demodex spp

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Η Bulldy μου εδώ και και 20 μέρες έχει demodex spp, η κτηνίατρος της μου έκανε ένα διάλυμα (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είπε) και τις το βάζω τοπικά σε τρία σημεία εκεί όπου τις έχει φύγει η τρίχα. Δεν βλέπω όμως βελτίωση.
Help!!!! Εχετε εμπειρία από κάτι τέτοιο?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.637
11.047
Athens
To demodex τι ακριβώς είναι? Το έχω συναντήσει σαν όρο συχνά αλλά δεν εχω καταλάβει τι είναι...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@ vrmode
Το Demodex ειναι μια δερματοπαθεια, που προκαλειται απο παρασιτα, για την ακριβια- ενα ακραριο- το Demodex Canis.

Δες και εδω :
http://www.baltic-bulls.de/demodikose_beim_hund.htm
http://www.hundezeitung.de/medizin/demodikose.html

@Bulldy
Μονο τοπικες εφαρμογες? Δεν νομιζο οτι θα εχουν και πολυ αποτελεσμα!

Καλα αποτελεσματα εχουμε δει με το Spot on Advocate της Bayer!
Ανηκει στιν ομαδα των μακροκυκλικων λακτων της δευτερης γενιας της ομαδας των Milbemycine.

Παρα πολυ σημαντικο ειναι να εχει ο σκυλος σου ενα δυνατο ανοσοποιτηκο συστημα!
Αυτο να το ενυσχησεις με καλη (ωμη!!) διατροφη, επιπλεον Βιταμινη Ε,
Μελη, γυρη, μηλοξυδο, ελαια και Spirulina klp.

S

SwkDoG

Guest
Εξαρτάτε την έξαρση που έχει το παράσιτο σε κάθε ζώο...μπορεί το δικό σου να μη χρειάζετε θεραπεία με Milbemycin ή Ivermectin.
Αυτά με το γιατρό σας καλύτερα... :)

Σαμπουάν με benzoyl peroxide βοηθούν και χρησιμοποιούντε.
Ακόμα και αντισταμινικά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζοντε αλλά είπαμε αυτά τα ξέρει καλύτερα αυτός που ασχολείτε με την περίπτωση.

Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζετε σε στιγμές ανοσοκαταστολής από κάποιο παράγοντα μιας και το παράσιτο υπάρχει ασυπτωματικά σε πολλά ζώα.

Δες και αυτά που σου είπε η FrenchieFan... :)

Μήπως το διάλυμα που χρησιμοποιείς είναι το Advocate?...

S

SwkDoG

Guest
vrmode το Demodex είναι το γένος των παρασίτων που προκαλούν την ασθένεια δεμοδήκωση.
Στο σκύλο το παράσιτο είναι το Demodex canis.

Τα παράσιτα σε γενικές γραμμές υπάρχουν στη ρίζα της τρίχας και στους σμηγματογόνους αδένες.
Η μετάδοση από ζώο σε ζώο είναι περιορισμένη από την μητέρα στο κουτάβι και μόνο στην βρεφική περίοδο.

Σε μικρό αριθμό και ασυμπτωματικά,βρισκοντε στην πλειοψηφία των σκύλων και τρέφοντε με νεκρά κύτταρα και σμήγμα.

Ο λόγος που αναπτύσοντε και δημιουργούν πρόβλημα δεν είναι απόλυτα γνωστός.
Έρευνες έχουν δείξει πως συνδέετε με τον αριθμό των λεμφοκυττάρων αλλά και κληρονομικούς παράγοντες καθώς η απομάκρυνση από την αναπαραγωγή ζώων που εμφάνισαν τη νόσο και απόγονων τους,μείωσε εώς και εξαφάνισε την περίπτωση ασθένειας.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Να αποφυγεις εμβολιασμους και ναρκωσεις που κανουν κακο στο ανοσοποιητικο.
Δωσε συμπληρωμα ομεγα 3(σολωμελαιο το καλυτερο πιστευω, αν δε βρεις, παρε λινελαιο) και δινε ωμα αυγα, φρεσκα λαχανικα και φρουτα, επισης μπορεις να δωσεις και kelp συμπληρωμα. Θα το βρεις σε καταστημα με ειδη υγιεινης διατροφης και συμπληρωματα.
ΣΙΓΟΥΡΑ μια φυσικη διαιτα από κρεας και κοκκαλα θα βοηθουσε παρα πολύ.
Α! και να προσπαθησεις να μην στρεσαρετε ο σκυλος. Το στρες κανει μεγαλο κακο στο ανοσοποιητικο συστημα.

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. Θα τις ακολουθήσω, εκτός από τα ωμά κρέατα. Δεν αντέχω στην θέα να τρώει ωμά κρέατα. Το αυγό ωμό; Εγώ του το έδινα βρασμένο για 3 λεπτά. Επίσης κάθε πότε μπορώ να του δίνω αυγό;

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Οσο για το διάλυμα το έφτιαξε η κτηνίατρος, δεν έχει ετικέτα. Οταν πάμε θα τη ρωτήσω πως λέγεται.

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Το διάλυμα που τις βάζω είναι AMITRAZ (1 μερος) Παραφινέλαιο (9 μέρη).

dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
καλησπερα σε ολους δεν ηθελα να ανοιξω νεο θεμα μια και εχει να κανει με το demodex. το κουταβι μου ειχε χασει τριχωμα πανω απο το ματι και κατω χαμηλα στο ενα του ποδαρακι αρχισα να ανησυχω ομως οταν ειχε εντονη τριχοπτωση ετσι το πηγαμε στο γιατρο και του βρηκε την ασθνεια. μας εδωσε ενα σιροπι να του δινουμε λεγεται valaneq και ηδη παρουσιαζει σημαδια βελτιωσης αν και εκανε 2 φορες εμετο προχτες γιατι το σιροπι του επεσε λιγο βαρυ ..τον αφησαμε νηστικο και μετα κοτοπουλο ρυζακι και απο αυριο παλι το φαρμακο και κανονικα φαγητο. του δινω λαδακι μια μικρη κουταλια σε καθε γευμα και θα δοκιμασω και τα ωμα αυγα 2-3 τη βδομαδα μαζι με το τσοφλι.
τελος θελω να πω 2 πραγματα :
1) ενα μεγαλο τεραστιο ευχαριστω στην μια μοναδικη υπεροχη frenchiefan για την βοηθεια της και τις γνωσεις που μου παρεχει μεσω της εμπειριας της καθε μα καθε φορα που θελω να μαθω κατι δηλωνει παρον δηλωνω φαν της :)
2)θελω να πω οτι ειναι το πρωτο σκυλακι που αποκτω και δεν γνωριζα οσα επρεπε πριν κανω αυτην την κινηση ...πλεον καθημερινα καταλαβαινω οτι η αγορα απο εκτροφεα κρινεται απαραιτητη και αναγκαια.
ευχομαι να ειμαι τυχερος και να μη μου βγαλει σοβαρα προβληματα που θα ειναι καθοριστικα για ολη τη ζωη του .
τελος αν το σκυλακι που εχει demodex..ειναι θηλυκο χρειαζεται στειρωση

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα, η καλή μας τύχη συνεχίζεται :evil: :evil:

Το Σάββατο παρατήρησα ένα σημείο στην πλάτη της Βίρμας που είχαν αραιώσει λίγο οι τρίχες.Επειδή δεν ξυνόταν δεν εδωσα και πολύ σημασία.

Την Κυριακή μετά τη βόλτα μας την εκανα μπάνιο μόνο με νερό ,κάτι που κάνουμε αρκετά συχνά γιατι συνήθως γυρνάμε μες τη βρώμα και παρατήρησα πως στο σημείο εκεινο (μεγέθους περίπου 1 cm) είχαν φύγει σχεδόν όλες οι τρίχες και η μικρή κάπου κάπου εξυνε με τα δόντια της το τρίχωμα της.

Χθές το απόγευμα την πήγα στην κτηνιατρο μας αλλα για κακή μας τύχη ανακαλύψαμε πως απουσιάζει εκτός πόλεως και το κτηνιατρίο θα μείνει κλειστό για κάποιες ημέρες.. :shock: :shock:

Επειδή δεν ήθελα να περιμένω και επειδή υποψιάστηκα το τί μπορεί να είναι σήμερα το απόγευμα πήγαμε σε έναν άλλο κτηνίατρο..

Η διάγνωση είναι δεμοκήδωση, η Βίρμα έφαγε δύο ενεσούλες περιποιημένες, απο αύριο θα πάρει και αντιβίωση για 6 μέρες και σε 15 μέρες θα ξανακάνουμε ενεσούλα :?

Ο γιατρός μου είπαι οτι μάλλον απο τα σκουλικάκια επεσε το ανοσοποιητικό της και για αυτό εκδηλώθηκε..

Μήπως να παίξουμε κανένα λοττο;

Γιατί με τέτοια τύχη :evil: :evil: :evil:

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Μόλις ανακάλυψα μια ακόμα τουφίτσα με αραίωση του τριχώματος στο αριστερό μπροστινό της πόδι και δυο στο πρόσωπο :cry: :cry:

Μα καλά τυφλή ήμουν και δεν τα είδα πιο πρίν; :evil: :evil: :evil:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εύχομαι ολόψυχα να είναι αυτή η τελευταία σας ταλαιπωρία!
Περαστικά στην μικρή σου elle!
:D

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
bulldy said:
Το διάλυμα που τις βάζω είναι AMITRAZ (1 μερος) Παραφινέλαιο (9 μέρη).
το διάλυμα είναι μπλέ σκούρο και μυρίζει έντονα?

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Εύχωμαι περαστικα σε όλους σας O:) και τα ζουζουνακια σας να γίνουν γρηγορα καλα... :nerv:

περαστικα να ειναι [-o<

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καταρχην περαστικα στα σκυλακια ολων σας! Ευχομαι οτι εχουν να περασει γρηγορα :)
Ο Ιβαν μου πασχει απο ερλιχιωση αλλα παρατηρησα οτι ''ξεφλουδιζει'' στους αγωνες, γυρω απο τα ματια και κατω απο το σαγονι του. Τι εννοω με το ξεφλουδιζει: φευγουν κομματακια ξηρου δερματος μαζι με τριχες ομως στους αγκωνες ανοιγουν και πληγες χωρις να υπαρχει αιμορραγια ενω στα αλλα σημεια απλα αφηνουν κενα. Ο κτηνιατρος μ ειπε οτι ειναι δερματιτηδες και να του βαζω celestoderm κρεμα. Στους αγκωνες βλεπω μεγαλη βελτιωση στα αλλα σημεια ομως οχι. Κανει θεραπεια με vibramicin για την ερλιχιωση περιπου 2 βδομαδες τωρα εχουμε αλλες 2! Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την ερλιχιωση η ειναι μονο δερματικο το προβλημα? Θα χαρω να ακουσω τη γνωμη σας!

Υ.Γ Το εγραψα εδω αφου μιλαμε για δερματοπαθειες για να μην ανοιξω αλλο θεμα ελπιζω να εκανα καλα. :oops:

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καταρχην περαστικα στα σκυλακια ολων σας! Ευχομαι οτι εχουν να περασει γρηγορα :)
Ο Ιβαν μου πασχει απο ερλιχιωση αλλα παρατηρησα οτι ''ξεφλουδιζει'' στους αγωνες, γυρω απο τα ματια και κατω απο το σαγονι του. Τι εννοω με το ξεφλουδιζει: φευγουν κομματακια ξηρου δερματος μαζι με τριχες ομως στους αγκωνες ανοιγουν και πληγες χωρις να υπαρχει αιμορραγια ενω στα αλλα σημεια απλα αφηνουν κενα. Ο κτηνιατρος μ ειπε οτι ειναι δερματιτηδες και να του βαζω celestoderm κρεμα. Στους αγκωνες βλεπω μεγαλη βελτιωση στα αλλα σημεια ομως οχι. Κανει θεραπεια με vibramicin για την ερλιχιωση περιπου 2 βδομαδες τωρα εχουμε αλλες 2! Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την ερλιχιωση η ειναι μονο δερματικο το προβλημα? Θα χαρω να ακουσω τη γνωμη σας!

Υ.Γ Το εγραψα εδω αφου μιλαμε για δερματοπαθειες για να μην ανοιξω αλλο θεμα ελπιζω να εκανα καλα. :oops:

XIONULA32

New Member
13 Μαρτίου 2008
3
0
HGOYMENITSA
ΔΕΜΟΔΙΚΩΣΗ

Ταλαιπωρουμαστε με την 15μηνων σκυλιτσα μου λευκο λυκοσκυλο με δεμοδικωση.με ειδικη εξεταση φανηκε οτι πασχει απο αυτο. εδω και 4μηνες κανει ενεσεις ιβερμικτινης στην αρχη ανα 15μερες και τους 2μηνες ανα βδομαδα. καλα πηγεναμε μεχρι πριν 3βδομ περιπου που εκανε υποτροπη παλι. της βαλαμε και μια αμπουλα που περιειχε αμιτραζη κ μια αλλη ουσια ειναι σποτ ον προιον και λεει καθε μηνα να την βαζεις. εχω διαβασει οτι κανουν με διαλυμμα τοπικα αμιτραζη αλλα ο κτηνιατρος μου εχει επιφυλαξεις να το χρησιμοποιησουμε γιατι ειναι δυνατο λεει ισως εχει παρενεργιες. απο 5μηνων εμφανιστηκε και εχω αλλαξει 3κτηνιατρους. βοηθεια παρακαλω πολυ. ΥΓ Της δινω καθημερινα ιχθυελαιο ωμεγα 3 μια αμπουλιτσα σε μεγεθος αρακα λιγο μεγαλυτερη. ειναι καλο αυτο?βοηθαει? γενικη εικονα πολυ καλη και υπολοιπο τριχωμα τελειο. επειδη δεν ξερω αν καταφερω να διαβασω απο εδω παλι μπορειτε να μου στειλετε απαντηση στο μαιλ μου [email protected] ευχαριστω πολυ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78