Bullmastiff και ξηρά τροφή: Προτάσεις & απόψεις

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις των κατόχων BULLMASTIFF , και όχι μόνο, για το πια ξηρά τροφή προτιμούν σα βάση στη διατροφή του σκύλου τους, τις εμπειρίες τους και γενικά αν θέλετε πια ξηρά τροφή θεωρείτε ''καλύτερη'' για ένα BULLMASTIFF - αν μπορεί να γίνει αυτή η τοποθέτηση για το πια είναι καλύτερη....Δύσκολο το ξέρω!!! Ευχαριστώ!!!!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Εμεις φιλε τα ειπαμε εχθες στο FB, εγω μεχρι προσφατα εδινα ARDEN αλλα λογω μεγαλης ποσοτητας κοπρανων και ξηροδερμιας ειπα να αλλαξω.Ξεκινησα βαθμιαια αλλαγη σε ROYAL αλλα δυστυχως μου κανει πολυ μαλακα κοπρανα ως και διαρροια,αν και στο τριχωμα εχω δει βελτιωση.Θα του δωσω λιγο χρονο ακομη και αν δεν βελτιωθει η κατασταση ειμαι για να ψαχνω για αλλη ξηρα.Παντως η ORIJEN που μου ειπες εχθες εχει πολυ πρωτεινη ρε γαμωτο,ασε που εδω στην επαρχια ειναι δυσευρετη.Η ξηρα πρεπει να κανει στον σκυλο αλλα να την βρισκεις και ευκολα...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εμεις φιλε τα ειπαμε εχθες στο FB, εγω μεχρι προσφατα εδινα ARDEN αλλα λογω μεγαλης ποσοτητας κοπρανων και ξηροδερμιας ειπα να αλλαξω.Ξεκινησα βαθμιαια αλλαγη σε ROYAL αλλα δυστυχως μου κανει πολυ μαλακα κοπρανα ως και διαρροια,αν και στο τριχωμα εχω δει βελτιωση.Θα του δωσω λιγο χρονο ακομη και αν δεν βελτιωθει η κατασταση ειμαι για να ψαχνω για αλλη ξηρα.Παντως η ORIJEN που μου ειπες εχθες εχει πολυ πρωτεινη ρε γαμωτο,ασε που εδω στην επαρχια ειναι δυσευρετη.Η ξηρα πρεπει να κανει στον σκυλο αλλα να την βρισκεις και ευκολα...
Συγνωμη που μπαινω σφηνα στο θεμα των BULLMASTIFF, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις την Acana Lamb & apple με 27% πρωτεινη, μολις 1% δηλαδη πιο πολυ απο την Royal που δινεις τωρα αν δεν κανω λαθος. Να δεις αν θα σου ταιριαξει περισσοτερο! Ταιζω πανω απο ενα χρονο τωρα και ειμαι πολυ ικανοποιημενη. Κοπρανα φυσιολογικα τοσο σε σχημα οσο και σε ποσοτητα, τριχωμα υπεροχο, οχι τσιμπλες και αερια.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Συγνωμη που μπαινω σφηνα στο θεμα των BULLMASTIFF, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις την Acana Lamb & apple με 27% πρωτεινη, μολις 1% δηλαδη πιο πολυ απο την Royal που δινεις τωρα αν δεν κανω λαθος. Να δεις αν θα σου ταιριαξει περισσοτερο! Ταιζω πανω απο ενα χρονο τωρα και ειμαι πολυ ικανοποιημενη. Κοπρανα φυσιολογικα τοσο σε σχημα οσο και σε ποσοτητα, τριχωμα υπεροχο, οχι τσιμπλες και αερια.
γιατι εχω μονο καμια 10ρια ημερες που την δινω και θελω να δω πως θα παει,ασε που την Royal την βρισκω ευκολα..παντως θα το εχω υποψιν

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Royal υπαρχει παντου οντως! 10 μερες ειναι λιγες για να εισαι σιγουρος αν τους ταιριαζει η οχι. Την ανεφερα απλα για να το εχεις υποψη σου γιατι και εγω εψαχνα μια ξηρα με οχι πολυ πρωτεινη αλλα "καλη" οσον αφορα τα συστατικα της!

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητοί φίλοι,

Υπάρχουν εκατοντάδες σχετικά θέματα, μέσα στο dogforum...

Δύο από αυτά τα θέματα, είναι "τεράστια" σε σημασία, αλλά και σε όγκο... Και, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει από δύο ιδιοκτήτες bullmastiff: :cool:

"Διατροφή ενός Bullmastiff" (με έναρξη από τον Teobullmastiff) και
"Επιλογή κατάλληλης τροφής" (με έναρξη από τον bull)...

Και τα δύο θέματα παρέχουν σημαντική καθοδήγηση στην έρευνά σας και απαντούν σε θέματα πρωτεϊνης και άλλων συστατικών...

Υ.Γ. Ειρήνη, σαφώς και δεν μπαίνεις σφήνα, ένα τέτοιο θέμα δεν αποτελεί "ιδιοκτησία" μιάς φυλής...:)

Υ.Γ.2. Συγκεκριμένα για το bullmastiff, τώρα, προσανατολιστείτε σε τροφές που α) ταιριάζουν στον συγκεκριμένο σκύλο σας και β) περιέχουν ουσιαστική ποσότητα γλουκοζαμίνης / χονδροϊτίνης... Το τελευταίο ισχύει λιγότερο για τον samsok (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana grasslands θα ήταν ιδανική για τον Καίσαρα) και περισσότερο για τον kimonas (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana wild prairie ή acana pacifica θα ήταν ιδανικές για τον Cargo Junior)... μου προκύπτει από την "οπτική" παρατήρηση που έχω κάνει στα σκυλιά τους, αντίστοιχα... :cool:
Βέβαια, οι "ειδήμονες" μπορεί να πουν ότι κάνω λάθος, πράγμα που δεν θα παρεξηγήσω, σε οποιαδήποτε περίπτωση...:)

Last edited:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εγώ δίνω Royal Canin Giant Puppy που εχει 34% πρωτείνη και εκτός ότι δε την τρώει με τη μανιά που την έτρωγε όπως πάντα, πλέον όπως την τρώει την βγάζει αχώνευτη :D...Τα κακά του είναι σφιχτά και πολύ σχηματισμένα , το μόνο θέμα μου είναι η αφομοίωση ,χωρίς πλάκα πρέπει να χέζει 1,5 κιλό σκατό τη μέρα :D απ την πρώτη στιγμή που του την έδωσα, για θέμα δοσολογίας πάντα τον έχω προς το πεινασμένο παρα φίσκα , οπότε θέμα υπερδοσολογίας δεν παίζει....Δοιάρρια δεν τον έχω δει ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑ ΠΟΤΕ...Οπότε καταλήγω ότι όταν του δίνω πχ μια χούφτα Royal και μου κάνει μια κουράδα σαν τηγανίτα ότι μάλλον τίθεται θέμα αφομοίωσης!!!! Παιδιά κανένας δε μπαίνει σφήνα πουθενά αν είναι δυνατόν.....Οποιος γουστάρει γράφει και λέει ότι θέλει και αν τύχει και βοηθήσει κάπου..βοήθησε!!! :)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εξειδήκευσα στο ΞΗΡΑ τροφή κύριε Γιάννη :p ;) :D, επίσης Δε θα το άνοιγα το θέμα αν δεν τα είχα διαβάσει ακριβώς τότε που γραφόντουσαν..;) Σας ευχαριστώ πάντως για την παρατήρησή σας, από moderilici σκίζουμε :D :D :p..Καμιά πρόταση-άποψη για ξηρά????? Δικιά σας απ την κούκλα αδελφούλα εννοώ!!! :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Καμιά πρόταση-άποψη για ξηρά????? Δικιά σας απ την κούκλα αδελφούλα εννοώ!!! :D
Αν θέλεις, ξαναδές το post μου παραπάνω, πρόσθεσα ένα ακόμα υστερόγραφο...;)

Υ.Γ. Ο bull, σχεδόν πάντα, γράφει για ξηρά τροφή

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Μόνο αυτό βλέπω Κύριε Γιάννη:

Υ.Γ. Ειρήνη, σαφώς και δεν μπαίνεις σφήνα, ένα τέτοιο θέμα δεν αποτελεί "ιδιοκτησία" μιάς φυλής...

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
JOHNK
ισως την δοκιμασω αν δω οτι δεν μου κανει η Royal...παντως δεν την βρισκεις ευκολα στην Ηπειρο.
Οσο για την ποσότητα γλουκοζαμίνης / χονδροϊτίνης εγω δινω παντα συμπληρωμα γιατι ετσι μου ειχε πει ο εκτροφεας...2 μηνες ναι εναν οχι.
Θα μπορουσες να μου πεις γιατι θεωρεις οτι η acana grasslands θα ήταν ιδανική για τον Καίσαρα,ετσι να μαθαινω και τιποτα?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Γενικα επειδη ταιζα παλιοτερα Royal και δεν την τρωγανε με ορεξη αλλα με πολυ κοπο μετα απο λιγο καιρο
ειπα να αλλαξω και στις διαφορες που ειχα αγορασει και ειχαν δοκιμασει μας εκατσε καλυτερα η Acana αρνι
και μηλο. Αν μπορουσα θα εδινα και την wild prairie αλλα με κατι ψιλα προβληματακια προτιμω την λιγοτερη
πρωτεινη. Βεβαια το οτι ταιριαζει στα δικα μου σκυλια δεν σημαινει οτι ταιριαζει και στα υπολοιπα αλλα κουβεντα
να γινεται!

Υγ: ευχαριστω κυριε Johnk!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κοσμά,
Είπα "ιδανική"... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τρώει άλλες τροφές ο Καίσαρ...
Δώσε μου μερικές ώρες και, το βράδυ που θα πάω σπίτι, θα μελετήσω τα ...κιτάπια μου (excel με τις συκριτικές αναλύσεις συστατικών από διάφορες τροφές) και θα σου πω...

Κίμωνα,
Εχω προσθέσει, εν τω μεταξύ και 2ο υστερόγραφο...

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Κύριε Γιάννη το έχω καταλάβει εδώ και ώρα αλλά συνεχίζω να βλέπω ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ...:D :D...Θέλετε να ξαναποστάρετε ή στείλατε με πμ γιατί ΔΕ μου το εμφανίζει??? :)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Κιμωνα ο εκτροφεας μου , μου συστησε να μην εχει πολυ πρωτεινη η τροφη τουλαχιστον μεχρι να αναπτυχθει ο σκυλος.Μην ξεχνας τα προβληματα βαρους σε ηλικια που μεγαλωνει ο σκυλος.Δεν θες να εχεις εναν βαρυ σκυλο σε μικρη ηλικια.
Προσωπικα δινω Blue Buffalo και πλαταρια κοτοπουλου(2 γευματα ξηρα και το βραδυ τα πλαταρια και1 γιαουρτι την εβδομαδα , 1 αυγο την εβδομαδα με το τσοφλι).
Δες τις αναλογιες που εχει η τροφη puppy large breed formula
Crude Protein28.0% minCrude Fat12.0% minCrude Fiber4.0% maxMoisture10.0% maxCalcium1.2% minPhosphorus0.95% minDHA*0.1% minL-Carnitine*100 mg/kg maxOmega 3 Fatty Acids*0.25% min Omega 6 Fatty Acids*
2.5% min

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
samsok

Πριν κανεις την αλλαγη θα σου ελεγα να εξασφαλισεις πρωτα την επαρκεια της τροφης.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μόνο αυτό βλέπω Κύριε Γιάννη:

Υ.Γ. Ειρήνη, σαφώς και δεν μπαίνεις σφήνα, ένα τέτοιο θέμα δεν αποτελεί "ιδιοκτησία" μιάς φυλής...
Εισαστε πολυ ευγενικα παιδια οι bullmastifades! Στην θεση σου θα εκανα ενα crash test με Acana!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κύριε Γιάννη το έχω καταλάβει εδώ και ώρα αλλά συνεχίζω να βλέπω ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ...:D :D...Θέλετε να ξαναποστάρετε ή στείλατε με πμ γιατί ΔΕ μου το εμφανίζει??? :)
Υ.Γ.2. Συγκεκριμένα για το bullmastiff, τώρα, προσανατολιστείτε σε τροφές που α) ταιριάζουν στον συγκεκριμένο σκύλο σας και β) περιέχουν ουσιαστική ποσότητα γλουκοζαμίνης / χονδροϊτίνης... Το τελευταίο ισχύει λιγότερο για τον samsok (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana grasslands θα ήταν ιδανική για τον Καίσαρα) και περισσότερο για τον kimonas (δηλαδή, για την ταπεινή μου γνώμη, acana wild prairie ή acana pacifica θα ήταν ιδανικές για τον Cargo Junior)... μου προκύπτει από την "οπτική" παρατήρηση που έχω κάνει στα σκυλιά τους, αντίστοιχα... :cool:
Βέβαια, οι "ειδήμονες" μπορεί να πουν ότι κάνω λάθος, πράγμα που δεν θα παρεξηγήσω, σε οποιαδήποτε περίπτωση...:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Κοσμα ( Samsok) ποια Arden εδινες στον Καισαρα? Εγω εχω ξεκινησει εδω και ενα μηνα την Arden Grange Lamp & Rice και παρολο που δεν του την εκανα σταδιακα την αλλαγη, δεν τον επηρεασε καθολου, εχω δει οτι του ταιριαζει και την τρωει μια χαρα. Ωραιο γυαλιστερο τριχωμα, καλη ποιοτητα κοπρανων και οχι παρα πολλα. Μεχρι τωρα εχω μεινει ικανοποιημενος.
Βεβαια δινω και συμπληρωμα γλουκοσαμινης, χονδροιτινης και λαδι σολωμου.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Κιμωνα ο εκτροφεας μου , μου συστησε να μην εχει πολυ πρωτεινη η τροφη τουλαχιστον μεχρι να αναπτυχθει ο σκυλος.Μην ξεχνας τα προβληματα βαρους σε ηλικια που μεγαλωνει ο σκυλος.Δεν θες να εχεις εναν βαρυ σκυλο σε μικρη ηλικια.
Προσωπικα δινω Blue Buffalo και πλαταρια κοτοπουλου(2 γευματα ξηρα και το βραδυ τα πλαταρια και1 γιαουρτι την εβδομαδα , 1 αυγο την εβδομαδα με το τσοφλι).
Δες τις αναλογιες που εχει η τροφη puppy large breed formula
Crude Protein28.0% minCrude Fat12.0% minCrude Fiber4.0% maxMoisture10.0% maxCalcium1.2% minPhosphorus0.95% minDHA*0.1% minL-Carnitine*100 mg/kg maxOmega 3 Fatty Acids*0.25% min Omega 6 Fatty Acids*
2.5% min
nasouk και εγω στον homer blue buffalo του δινω αλλα εχω παρατηρησει περιοδικα μαλακά κακα και πολλα αερια....μηπως εχεις παρατηρησει και εσυ κτ τετοιο??? κατα τα αλλα τριχωμα και διαθεση ειναι μια χαρα... μηπως απλα δεν ταιριαζει στον δικο μου??? μηπως να δοκιμασω καποιο κωδικο της acana??