Dalia, το λουλούδι της Αθήνας

Status
Κλειδωμένο θέμα

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα (ή καλημέρα) στην παρέα..Παιδευτηκα πολύ πριν αποφασίσω να γράψω και να ζητήσω γνώμη. Αλλά πρέπει να πάρω μια απόφαση. Και γρήγορα. Βλέπω το σκυλι μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες να υποφέρει. Να μην μπορεί να περπατήσει. Να μην μπορεί να στηρίξει το σώμα του. Ουτε τσισα κακα χωρις βοήθεια. Εν μέσω θεραπείας (για 3η φορα) με μιλτεφοραν κτλ .που υποτίθεται θα έπρεπε να υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Όμως κάθε μέρα γίνεται και χειρότερα...Για να τα πάρω από την αρχή. .Η Νταλια δεν έδειχνε μέχρι πριν ένα μήνα σχεδόν κανένα απολύτως σύμπτωμα. Μέχρι που μια μέρα γυρνώντας από μια έξοδο, κι αφού με υποδέχτηκε κανονικά με χοροπηδητα κλπ παθαίνει μια κρίση επιληψίας. Πηρα μεσα ατη μαυρη νυχτα τον γιατρο τηλεφωνο. Κράτησε περίπου 1.5 ώρα. Επανήλθε σαν να μην συμβαίνει τιποτα. Καναμε επαναληπτικες εξετάσεις νωρίτερα από το κανονικό με το καλαζαρ παραδόξως να έχει πέσει στο 1/200. Τα βιοχημικα να είναι καλά και η γενική αίματος να είναι καλή εκτός εκτός του αιματοκριτη που από 47 πριν 3 μήνες, έπεσε στο 40. Ο γιατρός μου συνέστησε να ξεκινήσουμε πάλι μιλτεφοραν καθώς οι νευρολογικες διαταραχές είναι μέσα στα συμπτώματα του καλαζαρ (θεραπεία :μιλτεφοραν, ζιλαπουρ -έτσι κι αλλιώς έπαιρνε- κορτιζόνη -μεντρολ- για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, σινοκουιν και ζαντακ για το στομάχι της ..ελπίζω να μη ξεχνάω κατι) . Από τότε παθαίνει μικρές κρισουλες (αν μπορώ να τις χαρακτηρίσω ετσι) δλδ κολλάει πχ το δεξί της πόδι και το σέρνει για λίγο και μετά επανέρχεται.Στην μεγάλη δεύτερη κρίση ξεκινήσαμε βαρβιτουρικα. Τα οποία απ όταν τα παίρνει κατά τη γνώμη μου είναι χειρότερα (τα παίρνει εδώ και 3 ημέρες) . Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περπατήσει, σκουντουφλαει παντού, τσισα κακά με στήριξη και κάποιες φορές πέφτει και κάτω..Έχω σκεφτεί πολύ όλες αυτές τις μέρες. . Δεν μπορώ να την βλέπω να υποφέρει άλλο. Στον ύπνο της δεν βολεύεται και κλαίει.. Σκέφτομαι σοβαρά να την κοιμησω..τι να κάνω; είναι σωστή σκέψη ή λάθος; βοήθεια. ...ευχαριστώ και συγνώμη αν δεν βγάζει πολύ νόημα άλλα είμαι από κινητό.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Υπάρχει κάτι που μπορω να κανω και δεν το έχω κάνει; κάποιος που να εχει περάσει κάτι παρόμοιο;
Πραγματικά ειμαι σε αδιέξοδο..

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
Καταλαβαίνω σε τι θεση βρίσκεσαι. Και συμφωνω απόλυτα οτι είναι καθήκον σου να μην αφησεις τον σκυλο να βασανίζεται απλώς και μόνο για να λες οτι το πάλεψες.
Αλλα ο κόμπος είναι μεν ηλικία της σκύλας, δε το οτι μου δημιουργείται η εντύπωση οτι ακόμα δεν έχεις σωστη διάγνωση.
Εγώ θα περνούσα και από άλλους γιατρούς, έστω να τους περιγραψω το ιστορικό και να τους ζητήσω πρόγνωση.

• Like
Reactions: Katiariko

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καταλαβαίνω σε τι θεση βρίσκεσαι. Και συμφωνω απόλυτα οτι είναι καθήκον σου να μην αφησεις τον σκυλο να βασανίζεται απλώς και μόνο για να λες οτι το πάλεψες.
Αλλα ο κόμπος είναι μεν ηλικία της σκύλας, δε το οτι μου δημιουργείται η εντύπωση οτι ακόμα δεν έχεις σωστη διάγνωση.
Εγώ θα περνούσα και από άλλους γιατρούς, έστω να τους περιγραψω το ιστορικό και να τους ζητήσω πρόγνωση.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Ακριβώς αυτό μου λέει και ο γιατρός της (όχι ότι δεν εχουμε σωστή διάγνωση) αλλά ότι ειναι περίεργο που σε ένα τόσο νεαρό σκυλί έμφανίστηκαν όλα αυτά.
Η Ντάλια το παλεύει απο μηνών που ήταν.
Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι μπορει να είναι κάτι άλλο εκτός του καλαζαρ καθώς αρχικά ο λόγος που το ψάξαμε πριν 3 χρόνια ήταν ο ίδιος σχεδόν σε λίγο πιο ήπια μορφή και με το μιλτεφοραν επανήλθε .Αλλά δεν είμαι και γιατρός.
Αξίζει ή θα την ταλαιπωρίσω περισσότερο τρέχοντάς την σε γιατρούς; Εκτός κι αν πηγαίνω μόνη μου και τους ζητάω γνώμη; πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
Η θεραπεία για το μιλτεφοράν ειναι στα μισά ακόμα.
Σήμερα δεν έδωσα βαρβιτουρικό για να δω αν θα είναι καλύτερα.
Πραγματικά καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να κάνει μόλις δύο μέτρα απόσταση και δεν θελω να ταλαιπωρηθεί άλλο. Ούτε βόλτα δεν μπορει να βγεί πια...μεχρι προχθες με τα χίλια ζόρια αλλά τουλάχιστον κατέβαινε τα σκαλοπάτια.
:cry:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
Δεν εχω ιδεα, μεχρι και σφάλμα των μηχανημάτων μπορώ να φανταστώ.
Στειλε στους γιατρούς αναλυτικά αρχικά φωτογραφίες/φωτοτυπίες των εξετάσεων και πήγαινε μόνη σου να το συζητήσετε .
Και τα χάπια δώσ'τα στην ώρα τους, προς το παρόν, μεχρι να βρεθεί άλλη διαγνωση

• Like

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Ο γιατρός της επίσης μου πρότεινε και ξέχασα να το αναφέρω, μαγνητικη ή μια άλλη εξέταση σαν παρακέντιση (δεν θυμάμαι πως ακριβώς την λένε) η οποία όμως έχει ρίσκο καθως όπως μου είπε κάποια σκυλάκια μένουν παράλυτα..αλλά και πάλι όπως μου είπε, εάν διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο (το οποίο εμμέσως πλην σαφως μου αποκλείει) τα ζώα αυτά "κοιμίζονται"...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.911
20.311
Αυτές όλες τις απορίες σου, πρέπει να τις συζητήσεις, με τους γιατρούς που την έχουν δει.
Μπορεί να χρειάζεται χρόνος, για να δείξει βελτίωση. Μπορεί να χειροτερεύσει, πριν καλυτερέψει. Δεν είναι λογικό, να σκέφτεσαι να την κοιμίσεις, πριν είσαι απόλυτα σίγουρη, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Προσπάθησε, να κάνεις έστω, την μαγνητική που σου λένε, για να πάρεις κάποιες απαντήσεις.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Αυτές όλες τις απορίες σου, πρέπει να τις συζητήσεις, με τους γιατρούς που την έχουν δει.
Μπορεί να χρειάζεται χρόνος, για να δείξει βελτίωση. Μπορεί να χειροτερεύσει, πριν καλυτερέψει. Δεν είναι λογικό, να σκέφτεσαι να την κοιμίσεις, πριν είσαι απόλυτα σίγουρη, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Προσπάθησε, να κάνεις έστω, την μαγνητική που σου λένε, για να πάρεις κάποιες απαντήσεις.
Καλησπέρα mareco

Φυσικα και θα τις συζητήσω.
Ηθελα απλά να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να συζητήσω με κάποιον που ενδεχομένως έχει κάποια παρόμοια εμπειρία μέχρι και αύριο που θα πάμε στον γιατρό. Ή πιο έμπειρο απο εμένα μιας κι εμενα ειναι το πρωτο μου σκυλάκι.
Ο λογος που σκέφτηκα να την κοιμήσω είναι γιατι δεν θελω να υποφέρει για να κανει και τα πιο βασικά ..τσίσα κακά ή να πιει νερο ή να φάει.
Όσο για τις απαντήσεις, θα σημφωνήσω μαζί σου. Να μάθω τι ειναι αυτό που την φέρνει σε αυτη την κατάσταση. Κι αν αντιμετωπίζεται θα κανω οτι περνάει απο το χέρι μου για να γινει καλά.
:)

• Like
Reactions: spyv and mareco

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Kαλησπερα katiariko,καταρχας θελω να σας ευχηθω περαστικα και γρηγορη αναρρωση...Συμφωνω με τους προλαλησαντες,οτι πρεπει να παρεις διαγνωση και γνωμη απο περισσοτερους γιατρους,ειναι πολυ νωρις να σκεφτεσαι να την κοιμισεις...Διαβαζοντας ολο το thread και βλεποντας την αγαπη σου για την μικρη,σας ευχομαι απο καρδιας τα καλυτερα...!!!! :| <3

• Like

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα σας

Σήμερα πήγαμε στον γιατρό της και την άφησα εκεί κάποιες ώρες.
Έλεγξε τα αντανακλαστικά της σε άκρα (τα δύο μπροστινά τις πιό πολλές φορές ανταποκρίνονταν αλλά κάποιες φορές όχι-το δεξι μπροστινό κόλλησε για λίγο και έκανε την ίδια κίνηση 3-4 φορές) και κεφάλι (μύτη, χείλη, μάτια κτλ-όλα οκ), της πήρε αίμα σε διαφορετικές ώρες (φαγωμένη και μη) και έδωσε το αίμα για επιπλέον εξετάσεις τύπου τοξοπλασμα, ερλιχια, θυρεοειδή και άλλες που αυτη τη στιγμή δε θυμάμαι.
Τα αποτελέσματα θα τα εχουμε αυριο.
Ο γιατρός επιμένει ότι όλο αυτό οφείλετε στο καλαζαρ.
Ωστόσο ο ίδιος μου είπε ότι εαν είναι κάποιο απο αυτα (ερλιχια τοξοπλασμα κτλ), θεραπεύεται.
Αν όλα ομως βγουν αρνητικά, τότε θα με παραπέμψει σε Κτηνίατρο με εξειδίκευση στη Νευρολογία και/ή σε μαγνητική.
Συνεχίζω το μιλτεφοραν, ζιλαπούρ κλασικά.
Το κλάμα όταν ξαπλώνει και κάποιες φορές όταν περπατάει (όταν περπατάει κυριως βράδυ το κάνει) οφείλετε σε μυϊκούς πόνους.
Δεν την κράτησε ενώ αρχικά θα την κρατούσε δύο ημέρες, διότι η μικρή ούρλιαζε και έκλαιγε όλη μέρα αλλά και γιατι είδε και την αστάθεια που ήθελε να δει ο ίδιος και όλα όσα έχω αναφέρει και έκανε και τις απαραίτητες εξετάσεις.
Φεύγοντας της έκανε μια παυσίπονη ένεση και μου είπε να το παρακολουθήσω μέχρι και αύριο το πρωι, πως θα είναι.
Η αλήθεια είναι μέχρι στιγμής δεν έχει διαμαρτυρηθεί καθόλου (ξύλο να χτυπήσω).
Το περπάτημά της μοιάζει καλύτερο, αν και μου έκανε ενα κουτούλημα μικρό και τις γλίστρησε κανα δυο φορές το πόδι λίγο προς τα πίσω.
Να σημειωθεί ότι ανέβηκε και κατέβηκε μόνη της στο αμάξι...

Ίδωμεν.:cry::unsure:

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Kαλησπερα katiariko,καταρχας θελω να σας ευχηθω περαστικα και γρηγορη αναρρωση...Συμφωνω με τους προλαλησαντες,οτι πρεπει να παρεις διαγνωση και γνωμη απο περισσοτερους γιατρους,ειναι πολυ νωρις να σκεφτεσαι να την κοιμισεις...Διαβαζοντας ολο το thread και βλεποντας την αγαπη σου για την μικρη,σας ευχομαι απο καρδιας τα καλυτερα...!!!! :| <3
Σε ευχαριστώ πολύ.......

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Καλησπέρα.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι περνάς..πέρασα παρόμοια κατάσταση. Η διάγνωση σε μας ήταν εγκεφαλοπάθεια βέβαια αλλά τα συμπτώματα ήταν τα ίδια με αυτά που περιγράφεις. Να προτείνω τον κ. Λιαπή; Καλό θα ήταν να του ζητήσεις να μεσολαβήσει ο κ. Ράλλης μόλις κατέβει από Θεσσαλονίκη. Και φυσικά μάζεψε τις οικονομίες σου...αλλά να ξέρεις πως ότι σου πει εκείνος, αυτό θα ισχύει. Αν μπορώ να σε βοηθήσω κάπου, ευχαρίστως να το κάνω. Και η δική μου η κτηνίατρος γνωρίζει τον κ. Ράλλη και μεσολαβεί, αλλά όταν έρχεται Αθήνα πάει στην κλινική του Λιαπή. Μακάρι να είναι όλα περαστικά και γρήγορα, χωρίς άλλες περιπέτειες και άσχημες καταστάσεις.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Καλησπέρα.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι περνάς..πέρασα παρόμοια κατάσταση. Η διάγνωση σε μας ήταν εγκεφαλοπάθεια βέβαια αλλά τα συμπτώματα ήταν τα ίδια με αυτά που περιγράφεις. Να προτείνω τον κ. Λιαπή; Καλό θα ήταν να του ζητήσεις να μεσολαβήσει ο κ. Ράλλης μόλις κατέβει από Θεσσαλονίκη. Και φυσικά μάζεψε τις οικονομίες σου...αλλά να ξέρεις πως ότι σου πει εκείνος, αυτό θα ισχύει. Αν μπορώ να σε βοηθήσω κάπου, ευχαρίστως να το κάνω. Και η δική μου η κτηνίατρος γνωρίζει τον κ. Ράλλη και μεσολαβεί, αλλά όταν έρχεται Αθήνα πάει στην κλινική του Λιαπή. Μακάρι να είναι όλα περαστικά και γρήγορα, χωρίς άλλες περιπέτειες και άσχημες καταστάσεις.
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Τι ακριβώς είναι η εγκεφαλοπάθεια*; αυτό http://www.dogforum.gr/community/threads/Ηπατική-Εγκεφαλοπάθεια.29229/ ;
Θα ήθελα να σε ρωτήσώ, μετά απο τη διάγνωση εγκεφαλοπάθεια, εαν σου πρότεινε θεραπεία κι αν απέδωσε και γενικώς πως είναι η τωρινή κατάσταση του σκύλου;
edit: *και πως διεγνώσθη

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Τι ακριβώς είναι η εγκεφαλοπάθεια*; αυτό http://www.dogforum.gr/community/threads/Ηπατική-Εγκεφαλοπάθεια.29229/ ;
Θα ήθελα να σε ρωτήσώ, μετά απο τη διάγνωση εγκεφαλοπάθεια, εαν σου πρότεινε θεραπεία κι αν απέδωσε και γενικώς πως είναι η τωρινή κατάσταση του σκύλου;
edit: *και πως διεγνώσθη
Ναι αυτό είναι. Υπάρχει θεραπεία η οποία όμως το μόνο που κάνει είναι να επεκτείνει λίγο τη ζωή του σκύλου. Η μικρή είχε γεννηθεί με μικρό συκώτι το οποίο συρρικνώθηκε αρκετά με τον καιρό και προχώρησε σε ίνωση. Της το γύρισε σε ηπατική εγκεφαλοπάθεια και δυστυχώς η εξέλιξη ήταν ραγδαία. Την είδε ο κ. Ράλλης και επιβεβαίωσε την πάθηση σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις που της είχε κάνει γιατί την παρακολουθούσε από την αρχή εκείνος (βιοχημικές, βιοψίες κλπ). Ο σκύλος κατέληξε μέσα σε περίπου ένα μήνα μετά την επίσημη διάγνωση...Την κοίμισα μιας και πλέον ήταν απλώς σκιά του ευατού της δυστυχώς.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Ναι αυτό είναι. Υπάρχει θεραπεία η οποία όμως το μόνο που κάνει είναι να επεκτείνει λίγο τη ζωή του σκύλου. Η μικρή είχε γεννηθεί με μικρό συκώτι το οποίο συρρικνώθηκε αρκετά με τον καιρό και προχώρησε σε ίνωση. Της το γύρισε σε ηπατική εγκεφαλοπάθεια και δυστυχώς η εξέλιξη ήταν ραγδαία. Την είδε ο κ. Ράλλης και επιβεβαίωσε την πάθηση σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις που της είχε κάνει γιατί την παρακολουθούσε από την αρχή εκείνος (βιοχημικές, βιοψίες κλπ). Ο σκύλος κατέληξε μέσα σε περίπου ένα μήνα μετά την επίσημη διάγνωση...Την κοίμισα μιας και πλέον ήταν απλώς σκιά του ευατού της δυστυχώς.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Με βοήθησε πολύ

• Like
Reactions: HolywoodBrn

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Όλα καλά εύχομαι να είναι..και να μας κρατάς ενήμερους για τη Ντάλια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνω να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι εσύ μέσα σου ότι είναι το σωστό. Εγώ δυστυχώς έχασα τη μικρή πέρυσι αλλά αισθάνομαι πως πραγματικά δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνω. Μου έτυχε "τζόκερ" και το αντιμετώπισα όσο καλύτερα μπορούσα και για εμένα και για εκείνη.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
35
Αθηνα
Ήρθα...
Δεν βγήκαν οι εξετάσεις όλες ακόμα.
Η Τ4 βγηκε χαμηλή. Δώσαμε και την TSH, για να έχουμε σαφή εικόνα εαν είναι υποθυρεοειδισμός ή αν τη χαμηλή τιμή την προκαλεί το καλαζαρ (ο γιατρός επιμένει στο 2ο γιατι τα σκυλιά με υποθυροειδισμό, είναι παχύσαρκα. Η δικιά μου έχασε 2 κιλά σε μια βδομάδα) .
Περιμένουμε ακόμα το τοξοπλασμα και και 2-3 επιπλέον (μαζι με την TSH που δώσαμε σήμερα).
Ο γιατρός επιμένει στο καλαζαρ (σκίζει την ποδιά του :giggle:) και στο να αλλάξουμε τρόπο θεραπείας και φάρμακο δλδ ενέσεις (το μιλτεφοραν το παίρνει για 3η φορά).
Κλασικά με έπιασαν τα κλάματα και τον ρώτησα, τι θα έκανε στο δικό του σκύλο.
Μου απάντησε ότι θα συνέχιζα παυσίπονα παράλληλα με το μιλτεφοραν.
Μετα την ολοκλήρωση της θεραπείας του μιλτεφοράν (γιατι τώρα δεν είμαστε ούτε στα μισά) θα κόψουμε τα παυσίπονα για να δούμε αν επανήλθε.
Αν ναι, καλώς. Αν όχι, ενέσεις και παυσίπονα κ.ο.κ.
Το σκυλί αυτή τη στιγμή έχει πάρει μετακαμ (παυσίπονο) και είναι..καλά.
Επιτέλους ξάπλωσε γιατί απο την ώρα που έφυγα, δεν μπορούσε να βολευτεί πουθενά και έκλαιγε-πονούσε.

Βγαίνει νόημα απ όσα γράφω; δεν μου έχει μείνει μυαλό...
Τον πιστεύω το γιατρό της μικρής παιδιά..δεν ξέρω το ένστικτό μου έτσι μου λέει.

Status
Κλειδωμένο θέμα