Bullmastiff και άσκηση

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλησπερα μπουλμαστιφαδες και μη, μιας και εχουμε καιρο να χρησιμοποιησουμε το subforum θα ηθελα να ρωτησω ποτε ειναι η καταλληλη ηλικια για να ξεκινησουμε να ασκουμε λιγο παραπανω τον σκυλο μας. Δηλαδη να τον περπατησουμε λιγο παραπανω απο την καθιερωμενη βολτα, να τον αφησουμε να ξεσαλωσει με αλλα σκυλια(να τρεχει,να πηδαει κτλ) και γενικα να μην εχουμε αγχος οτι καταπονουμε τον σκυλο. Ποτε το σωμα του εχει "δεσει" ωστε να μην ανησυχουμε για την αναπτυξη του και τον σκελετο του? Μετα τα 2 χρονια? Μπορουμε να ξεκινησουμε σταδιακα μετα τον πρωτο χρονο? Θελω τα φωτα σας.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Προσωπικά, προσέχω πάρα πολύ για να μην ξεσαλώνει η Μόκα, αλλά δεν το καταφέρνω πάντα. Κάποιες φορές κάνει κάποια ξεσπάσματα α) για να κυνηγήσει το γάτο, όταν αυτός κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να τρέξει σα βολίδα:D, β) τα βραδάκια που της βάζω σιτρονέλα για να βγούμε έξω, ή να πάμε στον εκπαιδευτή, κάνει σαν τρελή και κυλιέται κάτω, πέφτει πάνω στα έπιπλα και τα ...μετακομίζει κλπ.
Πέρα από το αστείο του θέματος, υποψιάζομαι ότι αυτά τα γρήγορα ξεσπάσματα και οι προσκρούσεις δεν είναι ότι καλύτερο.
Εσείς τι προληπτικά μέτρα παίρνετε επ' αυτού?:confused:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εμενα Γιαννη τα εχει περιορισει αυτα ξεσπασματα μεσα στο σπιτι. Μονο οταν τον βγαλω και δει κανα σκυλο κανει σαν τρελος.Τοτε θελει να τρεξει , να κυλιστει, να παιξει γενικα με τον αλλο σκυλο.Ειτε ειναι μικρο, ειτε ειναι μεγαλο σκυλι, δεν τον ενδιαφερει. Μεσα στο σπιτι ειναι αραχτος και το πολυ πολυ, να μου φερει εναν ροζ ιπποταμο που του εχω παρει, για να παιξουμε διελκυστιδα. Και αυτο αργα το βραδυ που εχει ορεξη.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εμενα ο καισαρας εγινε 4,5 μηνων.Εχει ηρεμησει αρκετα μεσα στο σπιτι,στην αρχη ετρεχε σαν τρελο αναμεσα απο τραπεζια και καναπεδες,τωρα πολυ σπανια.Εξω η αληθεια ειναι οτι δεν καταφερνω παντα να τον περιορισω ,μερικες φορες το παρακανει...αλλα αφηνω να συμβει μονο οταν παιζει με μικροσωμα σκυλακια.Με τα μεγαλοσωμα τον μαζευω.Παντως καμια φορα σκεφτομαι μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι με τα μη...

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
o εκτροφεας του κουταβιου σου τι σου λεει για ολα αυτα? Τα βρισκει φυσιολογικα 'η επικινδυνα?
α)Οσο το σπιτι εχει χαλια το χειμωνα, κατι σωζεται. Αν ομως το επιτρεπεις αυτο να γινεται και καλοκαιρι, ισως το κουταβι παθει ζημια.
β)Τα μικροσωμα σκυλια ειναι που κανουν τη ζημια γιατι εχουν περισσοτερες αντοχες και ειναι πιο ενεργητικα, κατι που δεν θελουμε να ακολουθουν τα μεγαλοσωμα κουταβια.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
o εκτροφεας του κουταβιου σου τι σου λεει για ολα αυτα? Τα βρισκει φυσιολογικα 'η επικινδυνα?
α)Οσο το σπιτι εχει χαλια το χειμωνα, κατι σωζεται. Αν ομως το επιτρεπεις αυτο να γινεται και καλοκαιρι, ισως το κουταβι παθει ζημια.
β)Τα μικροσωμα σκυλια ειναι που κανουν τη ζημια γιατι εχουν περισσοτερες αντοχες και ειναι πιο ενεργητικα, κατι που δεν θελουμε να ακολουθουν τα μεγαλοσωμα κουταβια.
a)το σπιτι εχει πλεον χαλια χειμωνα καλοκαιρι(θα σκασουμε αλλα τι να κανουμε) και οπως ειπα πριν,πλεον πολυ σπανια τρεχει μεσα στο σπιτι
β)ο εκτροφεας μου εχει πει να προσπαθω να τον περιορισω οσον αφορα το πολυ ενεργητικο παιχνιδι και κυριως με τα πιο μεγαλοσωμα σκυλια.
Τωρα αν ειναι επικυνδυνα και τα παιχνιδια με τα μικρα σκυλια...τι στην ευχη να τον κανω και ποσο να τον περιορισω πια?
Σιγουρα το τελειο θα ηταν να επαιζε με μεγαλη προσοχη και ηρεμα για να ειμαστε σιγουροι αλλα οταν παμε στο παρκο τρελαινετε με τα αλλα σκυλια και ειναι και λιγο μπουλντοζας δηλαδη παιρνει φορα και τα κουτουλαει ολα με την κεφαλα του...ειναι αδυνατον να βλεπει τα αλλα να τρεχουν και να παιζουν και αυτος να καθεται ηρεμος.Οποτε τον κραταω οσο μπορω αλλα αν πρεπει να γινω πιο αυστηρος μαλλον θα πρεπει να κοψει τις συναντησεις με τα αλλα σκυλια μεχρι να μεγαλωσει...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Η αληθεια ειναι οτι τα μπουλμαστιφ θελουν αρκετη προσοχη στην αναπτυξη τους. Ιδιαιτερως σε ηλικιες μερικων μηνων παραγοντες οπως το εδαφος που επ ουδενι δεν πρεπει να ειναι γλιστερο παιζουν σημαντικο ρολο. Σιγουρα δεν μπορει ενα κουταβι να το περιορισουμε σε ενα κλουβι φυλακισμενο ωσπου να μεγαλωσει αλλα καλα ειναι να το επιτηρουμε στο παιχνιδι του και να ειμαστε οσο πρεπει χωρις τις τρελες υπερβολες προσεχτικοι.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Κάποια μυνήματα μεταφέρθηκαν από εδώ
...............................................................................................................................................................................

οτι εχει αντοχες ειναι αληθεια...απο τοτε που εκλεισε τους 14 μηνες αρχισαμε να αυξανουμε την ωρα στο χαλαρο τρεξιμο,εχουμε φτασει αισιως τα 45 με 60 λεπτα ,3 με 4 φορες την εβδομαδα περιπου .Για παραπανω θα χρειαστουμε περισσοτερη προπονηση,αλλα σιγα σιγα ανεβαζουμε ρυθμους.Αυτος δηλαδη δειχνει να το εχει,εγω λιγοτερο :D

Last edited by a moderator:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Βρες μου ΕΝΑ bullmastiff με πλακουτσομένο ρύγχος και χωρίς δυσπλασία (για να μην κρεμάσει απ τους πόνους η να μην πηγαίνει βάρκα γιαλό) που να μπορεί να πηγαίνει 45-60 λεπτά τρέξιμο στα 55-56 κιλά και παίζω και στοίχημα!! :p :p :p....Προσωπικά τα μόνα ζώα που ξέρω ήταν ένα doberman 35 κιλά ένα pitbull max 22-23 κιλά ενός φίλου άρρωστου που το έδενε στο μηχανάκι και πηγαινε όσο άντεχε.....το μηχανάκι :D :D...και το lab μου όταν ήταν 2-3-4-5-6 ετών τώρα πλέον είναι 13 και παραμένει πριόνι απλά οκ too much πια για ένα γεράκο!! :D :D :D.....Πόσο είναι ό Καισαρας στο link που μου έστειλες???

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Βρες μου ΕΝΑ bullmastiff με πλακουτσομένο ρύγχος και χωρίς δυσπλασία (για να μην κρεμάσει απ τους πόνους η να μην πηγαίνει βάρκα γιαλό) που να μπορεί να πηγαίνει 45-60 λεπτά τρέξιμο στα 55-56 κιλά και παίζω και στοίχημα!! :p :p :p....Προσωπικά τα μόνα ζώα που ξέρω ήταν ένα doberman 35 κιλά ένα pitbull max 22-23 κιλά ενός φίλου άρρωστου που το έδενε στο μηχανάκι και πηγαινε όσο άντεχε.....το μηχανάκι :D :D...και το lab μου όταν ήταν 2-3-4-5-6 ετών τώρα πλέον είναι 13 και παραμένει πριόνι απλά οκ too much πια για ένα γεράκο!! :D :D :D.....Πόσο είναι ό Καισαρας στο link που μου έστειλες???
ηταν 8 μηνων περιπου...
Υ.Γ τρεξιμο εννοω χαλαρο τζοκινγκ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ , οχι με παπι :p
και φυσικα χειμωνα γιατι αν σφιξουν οι ζεστες δεν θα τον κουναω( αν και τοτε θα ξαναπιασουμε το κολυμπι)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
παντως Κιμωνα σε ενα βιβλιο που διαβαζα (το βιβλιο BULLMASTIFFS AN OWNERS COMPANION of ALAN & MAVE ROSTROM) καπου γραφει οτι ενα μπουλμαστιφ θα επρεπε να μπορει να τρεχει ανετα 10-12 μιλια καθημερινα...τωρα αν αυτο σημερα γινεται ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο....

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Τέλεια μα με τα σκυλιά που έχω και εγώ τώρα επειδή αυτο το δουλεύω πολλάααα χρόνια σε 20 μήνες περίπου αν όλα πάνε καλά σε αυτό το πρόγραμμα έχω και τον junior.. ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ....είναι και στη δικιά μου φύση το τρέξιμο σαν άθληση και πάντα ήταν χαρά μου να με συνοδεύει ένα απ τα ζώα μου :D :D :D.....Πόσο μάλλον και ένα bullmastiff που μακάρι να μπορεί να ακολουθήσει ένα έντονο ρυθμό στα 12 μίλια...Γιατί μην ξεχνάμε 12 μίλια = 19,2 χιλιόμετρα!!! Δεν είναι και λίγα για ένα γίγαντα 60 κιλών!!! Θέλει και πολυ δουλειά και ιδιοκτήτη με SUPER πλεμόνια σα να παίξει εκεί.. Βσικά μιλάμε για ημί-μαραθωνοδρόμο!! :D

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
οπα ...γραψε λαθος, 10 χλμ ηταν και οχι 10 μιλια!
Πές μου έτσι .....τίποτε τότε αφού μιλάμε για χλμ. Ρε μας κοροϊδεύεις? Εγώ με την Emma που θεωρητικά είναι "πιό αθλητικά" έχουμε ξεκινήσει τα 10 ....λεπτά τρεξιματάκια, με το ρυθμό μου αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο! Βάλε τα 37 ημερολογιακά χρόνια -> 57 βιολογικά.....κακόπεσε το σκυλί μου :(

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Πές μου έτσι .....τίποτε τότε αφού μιλάμε για χλμ. Ρε μας κοροϊδεύεις? Εγώ με την Emma που θεωρητικά είναι "πιό αθλητικά" έχουμε ξεκινήσει τα 10 ....λεπτά τρεξιματάκια, με το ρυθμό μου αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο! Βάλε τα 37 ημερολογιακά χρόνια -> 57 βιολογικά.....κακόπεσε το σκυλί μου :(
Η Emma δεν ειναι θεωρητικα αλλα πραγματικα αθλητικη ομως...στην δικη σας περιπτωση φιλαρακι το προβλημα δεν το εχει ο σκυλος αλλα ο ιδιοκτητης :p

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
παντως Κιμωνα σε ενα βιβλιο που διαβαζα (το βιβλιο BULLMASTIFFS AN OWNERS COMPANION of ALAN & MAVE ROSTROM) καπου γραφει οτι ενα μπουλμαστιφ θα επρεπε να μπορει να τρεχει ανετα 10-12 μιλια καθημερινα...τωρα αν αυτο σημερα γινεται ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο....
Μου φαινετε υπερβολικό το παράπανω και ειδικά για μεγαλοσωμα σκυλιά που ζυγιζουν πάνω απο 40 κιλά. Τρέξιμο για 10 μίλια , too much!!!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Μου φαινετε υπερβολικό το παράπανω και ειδικά για μεγαλοσωμα σκυλιά που ζυγιζουν πάνω απο 40 κιλά. Τρέξιμο για 10 μίλια , too much!!!
διαβασε 2 ποστ μετα τι εγραψα :)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
διαβασε 2 ποστ μετα τι εγραψα :)
Ακόμα και τα 10 χλμ τρέξιμο είναι πολλα!
Όταν είχα τον Δια τον έτρεχα 6 χλμ καθημερινά. Ήταν αρκετή απόσταση ακόμα και για αυτόν που ήταν 23 κιλά και πολυ αθλητικός σκύλος.
Δεν μπορω να φανταστώ έναν σκυλο πάνω απο 40 κιλά να τρέχει τόσο μεγάλη απόσταση άνετα! Ποσο μαλλον ενα μπουλμαστιφ, για αυτο μου φαινετε υπερβολή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr