άλλες χώρες 18-24 μήνες.
Μην κρίνεις από την περίπτωση σου που εμφανίστηκε σε τόσο μικρή ηλικία.
Το εαν υποτίθεται ότι γίνοντε αυτές οι συμφωνίες (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ) ή εαν γίνεται άστο καλύτερα εαν δεν ξέρεις ή εχεις πέσεις σε λάθος ανθρώπους (θα πρότεινα ΠΑΛΙ να διαβάσεις ένα αλλό post μου περί εκτροφέων και ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
η καλυτερη ηλικια για ζευγαρωμα ειναι οταν κλεισει το σκυλι 2 ετων. αρα ηδη εχει κανει ακτινογραφιες και ξερεις αν εχει π.χ.δυσπλασια
οσο για την περιπτωση μου, κανεις μεγαλο λαθος. προφανως δεν ξερεις οτι η δυσπλασια μπορει να φανει σε προληπτικες ακτινογραφιες ακομα και σε ηλικια 3-4 μηνων. και τοτε τα πραγματα ειναι σαφως πολυ πιο ευκολα για την αντιμετωπιση της. τα συμπτωματα του δικου μου εμφανιστηκαν σε ηλικια 5μιση-6 μηνων.
αφου λοιπον μιλαγες για αλλου τυπου συμφωνιες, γιατι δε λες τι ειδους συμφωνιες εννοουσες?
το διαβασα το ποστ για τους εκτροφεις και τα puppy mills.

Δεν μένουν όλοι επαρχία ή στα προάστια με χώρους και αυλές .
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για να βάλουν τα σκυλιά τους. Κάποιοι εκτρέφουν στην κρεββατοκάμαρα-σαλόνι-κουζίνα τους.
Ένας εκτροφέας ΞΕΡΕΙ εαν το 1 ½ μηνών κουτάβι του έχει ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.
Εάν πάντως εγώ ήμουν εκτροφέας με σκοπό το κέρδος θα διάλεγα μια ποιό εμπορική ράτσα από την συγκεκριμένη που λες η οποία δεν είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα άρα πιο δύσκολο να ΄πουλήση΄άρα περισσότερος κόπος
τι ειδους εκτροφεας ειναι καποιος που εκτρεφει στην κουζινα στην κρεβατοκαμαρα και στο σαλονι? αμα δεν εχεις χωρο, μη γινεις εκτροφεας. δεν εχεις χωρο για κουταβια και θελεις να λεγεσαι εκτροφεας?? και κανονιζεις να γεννησει η 1μιση μηνων σκυλιτσα ωστε να εχεις καθαρο κερδος αλλα κανενα κοπο και καμμια επιβαρυνση στο χωρο σου???
και οχι βεβαια, ενα κουταβι 1μιση μηνων δε δειχνει σε καμμια περιπτωση τι προοπτικες εχει.

Σε αυτήν την ηλικία που αναφέρεσαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ είναι η μάνα.
Τα άλλα έπονται
η μανα δε μπορει να μαθει στο κουταβι να εμπιστευεται τους ανθρωπους ουτε να παιζει μαζι τους χωρις να τους δαγκωνει. και μαλιστα, υπαρχουν σκυλες που ουτε πώς να καθαρισουν τα κουταβια δεν ξερουν. ουτε καν πώς να τα βοηθησουν να αδειασουν.

Δυστηχώς μου δείνεις την εντύπωση ΕΝΟΣ ακόμη ανθρώπου ο οποίος επειδή είχε μια στραβή ετρέξε σε γιατρούς το σκυλί του και διάβασε πέντε πράγματα (αφού την έπαθε αφού εαν δεν πάθεις δεν θα μάθεις στην Ελλάδα τουλάχιστον) ΝΟΜΙΖΕΙ ότι ξέρει.
το τι εντυπωση εχεις ή δεν εχεις για μενα, ουτε μου προσθετει ουτε μου αφαιρει κατι. βεβαια καταντας προσβλητικος, αλλα αυτο ειναι κατι ελαχιστης σημασιας σε αυτη τη φαση.
μπορω ομως να σε πληροφορησω οτι ξεκινησα διαβασμα για τα σκυλια 2 μηνες ΠΡΙΝ παρω σκυλο. αλλα εδωσα πολυ μεγαλυτερη βαση στην εκπαιδευση και οχι στην υγεια. αυτο ηταν το λαθος. μετα ομως απο 15 μηνες διαβασματος πανω σε τετοια θεματα μπορω ανετα ειτε να σε αμφισβητησω ειτε να συμφωνησω μαζι σου.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
τι ειδους εκτροφεας ειναι καποιος που εκτρεφει στην κουζινα στην κρεβατοκαμαρα και στο σαλονι? αμα δεν εχεις χωρο, μη γινεις εκτροφεας. δεν εχεις χωρο για κουταβια και θελεις να λεγεσαι εκτροφεας?? και κανονιζεις να γεννησει η 1μιση μηνων σκυλιτσα ωστε να εχεις καθαρο κερδος αλλα κανενα κοπο και καμμια επιβαρυνση στο χωρο σου???
και οχι βεβαια, ενα κουταβι 1μιση μηνων δε δειχνει σε καμμια περιπτωση τι προοπτικες εχει.
Edo diafono kai ego katheta!!!
Ego den chriazomai mia epayli me parko, gia na megaloso mia genna koutavion!
Echontas dyo-treis skyles, me mia -2 gennes tou chrono, mporo na ta megaloso akoma kai se diamerisma! Kai sosta!
Einai olo thema organosis (kai mallon fylis, sygoura einai pio dyskolo me megalosomi fyli)!

Echo pollous filous ektrofeis, pou echoyn ektrofeio pano apo 20 chronia kai mechri tora 5-6 gennes!
Ayto epeidi proetoimazoun tin skyla tous para poly kala, dialegoun ton kalytero arseniko (gia on opio mporei na taksidepsoun kai xiliades km makria), kanontas ektenes meleti pedigree opou perilamvanontai kai ektos apo tis goneis kai tous papoudes, kai ta adelfia ayton!

Ayti i skyla tha gennisei to poly 3 fores, ean ola pane kala!
Alla paramenei kai stin oikogenia, otan bgei apo tin ektrofi, mechri na pethanei!
Etsi einai dynaton, na yparxoyn diastimata, opou den ginetai gia chronia genna ( otan i mia skyla einai megali, i alli mikri klp, i alli den gennai pia, epeidi ekane kaisariki).

Alla panta ta epilega enan tetio ektrofea, pou paragei piotita kai ochi posotita! Kai as echei megalosei ta koutabia me poly agapi kai akoma pio poly pathos stin kouzina/krevatokamara tou!!
 


Tasos

Member
26 Ιουνίου 2007
7
0
MooNChilD said:
Γειά σας!
είμαι νέα στο φόρουμ. Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά το πού μπορώ να βρώ ένα υγιές κουτάβι μπόξερ, κάτι που όπως διάβασα σε άλλο ποστ δεν θα βρώ σε πετ σοπ. Δεν έχω αγοράσει ποτέ σκύλο από εκτροφέα και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Αν έχετε καμία ιδέα θα χαρώ να την ακούσω
Ευχαριστώ, Πέγκυ.
Geia soy Maki...se ti times peripoy kymainontai ta koytabia toy filoy soy?
 


x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Καλησπερα παιδια...ενδιαφερομαι για κανενα καλο εκτροφέα για αρσενικο κουταβακι Boxer ξερετε καποιων?σε τι τιμες περιπου παιζουν απο εκτροφέα?

:)
 




sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
γεια σου x-origin ξερω ενα καλο εκτροφεα. δεν ξερω αν πηρες τελικα κουταβι . αυτη τη στιγμη έχει κορυφαιες γέννες!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU