dexter κ εμεις

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Μιχάλη να χέρεσε τα ζωντανά σου και την οικογενια σου
να περνατε καλα.

Θα είςαι κερδισμένος αν παραμείνεις στο φόρουμ.
Χαρα στο κουράγιο σου που απαντάς μετα απο τέτοιο τέστ ντράιβ.

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
Μιχάλη το blue που θα ήθελες να πάρεις, καταλαβαίνεις ότι θα κοστίσει αρκετά χρήματα έτσι; Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να το φέρεις απο Αμερικη. Γνωστός μου πριν απο κανένα χρόνο έφερε "καθαρό" απο Αμερική με τα χαρτιά του κανονικά, αλλά κόστισε μια μικρή περιουσία..Άξιζε βέβαια τον κόπο και εκεί βλέπεις και αρκετές διαφορές με τα "δικά μας"..
ποσο του κοστισε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Χαρα στο κουράγιο σου που απαντάς μετα απο τέτοιο τέστ ντράιβ.
Και χαρά και στο κουράγιο των υπολοίπων, που εξακολουθούν ακόμη να ρωτούν και να συμμετέχουν. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός των φόρουμ. Η συζήτηση. Οχι η έκθεση ιδεών.

• Like
Reactions: epial

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον καλα βλεπω το πατε...οποτε δεν θα πω πολλα παρα μονο αυτα:
Εξεπλάγην ευχαριστα που ειδα τον Μιχαλη να απανταει (κ να συνεχισεις κ να γραφεις κ να διαβαζεις) καπως να διορθώνει την γραφη του (ενταξει σιγα σιγα θα συνηθίσεις) αλλα κυριως χαρηκα που ειδα τον διαλογο να συνεχιζετε κ μας συστησε κ τον "Καυκασιο" (ο οποίος ομολογουμενος ειναι σαν μια μεγαλη χνουδωτη αρκουδιτσα)
Απο κει κ περα...πραγματικα εκνευριστικα κ απογοητευτικά με χαρακτηρισμους του στυλ "εισαι βλακας" "μας τα ζαλισες" κλπ κλπ...ουτε στο mareco αξιζει αυτη η αντιμετωπιση (μπορει καπως να σε βγαζει εκτος εαυτου ωρες ωρες αλλα πραγματικα το πιστευω πως εν τέλει μονο θετικα εχει να δωσει κ εχει παντα κατα νου μονο το καλυτερο για όλους - κυρίως για τους σκυλους...) αλλα ουτε σε σενα να βγαζεις προς τα εξω ενα "προσωπο" αγενες κ υβριστικό...
Ολοι ενηλικες ημαστε εδω μεσα, νομιζω μπορουμε να συζηταμε κ να συμφωνουμε κ να διαφωνουμε κ να κραταμε κ την συζητηση σε καποιο επιπεδο χωρις να μετατρεπομαστε στα τσογλανια που καποτε καποιοι απο μας υπηρξαμε στην εφηβεια..

ΥΓ: ΑΠΑΙΤΩ κ αλλες φωτος κ του Dextet κ του "Καυκασιου"!!!

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
Λοιπον καλα βλεπω το πατε...οποτε δεν θα πω πολλα παρα μονο αυτα:
Εξεπλάγην ευχαριστα που ειδα τον Μιχαλη να απανταει (κ να συνεχισεις κ να γραφεις κ να διαβαζεις) καπως να διορθώνει την γραφη του (ενταξει σιγα σιγα θα συνηθίσεις) αλλα κυριως χαρηκα που ειδα τον διαλογο να συνεχιζετε κ μας συστησε κ τον "Καυκασιο" (ο οποίος ομολογουμενος ειναι σαν μια μεγαλη χνουδωτη αρκουδιτσα)
Απο κει κ περα...πραγματικα εκνευριστικα κ απογοητευτικά με χαρακτηρισμους του στυλ "εισαι βλακας" "μας τα ζαλισες" κλπ κλπ...ουτε στο mareco αξιζει αυτη η αντιμετωπιση (μπορει καπως να σε βγαζει εκτος εαυτου ωρες ωρες αλλα πραγματικα το πιστευω πως εν τέλει μονο θετικα εχει να δωσει κ εχει παντα κατα νου μονο το καλυτερο για όλους - κυρίως για τους σκυλους...) αλλα ουτε σε σενα να βγαζεις προς τα εξω ενα "προσωπο" αγενες κ υβριστικό...
Ολοι ενηλικες ημαστε εδω μεσα, νομιζω μπορουμε να συζηταμε κ να συμφωνουμε κ να διαφωνουμε κ να κραταμε κ την συζητηση σε καποιο επιπεδο χωρις να μετατρεπομαστε στα τσογλανια που καποτε καποιοι απο μας υπηρξαμε στην εφηβεια..

ΥΓ: ΑΠΑΙΤΩ κ αλλες φωτος κ του Dextet κ του "Καυκασιου"!!!
δεν θα ξανα συμβει αυτο !!!

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
ποσο του κοστισε
ψαχούλεψε το site της ADBA να πάρεις μια γεύση..και θέλει προσοχή γιατί έχει ΚΑΙ στις ΗΠΑ αντίστοιχα kennels με τα δικά μας (του κ@λου δηλαδή). Και μάλιστα πάρα πολλά. Το παιδί πήγε 2 φορές. Μία για να μιλήσει απο κοντά με κάποιους εκτροφείς και μια για να παραλάβει το σκυλί. Άρα υπολόγισε πάνω απο 3χίλιαρο.

Γιατί δεν κοιτάς για amstaf που μοιάζουν στα πιτάκια και έχει εκτροφείς και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Και χαρά και στο κουράγιο των υπολοίπων, που εξακολουθούν ακόμη να ρωτούν και να συμμετέχουν. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός των φόρουμ. Η συζήτηση. Οχι η έκθεση ιδεών.

Δεν περίμενες καμία βδομαδουλα να στεριώσει ο άνθρωπος
και μετα να τον ξεμαλιάσεις;
Τα έχουμε "πει" πολλές φορές ας πω και κατι ακομα:
Μπορει να βγάζεις το περισσότερο γαλα εδω μέσα αλλα πολλές
φορές κλοτσάς την καρδάρα και την ξαπλώνεις κατο.;)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Να σου πω? Αμα εχεις fb υπάρχουν σελιδες που δινουν "πιτμπουλακια" (κ οχι μονο) για υιοθεσια...μιλαμε για πανεμορφα πανεξυπνα εξαιρετικα σκυλια που εγκαταληφθηκαν κ βρεθηκαν (αφου τα χρησιμοποιησαν ειτε για γεννες ειτε για κυνομαχιες) ή αφαιρεθηκαν απτους αναξιους ιδιοκτητες τους!
Κ θα προσφερεις σε ενα ταλαιπωρημενο σκυλι μια καλη ζωη (στην ουσια θα το σωσεις) κ θα κρατησεις κ οσα λεφτα σκοπευες να διαθεσεις για να κανεις την κ@υλ@ σου για τα σκυλια σου κ να τους προσφερεις κατι εξτρα!
Για να βρεις καθαροαιμο πιτμπουλ με χαρτια με με με θα παει ο κουκος αηδονι, καλως κακως, ετσι ειναι...
κ αφου σκεφτεσαι που σκεφτεσαι να παρεις κ αλλο..γιατι να μη σωσεις ενα? (Μπορει να μην ειναι μπλου - κ γω τα λατρευω- αλλα σκεψου οτι το ιδιο θα σαγαπησει το μπλου -το οποιο παρεπιμπτοντως απο ολα τα πιτμπουλ ειναι τα πιο δυσκολα ακριβως γιατι ειναι δυσκολη η εκτροφη οποτε έχουν γινει λαθη επι λαθων απο τους "εκτροφεις" τους- το ιδιο κ ακομη παραπανω θα σαγαπησει αυτο που θα ξερει οτι σου χρωσταει την ζωη του)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Είμαι κουρασμένη από το γραφείο σημερα, αλλά το καυκάσιο εχει αυτιά? γιατι δεν τα είδα τα έρμα... Όχι και αυτό κομμένο ε?

Λοιπόν, καλώς ήρθες και από εμενα (εγώ είμαι η mareco#2 στην κατηγορία)...
Αυτό που προσπαθούν επίμονα να σου πουν και το ανέφεραν με το "κρυμμένο στη βαλίτσα" είναι πως απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων στην Ελλάδα αλλά και μικρότερων των 60 ημερών, χωρίς microchip κλπ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πέρασε τα σύνορα το κουτάβι... δεν μπήκε νομότυπα. Αυτό είναι το ένα σημείο.
Το δεύτερο είναι όπως σου προανέφεραν το γεγονός ότι η FCI (διεθνής κυνολογική ομοσπονδία-ΔΚΟ) δεν αναγνωρίζει τα πιτμπουλ σαν φυλή και αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι οι πρόγονοι δεν ειναι πιτμπουλ ώστε να υπάρχει "επαρκής" αριθμός για να αναγνωριστούν ως καθαρόαιμα. Δηλαδή μπορεί άνετα οι πρόγονοι του σκύλου σου -που ποτέ δεν θα ξέρεις επειδη ακριβώς δεν εχει πέντιγκρι- να ειναι αμσταφ. Στο μάτι σου δεν θα κάνει διαφορά, ΑΛΛΑ δεν θα ειναι καθαρόαιμος ο σκύλος... θα είναι κατι σαν πιτμπουλ. Το πεντιγκρι λοιπόν, είναι ένα χαρτί που εκδίδει μονο ο εθνικός κυνολογικός όμιλος (στην περιπτωση σου θα ήταν η Βουλγαρία) που πιστοποιεί, ότι ο σκύλος σου γεννηθηκε από τον Α και τη Β που γεννηθηκαν από τους Γ-Δ και Ε-Ζ, που πιο πίσω γεννήθηκαν από τους.... κοκ. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ για να ξέρεις τι "κουβαλάει" σαν χαρακτήρας, υγεία αλλά και σωματοδομή (μορφολογία) ο σκύλος σου. Πχ αν εμφανισει (ο μη γένοιτο) πρόβλημα δυσπλασίας να γνωρίζεις ότι ο τάδε πρόγονος είχε δώσει κουτάβια που εμφάνισαν και εκείνα, αρα οι πιθανότητες είναι αυξημένες.
Οπότε δεν έχεις καθαρόαιμο σκύλο (που ποσώς θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει) αλλά πλήρωσες έστω αυτό το απειροελάχιστο ποσό ώστε να θεωρείς ότι έχεις καθαρόαιμο σκύλο. Οπότε στην ουσία είναι ημίαιμος που αποκτήθηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου... και εδώ έρχεται το επόμενο ζήτημα. Τα ημίαιμα δεν πρέπει να αγοράζονται. Μόνο χαρίζονται!!! Και εν προκειμένω στο pitbull rescue της Ελλάδας, θα μπορούσες να βρεις είτε κουτάβι είτε και ενήλικο που θα το έσωζες κιόλας από μια ζωή χωρίς οικογένεια και αγάπη. Για να το πω δηλαδή πιο κυνικά, την ημέρα που αγόρασες τον Dexter, στέρησες από ένα πιτμπουλάκι φιλοζωικής σπίτι. Γιατι πέρα από το ότι θα μπορούσες να καλύψεις την δικη σου επιθυμία ετσι, δεν θα έδινες πάτημα στον Βούλγαρο να συνεχίσει να κάνει γέννες χωρίς εξετάσεις, χωρίς ελέγχους, ακρωτηριάζοντας κουτάβια. Προσφορά και ζήτηση γαρ.
Τέλος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι τόσα μπορούσες να δώσεις, τόσα έδωσες... (για τα 100 ευρώ μιλάω) για ποιο λόγο έπρεπε να πάρεις και αλλο σκύλο αφού δεν μπορούσες να διαθέσεις χρήματα? Σκυλιά είχες ήδη, να πω ότι παρασύρθηκες από τον ενθουσιασμό σου για μια τετράποδη παρέα. Και είμαι και σίγουρη οτι τα 100 ευρώ που έδωσες για το κουτάβι, τα θες μηνιαία για τις τρέχουσες ανάγκες των υπολοίπων σε τροφές/αμπουλες αποπαρασίτωσης κλπ.

Τελειώνοντας από το σεντόνι, που δεν συνηθίζω να κάνω.... δεν θα σου πω μείνε να μάθεις 5 πράγματα ή φύγε. Δεν με αφορά αν θα μείνεις και δεν με καίει. Εσένα θα έπρεπε όμως να καίει να μείνεις, μπας και μάθεις αυτά τα ρημάδια 5 πράγματα ώστε να βελτιώσεις τη σχεση σου με τα σκυλιά σου και πλέον -αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των σφαλμάτων σου- να ενημερώσεις και αλλους για τον σωστό τρόπο αποκτησης σκύλων καθαρόαιμων.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Είμαι κουρασμένη από το γραφείο σημερα...

2) Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πέρασε τα σύνορα το κουτάβι... δεν μπήκε νομότυπα...
1) Τι να πω κι εγώ, που είμαι κουρασμένος (ήδη) ΣΤΟ γραφείο???:D

2) Αυτό, εντάξει... αλλά μην το κάνεις μεγάλο θέμα (ρε αδερφέ)... γιατί έτσι θα "μου το φέρουν" το Κάνγκαλ που λέγαμε ο γνωστός μου τσοπάνης και ο γνωστός μου φορτηγατζής...:cool:;)

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
1) Τι να πω κι εγώ, που είμαι κουρασμένος (ήδη) ΣΤΟ γραφείο???

2) Αυτό, εντάξει... αλλά μην το κάνεις μεγάλο θέμα (ρε αδερφέ)... γιατί έτσι θα "μου το φέρουν" το Κάνγκαλ που λέγαμε ο γνωστός μου τσοπάνης και ο γνωστός μου φορτηγατζής...

Θες να σου βρω λινάτσα να σκεπάσει το κάνγκαλ κατά την εισοδο?:whistle:

• Like
Reactions: johnk

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
επισης να προσθεσω και εγω κατι που εχει ειπωθει πολλες φορες.τα blue nose ειναι colour variation και οχι γραμμη αιματος που σημαινει οτι δεν υπαρχει εκτροφη συγκεκριμενα για αυτα και δεν θα πρεπει να υπαρχει,ειναι σαν να ψαχνεις μπουλ τεριε πειρατη ας πουμε,με μπαλωμα στο ματι,αν θες πραγματικο πιτ μπουλ πρεπει να μαθεις οτι υπαρχουν γραμμες αιματος και εκτροφονται ξεχωριστα,πρεπει να μαθεις οτι πρεπει να εχει χαρτια adba,πρεπει να ξερεις την ιστορια της φυλης για να καταλαβεις και 5 πραγματα να μην σε ξαναπιασουν κοτσο,βασικα το προβλημα σου δεν ειναι οτι δεν εισαι φιλοζωος ή οτι δεν φερεσαι καλα στα σκυλια,απλα εισαι ελλιπως ενημερωμενος για την φυλη που γουσταρεις,και πρεπει και να συνειδητοποιησεις οτι αν δεν εχεις χρηματα για αλλο σκυλι περιμενεις να τα μαζεψεις και δεν συμβιβαζεσαι.

αυτο με τα πιτ στην ελλαδα το συναντας καθε μερα μια απλη βολτα να κανεις,δεν λεω ολα τα σκυλια ωραια και χαριτωμενα αλλα δεν ειναι πιτ μπουλ,αυτο,στηριξες μια γεννα που δεν επρεπε να γινει οπως δεν πρεπει να κανεις και εσυ γεννα αυριο μεθαυριο,γιατι δεν εισαι γνωστης και καλυτερα να το αφησεις για αυτους που ξερουν......που ειναι αλλο μεγαλο θεμα ποιοι ξερουν και ποιος τους ελεγχει..

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
Είμαι κουρασμένη από το γραφείο σημερα, αλλά το καυκάσιο εχει αυτιά? γιατι δεν τα είδα τα έρμα... Όχι και αυτό κομμένο ε?

Λοιπόν, καλώς ήρθες και από εμενα (εγώ είμαι η mareco#2 στην κατηγορία)...
Αυτό που προσπαθούν επίμονα να σου πουν και το ανέφεραν με το "κρυμμένο στη βαλίτσα" είναι πως απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων στην Ελλάδα αλλά και μικρότερων των 60 ημερών, χωρίς microchip κλπ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πέρασε τα σύνορα το κουτάβι... δεν μπήκε νομότυπα. Αυτό είναι το ένα σημείο.
Το δεύτερο είναι όπως σου προανέφεραν το γεγονός ότι η FCI (διεθνής κυνολογική ομοσπονδία-ΔΚΟ) δεν αναγνωρίζει τα πιτμπουλ σαν φυλή και αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι οι πρόγονοι δεν ειναι πιτμπουλ ώστε να υπάρχει "επαρκής" αριθμός για να αναγνωριστούν ως καθαρόαιμα. Δηλαδή μπορεί άνετα οι πρόγονοι του σκύλου σου -που ποτέ δεν θα ξέρεις επειδη ακριβώς δεν εχει πέντιγκρι- να ειναι αμσταφ. Στο μάτι σου δεν θα κάνει διαφορά, ΑΛΛΑ δεν θα ειναι καθαρόαιμος ο σκύλος... θα είναι κατι σαν πιτμπουλ. Το πεντιγκρι λοιπόν, είναι ένα χαρτί που εκδίδει μονο ο εθνικός κυνολογικός όμιλος (στην περιπτωση σου θα ήταν η Βουλγαρία) που πιστοποιεί, ότι ο σκύλος σου γεννηθηκε από τον Α και τη Β που γεννηθηκαν από τους Γ-Δ και Ε-Ζ, που πιο πίσω γεννήθηκαν από τους.... κοκ. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ για να ξέρεις τι "κουβαλάει" σαν χαρακτήρας, υγεία αλλά και σωματοδομή (μορφολογία) ο σκύλος σου. Πχ αν εμφανισει (ο μη γένοιτο) πρόβλημα δυσπλασίας να γνωρίζεις ότι ο τάδε πρόγονος είχε δώσει κουτάβια που εμφάνισαν και εκείνα, αρα οι πιθανότητες είναι αυξημένες.
Οπότε δεν έχεις καθαρόαιμο σκύλο (που ποσώς θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει) αλλά πλήρωσες έστω αυτό το απειροελάχιστο ποσό ώστε να θεωρείς ότι έχεις καθαρόαιμο σκύλο. Οπότε στην ουσία είναι ημίαιμος που αποκτήθηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου... και εδώ έρχεται το επόμενο ζήτημα. Τα ημίαιμα δεν πρέπει να αγοράζονται. Μόνο χαρίζονται!!! Και εν προκειμένω στο pitbull rescue της Ελλάδας, θα μπορούσες να βρεις είτε κουτάβι είτε και ενήλικο που θα το έσωζες κιόλας από μια ζωή χωρίς οικογένεια και αγάπη. Για να το πω δηλαδή πιο κυνικά, την ημέρα που αγόρασες τον Dexter, στέρησες από ένα πιτμπουλάκι φιλοζωικής σπίτι. Γιατι πέρα από το ότι θα μπορούσες να καλύψεις την δικη σου επιθυμία ετσι, δεν θα έδινες πάτημα στον Βούλγαρο να συνεχίσει να κάνει γέννες χωρίς εξετάσεις, χωρίς ελέγχους, ακρωτηριάζοντας κουτάβια. Προσφορά και ζήτηση γαρ.
Τέλος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι τόσα μπορούσες να δώσεις, τόσα έδωσες... (για τα 100 ευρώ μιλάω) για ποιο λόγο έπρεπε να πάρεις και αλλο σκύλο αφού δεν μπορούσες να διαθέσεις χρήματα? Σκυλιά είχες ήδη, να πω ότι παρασύρθηκες από τον ενθουσιασμό σου για μια τετράποδη παρέα. Και είμαι και σίγουρη οτι τα 100 ευρώ που έδωσες για το κουτάβι, τα θες μηνιαία για τις τρέχουσες ανάγκες των υπολοίπων σε τροφές/αμπουλες αποπαρασίτωσης κλπ.

Τελειώνοντας από το σεντόνι, που δεν συνηθίζω να κάνω.... δεν θα σου πω μείνε να μάθεις 5 πράγματα ή φύγε. Δεν με αφορά αν θα μείνεις και δεν με καίει. Εσένα θα έπρεπε όμως να καίει να μείνεις, μπας και μάθεις αυτά τα ρημάδια 5 πράγματα ώστε να βελτιώσεις τη σχεση σου με τα σκυλιά σου και πλέον -αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των σφαλμάτων σου- να ενημερώσεις και αλλους για τον σωστό τρόπο αποκτησης σκύλων καθαρόαιμων.
δεν ειναι τα 100 αυτα π μπορω να διατηεσω τα σκυλια μ σκεψου οτι τρωνε belcando παλιοτερα hills π δεν φτηνες τροφεσ δεν μ λειπουν τα χρηματα απλα θεορω λαθοσ αν ειναι τοσο ακριβα τα κουταβια γ αυτο κ κατεφυγα στην λυση βουλγαρια! οσο για το χαρισμενο κουταβι π μπορει να το παρει ο καθενας πιστεψε με 9 στα 10 καταλιγουν αδεσποτα γτ δεν το πονας

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Περιμενε...δλδ αμα στο χαρισουν ή αμα το βρεις στον δρομο, κ ξαγρυπνησεις μαζι του, κ χαρεις κ λυπηθεις, κ γελασεις κ κλαψεις, δεν θα το πονας? Επειδη δεν ειναι "ρατσα" ή επειδη δεν θα εχεις δωσει λεφτα γιαυτο?
Τετοιο σκεπτικο εχουν μονο κατι καθυστερημενοι που νομιζουν το σκυλι (το γατι, το κουνέλι κοκ) ειναι κατι το υλικο, ιδιοκτησια τους,κ ετσι λοιπον κατι το αναλωσιμο...
Εξαιτιας αυτων των ανεγκεφαλων εχουμε τοσα αδεσποτα...αλλα πιστεψε με...ουκ ολιγα " καθαροαιμα" "χριστουγεννιατικα δώρα" κλπ "δωρα" κατεληξαν εν τελει στον δρομο...δεν εχει να κανει απο που κ πως προηλθε...εχει να κανει με την παιδεια κ τις "ευαισθησιες " του καθενος...αμα ειναι ενα ντουβαρι κ μισο που να την βρει την παιδεια? Κ αμα ειναι σκατοψυχος του κερατα που να βρει την ευαισθησια?