Γιατι :shock: ?denis said::shock: :shock: :shock: :shock:
το ρεύμα έχει 90%, βασίζεται στην τιμωρία χωρίς αναγνώριση της πηγής από την οποία προέρχεται, μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να φαινόμαστε και να ''μετράει'' ο σκύλος την παρουσία μας. Ξαναλέω ότι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην εφαρμόσω ρεύμα στους σκύλους μου για να πιάσω αυτό το 90%, ελπίζω να μην το μετανοιώσω ποτέ. Καταλαβαίνω όμως κάποιον που το κάνει, και θεωρώ οτι αν γίνει απο ΓΝΩΣΤΗ δεν είναι από τα χειρότερα που αναγκάζεται να υποστεί ένας σκύλος για να επιζήσει στον τρελό κόσμο μας.
Υποστηρίζω οτι η αρχή είναι η ίδια (ανταμοιβή - μη ανταμοιβή/διόρθωση)
Οσο για την αρχή στην οποία βασίζονται, είναι η ίδια.
Το positive training απλά κάνει την μισή δουλειά.
:shock: :shock: :shock:Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χαρά του παιχνιδιού και της επαφής με το ζώο, και με το clicker βαδίζεις στο όριο του να τα χάνεις.
με ολα αυτα που εχω βαλει σε quote ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!!Για να ΔΙΟΡΘΩΣΩ χρειάζομαι ΤΙΜΩΡΙΑ.
- Για να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ τα σκυλιά μου τους καβγάδες, χρειάζομαι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ - ΕΠΙΒΟΛΗ
- Για να πιάσω 100 στους αγώνες εργασίας χρειάζομαι ΠΝΙΧΤΗ.
- Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
χρειάζομαι ΡΕΥΜΑ. (Αν ο σκύλος μου έκανε συντροφιά σε ανάπηρο παιδάκι πχ. Θα τον τάραζα στο ηλεκτροσόκ, που λές και εσύ)
Που ΑΚΡΙΒΩΣ διαφωνείς? Δεν νομίζω να έχεις ακούσει καλύτερη προσέγγιση και πιο τεκμηριωμένη πάνω στο θέμα ρεύμα.Θεωρείς τέλος ότι η εκπαίδευση για φόλα πρέπει να γίνεται με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο
εκτός από ρεύμα?........
Βεβαιως!θεωρω οτι υπαρχει τροπος,αλλα μονο οταν ειμαστε μπροστα,καμμια εκπαιδευτικη μεθοδος δεν μας διασφαλιζει οτι το σκυλι δεν θα φαει κατι απο κατω οταν δεν ειμαστε μπροστα για να το προλαβουμε
Τροπος για αποφυγη φολας 100% οταν το σκυλι ειναι χωρις επιβλεψει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!και οποιος εκπαιδευτης,οποιασδηποτε μεθοδου,λεει οτι μπορει να το κανει,για μενα απλα θελει να παρει τα λεφτα,και τιποτα αλλο
Συμφωνώ και επαυξάνω! Γι'αυτό και αν ΟΛΕΣ οι άλλες μέθοδοι έχουν ποσοστό επιτυχίας ας πούμε μέχρι 70%, το ρεύμα έχει 90%, βασίζεται στην τιμωρία χωρίς αναγνώριση της πηγής από την οποία προέρχεται, μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να φαινόμαστε και να ''μετράει'' ο σκύλος την παρουσία μας. Ξαναλέω ότι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην εφαρμόσω ρεύμα στους σκύλους μου για να πιάσω αυτό το 90%, ελπίζω να μην το μετανοιώσω ποτέ. Καταλαβαίνω όμως κάποιον που το κάνει, και θεωρώ οτι αν γίνει απο ΓΝΩΣΤΗ δεν είναι από τα χειρότερα που αναγκάζεται να υποστεί ένας σκύλος για να επιζήσει στον τρελό κόσμο μας.
Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
χρειάζομαι ΡΕΥΜΑ. (Αν ο σκύλος μου έκανε συντροφιά σε ανάπηρο παιδάκι πχ. Θα τον τάραζα στο ηλεκτροσόκ, που λές και εσύ)
Δεν είναι η ίδια? Πρόσεξε το μη ανταμοιβή/διόρθωση.Υποστηρίζω οτι η αρχή είναι η ίδια (ανταμοιβή - μη ανταμοιβή/διόρθωση)
Οσο για την αρχή στην οποία βασίζονται, είναι η ίδια.
Το positive training απλά κάνει την μισή δουλειά.
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ δεν ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ συμπεριφορές για τις οποίες δεν ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ είτε το ίδιο είτε οι μακρινοί του πρόγονοι ''την έπαθαν'' για να μάθουν.
Οταν τελειώνεις μια άσκηση, παίζεις με το σκύλο ''άγρια'', τον σηκώνεις αγκαλιά, κλπ? Αν κάνεις το δίπλα ''παίζεις'' με λουκάνικο, του το δίνεις μετά να το τραβήξει, να παίξει? Αν Ναι, τί χρειάζεται το κλικερ? Αν Οχι, έχω δίκιο.Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χαρά του παιχνιδιού και της επαφής με το ζώο, και με το clicker βαδίζεις στο όριο του να τα χάνεις.
Αν δε βαριέσαι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ:Για να ΔΙΟΡΘΩΣΩ χρειάζομαι ΤΙΜΩΡΙΑ.
- Για να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ τα σκυλιά μου τους καβγάδες, χρειάζομαι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ - ΕΠΙΒΟΛΗ
- Για να πιάσω 100 στους αγώνες εργασίας χρειάζομαι ΠΝΙΧΤΗ.
- Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
Eδω ειναι η ουσια ολου του θεματος νομιζω!!Λοιπον για μενα εκπαιδευμενο σκυλι ειναι αυτο που μπορει ανετα να ερχεται παντου μαζι μου,ταβερνα,καφε,ξενοδοχειο,να συμπεριφερετε σωστα χωρις να πηδα πανω στους ανθρωπους,εννοειται χωρις να εχει φοβο να δαγκωσει,να ειναι λυτο στο παρκο και μολις φωναξω να ερθει κοντα μου να ερχεται,να υπακουει στις βασικες εντολες.ΜΑΚΗΣ said:θα πρέπει όμως μάλλον να ξεκαθαρίσει ο καθένας ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ εκπαιδευμένο σκυλί.
[/b]
Δεν νομίζω, εκτός κι αν οι εκπαιδευτικές μέθοδοι )και το αν αυτές είναι καλές) αρχίζουν και τελειώνουν στο συγκεκριμένο σκύλο και στην πόρτα του σπιτιού μας.θα πρέπει όμως μάλλον να ξεκαθαρίσει ο καθένας ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ εκπαιδευμένο σκυλί.
και βεβαια δεν βαριεμαι,σου ειπα γιατι δεν απαντησα,και στα quote εβαλα ...για να μην μακραινω πολυ την σελιδα :wink:denis said:Αν δε βαριέσαι, μου απαντάς:
Επίσης να βάζεις όλα τα λεγόμενά μου αν μπορείς.
Στο ΡΕΥΜΑ!! :shock: ειμαι εντελως αντιθετη με την χρηση ρευματος Σε καμμια περιπτωση δεν θα χρησιμοποιουσα ρευμα,θα προτιμουσα οπου νομιζω οτι το σκυλι μου θα φαει φολα να το εχω στο λουρι και παντα οταν παω εκδρομη,και πολλες φορες και στο παρκο εχω μαζι μου το τσαντακι με τα φαρμακα που μου εδωσε ο γιατρος για τετοια περιπτωση.Που ΑΚΡΙΒΩΣ διαφωνείς? Δεν νομίζω να έχεις ακούσει καλύτερη προσέγγιση και πιο τεκμηριωμένη πάνω στο θέμα ρεύμα
Διαφωνω :lol: και σ'αυτο :lol: ....γιατι δεν αποφευγει συμπεριφορα που δεν τιμωρειται????? Δηλαδη αν καθεται στο χωμα θα σηκωθει αν τιμωρηθει?οχι,θα σηκωθει γιατι η ξαπλα δεν του προσφερει τιποτα η γιατι κατι του εχει τραβηξει το ενδιαφερον ... το σκυλι σταματα συμπεριφορες που δεν του προσφερουν τιποτα και επισης σταματα αυτες που του φερνουν φοβο-πονοΔεν είναι η ίδια? Πρόσεξε το μη ανταμοιβή/διόρθωση.
Η αρχή είναι η αρχή των εξαρτημένων αντανακλαστικών, το μαθαίνουμε στο σχολείο στο γυμνάσιο. Χωρίς τιμωρία (δεν δημιουργείται αντανακλαστικό στη μη ανταμοιβή) έχουμε μόνο αντανακλαστικό στην επιβράβευση = μισή δουλειά κατ' εμέ, αλλά και κατά τη μητέρα φύση, αφού δεν νομίζω να διαφωνείς με αυτό:
Quote:
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ δεν ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ συμπεριφορές για τις οποίες δεν ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ είτε το ίδιο είτε οι μακρινοί του πρόγονοι ''την έπαθαν'' για να μάθουν.
Οταν μαθαινα την Αυρα το "αστο"το μαθαινα παιζοντας με τους κομπους και το λουκανικο,αφου επαιζα μαζι της για λιγο της ελεγα αστο και την στιγμη που ανοιγε το στομα και το επαιρνα εκανα κλικ και μετα λιχουδια.Δεν ηταν παιχνιδι αυτο?νομιζεις οτι δεν περνουσαμε καλα? :lol:Οταν τελειώνεις μια άσκηση, παίζεις με το σκύλο ''άγρια'', τον σηκώνεις αγκαλιά, κλπ? Αν κάνεις το δίπλα ''παίζεις'' με λουκάνικο, του το δίνεις μετά να το τραβήξει, να παίξει? Αν Ναι, τί χρειάζεται το κλικερ? Αν Οχι, έχω δίκιο.
Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου στο σπιτι και ειχε πολλους μηνες να τα δει,αυτα αρχισαν τα συνηθησμενα που κανουν τα παιδακια και τους γρυλισε,αυτο που εκανα ηταν να πω στα παιδακια να την αφησουν ησυχη και στην Αυρα με πολυ ηρεμη φωνη να "ξαπλωσει" και να "μεινει"διπλα μου καθολη την ωρα που τα παιδακια εμειναν στο σπιτι.ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
(εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)
Δεν εχω τοσα σκυλια και ετσι δεν μπορω να σου απαντησω γιατι εξαρταται πως ειναι η ιεραρχια τους μεσα στην "αγελη"αρα οτι και να σου πω ειναι θεωρητικο.Πως κάνεις μια σκύλα να μην τσακώνεται με άλλη, και κυρίως όταν υπάρχουν πολλά σκυλιά ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ - ΑΣΚΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ - ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ - πες το όπως θες... έχεις δοκιμάσει με μεζεδάκια? Επειδή πιάνει στις εκπομπές με ΒULLDOG και Παπιγιόν, νομίζεις θα έπιανε με 4 ενήλικες Rottweiler σε ένα δωμάτιο?
Διαφωνω οπως εγραψα παραπανω αλλα για να σου πω αντιπροταση πρεπει να μου πεις για ποιο πραγμα θα εβαζες ρευμα για αρνηση φολας?Αν διαφωνείς για την υπεροχή του ρεύματος, περιμένω αντιπρόταση...
Συμφωνω και εμενα το ιδιο :wink:Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση,
απλά μ'αρέσει τέτοιου είδους συζήτηση...
εγραφα την ιδια ωρα που εγραφες και εσυ,για τα παιδακια σου απαντησα στο ποστ,για το σκυλακι...οταν πηρα την Αυρα ειχαμε και ενα θηλυκο ποιμενικο που ηταν σχεδον 2 χρονων στο σπιτι(τωρα μενει με τις κορες μου στον κατω οροφο και παιζουν με την Αυρα καθε μερα)και οπως εφερα την Αυρα κουταβακι και η Καρυ δεν το δαγκωσε,ετσι θα εφερνα και ενα κουταβακι στην Αυρα :wink:denis said:Δεν νομίζω, εκτός κι αν οι εκπαιδευτικές μέθοδοι )και το αν αυτές είναι καλές) αρχίζουν και τελειώνουν στο συγκεκριμένο σκύλο και στην πόρτα του σπιτιού μας.θα πρέπει όμως μάλλον να ξεκαθαρίσει ο καθένας ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ εκπαιδευμένο σκυλί.
Ακόμα και αυτό να συνέβαινε, πώς θα αντιμετώπιζες την Αυρα, αν ξαφνικά, λέω άρχιζε να επιτίθεται σε παιδάκια? Αν αποφάσιζες να πάρεις και άλλο σκυλάκι και η αυρα το δάγκωνε?Δεν θα έκανες διόρθωση?
Αν δε σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, πώς θεωρείς ότι η θετική εκπαίδευση κάνει δουλειά σε όλα? Η' δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οι άλλοι τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης? Αυτό σαν παρένθεση, προτιμώ να απαντήσεις στα προηγούμενα...
Σου είπα κι εγώ το ίδιο, σου έδωσα όμως και παραδείγματα στα οποία θα εφάρμοζα ρεύμα....Στο ΡΕΥΜΑ!! ειμαι εντελως αντιθετη με την χρηση ρευματος Σε καμμια περιπτωση δεν θα χρησιμοποιουσα ρευμα,θα προτιμουσα οπου νομιζω οτι το σκυλι μου θα φαει φολα να το εχω στο λουρι και παντα οταν παω εκδρομη,και πολλες φορες και στο παρκο εχω μαζι μου το τσαντακι με τα φαρμακα που μου εδωσε ο γιατρος για τετοια περιπτωση.
Και βεβαια θα το εκπαιδευα,ωστε οταν ηταν στο λουρι να μπορω να το ελεγχω και να μην φαει τιποτα.
Το σκυλί αν κυλιέται στη λάσπη, του προσφέρει χαρά. Επίσης έχει λόγους να κυλιέται και σε περιττώματα. Το διορθώνεις χωρίς επίπληξη?? Θέλω να μου εκπαιδεύσεις το σκύλο μου!!Διαφωνω και σ'αυτο ....γιατι δεν αποφευγει συμπεριφορα που δεν τιμωρειται????? Δηλαδη αν καθεται στο χωμα θα σηκωθει αν τιμωρηθει?οχι,θα σηκωθει γιατι η ξαπλα δεν του προσφερει τιποτα η γιατι κατι του εχει τραβηξει το ενδιαφερον ... το σκυλι σταματα συμπεριφορες που δεν του προσφερουν τιποτα και επισης σταματα αυτες που του φερνουν φοβο-πονο
Αν γονάτιζες και την αγκάλιαζες νομίζω θα περνάγατε καλύτερα.Το ιδιο και με την μπαλα στο παρκο καθε φορα που την αφηνε μπροστα μου εκανα κλικ και της εδινα λιχουδια.
Σε ρωτάς πώς διορθώνεις σαν εκπαιδευτής επικύνδηνο Rottweiler - πιράνχας και μου λες πώς κοινωνικοποίησες 7μηνο θηλυκό Boxer :!: :!:ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
(εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)
Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου
Το σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι στην κορυφή της ιεραρχίας αυτής, αλλιώς την πάτησες άσχημα. Και δεν γίνεται με Μπράβο και μεζεδάκια...Δεν εχω τοσα σκυλια και ετσι δεν μπορω να σου απαντησω γιατι εξαρταται πως ειναι η ιεραρχια τους μεσα στην "αγελη"αρα οτι και να σου πω ειναι θεωρητικο.
Σου έχω πει, αν πχ το σκυλί ήταν σύντροφος παιδιού με ψυχολογικά προβλήματα, και όλα τα παραπάνω.Διαφωνω οπως εγραψα παραπανω αλλα για να σου πω αντιπροταση πρεπει να μου πεις για ποιο πραγμα θα εβαζες ρευμα για αρνηση φολας?
Eγω δεν θα εφαρμοζα ΠΟΥΘΕΝΑ ΡΕΥΜΑ και σου εδωσα απαντησεις σε ολα,το πως θα εκπαιδευα την καθε περιπτωση που με ρωτησες,ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.denis said:Σου είπα κι εγώ το ίδιο, σου έδωσα όμως και παραδείγματα στα οποία θα εφάρμοζα ρεύμα....
.
Να ηταν μονο μια φορα που το εκανε αυτο?οχι δεν την μαλωσα,οταν την ειδα πριν το κανει(ειχε ξεκινησει αλλο σκυλι και αυτη επαιρνε σειρα) την φωναξα κοντα μου και της εβαλα το λουρι,τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?δεν πρεπει να κυλιστει στις λασπες και στις βρωμες?αν με ενοχλουσε αυτο θα ειχα παρει ενα λουτρινο που δεν αφηνει και τριχες :wink:Το σκυλί αν κυλιέται στη λάσπη, του προσφέρει χαρά. Επίσης έχει λόγους να κυλιέται και σε περιττώματα. Το διορθώνεις χωρίς επίπληξη?? Θέλω να μου εκπαιδεύσεις το σκύλο μου!!
Το ιδιο και με την μπαλα στο παρκο καθε φορα που την αφηνε μπροστα μου εκανα κλικ και της εδινα λιχουδια.
Γιατι ποιος ειπε οτι δεν την αγκαλιαζω αλλη στιγμη?γιατι θα πρεπει να το κανω την ωρα που φερνει την μπαλλα?γιατι θα περναγαμε καλυτερα ετσι? :shock:Αν γονάτιζες και την αγκάλιαζες νομίζω θα περνάγατε καλύτερα.
Ακριβως το ιδιο που εκανα οταν ηταν η Αυρα κουταβι, θα εκανα αν ειχα ενα 7 χρονων ροτβαιλερ,αλλα αν εχει φτασει σε ηλικια 7 χρονων και δαγκωνει δεν θα του εχω καθολου εμπιστοσυνη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις να εχω τον απολυτο ελεγχο και αυτο γινεται μονο αν φοραει το λουρι και τιποτα αλλο.Ενα ενηλικο σκυλι που δαγκωνει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙς ΛΟΥΡΙ!ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
Δεν ειπα εγω οτι θα εισαι στην κορυφη της ιεραρχιας με τα μεζεδακια.εγραψα κατι τετοιο?Αυτη για μενα ειναι η εκπαιδευση ....Το σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι στην κορυφή της ιεραρχίας αυτής, αλλιώς την πάτησες άσχημα. Και δεν γίνεται με Μπράβο και μεζεδάκια...
και παλι δεν καταλαβα :shock: δηλαδη αν ηταν συντροφος παιδιου με ψυχολογικα προβληματα και εκανε τι?γιατι να χρησιμοποιησεις σε αυτη την περιπτωση ρευμα για αρνηση φολας?δεν μπορω να καταλαβω [/quote]Διαφωνω οπως εγραψα παραπανω αλλα για να σου πω αντιπροταση πρεπει να μου πεις για ποιο πραγμα θα εβαζες ρευμα για αρνηση φολας?
Σου έχω πει, αν πχ το σκυλί ήταν σύντροφος παιδιού με ψυχολογικά προβλήματα, και όλα τα παραπάνω.
Δεν καταλαβαινω,ηταν κατι που με ρωτησες και δεν σου απαντησα?Γιατι βγαζεις το συμπερασμα οτι μονο γιαυτες τις περιπτωσεις ειναι καλη η θετικη εκπαιδευση?denis said:ΑΡΑ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ
ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΑ, ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ
ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΝΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ AGILITY ΚΑΙ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΑΝΙΑ
Ε ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΒΡΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!! 8) 8)
ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΡΕΥΜΑ
Οσο γιαυτο θελω να μου φερεις ΕΝΑ εκπαιδευτη να μου υπογραψει οτι μπορει να εκπαιδευσει ενα σκυλι που εχει δαγκωσει παιδι και μετα να του εχω εμπιστοσυνη κοντα στο παιδι μου!!ελεος!!Σε οποιο σαιτ και να μπεις,οποιο εκπαιδευτη ρωτησεις, θα σου πει οτι δεν αφηνουμε ΠΟΤΕ ενα σκυλι με ενα παιδι χωρις επιτηριση ποσο μαλλον να εχω εμπιστοσυνη σε ενα ροτβαιλερ που εχει δαγκωσει και να το αφησω κοντα στο παιδι μου!! :shock: :shock: :shock:ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
Η αν ήταν οδηγός του τυφλού μου γιου.
Η αν έβρισκε ναρκωτικά
Η αν έβρισκε εκρηκτικά
και πολλά άλλα
Η φιλοζωία για μένα έχει κάποια όρια...
Εδώ αν θες διαφώνησε, δεκτό χωρίς διαμαρτυρία.
Αν διαφωνείς για την υπεροχή του ρεύματος, περιμένω αντιπρόταση...
ααα τωρα καταλαβα τι θες να πεις!Αν θες να εχεις ενα εργαλειο και οχι ενα πλασμα για συντροφια γιατι δεν το λες απο την αρχη και αλλα λεει ο ενας και αλλα εννοει ο αλλος?ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΡΕΥΜΑ
τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?
Αν δαγκώσει ξαφνικά το παιδί της οικογένειας σε ηλικία 18 μηνών???θα εκανα αν ειχα ενα 7 χρονων ροτβαιλερ,αλλα αν εχει φτασει σε ηλικια 7 χρονων και δαγκωνει δεν θα του εχω καθολου εμπιστοσυνη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις να εχω τον απολυτο ελεγχο και αυτο γινεται μονο αν φοραει το λουρι και τιποτα αλλο.Ενα ενηλικο σκυλι που δαγκωνει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙς ΛΟΥΡΙ!
Και για μένα. Σε πολλά πράγματα χρειάζεταιΔεν ειπα εγω οτι θα εισαι στην κορυφη της ιεραρχιας με τα μεζεδακια.εγραψα κατι τετοιο?Αυτη για μενα ειναι η εκπαιδευση ....
όμως. Αν έχεις προσαρμόσει τη ζωή σου ώστε να μη διορθώνεις, μπράβο, δεν είναι πάντα εφικτό όμως, μάλλον δεν είναι σχεδόν ποτέ εφικτό.διόρθωση
Το σκυλί ζει και πορεύεται με τον άνθρωπο λόγω μιας και μόνο ιδιότητας -του εργαλείου. Η παρέα έπεται και τον τελευταίο αιώνα αναδυκνείεται και πολύ σωστά κάνει. Ηδη έχουμε πολλά προβλήματα (ιατρικά - μορφολογικά - ηθικά) και έπονται και χειρότερα, όπου υπολογίζεται ο σκύλος μόνο σαν παρέα. Απολαμβάνω την παρέα των σκύλων μου, αλλά αν το δεις μόνο μέχρι εκεί, το θέμα σκύλος θα έχει τελειώσει πολύ σύντομα. Και ΝΑΙ αν ήμουν εκπαιδευτής και ερχόταν μια οικογένεια με σκύλο εκπαιδευμένο στην υποστήριξη ανάπηρου παιδιού από το εξωτερικό και μου έλεγε ''κάντε κάτι, φοβόμαστε στην Ελλάδα για φόλες, αν χάσουμε το σκύλο καήκαμε'' θα ΕΒΑΖΑ ΡΕΥΜΑ.ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΡΕΥΜΑ
σου απανταω πως θα εκπαιδευα θεωρητικα αλλα και πως εκπαιδευσα την Αυρα οταν ηταν 7 μηνων και απο τοτε μεχρι σημερα που ειναι 7 χρονων δεν το εχει ξανακανει ποτε,και μου ξαναγραφεις για το ιδιο θεμα....εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)
και σου ξανααπαντω οτι θα εκανα το ιδιο αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη σε ενα 7χρονο σκυλι που εχει δαγκωσει ηδη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις λουρι.....και τωρα που ξαναγραφεις....ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου
Σε ρωτάς πώς διορθώνεις σαν εκπαιδευτής επικύνδηνο Rottweiler - πιράνχας και μου λες πώς κοινωνικοποίησες 7μηνο θηλυκό Boxer
Χαίρω πολύ, δεν σου είπα εγώ ότι κάνω ηλεκτροσόκ σε κουτάβια μόλις βλέπουν παιδάκια
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :!: :!:Αν δαγκώσει ξαφνικά το παιδί της οικογένειας σε ηλικία 18 μηνών???
Στο πρακτικό μέρος συμφωνώ βέβαια, επιτήρηση - λουρί κλπ, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση
Εδω να γελασω? :lol: Ξερεις πως τα σκυλια μπηκαν στα σπιτια μας?Κατα το τελος του πρωτου(η του δευτερου δεν θυμαμαι καλα) παγκοσμιου πολεμου,επειδη πολλες δουλειες εκλειναν και αρχισε να υπαρχει φτωχια ειδικα στους αγροτες,ο τοτε προεδρος της Αμερικης αρχισε να φωτογραφιζετε με τον σκυλο του και να προμοταρει τον οικογενιακο σκυλο,για να δωσει δουλεια σε εκτροφεις αφου ειχαν δει στην Αμερικη οτι ο σκυλος ειχε αρχισει να μπαινει στα σπιτια ενω πρωτα τον χρησιμοποιουσαν μονο σαν εργαλειο.Ηδη έχουμε πολλά προβλήματα (ιατρικά - μορφολογικά - ηθικά) και έπονται και χειρότερα, όπου υπολογίζεται ο σκύλος μόνο σαν παρέα. Απολαμβάνω την παρέα των σκύλων μου, αλλά αν το δεις μόνο μέχρι εκεί, το θέμα σκύλος θα έχει τελειώσει πολύ σύντομα.
Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?δεν τα αφηνεις να παιξουν και να λερωθουν με αλλα σκυλια η στα νερα?Θεωρεις οτι επειδη αφησα την Αυρα να κυλιστει μεσα στις βρωμιες,εκανα "εκπτωσεις"στην εκπαιδευση της?Δεν το λέω ειρωνικά ότι τότε συμφωνούμε, τα συμπεράσματα όμως δεν είναι καν συμπεράσματα, είναι τα λεγόμενά σου.
Quote:
τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?
Oχι δεν υπαρχει,οπως δεν υπαρχουν ουτε λουρια,ουτε κλικερ,ουτε πνιχτες,ουτε μπολακια φαγητου,ουτε κολαρα,ουτε πολλα ακομα.Dogo said:Το ουρλιαχτό και η τσιρίδες στα τσιουαουα δεν είναι το ίδιο με το "μη" και την διόρθωση?
και τα 2 προκαλούν τρόμο αλλά όχι πόνο και έχουν τον ίδιο σκοπό.
Διαβάζω στο φόρουμ για "ωμά" και φυσική διατροφή,να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά σαν σκυλιά,να έχουν επαφή με τη φύση και άλλα ζώα και βλέπω όλοι να λέτε ότι "όσο πιο κοντά στη φύση,τόσο καλύτερα"...
Στη φύση purely positive training που υπάρχει?
Tα αφήνω, αλλά σπάνια, συνήθως μου βγαίνει αυθόρμητα το ΜΗ!!!Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?
Δεν καταλαβαίνεις γιατί σε ρωτάω και σε ξαναρωτάω?τι να πω,αν σου απαντησω θα μου ξαναγραψεις για το ιδιο θεμα παλι ...μα αν το σκυλι ειχε κερατα?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Λοιπον,για να καταλαβεις την συμπεριφορα των σκυλων...
Δες τι γινεται στην Ιαπωνία. Φαντάσου τι θα γίνεται σε 200 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο... (δεν παραθέτω λεπτομέρειες γιατί το θέμα είναι τεράστιο).Αυτο ειχε μεγαλη επιτυχια,χιλιαδες σκυλια πουληθηκαν απο ιδιωτες μεσα στα επομενα χρονια και η εκτροφη για το σκυλο σαν οικογενιακο μελος πια,αρχισε και οπως βλεπει οσο παει περισσοτερες οικογενιες διαλεγουν να εχουν σκυλο απλα για παρεα και τιποτα αλλο,πως βγαζεις τοτε το συμπερασμα οτι αν δουμε το θεμα σκυλος μονο σαν παρεα θα τελειωσει πολυ συντομα?
Δηλαδή και ψυγείο η χασάπης δεν υπάρχει στη φύση αλλά από εκεί παίρνουμε το κρέας που δίνουμε στο σκύλο μας να φάει αντιγράφωντας αυτό που στη φύση κάνει ο σκύλος (να τρώει ωμά) και που θεωρούμε σωστό.Νομιζω οτι δεν καταλαβα την ερωτηση
Εγω δεν καταλαβα ετσι την ερωτηση που εβαλε η xotikouli η οποια δεν ανεφερε καν το positive training και για να την ξαναθυμηθουμε...denis said:Για να τελειώνουμε, η συζήτηση ήταν για το αν το positive training υπάρχει και αν ήταν αυτό που είδαμε στο βίντεο με τα τσιουάουα
απλα εχω προτιμηση στην δευτερη μεθοδο γιατι την θεωρω την πιο ανθρωπινη,αν ηταν να εκπαιδευσω εγω τα σκυλια μου,ισως να διαλεγα κατι αλλο,καπως διαφορετικα,γιατι ολα εξαρτωνται απο το καθε σκυλι δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια.Παντα ομως με θετικη ενισχυση.Σκέφτηκα ότι παρουσιάζοντάς τα στο ίδιο topic, όσοι τα έχουν δει μπορούν να συζητήσουν τις ομοιότητες/διαφορές και προτιμήσεις στον τρόπο προσέγγισης του καθενός.
Δεν μου φαινεται καθολου περιεργο και γιαυτο σου εγραψα παραπανω οτι ο ενας μιλαει για μηλα και ο αλλος για πορτοκαλια και γιαυτο βρηκα πολυ καλη την ερωτηση του Μακη,για τι θελουμε να εκπαιδευσουμε το σκυλι μας.Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?
Tα αφήνω, αλλά σπάνια, συνήθως μου βγαίνει αυθόρμητα το ΜΗ!!!
Πολύ περίεργο σου φαίνεται?
Τωρα αν σου ξαναγραψω το ιδιο θα παρεξηγηθεις παλι και εγω δεν εχω καθολου αυτο το σκοπο,ουτε να προσβαλω ουτε να μειωσω κανεναν δεν θελω.Γιατι αν ήσουν επαγγελματίας εκπαιδευτής δεν θα σου ερχόταν η Αυρα,
αλλά ένα Rottweiler που ΞΑΦΝΙΚΑ (έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίσεις εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες ήταν η Savra) θα δαγκωνε το παιδί της οικογένειας και εσύ ΑΜΕΣΑ θα επρεπε να κάνεις κάτι. Εκεί θα χρειαζόσουν ΚΑΙ διόρθωση, όσο κι αν αυτό δεν σου αρέσει, δεν κάνεις positive training, κάνεις ΔΙΟΡΘΩΣΗ με τιμωρία, μαζί με πολλά άλλα (συμπεριφεριολογία, εκτόνωση του ζώου, συμβουλές στον ιδιοκτήτη κά
:shock: :shock: :shock: μα τις μεθοδους συζηταμε ποτε σταυρωσα και ποιον?αλλά εσύ σταυρώνεις όποιον μιλάει για οτιδήποτε άλλο
Ναι το αναθεματιζω γιατι απο την αρχη σου ειπα οτι ειμαι εναντιον της μεθοδου αυτης,δεν αναθεματισα ουτε καποιον εκπαιδευτη ουτε ιδιοκτητη ουτε επιτεθηκα σε κανενα,απλα δεν μου αρεσει αυτη η μεθοδος,θα επρεπε να εχω αλλαξει γνωμη?Εγώ μιλάω για συνδυασμό και για γνώση της εφαρμογής των 2 τεχνικών από ειδικούς, και εσύ αναθεματίζεις το ΡΕΥΜΑ,
καταρχας δεν κατηγορησα εσενα,αν δεις ξανα τι εγραψα ...Εγω ετσι το θελω το σκυλι μου,ουτε εργαλειο ουτε πεντακαθαρο με τα νυχια βαμενα σε ενα καναπε ολη μερα θελω το σκυλι μου να ειναι σκυλι,ουτε υποκαταστατο παιδιου γιατι εχω παιδια,ουτε εργαλειο για να δειχνω την δυναμη μου .....αυτα ειναι τι εγω δεν θελω,δηλαδη σε κατηγορησα οτι βαφεις τα νυχια του σκυλου σου? :lol:και με κατηγορείς που βλέπω ένα σκύλο οδηγό τυφλού ως ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι σαν σκυλάκι, εργαλείο για να δείχνω τη δύναμή μου??
Μα στο ειχα πει απο την αρχη οτι δεν προκειται να τα βρουμε γιατι πιστευω οτι και οι δυο εχουμε κατασταλαξει σε μια μεθοδο εκπαιδευσης και δεν νομιζω οτι καποιος απο τους δυο μας μπορει να πεισει τον αλλο,αλλα το ζητουμενο δεν ειναι αυτο,ειναι μια ωραια συζητηση για κατι που αγαπαμε :wink:Ισως να μην τα βρούμε ποτέ σ'αυτό το θέμα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο...