Cocker + Cocker ?

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Καλημέρα και Χριστός Ανέστη :)

Σκεφτόμαστε με τη σύζηγο να πάρουμε μια παρεούλα για το μικρό μας 4άποδο :rolleyes:
Η απορίες μου είναι οι εξής:
Μένουμε προς το παρόν και για αρκετό διάστημα πιστέυω ακόμα (οικονομικές κρίσεις :( ) σε διαμέρισμα 2 1/2 :rolleyes: απο τα παλιά με αρκετούς χώρους θα έλεγα.
Ο μικρός μας περιφέρεται σε όλο το σπιτί με άνεση μιας και παντού βρίσκει χώρους και "την πέφτει" :p
Σκεφτόμαστε για ένα θηλυκό cockerάκι ακόμα.
Θα είναι καλή ή κίνηση (ως προς το χώρο και την ίδια ράτσα) ?

Θα ήθελα προτάσεις και απόψεις...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Cocker δεν είχα ποτέ, οπότε δεν μπορώ να καταθέσω εμπειρία σχετικά με τη φυλή. Θα σου πω όμως τι πιστεύω για την απόκτηση δεύτερου σκύλου...

Πήρα δεύτερο όταν το πρώτο μου ήταν περίπου 1,5 έτους και εκ των υστέρων θα έλεγα ότι έκανα μάλλον λάθος. Δεν το μετανιώνω βέβαια, ούτε δυσανασχετώ και λατρεύω και τα δυο μου σκυλιά, αλλά εξηγώ...

Θεωρώ ότι είναι σχετικά μικρή ηλικία για να πεις ότι έχει κατασταλάξει ο χαρακτήρας του πρώτου και ότι τον έχεις μάθει καλά και επικοινωνείτε 100%. Αν το ξαναέκανα απ'την αρχή, θα έδινα περισσότερο χρόνο στο πρώτο και σε εμένα μόνο μαζί του και μετά θα έπαιρνα δεύτερο. Επίσης, αν και στον ενθουσιασμό που μας πιάνει έτσι όπως τα βλέπουμε μέσα στη ζωντάνια δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, πρέπει να σκεφτούμε και τα γεράματά τους... Τα σκυλιά μου έχουν μόλις 1,5 χρόνο διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι θα τα "γηροκομίσω" μαζί, ταυτόχρονα.

Αντί αυτού, θα ήταν καλύτερα πιστέυω να φτάσει το πρώτο 4-5 χρονών και μετά να έρθει το δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι α) θα έχει ακόμα την απαραίτητη ενέργεια να "αντέξει" ένα νέο κουτάβι ενώ θα έχει και τον απαραίτητο χρόνο μαζί σου ώστε να αναπτύξετε τις απαραίτητες βάσεις στη συμβίωσή σας και β) Όταν το ένα θα είναι γέρικο, το άλλο δεν θα είναι υπερβολικά νέο ώστε να το ζαλίζει αλλά όχι και τόσο μεγάλο ώστε να τρέχεις και με τα δύο ταυτόχρονα. Επίσης όταν (μακριά από εμας, αλλά μοιραία θα συμβεί) χάσεις το μεγαλύτερο και θα θέλεις πιθανά να πάρεις πάλι δεύτερο, αυτό που θα έχει μείνει θα είναι πάλι σε ηλικία όχι πολύ μεγάλη ώστε να δεχτεί τέτοια αλλαγή.

Είναι δύσκολο, ίσως και ψυχρό/σκληρό να υπολογίζεις τέτοια πράγματα την ώρα που έχεις σκοπό να γεμίσεις το σπίτι σου με ακόμα περισσότερη ζωή αλλά ίσως και απαραίτητο...

Επίσης έχε υπόψη σου ότι θέματα συμπεριφοράς που τώρα σου φαίνονται πταίσματα, όταν έρθει και δεύτερο (με τις κουταβιές του, ξανά-μανά απ'την αρχή και με τα δικά του θεματάκια για λύσιμο) ξαφνικά δεν θα σου φαίνονται και τόσο πταίσματα...

Γι'αυτό είμαι υπέρ του να βάλεις γερές βάσεις με το ένα, να μπουν όλα σε έναν καλό ρυθμό, να το απολαύσεις μόνο του (γιατί κακά τα ψέμματα, άλλη προσοχή μπορείς να του δώσεις τώρα και άλλη όταν θα έχεις δύο), αλλά και να μάθεις πράγματα από τη συμβίωσή σου μαζί του και μετά να έρθει και το δεύτερο. Αλλιώς... είναι λίγο σαν να τρέχεις με δίδυμα! :D

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Έχοντας δυο συνομίληκα σκυλιά δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με το xotikouli.

Ειδικά αυτό με τα ταυτόχρονα γερατειά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα.... :(

Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς λίγο και το γεγονός ότι σκέφτεσαι το δεύτερο να είναι αντίθετου φύλλου. Είναι λίγο ζόρικα τα πράγματα τις εποχές των οίστρων. Αν δε σκοπεύεις να στειρώσεις το ένα από τα δύο θα πρέπει να έχεις τρόπο να ζουν χωριστά για ένα-δυο μήνες το χρόνο.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Xotikouli συμφωνω με οσα λες!
Αλλα αν υπαρχει θεος πρεπει να εχει πεθανει στο γελιο με την οργανωση της σκεψης σου!:)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χαχα. Πολύ πιθανό! Εξάλλου όπως είπα για τον εαυτό μου δεν τα οργάνωσα έτσι!

Είναι σκέψεις που μου ήρθαν κατόπιν εορτής. Τώρα που ενηλικιώνεται και ο μικρός και κάθομαι και τους καμαρώνω και σκέφτομαι ότι "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" :D Ε, και όπως τα καμαρώνεις, και σκέφτεσαι γενικά το μέλλον, τη ζωή σου (με τα σκυλιά μαζί σου), κάποια στιγμή σου έρχεται και το αυτονόητο...

Και είπα μιας και μου ήρθε, να το μοιραστώ. :) Δεν ήθελα πάντως να σας μαυρίσω τη διάθεση πρωινιάτικα :-|, απλά να μεταφέρω μια σκέψη που δεν έκανα εγκαίρως για τον εαυτό μου.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αν αντέχουν τα οικονομικά σας πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα. Ο χώρος δεν είναι πρόβλημα, η εκτόνωση γίνεται έξω. Το θέμα της φυλής είναι τελείως προσωπικό. Αρσενικό η θηλυκό? Και οι δυο επιλογές έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Συμφωνώ με το Xotikouli ότι είναι καλύτερα να περιμένεις να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του Λουδοβίκου για να πάρεις το δεύτερο. Πόσο καιρό εξαρτάται από το σκύλο, δεν ωριμάζουν όλοι στην ίδια ηλικία.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Συμφωνώ απόλυτα με την οργανωμένη σκέψη!;)
Κι εγώ τρώγομαι για το 2ο, αλλά ξέρω ότι πρέπει να περιμένω.
Κι αυτό με τα γερατειά... 5 σχεδόν συνομήλικα 4ποδα είχα πριν από την τωρινή μου σκύλα και ήρθε η μέρα που επί ένα χρόνο έσκαβα και έκλαιγα. :(
4-5 χρονών μου φαίνεται κι εμένα η ιδανική ηλικία για να φέρεις το 2ο.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και απαντήσεις σας στο ερώτημα μου.
Η αλήθεια είναι πως προβληματίστηκα αρκετά με όσα διάβασα και διαβάζω ξανά και ξανά. Δεν κρύβω μάλιστα ότι υπάρχουν στιγμές που όντως υπάρχει πολύ ένταση επιστρέφοντας απο τη δουλειά και με ήδη μόνο ένα 4ποδο ζορίζομαι κάποιες στίγμες και πόσο όταν αυτό θα γίνει x2 4ποδα.
Τη διαφορά ηλικίας δνε την είχα σκεφτεί.:confused:
Το μόνο πρόβλημα που δίνω και πολύ βάση απ όσα διάβασα είναι ότι δεν έχω το 100% ακόμα μιας και υπάρχει η διαφορά μέσα στην οικογένεια δηλ. εγώ δεν του κάνω παντα τα χατήρια και η σύζηγος είναι κάποιες φορές "ε εντάξει μωρέ δεν πειράζει...".

Λάθος για εμένα γιατί μία ζέστη μία κρύο μπερδέυεται και ο ίδιος. :(

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Βασικα εαν δεν ειναι ιδια ρατσα δεν αλλαζει και το προσδοκιμο ζωης ;;; πχ τα αγγλικα μπουλντογκ εχουν προσδοκιμο 8 χρονια , ενω τα τσιουαουα (αν δεν κανω λαθος )15 !!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εγώ συμφωνώ με τα παιδιά που σε συμβουλεύουν να περιμένεις.

Η Λώρα με τη Λίζα είχαν αρκετά χρόνια διαφορά.
Τη Λίζα την έχασα από γηρατειά τον Νοέμβριο που μας πέρασε, μετά από 10 χρόνια συμβίωσης (θα ήταν 2-3ων χρόνων όταν τη βρήκα στο δρόμο κ την υιοθέτησα) κ η λώρα, τον Μάιο τώρα, κλείνει τα 2 της χρόνια.

Στενοχωρήθηκα απεριόριστα με τη Λίζα, αλλά εκτός του ότι η λώρα ήταν μια μεγάλη παρηγοριά για εμένα, η Λίζα της έμαθε πάρα πολλά όσο ήταν κουτάβι κ γενικά ήταν άψογη μαζί της.

Γενικά, θεωρώ, ότι η λώρα έγινε πολύ καλύτερος σκύλος ακριβώς επειδή ζούσε με τη Λίζα, έστω κ ας ήταν για έναν μόνο χρόνο......

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στενοχωρήθηκα απεριόριστα με τη Λίζα, αλλά εκτός του ότι η λώρα ήταν μια μεγάλη παρηγοριά για εμένα, η Λίζα της έμαθε πάρα πολλά όσο ήταν κουτάβι κ γενικά ήταν άψογη μαζί της.

Γενικά, θεωρώ, ότι η λώρα έγινε πολύ καλύτερος σκύλος ακριβώς επειδή ζούσε με τη Λίζα, έστω κ ας ήταν για έναν μόνο χρόνο......
Όντως το μεγάλο σκυλί διευκολύνει την εκπαίδευση του μικρού υπό την προϋπόθεση ότι έχει σωστή συμπεριφορά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ και εγώ με όσα έγραψε η xotikouli και πέπει να είναι οργανωμένα όλα, είτε πάρεις ένα, είτε δυο σκυλιά..
Πάντα πρέπει να είσαι οργανωμένος για να μην βρίσκεσαι προ εκπληξεων..

Η διαφορα ηλικίας είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολήσει..
Δεν πρέπει να είναι κοντά οι ηλικίες τους..
Ισως τώρα σου φαίνεται μακριά, αλλα είναι πολύ πολύ άσχημο δυο συνεχόμενοι θάνατοι κοντά ο ένας στον άλλον..

Επίσης δυο σκυλιά συνεπάγεται με διπλες υποχρεώσεις..
και το καλοκαίρι με διπλό μπελά όσον αφορά τις διακοπές..

Σκέψου τα όλα πολύ σοβαρά πριν πράξεις..;):)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.

Ειδικά αυτό με τα ταυτόχρονα γερατειά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα.... :(

.
τι να πω κι εγω που προβλεπω να "γηροκομω" και τα τρια μαζι, διοτι ναι μεν το γκριφονακι ειναι αρκετα μεγαλυτερο, ζουν ομως και περισσοτερα χρονια και η καυκασινα μου αν και μικροτερη απο τον γερμανικο, ζει λιγοτερο (υποτιθεται) ..τσιου λεμε.......:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδή πρέπει να περιμένω αρκετό διάστημα ακόμα με τον μικρό να έχει εμας για παρέα :confused:

Eγώ που θέλω να πάρω δεύτερο κάποια στιγμή, πράττω με αυτό το σκεπτικό..

Bεβαια είναι προσωπικό ζήτημα το πως θα ενεργήσει ο καθένας..

Πριν όμως το πάρεις λαβέ υπόψιν σου την διαφορα ηλικίας που θα ήταν καλο να έχουν..

- Τα διπλα για εσένα έξοδα (που ηδη γνωριζεις)..
- Τα θέματα των διακοπών..
- Την πιθανή εκπαίδευση που θα χρειαστεί ίσως για την προσαρμογή του ενός με του αλλου σε εκπεδευτη για θέματα κυριαρχίας και αναπροσαρμογής γενικα στην άγελη..(ανάλογα την εμπειρια σου).
- Το θέμα της διπλής βόλτας..
- Δεν ξέρω την ηλικία και την κατάσταση (αλλα τυπικά το αναφέρω), αν πάτε να κάνετε οικογένεια είναι δύσκολα να γίνει control μιας κατάστασης με ένα μωρό με δυο σκυλιά, παρα με ένα..

Γενικά τέτοια θεματάκια που θα διπλασιαστούν, που οφείλεις όμως να τα λάβεις υποψιν σου, όπως λογικά τα έλαβες την πρώτη φορα και οφείλεις να σεβαστεις αναλογα και το δεύτερο.

alexander pap

Well-Known Member
22 Απριλίου 2009
58
5
συμφωνώ με kango1.αν είχες κήπο δεν το συζητώ είναι υπό προυποθέσεις καλύτερα και για το πρώτο σκυλί κάποιο δεύτερο.στο διαμμέρισμα ζόρικα τα πράγματα.ειδικά αν δεν αποδεκτεί την κατάσταση ο τωρινός σκύλος σου.γνωρίζω περίπτωση που υπήρχε σκύλος σε οικογένεια και μάλιστα σε μονοκατοικία και όταν βρήκαν κουταβάκι χρειάστηκε ολόκληρη διαδικασία για να προσέγγίσει το ένα το άλλο. άσε που ο πρώτοσ σκύλος έπεσε και σε μικρή μελαγχολία...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν κάνει κάτι ο κήπος..
Αλλωστε κανένα σκυλί σε κήπο, μπαλκόνι, ταράτσα δεν δείχνει από πίσω, υπεύθυνο ιδιοκτητη..

Τα σκυλιά και τα δυο ως αγελαια ζώα θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν μαζί όπου βρίσκετε και το πρώτο τώρα..(εύχομαι μαζί με την οικογένεια).
Με ανάλογη εμπειρία μπορεί να τα μάθεις να συνυπάρχουν στην αγελη με σεβασμό ο μικρότερος στον μεγαλύτερο αλλα και το αντιστροφο παντα ιεραρχικα πιο κατω ο μικροτερος..

Αλλιώς σίγουρα θα χρειαστεί εκπαιδευτης τόσο για τον μεγάλο προς τον μικρό με τον ερχομό του μικρου στην οικογένεια, όσο και όταν ενηλικιωθεί που θα δοκιμάσει την αναπροσαρμογή του στην ιεραρχία της αγέλης..

alexander pap

Well-Known Member
22 Απριλίου 2009
58
5
Δεν διαφωνώ. κι εγώ σε διαμέρισμα ζω.ωστόσο η προσθήκη και δεύτερου σκύλου σε ένα περιορίσμένο χώρο με πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων τουλάχιστον στην αρχή, συνεπάγεται πρόβλημα στην οικογένεια ή το ζευγάρι που θα επιλυόταν καλύτερα και χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση για τους ίδιους εκτός σπιτιού.μην ξεχνάμε και την πολυκατοικία που δεν είναι σωστό στην τελική να ανεχθούν(παρόλο που ο νόμος επιτρέπει και δύο σκυλιά)πιθανές αντιδράσεις των δύο σκύλων στην προσπάθεια προσαρμογής.