cane corso ΔΙΑΣ

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν μίλησα για κουτάβι που εκδηλώνει περιέργεια η για κουτάβι που δεν επιδιώκει τα χάδια και αδιαφορεί.
Είπα για κουτάβι που εκδηλώνει την χαρά του και συμμετέχει στα χάδια.
Σε αυτή την περίπτωση κουταβιού, θεωρώ ότι, ακόμα και αν δεν αφήνεις να το χαϊδεύουν την στιγμή που αυτό κουνάει ουρά και εκδηλώνει την χαρά, δεν καταλαβαίνει γιατί συμβαίνει αυτό, δεν μπορεί να το αντιληφθεί! (σε αυτή την ηλικία).
Άλλο είναι το κουτάβι που δεν θέλει, που θεωρώ πως είναι ίδιο με το αδιαφορεί και άλλο το κουτάβι που θέλει.
Η περιέργεια που λες μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε κατηγορία από τις παραπάνω.

Σε αυτό που δεν κατάλαβες, εννοούσα:
Παλιά (πριν 18 χρόνια) είχα ένα θηλυκό Γ.Π. το οποίο ήθελε χάδια από κουτάβι. Άφηνα να το χαϊδεύουν γιατί δεν προοριζόταν για φύλακας.
10 μηνών έγινε ΛΥΚΟΣ. Έτσι ξαφνικά.
Όταν ήταν 1,5 έτους το Γ.Π. ήρθε στα χέρια μου για τους χ.ψ. λόγους και ένα κολει θηλυκό, το οποίο και αυτό ήθελε χάδια από κουτάβι. Έκανα ακριβώς τα ίδια με το Γ.Π. όταν ήταν κουτάβι.
Φύλαξη δεν έβγαλε πότε το κολει γιατί πολύ απλά. ......δεν το είχε!!!!!

Last edited:

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
τελικα παιδια και ο εκπαιδευτης μου το ξεκοψε τελος τα χαδια απο ξενους!!κοινωνικοποιηση να βλεπει κοσμο και να ακουει-μαθαινει θορυβους,μεχρι εκει!!παντος του εκανα και μια επιδιξη τι εχει μαθει λιγα οχι πολλα και ειμαστε σε πολυ καλο δρομο!ειδα και ενα ροτ σε μαθημα φυλαξης χωρου!!

• Like
Reactions: arrigo_corso

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Μια χαρα ο μικρος σου, μπραβο!
Θα σου προτεινα να λες το "ελα" μια φορα καθαρα κ δυνατα, οχι να το επαναλαμβανεις συνεχεια.

• Like
Reactions: arrigo_corso

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
ναι αυτο κανω απλα παρασυρθηκα επειδη τραβαγα βιντεο και ηθελα και καλα να τον κανω να τρεξει!!ορισμενες φορες ερχεται ακομα πιο γρηγορα ο χοντρουλης!!
αν θες στειλε μου κανα μνμ σε π.μ αν θες για το επομενο βημα της εκπαιδευσης!!οπως ειδες τα παει πολυ καλα!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Eπομενο βημα στα στανταρ δεν υπαρχει..... τουλαχιστον εγω δεν τα ξερω ως "στανταρ"!
Μαθε τον να τον καλεις χωρις οπτικη επαφη.
Δοκιμασε να τον καλεσεις με "ελα" κ ενω ερχεται να τον σταματησεις με "μεινε" (δεν ειναι ευκολο).
Δοκιμασε εξ αποστασεως να του κανεις τα σηκω κατσε......
Μαθε του να ψαχνει αντικειμενα (το παιχνιδι του πχ που το κρυβεις του λες "ψαξε-μπαλα" να παει να το βρει να το φερει)
κλπ κλπ κλπ.....

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
κοιτα μπαλακι ουτε που ασχολειτε το δοκιμαζω αυτο παλι με τροφη και του λεο βρεσ το!!αλλεσ φορεσ τη βρισκει και αλλεσ οχι!!τωρα με το μεινε στ ελα δυσκολο μου ειχε πει και ο φιλοσ ο τασοσ μαλινουα οτι ισωσ ειναι νωρισ μην χαλασω τισ εντολεσ αλλα εχει περασει και ενασ μηνασ απο τοτε!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Οντως ειναι δυσκολο να του δωσεις να το καταλαβει.
Εφ οσων ξερει το μεινε κ το ελα, ομως μπορεις να του το δωσεις να το καταλαβει.

Βοηθαει να κανεις το εξης κολπο:
Βαλτον στο "μεινε" κ περασε του ενα μακρυ λουρι (ιμαντα 15μετρο, εστω κ σκοινι) απο το σκυλο σε καποιο αντικειμενο πισω του (πχ ενα δεντρο) κ μετα την ακρη στα χερια σου.
Μετα οταν θα εχεις αποσταση 5-7 μετρα απο το σκυλο, φωναξε τον "ελα" κ αφου ξεκινησει πες του "μεινε". Επειδη δεν θα σταματησει, θα πρεπει να εχεις ηδη τεντωμενο το σκοινι σου κ να τον φρεναρεις εσυ! Επαναλαμβανεις "μεινε" λογικα θα μεινει. Αφου οντως μεινει πας εκει κ τον επιβραβευεις.

Με το κολπο του να το περασεις σε καποιο αντικειμενο πισω του κ μετα στα χερια σου, μπορεις να τον σταματησεις ενω ερχεται σε σενα.
Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το λεω, ελπιζω το παραπανω να ηταν αρκετα περιγραφικο....!!

Επισης με τον ιδιο τροπο μπορεις να τον μαθεις να κανει σηκω-κατσε μακρια απο σενα, γιατι ο τροπος που κρατας το σκοινι, βοηθαει να κρατησετε την μεταξυ σας αποσταση.

Εγω ψαχνοντας τροπο αυτο ανακαλυψα. Ετσι της εμαθα της μεγαλης να κανει διαφορα απο αποσταση. Αν το δουλεψεις σωστα ειναι ωραιο κοπλο! Προσεξε μονο να το κανεις σε αποσταση που τον ελεγχεις.

Αν μου ελεγες οτι ενδιαφερεται για μπαλακι, θα σου ελεγα να τον δει .... κτηνιατρος!
Παρτου ενα σκοινι με κομπους (tug) αυτο θα ψαχνει παντα να το βρει!
Μαθε τον το "ψαξε" κ το "φερτο" χρησιμα ειναι, για διαφορους λογους!

• Like
Reactions: simpakos

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
α πολυ ωραιο κολπο καταλαβα!!νασαι καλα ευχαριστω αυριο ξεκιναμε κιολας!!