χειροβομδιδα ε?Και απλώς να πούμε, χωρίς άλλη γκρίνια, to whom it may concern, ότι και η διασταύρωση του Ποιμενικού είναι λάθος κυνολογικά.
Πάμε παρακάτω....
χειροβομδιδα ε?Και απλώς να πούμε, χωρίς άλλη γκρίνια, to whom it may concern, ότι και η διασταύρωση του Ποιμενικού είναι λάθος κυνολογικά.
Πάμε παρακάτω....
Μπα! Παντρεμένη!χειροβομδιδα ε?
Να προσέξεις το DNA test να επιβεβαιώνει το blue.σκεφτομαστε να παρουμε ενα blue nose αυτο θα το παρω με χαρτια για να ειμαι σιγουρος
..βιδα! ..βιδα!!!Μπα! Παντρεμένη!![]()
ποσο του κοστισεΜιχάλη το blue που θα ήθελες να πάρεις, καταλαβαίνεις ότι θα κοστίσει αρκετά χρήματα έτσι; Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το φέρεις απο Αμερικη. Γνωστός μου πριν απο κανένα χρόνο έφερε "καθαρό" απο Αμερική με τα χαρτιά του κανονικά, αλλά κόστισε μια μικρή περιουσία..Άξιζε βέβαια τον κόπο και εκεί βλέπεις και αρκετές διαφορές με τα "δικά μας"..
Και χαρά και στο κουράγιο των υπολοίπων, που εξακολουθούν ακόμη να ρωτούν και να συμμετέχουν. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός των φόρουμ. Η συζήτηση. Οχι η έκθεση ιδεών.Χαρα στο κουράγιο σου που απαντάς μετα απο τέτοιο τέστ ντράιβ.
δεν θα ξανα συμβει αυτο !!!Λοιπον καλα βλεπω το πατε...οποτε δεν θα πω πολλα παρα μονο αυτα:
Εξεπλάγην ευχαριστα που ειδα τον Μιχαλη να απανταει (κ να συνεχισεις κ να γραφεις κ να διαβαζεις) καπως να διορθώνει την γραφη του (ενταξει σιγα σιγα θα συνηθίσεις) αλλα κυριως χαρηκα που ειδα τον διαλογο να συνεχιζετε κ μας συστησε κ τον "Καυκασιο" (ο οποίος ομολογουμενος ειναι σαν μια μεγαλη χνουδωτη αρκουδιτσα)
Απο κει κ περα...πραγματικα εκνευριστικα κ απογοητευτικά με χαρακτηρισμους του στυλ "εισαι βλακας" "μας τα ζαλισες" κλπ κλπ...ουτε στο mareco αξιζει αυτη η αντιμετωπιση (μπορει καπως να σε βγαζει εκτος εαυτου ωρες ωρες αλλα πραγματικα το πιστευω πως εν τέλει μονο θετικα εχει να δωσει κ εχει παντα κατα νου μονο το καλυτερο για όλους - κυρίως για τους σκυλους...) αλλα ουτε σε σενα να βγαζεις προς τα εξω ενα "προσωπο" αγενες κ υβριστικό...
Ολοι ενηλικες ημαστε εδω μεσα, νομιζω μπορουμε να συζηταμε κ να συμφωνουμε κ να διαφωνουμε κ να κραταμε κ την συζητηση σε καποιο επιπεδο χωρις να μετατρεπομαστε στα τσογλανια που καποτε καποιοι απο μας υπηρξαμε στην εφηβεια..
ΥΓ: ΑΠΑΙΤΩ κ αλλες φωτος κ του Dextet κ του "Καυκασιου"!!!
ψαχούλεψε το site της ADBA να πάρεις μια γεύση..και θέλει προσοχή γιατί έχει ΚΑΙ στις ΗΠΑ αντίστοιχα kennels με τα δικά μας (του κ@λου δηλαδή). Και μάλιστα πάρα πολλά. Το παιδί πήγε 2 φορές. Μία για να μιλήσει απο κοντά με κάποιους εκτροφείς και μια για να παραλάβει το σκυλί. Άρα υπολόγισε πάνω απο 3χίλιαρο.ποσο του κοστισε
Και χαρά και στο κουράγιο των υπολοίπων, που εξακολουθούν ακόμη να ρωτούν και να συμμετέχουν. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός των φόρουμ. Η συζήτηση. Οχι η έκθεση ιδεών.
εμ..βάλε μόνο τα εισιτήρια πήγαιν-έλα..αλλιώς ψάξε να υιοθετήσεις ένα απο αυτά που χαρίζονται. Δεν θα το μετανιώσεις στο εγγυώμαιπολλα!!! δεν ξερω δεν θα ηθελα amstaf
1) Τι να πω κι εγώ, που είμαι κουρασμένος (ήδη) ΣΤΟ γραφείο???1) Είμαι κουρασμένη από το γραφείο σημερα...
2) Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πέρασε τα σύνορα το κουτάβι... δεν μπήκε νομότυπα...
1) Τι να πω κι εγώ, που είμαι κουρασμένος (ήδη) ΣΤΟ γραφείο???
2) Αυτό, εντάξει... αλλά μην το κάνεις μεγάλο θέμα (ρε αδερφέ)... γιατί έτσι θα "μου το φέρουν" το Κάνγκαλ που λέγαμε ο γνωστός μου τσοπάνης και ο γνωστός μου φορτηγατζής...
δεν ειναι τα 100 αυτα π μπορω να διατηεσω τα σκυλια μ σκεψου οτι τρωνε belcando παλιοτερα hills π δεν φτηνες τροφεσ δεν μ λειπουν τα χρηματα απλα θεορω λαθοσ αν ειναι τοσο ακριβα τα κουταβια γ αυτο κ κατεφυγα στην λυση βουλγαρια! οσο για το χαρισμενο κουταβι π μπορει να το παρει ο καθενας πιστεψε με 9 στα 10 καταλιγουν αδεσποτα γτ δεν το ποναςΕίμαι κουρασμένη από το γραφείο σημερα, αλλά το καυκάσιο εχει αυτιά? γιατι δεν τα είδα τα έρμα... Όχι και αυτό κομμένο ε?
Λοιπόν, καλώς ήρθες και από εμενα (εγώ είμαι η mareco#2 στην κατηγορία)...
Αυτό που προσπαθούν επίμονα να σου πουν και το ανέφεραν με το "κρυμμένο στη βαλίτσα" είναι πως απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων στην Ελλάδα αλλά και μικρότερων των 60 ημερών, χωρίς microchip κλπ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πέρασε τα σύνορα το κουτάβι... δεν μπήκε νομότυπα. Αυτό είναι το ένα σημείο.
Το δεύτερο είναι όπως σου προανέφεραν το γεγονός ότι η FCI (διεθνής κυνολογική ομοσπονδία-ΔΚΟ) δεν αναγνωρίζει τα πιτμπουλ σαν φυλή και αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι οι πρόγονοι δεν ειναι πιτμπουλ ώστε να υπάρχει "επαρκής" αριθμός για να αναγνωριστούν ως καθαρόαιμα. Δηλαδή μπορεί άνετα οι πρόγονοι του σκύλου σου -που ποτέ δεν θα ξέρεις επειδη ακριβώς δεν εχει πέντιγκρι- να ειναι αμσταφ. Στο μάτι σου δεν θα κάνει διαφορά, ΑΛΛΑ δεν θα ειναι καθαρόαιμος ο σκύλος... θα είναι κατι σαν πιτμπουλ. Το πεντιγκρι λοιπόν, είναι ένα χαρτί που εκδίδει μονο ο εθνικός κυνολογικός όμιλος (στην περιπτωση σου θα ήταν η Βουλγαρία) που πιστοποιεί, ότι ο σκύλος σου γεννηθηκε από τον Α και τη Β που γεννηθηκαν από τους Γ-Δ και Ε-Ζ, που πιο πίσω γεννήθηκαν από τους.... κοκ. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ για να ξέρεις τι "κουβαλάει" σαν χαρακτήρας, υγεία αλλά και σωματοδομή (μορφολογία) ο σκύλος σου. Πχ αν εμφανισει (ο μη γένοιτο) πρόβλημα δυσπλασίας να γνωρίζεις ότι ο τάδε πρόγονος είχε δώσει κουτάβια που εμφάνισαν και εκείνα, αρα οι πιθανότητες είναι αυξημένες.
Οπότε δεν έχεις καθαρόαιμο σκύλο (που ποσώς θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει) αλλά πλήρωσες έστω αυτό το απειροελάχιστο ποσό ώστε να θεωρείς ότι έχεις καθαρόαιμο σκύλο. Οπότε στην ουσία είναι ημίαιμος που αποκτήθηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου... και εδώ έρχεται το επόμενο ζήτημα. Τα ημίαιμα δεν πρέπει να αγοράζονται. Μόνο χαρίζονται!!! Και εν προκειμένω στο pitbull rescue της Ελλάδας, θα μπορούσες να βρεις είτε κουτάβι είτε και ενήλικο που θα το έσωζες κιόλας από μια ζωή χωρίς οικογένεια και αγάπη. Για να το πω δηλαδή πιο κυνικά, την ημέρα που αγόρασες τον Dexter, στέρησες από ένα πιτμπουλάκι φιλοζωικής σπίτι. Γιατι πέρα από το ότι θα μπορούσες να καλύψεις την δικη σου επιθυμία ετσι, δεν θα έδινες πάτημα στον Βούλγαρο να συνεχίσει να κάνει γέννες χωρίς εξετάσεις, χωρίς ελέγχους, ακρωτηριάζοντας κουτάβια. Προσφορά και ζήτηση γαρ.
Τέλος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι τόσα μπορούσες να δώσεις, τόσα έδωσες... (για τα 100 ευρώ μιλάω) για ποιο λόγο έπρεπε να πάρεις και αλλο σκύλο αφού δεν μπορούσες να διαθέσεις χρήματα? Σκυλιά είχες ήδη, να πω ότι παρασύρθηκες από τον ενθουσιασμό σου για μια τετράποδη παρέα. Και είμαι και σίγουρη οτι τα 100 ευρώ που έδωσες για το κουτάβι, τα θες μηνιαία για τις τρέχουσες ανάγκες των υπολοίπων σε τροφές/αμπουλες αποπαρασίτωσης κλπ.
Τελειώνοντας από το σεντόνι, που δεν συνηθίζω να κάνω.... δεν θα σου πω μείνε να μάθεις 5 πράγματα ή φύγε. Δεν με αφορά αν θα μείνεις και δεν με καίει. Εσένα θα έπρεπε όμως να καίει να μείνεις, μπας και μάθεις αυτά τα ρημάδια 5 πράγματα ώστε να βελτιώσεις τη σχεση σου με τα σκυλιά σου και πλέον -αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των σφαλμάτων σου- να ενημερώσεις και αλλους για τον σωστό τρόπο αποκτησης σκύλων καθαρόαιμων.