"DOG WHISPERER" - "IT'S ME OR THE DOG"

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
:shock: :shock: :shock: :shock:
Γιατι :shock: ? :D
Για να καταλαβεις τι εννοω με ολα ....

το ρεύμα έχει 90%, βασίζεται στην τιμωρία χωρίς αναγνώριση της πηγής από την οποία προέρχεται, μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να φαινόμαστε και να ''μετράει'' ο σκύλος την παρουσία μας. Ξαναλέω ότι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην εφαρμόσω ρεύμα στους σκύλους μου για να πιάσω αυτό το 90%, ελπίζω να μην το μετανοιώσω ποτέ. Καταλαβαίνω όμως κάποιον που το κάνει, και θεωρώ οτι αν γίνει απο ΓΝΩΣΤΗ δεν είναι από τα χειρότερα που αναγκάζεται να υποστεί ένας σκύλος για να επιζήσει στον τρελό κόσμο μας.
Υποστηρίζω οτι η αρχή είναι η ίδια (ανταμοιβή - μη ανταμοιβή/διόρθωση)

Οσο για την αρχή στην οποία βασίζονται, είναι η ίδια.
Το positive training απλά κάνει την μισή δουλειά.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χαρά του παιχνιδιού και της επαφής με το ζώο, και με το clicker βαδίζεις στο όριο του να τα χάνεις.
:shock: :shock: :shock:

Για να ΔΙΟΡΘΩΣΩ χρειάζομαι ΤΙΜΩΡΙΑ.
- Για να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ τα σκυλιά μου τους καβγάδες, χρειάζομαι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ - ΕΠΙΒΟΛΗ
- Για να πιάσω 100 στους αγώνες εργασίας χρειάζομαι ΠΝΙΧΤΗ.
- Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
χρειάζομαι ΡΕΥΜΑ. (Αν ο σκύλος μου έκανε συντροφιά σε ανάπηρο παιδάκι πχ. Θα τον τάραζα στο ηλεκτροσόκ, που λές και εσύ)
με ολα αυτα που εχω βαλει σε quote ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Σορυ εαν το έχω ξαναπεί αλλά εαν διαβάσεις παρακάτω θα δεις τις απόψεις-εμπειρίες μου περί εκπαίδευσης, πνίκτη κ΄λ΄π

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=15&start=0

θα πρέπει όμως μάλλον να ξεκαθαρίσει ο καθένας ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ εκπαιδευμένο σκυλί.

για κάποιον είναι το σκυλί το οποίο δεν τραβάει στην βόλτα, κάνει τις αναγκές του έξω, ακούει στο όνομα του,δίνει χέρι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: κ.λ.π

για κάποιον άλλον εκπαιδευμένο σκυλί είναι αυτό το οποίο κατεβαίνει σε εξετάσεις-αγώνες εργασίας και συναγωνίζετε για την πρώτη θέση.

και οι δύο απόψεις δεκτές και σεβαστές.

πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι στην δεύτερη περίπτωση το να ΄δολώνεις΄το σκύλο είναι ανούσιο-άχρηστο.

επίσεις πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πνίκτης (είτε απλώς είτε με τα ΄καρφιά΄) και το ηλεκτρικό κολάρο είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ σε μια συμπεριφορά την οποία το σκυλί ήδη γνωρίζει ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΊΑ-ΜΈΣΑ εκπαίδευσης.

δεν μαθαίνουμε δηλαδή στον σκύλο να κάθετε με τον πνίκτη,

τον διορθώνουμε-του υπενθυμίζουμε την παρουσία μας όταν ξέρει ήδη πως και με ποιά εντολή κάθετε.

και ένα παράδειγμα (πολύ απλουστευμένο)

εαν κάτσουμε για καφέ ( το έχω ξαναγράψει αλλιώς) και ξαφνικά σου τραβήξω έναν τσίμπο θα πονέσεις-ξαφνιαστείς-θα κερδίσω την προσοχή σου.

εαν γίνει κάτι σοβαρό και έρθουμε στα χέρια, με την αδρεναλίνη να ρέει στα ύψη και έρθει κάποιος και σε τσιμπήσει πιστεύεις ότι θα το καταλάβεις-αισθανθείς?

όταν λοιπόν ένα σκυλί πάει να δαγκώσει τον ερεθιστή μέσα στον στίβο και ορμόμενος από γονίδια-εκπαίδευση-ορμή-χαρά δεν υπακούση στο AUS-FUS κ.λ.π πιστεύης ότι δελεάζοντας τον με ένα μεζεδάκι θα υπακούση?

πιστεύης ότι ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ τον ενδιαφέρει το κομμάτι κρέας που έχεις στα χέρια σου????

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΧΙ

όλα είναι δεκτά στην εκπαίδευση αρκεί να ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν δε βαριέσαι, μου απαντάς:
Επίσης θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.
Επίσης να βάζεις όλα τα λεγόμενά μου αν μπορείς.
Θεωρείς τέλος ότι η εκπαίδευση για φόλα πρέπει να γίνεται με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο
εκτός από ρεύμα?........

Βεβαιως!θεωρω οτι υπαρχει τροπος,αλλα μονο οταν ειμαστε μπροστα,καμμια εκπαιδευτικη μεθοδος δεν μας διασφαλιζει οτι το σκυλι δεν θα φαει κατι απο κατω οταν δεν ειμαστε μπροστα για να το προλαβουμε
Τροπος για αποφυγη φολας 100% οταν το σκυλι ειναι χωρις επιβλεψει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!και οποιος εκπαιδευτης,οποιασδηποτε μεθοδου,λεει οτι μπορει να το κανει,για μενα απλα θελει να παρει τα λεφτα,και τιποτα αλλο

Συμφωνώ και επαυξάνω! Γι'αυτό και αν ΟΛΕΣ οι άλλες μέθοδοι έχουν ποσοστό επιτυχίας ας πούμε μέχρι 70%, το ρεύμα έχει 90%, βασίζεται στην τιμωρία χωρίς αναγνώριση της πηγής από την οποία προέρχεται, μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να φαινόμαστε και να ''μετράει'' ο σκύλος την παρουσία μας. Ξαναλέω ότι ΕΠΙΛΕΓΩ να μην εφαρμόσω ρεύμα στους σκύλους μου για να πιάσω αυτό το 90%, ελπίζω να μην το μετανοιώσω ποτέ. Καταλαβαίνω όμως κάποιον που το κάνει, και θεωρώ οτι αν γίνει απο ΓΝΩΣΤΗ δεν είναι από τα χειρότερα που αναγκάζεται να υποστεί ένας σκύλος για να επιζήσει στον τρελό κόσμο μας.

Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
χρειάζομαι ΡΕΥΜΑ. (Αν ο σκύλος μου έκανε συντροφιά σε ανάπηρο παιδάκι πχ. Θα τον τάραζα στο ηλεκτροσόκ, που λές και εσύ)
Που ΑΚΡΙΒΩΣ διαφωνείς? Δεν νομίζω να έχεις ακούσει καλύτερη προσέγγιση και πιο τεκμηριωμένη πάνω στο θέμα ρεύμα.

Υποστηρίζω οτι η αρχή είναι η ίδια (ανταμοιβή - μη ανταμοιβή/διόρθωση)
Οσο για την αρχή στην οποία βασίζονται, είναι η ίδια.
Το positive training απλά κάνει την μισή δουλειά.
Δεν είναι η ίδια? Πρόσεξε το μη ανταμοιβή/διόρθωση.
Η αρχή είναι η αρχή των εξαρτημένων αντανακλαστικών, το μαθαίνουμε στο σχολείο στο γυμνάσιο. Χωρίς τιμωρία (δεν δημιουργείται αντανακλαστικό στη μη ανταμοιβή) έχουμε μόνο αντανακλαστικό στην επιβράβευση = μισή δουλειά κατ' εμέ, αλλά και κατά τη μητέρα φύση, αφού δεν νομίζω να διαφωνείς με αυτό:
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ δεν ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ συμπεριφορές για τις οποίες δεν ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ είτε το ίδιο είτε οι μακρινοί του πρόγονοι ''την έπαθαν'' για να μάθουν.
Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χαρά του παιχνιδιού και της επαφής με το ζώο, και με το clicker βαδίζεις στο όριο του να τα χάνεις.
Οταν τελειώνεις μια άσκηση, παίζεις με το σκύλο ''άγρια'', τον σηκώνεις αγκαλιά, κλπ? Αν κάνεις το δίπλα ''παίζεις'' με λουκάνικο, του το δίνεις μετά να το τραβήξει, να παίξει? Αν Ναι, τί χρειάζεται το κλικερ? Αν Οχι, έχω δίκιο.

Για να ΔΙΟΡΘΩΣΩ χρειάζομαι ΤΙΜΩΡΙΑ.
- Για να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ τα σκυλιά μου τους καβγάδες, χρειάζομαι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ - ΕΠΙΒΟΛΗ
- Για να πιάσω 100 στους αγώνες εργασίας χρειάζομαι ΠΝΙΧΤΗ.
- Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,
Αν δε βαριέσαι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ:

-ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
(εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)

-Πως κάνεις μια σκύλα να μην τσακώνεται με άλλη, και κυρίως όταν υπάρχουν πολλά σκυλιά ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ - ΑΣΚΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ - ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ - πες το όπως θες... έχεις δοκιμάσει με μεζεδάκια? Επειδή πιάνει στις εκπομπές με ΒULLDOG και Παπιγιόν, νομίζεις θα έπιανε με 4 ενήλικες Rottweiler σε ένα δωμάτιο?

-Εναν σκύλο που πέτυχε υψηλές βαθμολογίες σε αγώνες εργασίας και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν φόρεσε ΠΟΤΕ πνίχτη. (εδώ δυστυχώς πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όπως αν μου έλεγες ότι πας στο φεγγάρι με τα πόδια)

-Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,

Η αν ήταν οδηγός του τυφλού μου γιου.
Η αν έβρισκε ναρκωτικά
Η αν έβρισκε εκρηκτικά
και πολλά άλλα
Η φιλοζωία για μένα έχει κάποια όρια...
Εδώ αν θες διαφώνησε, δεκτό χωρίς διαμαρτυρία.
Αν διαφωνείς για την υπεροχή του ρεύματος, περιμένω αντιπρόταση...

Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση,
απλά μ'αρέσει τέτοιου είδους συζήτηση... :wink:

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ΜΑΚΗΣ said:

[/b]
Eδω ειναι η ουσια ολου του θεματος νομιζω!!Λοιπον για μενα εκπαιδευμενο σκυλι ειναι αυτο που μπορει ανετα να ερχεται παντου μαζι μου,ταβερνα,καφε,ξενοδοχειο,να συμπεριφερετε σωστα χωρις να πηδα πανω στους ανθρωπους,εννοειται χωρις να εχει φοβο να δαγκωσει,να ειναι λυτο στο παρκο και μολις φωναξω να ερθει κοντα μου να ερχεται,να υπακουει στις βασικες εντολες.
Τα αθληματα που θα εκανα μαζι του,θα ηταν οτιδηποτε που θα το ενθουσιαζε,μαζι και εμενα,και βασικο η εκπαιδευση για το αθλημα θα προυποθετει οτι οταν το ειχα λυτο σε κοσμο δεν θα υπηρχε κανενας κυνδινος για καταλαθος επιθεση-δαγκωμα-γριλισμα σε ανθρωπο
Μ'αρεσει πολυ η ιχνηλασια και μετα το ατζιλιτυ και θεωρω οτι και στα δυο αυτα αθληματα η εκπαιδευση που εχω κανει στην δικη μου ειναι αρκετη

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν νομίζω, εκτός κι αν οι εκπαιδευτικές μέθοδοι )και το αν αυτές είναι καλές) αρχίζουν και τελειώνουν στο συγκεκριμένο σκύλο και στην πόρτα του σπιτιού μας.
Ακόμα και αυτό να συνέβαινε, πώς θα αντιμετώπιζες την Αυρα, αν ξαφνικά, λέω άρχιζε να επιτίθεται σε παιδάκια? Αν αποφάσιζες να πάρεις και άλλο σκυλάκι και η αυρα το δάγκωνε?Δεν θα έκανες διόρθωση?
Αν δε σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, πώς θεωρείς ότι η θετική εκπαίδευση κάνει δουλειά σε όλα? Η' δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οι άλλοι τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης? Αυτό σαν παρένθεση, προτιμώ να απαντήσεις στα προηγούμενα...

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
Αν δε βαριέσαι, μου απαντάς:

Επίσης να βάζεις όλα τα λεγόμενά μου αν μπορείς.
και βεβαια δεν βαριεμαι,σου ειπα γιατι δεν απαντησα,και στα quote εβαλα ...για να μην μακραινω πολυ την σελιδα :wink:

Που ΑΚΡΙΒΩΣ διαφωνείς? Δεν νομίζω να έχεις ακούσει καλύτερη προσέγγιση και πιο τεκμηριωμένη πάνω στο θέμα ρεύμα
Στο ΡΕΥΜΑ!! :shock: ειμαι εντελως αντιθετη με την χρηση ρευματος Σε καμμια περιπτωση δεν θα χρησιμοποιουσα ρευμα,θα προτιμουσα οπου νομιζω οτι το σκυλι μου θα φαει φολα να το εχω στο λουρι και παντα οταν παω εκδρομη,και πολλες φορες και στο παρκο εχω μαζι μου το τσαντακι με τα φαρμακα που μου εδωσε ο γιατρος για τετοια περιπτωση.
Και βεβαια θα το εκπαιδευα,ωστε οταν ηταν στο λουρι να μπορω να το ελεγχω και να μην φαει τιποτα.

Δεν είναι η ίδια? Πρόσεξε το μη ανταμοιβή/διόρθωση.
Η αρχή είναι η αρχή των εξαρτημένων αντανακλαστικών, το μαθαίνουμε στο σχολείο στο γυμνάσιο. Χωρίς τιμωρία (δεν δημιουργείται αντανακλαστικό στη μη ανταμοιβή) έχουμε μόνο αντανακλαστικό στην επιβράβευση = μισή δουλειά κατ' εμέ, αλλά και κατά τη μητέρα φύση, αφού δεν νομίζω να διαφωνείς με αυτό:
Quote:
ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ δεν ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ συμπεριφορές για τις οποίες δεν ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ είτε το ίδιο είτε οι μακρινοί του πρόγονοι ''την έπαθαν'' για να μάθουν.
Διαφωνω :lol: και σ'αυτο :lol: ....γιατι δεν αποφευγει συμπεριφορα που δεν τιμωρειται????? Δηλαδη αν καθεται στο χωμα θα σηκωθει αν τιμωρηθει?οχι,θα σηκωθει γιατι η ξαπλα δεν του προσφερει τιποτα η γιατι κατι του εχει τραβηξει το ενδιαφερον ... το σκυλι σταματα συμπεριφορες που δεν του προσφερουν τιποτα και επισης σταματα αυτες που του φερνουν φοβο-πονο
Αυτο κανει η θετικη εκπαιδευση,επιβραβευει συμπεριφορες που θελει να ενισχυσει πχ μπαινω στο δωματιο και βλεπω το σκυλι μου να καθεται ησυχα στο καλαθακι του,του λεω μπραβο και επιβραβευω αυτη την συμπεριφορα,αυτο αν γινει πολλες φορες θα εχει σαν αποτελεσμα να επιδιωκει να κοιμαται εκει.

Οταν τελειώνεις μια άσκηση, παίζεις με το σκύλο ''άγρια'', τον σηκώνεις αγκαλιά, κλπ? Αν κάνεις το δίπλα ''παίζεις'' με λουκάνικο, του το δίνεις μετά να το τραβήξει, να παίξει? Αν Ναι, τί χρειάζεται το κλικερ? Αν Οχι, έχω δίκιο.
Οταν μαθαινα την Αυρα το "αστο"το μαθαινα παιζοντας με τους κομπους και το λουκανικο,αφου επαιζα μαζι της για λιγο της ελεγα αστο και την στιγμη που ανοιγε το στομα και το επαιρνα εκανα κλικ και μετα λιχουδια.Δεν ηταν παιχνιδι αυτο?νομιζεις οτι δεν περνουσαμε καλα? :lol:
Το ιδιο και με την μπαλα στο παρκο καθε φορα που την αφηνε μπροστα μου εκανα κλικ και της εδινα λιχουδια.
Η θετικη εκπαιδευση,οταν δεν πας σε εκπαιδευτη,γινεται καθε μερα σε ολα τα πραγματα,δεν ξεχωριζεις οτι τωρα παιζουμε η τωρα εκπαιδευουμε,στον εκπαιδευτη δεν γινεται γιατι στην ουσια εκπαιδευει εσενα και οχι τον σκυλο.
Το μεινε ξερεις πως της το εμαθα?κρυβομουν μεσα στις ντουλαπες και σε διαφορα μερη του σπιτιου και την εβαζα να μενει ακινητη στην κουζινα,με το ελα το δικο μου "εσπαγε"το μεινε και ετρεχε να με βρει,ξερεις τι χαρα εκανε τοτε?σαν τρελλη!!αυτο ειναι για μενα εκπαιδευση,πανω στο παιχνιδι.

ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?
(εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)
Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου στο σπιτι και ειχε πολλους μηνες να τα δει,αυτα αρχισαν τα συνηθησμενα που κανουν τα παιδακια και τους γρυλισε,αυτο που εκανα ηταν να πω στα παιδακια να την αφησουν ησυχη και στην Αυρα με πολυ ηρεμη φωνη να "ξαπλωσει" και να "μεινει"διπλα μου καθολη την ωρα που τα παιδακια εμειναν στο σπιτι.
Την επομενη μερα και για οσες φορες τα παιδακια ξαναηρθαν σπιτι της εφερναν λιχουδιες και την εκπαιδευα μπροστα τους στο κατσε,κοντα περνωντας λιχουδιες απο τα παιδια,σε πληροφωρω οτι ειναι 7 χρονων και ποτε δεν ειχαμε ξανα επεισοδιο παρολο που για τα 3 επομενα χρονια επαιζε καθε μερα λυτη στο παρκο αναμεσα σε παιδια και σκυλια.

Πως κάνεις μια σκύλα να μην τσακώνεται με άλλη, και κυρίως όταν υπάρχουν πολλά σκυλιά ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ - ΑΣΚΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ - ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ - πες το όπως θες... έχεις δοκιμάσει με μεζεδάκια? Επειδή πιάνει στις εκπομπές με ΒULLDOG και Παπιγιόν, νομίζεις θα έπιανε με 4 ενήλικες Rottweiler σε ένα δωμάτιο?
Δεν εχω τοσα σκυλια και ετσι δεν μπορω να σου απαντησω γιατι εξαρταται πως ειναι η ιεραρχια τους μεσα στην "αγελη"αρα οτι και να σου πω ειναι θεωρητικο.

Διαφωνω οπως εγραψα παραπανω αλλα για να σου πω αντιπροταση πρεπει να μου πεις για ποιο πραγμα θα εβαζες ρευμα για αρνηση φολας?

Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση,
απλά μ'αρέσει τέτοιου είδους συζήτηση...
Συμφωνω και εμενα το ιδιο :wink:

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
Δεν νομίζω, εκτός κι αν οι εκπαιδευτικές μέθοδοι )και το αν αυτές είναι καλές) αρχίζουν και τελειώνουν στο συγκεκριμένο σκύλο και στην πόρτα του σπιτιού μας.
Ακόμα και αυτό να συνέβαινε, πώς θα αντιμετώπιζες την Αυρα, αν ξαφνικά, λέω άρχιζε να επιτίθεται σε παιδάκια? Αν αποφάσιζες να πάρεις και άλλο σκυλάκι και η αυρα το δάγκωνε?Δεν θα έκανες διόρθωση?
Αν δε σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, πώς θεωρείς ότι η θετική εκπαίδευση κάνει δουλειά σε όλα? Η' δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οι άλλοι τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης? Αυτό σαν παρένθεση, προτιμώ να απαντήσεις στα προηγούμενα...
εγραφα την ιδια ωρα που εγραφες και εσυ,για τα παιδακια σου απαντησα στο ποστ,για το σκυλακι...οταν πηρα την Αυρα ειχαμε και ενα θηλυκο ποιμενικο που ηταν σχεδον 2 χρονων στο σπιτι(τωρα μενει με τις κορες μου στον κατω οροφο και παιζουν με την Αυρα καθε μερα)και οπως εφερα την Αυρα κουταβακι και η Καρυ δεν το δαγκωσε,ετσι θα εφερνα και ενα κουταβακι στην Αυρα :wink:
Η θετικη εκπαιδευση κανει δουλεια σε ολα,αλλα δεν θεωρω σωστο να εκπαιδευσω το σκυλι μου να δαγκωνει μανικι γιατι θελω ενα σκυλι που να εχει πολυ μαλακο δαγκωμα,ακριβως το αντιθετο με αυτο που θα επιτυχαινα αν εκανα εκπαιδευση σε μανικι.Ειναι θεμα επιλογης :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Στο ΡΕΥΜΑ!! ειμαι εντελως αντιθετη με την χρηση ρευματος Σε καμμια περιπτωση δεν θα χρησιμοποιουσα ρευμα,θα προτιμουσα οπου νομιζω οτι το σκυλι μου θα φαει φολα να το εχω στο λουρι και παντα οταν παω εκδρομη,και πολλες φορες και στο παρκο εχω μαζι μου το τσαντακι με τα φαρμακα που μου εδωσε ο γιατρος για τετοια περιπτωση.
Και βεβαια θα το εκπαιδευα,ωστε οταν ηταν στο λουρι να μπορω να το ελεγχω και να μην φαει τιποτα.
Σου είπα κι εγώ το ίδιο, σου έδωσα όμως και παραδείγματα στα οποία θα εφάρμοζα ρεύμα....
Διαφωνω και σ'αυτο ....γιατι δεν αποφευγει συμπεριφορα που δεν τιμωρειται????? Δηλαδη αν καθεται στο χωμα θα σηκωθει αν τιμωρηθει?οχι,θα σηκωθει γιατι η ξαπλα δεν του προσφερει τιποτα η γιατι κατι του εχει τραβηξει το ενδιαφερον ... το σκυλι σταματα συμπεριφορες που δεν του προσφερουν τιποτα και επισης σταματα αυτες που του φερνουν φοβο-πονο
Το σκυλί αν κυλιέται στη λάσπη, του προσφέρει χαρά. Επίσης έχει λόγους να κυλιέται και σε περιττώματα. Το διορθώνεις χωρίς επίπληξη?? Θέλω να μου εκπαιδεύσεις το σκύλο μου!!
Η αρκούδα τσιμπιέται από μέλισσες μέχρι να μάθει πώς να τρώει το μέλι. Τα λιονταράκια ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ αν πλησιάσουν αρσενικό λιοντάρι που δεν είναι ο πατέρας τους. Το λυκάκι που πλησιάζει το Α θηλυκό επίσης ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η φύση δεν είναι και πολύ θετική, αυτό θέλω να πώ.
Το ιδιο και με την μπαλα στο παρκο καθε φορα που την αφηνε μπροστα μου εκανα κλικ και της εδινα λιχουδια.
Αν γονάτιζες και την αγκάλιαζες νομίζω θα περνάγατε καλύτερα.
ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ (διορθώνεις, όχι αποσπάς σε επιθυμητή συμπεριφορά) ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ?

Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου
Σε ρωτάς πώς διορθώνεις σαν εκπαιδευτής επικύνδηνο Rottweiler - πιράνχας και μου λες πώς κοινωνικοποίησες 7μηνο θηλυκό Boxer :!: :!:
Χαίρω πολύ, δεν σου είπα εγώ ότι κάνω ηλεκτροσόκ σε κουτάβια μόλις βλέπουν παιδάκια :D :D

Δεν εχω τοσα σκυλια και ετσι δεν μπορω να σου απαντησω γιατι εξαρταται πως ειναι η ιεραρχια τους μεσα στην "αγελη"αρα οτι και να σου πω ειναι θεωρητικο.
Το σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι στην κορυφή της ιεραρχίας αυτής, αλλιώς την πάτησες άσχημα. Και δεν γίνεται με Μπράβο και μεζεδάκια...

Διαφωνω οπως εγραψα παραπανω αλλα για να σου πω αντιπροταση πρεπει να μου πεις για ποιο πραγμα θα εβαζες ρευμα για αρνηση φολας?
Σου έχω πει, αν πχ το σκυλί ήταν σύντροφος παιδιού με ψυχολογικά προβλήματα, και όλα τα παραπάνω.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
Σου είπα κι εγώ το ίδιο, σου έδωσα όμως και παραδείγματα στα οποία θα εφάρμοζα ρεύμα....
.
Eγω δεν θα εφαρμοζα ΠΟΥΘΕΝΑ ΡΕΥΜΑ και σου εδωσα απαντησεις σε ολα,το πως θα εκπαιδευα την καθε περιπτωση που με ρωτησες,ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

Το σκυλί αν κυλιέται στη λάσπη, του προσφέρει χαρά. Επίσης έχει λόγους να κυλιέται και σε περιττώματα. Το διορθώνεις χωρίς επίπληξη?? Θέλω να μου εκπαιδεύσεις το σκύλο μου!!
Να ηταν μονο μια φορα που το εκανε αυτο?οχι δεν την μαλωσα,οταν την ειδα πριν το κανει(ειχε ξεκινησει αλλο σκυλι και αυτη επαιρνε σειρα) την φωναξα κοντα μου και της εβαλα το λουρι,τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?δεν πρεπει να κυλιστει στις λασπες και στις βρωμες?αν με ενοχλουσε αυτο θα ειχα παρει ενα λουτρινο που δεν αφηνει και τριχες :wink:

Αν γονάτιζες και την αγκάλιαζες νομίζω θα περνάγατε καλύτερα.
Γιατι ποιος ειπε οτι δεν την αγκαλιαζω αλλη στιγμη?γιατι θα πρεπει να το κανω την ωρα που φερνει την μπαλλα?γιατι θα περναγαμε καλυτερα ετσι? :shock:

Ακριβως το ιδιο που εκανα οταν ηταν η Αυρα κουταβι, θα εκανα αν ειχα ενα 7 χρονων ροτβαιλερ,αλλα αν εχει φτασει σε ηλικια 7 χρονων και δαγκωνει δεν θα του εχω καθολου εμπιστοσυνη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις να εχω τον απολυτο ελεγχο και αυτο γινεται μονο αν φοραει το λουρι και τιποτα αλλο.Ενα ενηλικο σκυλι που δαγκωνει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙς ΛΟΥΡΙ!

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι στην κορυφή της ιεραρχίας αυτής, αλλιώς την πάτησες άσχημα. Και δεν γίνεται με Μπράβο και μεζεδάκια...
Δεν ειπα εγω οτι θα εισαι στην κορυφη της ιεραρχιας με τα μεζεδακια.εγραψα κατι τετοιο?Αυτη για μενα ειναι η εκπαιδευση ....
NILIF
http://k9deb.com/nilif.htm

Σου έχω πει, αν πχ το σκυλί ήταν σύντροφος παιδιού με ψυχολογικά προβλήματα, και όλα τα παραπάνω.
και παλι δεν καταλαβα :shock: δηλαδη αν ηταν συντροφος παιδιου με ψυχολογικα προβληματα και εκανε τι?γιατι να χρησιμοποιησεις σε αυτη την περιπτωση ρευμα για αρνηση φολας?δεν μπορω να καταλαβω [/quote]

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΑΡΑ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ

ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΑ, ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΝΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ AGILITY ΚΑΙ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΑΝΙΑ

Ε ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΒΡΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!! 8) 8)

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΡΕΥΜΑ

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
ΑΡΑ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ

ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΑ, ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΝΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ AGILITY ΚΑΙ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΑΝΙΑ

Ε ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΒΡΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!! 8) 8)

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΡΕΥΜΑ
Δεν καταλαβαινω,ηταν κατι που με ρωτησες και δεν σου απαντησα?Γιατι βγαζεις το συμπερασμα οτι μονο γιαυτες τις περιπτωσεις ειναι καλη η θετικη εκπαιδευση?
Οσο για τα κυναθληματα,αυτα ειναι επιλογη μου δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εκπαιδευσεις με αυτη την μεθοδο αλλα!Δηλαδη αν κανεις ελξη βαρων δεν δουλευει η θετικη εκπαιδευση? :shock:

Οσο γιαυτο θελω να μου φερεις ΕΝΑ εκπαιδευτη να μου υπογραψει οτι μπορει να εκπαιδευσει ενα σκυλι που εχει δαγκωσει παιδι και μετα να του εχω εμπιστοσυνη κοντα στο παιδι μου!!ελεος!!Σε οποιο σαιτ και να μπεις,οποιο εκπαιδευτη ρωτησεις, θα σου πει οτι δεν αφηνουμε ΠΟΤΕ ενα σκυλι με ενα παιδι χωρις επιτηριση ποσο μαλλον να εχω εμπιστοσυνη σε ενα ροτβαιλερ που εχει δαγκωσει και να το αφησω κοντα στο παιδι μου!! :shock: :shock: :shock:

Για να είμαι όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι ο σκύλος μου δεν θα φάει φόλα,

Η αν ήταν οδηγός του τυφλού μου γιου.
Η αν έβρισκε ναρκωτικά
Η αν έβρισκε εκρηκτικά
και πολλά άλλα
Η φιλοζωία για μένα έχει κάποια όρια...
Εδώ αν θες διαφώνησε, δεκτό χωρίς διαμαρτυρία.

ααα τωρα καταλαβα τι θες να πεις!Αν θες να εχεις ενα εργαλειο και οχι ενα πλασμα για συντροφια γιατι δεν το λες απο την αρχη και αλλα λεει ο ενας και αλλα εννοει ο αλλος?
Αν εσυ θες πασει θυσια το σκυλι-εργαλειο να δουλευει και δεν σε νοιαζει τιποτα αλλο ....ε τοτε τι να πω :roll: Γιαυτο σου ειπα απο την αρχη οτι δεν ξερω αν εχει καποιο νοημα η συζητηση....οχι οτι δεν ηταν καλη αλλα δεν βγαζουμε νοημα και συμπερασμα στο τελος :lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν το λέω ειρωνικά ότι τότε συμφωνούμε, τα συμπεράσματα όμως δεν είναι καν συμπεράσματα, είναι τα λεγόμενά σου.
τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?
θα εκανα αν ειχα ενα 7 χρονων ροτβαιλερ,αλλα αν εχει φτασει σε ηλικια 7 χρονων και δαγκωνει δεν θα του εχω καθολου εμπιστοσυνη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις να εχω τον απολυτο ελεγχο και αυτο γινεται μονο αν φοραει το λουρι και τιποτα αλλο.Ενα ενηλικο σκυλι που δαγκωνει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙς ΛΟΥΡΙ!
Αν δαγκώσει ξαφνικά το παιδί της οικογένειας σε ηλικία 18 μηνών???
Στο πρακτικό μέρος συμφωνώ βέβαια, επιτήρηση - λουρί κλπ, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση. Εννοείται οτι οι εκπαιδευτές συστήνουν αυτά, και γιατί είναι σωστά, αλλά κυρίως γιατί εκείνη την ώρα ''παίζεται'' το κεφάλι τους....

Δεν ειπα εγω οτι θα εισαι στην κορυφη της ιεραρχιας με τα μεζεδακια.εγραψα κατι τετοιο?Αυτη για μενα ειναι η εκπαιδευση ....
Και για μένα. Σε πολλά πράγματα χρειάζεται
διόρθωση
όμως. Αν έχεις προσαρμόσει τη ζωή σου ώστε να μη διορθώνεις, μπράβο, δεν είναι πάντα εφικτό όμως, μάλλον δεν είναι σχεδόν ποτέ εφικτό.

Οσο για το ρεύμα και το σκυλί εργαλείο, σου είπα
Το σκυλί ζει και πορεύεται με τον άνθρωπο λόγω μιας και μόνο ιδιότητας -του εργαλείου. Η παρέα έπεται και τον τελευταίο αιώνα αναδυκνείεται και πολύ σωστά κάνει. Ηδη έχουμε πολλά προβλήματα (ιατρικά - μορφολογικά - ηθικά) και έπονται και χειρότερα, όπου υπολογίζεται ο σκύλος μόνο σαν παρέα. Απολαμβάνω την παρέα των σκύλων μου, αλλά αν το δεις μόνο μέχρι εκεί, το θέμα σκύλος θα έχει τελειώσει πολύ σύντομα. Και ΝΑΙ αν ήμουν εκπαιδευτής και ερχόταν μια οικογένεια με σκύλο εκπαιδευμένο στην υποστήριξη ανάπηρου παιδιού από το εξωτερικό και μου έλεγε ''κάντε κάτι, φοβόμαστε στην Ελλάδα για φόλες, αν χάσουμε το σκύλο καήκαμε'' θα ΕΒΑΖΑ ΡΕΥΜΑ.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Αναρωτιεμαι αν θες να γραφουμε ...ετσι για να γραφουμε απλα :roll: :?: :!: πρωτα με ρωτας....
εδώ να δόσω παράδειγμα, αν νομίζεις ότι ποτέ δεν χρειάζεται να ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ, Rottweiler που δαγκώνει παιδιά σε μια οικογένεια)
σου απανταω πως θα εκπαιδευα θεωρητικα αλλα και πως εκπαιδευσα την Αυρα οταν ηταν 7 μηνων και απο τοτε μεχρι σημερα που ειναι 7 χρονων δεν το εχει ξανακανει ποτε,και μου ξαναγραφεις για το ιδιο θεμα....

Οταν ηταν η Αυρα κουταβι 7 μηνων ειχαν ερθει τα παιδακια την ξαδελφης μου

Σε ρωτάς πώς διορθώνεις σαν εκπαιδευτής επικύνδηνο Rottweiler - πιράνχας και μου λες πώς κοινωνικοποίησες 7μηνο θηλυκό Boxer
Χαίρω πολύ, δεν σου είπα εγώ ότι κάνω ηλεκτροσόκ σε κουτάβια μόλις βλέπουν παιδάκια
και σου ξανααπαντω οτι θα εκανα το ιδιο αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη σε ενα 7χρονο σκυλι που εχει δαγκωσει ηδη να ειναι κοντα σε παιδια χωρις λουρι.....και τωρα που ξαναγραφεις....

Αν δαγκώσει ξαφνικά το παιδί της οικογένειας σε ηλικία 18 μηνών???
Στο πρακτικό μέρος συμφωνώ βέβαια, επιτήρηση - λουρί κλπ, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :!: :!:
τι να πω,αν σου απαντησω θα μου ξαναγραψεις για το ιδιο θεμα παλι ...μα αν το σκυλι ειχε κερατα? :lol:

Λοιπον,για να καταλαβεις την συμπεριφορα των σκυλων...
το σκυλι που 7 χρονων η 18 μηνων δαγκωνει ξαφνικα ενα παιδι η εναν ανθρωπο,εχει δειξει απο πολυ νωρις σημαδια και ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΘΝΥΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ! ποτε ενα σκυλι δεν δαγκωνει ξαφνικα ενα πρωι,εκτος αν εχει καποιο προβλημα υγειας πχ. ογκο στο κεφαλι η κατι αλλο σοβαρο.
Και για να σου απαντησω και στην τελευταια ερωτηση (ισως να ρωτας γιατι θες να μαθεις 8) ) το 18 μηνων ροτβαιλερ ειναι ακομα κουταβι και θα εκανα ακριβως την ιδια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που εκανα και στην 7μηνη Αυρα,θα το εβαζα σε μια ασφαλη θεση εκεινη την στιγμη να μην το ενοχλει κανεις χωρις να το μαλωσω καθολου και θα εφερνα παιδακια στο σπιτι απο την επομενη μερα,και θα επαιζαν μαζι του και θα του εδιναν λιχουδιες με πολυ ελεγχομενο τροπο.
Τωρα αν εσυ αυτο δεν το θεωρεις εκπαιδευση και καταλαβες μονο οτι θα το εχω στο λουρι,αυτο σημαινει οτι εκπαιδευση θεωρεις μονο τον πνιχτη και το ηλεκτροσοκ (σε ενοχλει η λεξη αλλα πεσμου ποια ειναι η δουλεια που κανει το ηλεκτρικο κολαρο?)...εκτος αν δεν εχω καταλαβει οτι ηλεκτροσοκ σημαινει ξαφνικη διοχετευση ηλεκτρικου ρευματος στο σωμα :roll:

Ηδη έχουμε πολλά προβλήματα (ιατρικά - μορφολογικά - ηθικά) και έπονται και χειρότερα, όπου υπολογίζεται ο σκύλος μόνο σαν παρέα. Απολαμβάνω την παρέα των σκύλων μου, αλλά αν το δεις μόνο μέχρι εκεί, το θέμα σκύλος θα έχει τελειώσει πολύ σύντομα.
Εδω να γελασω? :lol: Ξερεις πως τα σκυλια μπηκαν στα σπιτια μας?Κατα το τελος του πρωτου(η του δευτερου δεν θυμαμαι καλα) παγκοσμιου πολεμου,επειδη πολλες δουλειες εκλειναν και αρχισε να υπαρχει φτωχια ειδικα στους αγροτες,ο τοτε προεδρος της Αμερικης αρχισε να φωτογραφιζετε με τον σκυλο του και να προμοταρει τον οικογενιακο σκυλο,για να δωσει δουλεια σε εκτροφεις αφου ειχαν δει στην Αμερικη οτι ο σκυλος ειχε αρχισει να μπαινει στα σπιτια ενω πρωτα τον χρησιμοποιουσαν μονο σαν εργαλειο.
Αυτο ειχε μεγαλη επιτυχια,χιλιαδες σκυλια πουληθηκαν απο ιδιωτες μεσα στα επομενα χρονια και η εκτροφη για το σκυλο σαν οικογενιακο μελος πια,αρχισε και οπως βλεπει οσο παει περισσοτερες οικογενιες διαλεγουν να εχουν σκυλο απλα για παρεα και τιποτα αλλο,πως βγαζεις τοτε το συμπερασμα οτι αν δουμε το θεμα σκυλος μονο σαν παρεα θα τελειωσει πολυ συντομα? :?: :shock:

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Δεν το λέω ειρωνικά ότι τότε συμφωνούμε, τα συμπεράσματα όμως δεν είναι καν συμπεράσματα, είναι τα λεγόμενά σου.
Quote:
τις υπολοιπες φορες δεν την μαλωσα καθολου,την ετριψα με θυμαρι και αρον αρον πηγαμε για μπανιο σπιτι.Στα 7 χρονια το εχει κανει αυτο 4-5 φορες,νομιζεις οτι δεν πρεπει να την αφησω να ειναι σκυλι?
Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?δεν τα αφηνεις να παιξουν και να λερωθουν με αλλα σκυλια η στα νερα?Θεωρεις οτι επειδη αφησα την Αυρα να κυλιστει μεσα στις βρωμιες,εκανα "εκπτωσεις"στην εκπαιδευση της?
Δηλαδη θες ενα σκυλι να "δουλευει"για σενα και μετα να το βαζεις καθαρο και ωραιο στο κενελ του η στον καναπε σου χωρις να κανεις κανενα κοπο για την ευχαριστηση του σκυλου,παρα μονο το σπορ που σου αρεσει εσενα?
Εξηγησε μου αν θες που βλεπεις το κακο μια στις τοσες το σκυλι να κυλιστει και να παιξει με βρωμιες?
Ξερεις ποσες φορες η δικη μου εχει βρωμιστει απο αδεσποτα που ηταν μες στην βρωμα και στα λασπωνερα και επαιζε και κυλιοταν μαζι τους στο παρκο?Εγω ετσι το θελω το σκυλι μου,ουτε εργαλειο ουτε πεντακαθαρο με τα νυχια βαμενα σε ενα καναπε ολη μερα θελω το σκυλι μου να ειναι σκυλι,ουτε υποκαταστατο παιδιου γιατι εχω παιδια,ουτε εργαλειο για να δειχνω την δυναμη μου

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Το ουρλιαχτό και η τσιρίδες στα τσιουαουα δεν είναι το ίδιο με το "μη" και την διόρθωση?

και τα 2 προκαλούν τρόμο αλλά όχι πόνο και έχουν τον ίδιο σκοπό.

Διαβάζω στο φόρουμ για "ωμά" και φυσική διατροφή,να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά σαν σκυλιά,να έχουν επαφή με τη φύση και άλλα ζώα και βλέπω όλοι να λέτε ότι "όσο πιο κοντά στη φύση,τόσο καλύτερα"...

Στη φύση purely positive training που υπάρχει?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Dogo said:
Το ουρλιαχτό και η τσιρίδες στα τσιουαουα δεν είναι το ίδιο με το "μη" και την διόρθωση?

και τα 2 προκαλούν τρόμο αλλά όχι πόνο και έχουν τον ίδιο σκοπό.

Διαβάζω στο φόρουμ για "ωμά" και φυσική διατροφή,να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά σαν σκυλιά,να έχουν επαφή με τη φύση και άλλα ζώα και βλέπω όλοι να λέτε ότι "όσο πιο κοντά στη φύση,τόσο καλύτερα"...

Στη φύση purely positive training που υπάρχει?
Oχι δεν υπαρχει,οπως δεν υπαρχουν ουτε λουρια,ουτε κλικερ,ουτε πνιχτες,ουτε μπολακια φαγητου,ουτε κολαρα,ουτε πολλα ακομα.
Νομιζω οτι δεν καταλαβα την ερωτηση :?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?
Tα αφήνω, αλλά σπάνια, συνήθως μου βγαίνει αυθόρμητα το ΜΗ!!!
Πολύ περίεργο σου φαίνεται?

τι να πω,αν σου απαντησω θα μου ξαναγραψεις για το ιδιο θεμα παλι ...μα αν το σκυλι ειχε κερατα?
Δεν καταλαβαίνεις γιατί σε ρωτάω και σε ξαναρωτάω?
Γιατι αν ήσουν επαγγελματίας εκπαιδευτής δεν θα σου ερχόταν η Αυρα,
αλλά ένα Rottweiler που ΞΑΦΝΙΚΑ (έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίσεις εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες ήταν η Savra) θα δαγκωνε το παιδί της οικογένειας και εσύ ΑΜΕΣΑ θα επρεπε να κάνεις κάτι. Εκεί θα χρειαζόσουν ΚΑΙ διόρθωση, όσο κι αν αυτό δεν σου αρέσει, δεν κάνεις positive training, κάνεις ΔΙΟΡΘΩΣΗ με τιμωρία, μαζί με πολλά άλλα (συμπεριφεριολογία, εκτόνωση του ζώου, συμβουλές στον ιδιοκτήτη κά)

Λοιπον,για να καταλαβεις την συμπεριφορα των σκυλων...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πόσο έυκολη η προσβολή, δεν μπορώ να καταλάβω πώς σας βγαίνει έτσι αβίαστα, έχω σκύλους 25 χρόνια, έχω διαβάσει απίστευτα βιβλία - βίντεο, έχω κάνει σεμινάρια εκπαίδευσης, έχω σχέσεις με εκτροφείς και εκπαιδευτές από όλη την Ευρώπη και κάνω εκτροφή 12 χρόνια (σκύλων εργασίας), και δεν έχω προσβάλλει έτσι κανέναν, ούτε τον πιο άσχετο...τί να πώ!

Αυτο ειχε μεγαλη επιτυχια,χιλιαδες σκυλια πουληθηκαν απο ιδιωτες μεσα στα επομενα χρονια και η εκτροφη για το σκυλο σαν οικογενιακο μελος πια,αρχισε και οπως βλεπει οσο παει περισσοτερες οικογενιες διαλεγουν να εχουν σκυλο απλα για παρεα και τιποτα αλλο,πως βγαζεις τοτε το συμπερασμα οτι αν δουμε το θεμα σκυλος μονο σαν παρεα θα τελειωσει πολυ συντομα?
Δες τι γινεται στην Ιαπωνία. Φαντάσου τι θα γίνεται σε 200 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο... (δεν παραθέτω λεπτομέρειες γιατί το θέμα είναι τεράστιο).

Για να τελειώνουμε, η συζήτηση ήταν για το αν το positive training υπάρχει και αν ήταν αυτό που είδαμε στο βίντεο με τα τσιουάουα. Δεν ήταν positive, και εδώ μάλλον εσύ πρέπει να μάθεις λίγα για την συμπεριφορά των σκύλων. Καταλήξαμε οτι το positive υπάρχει, εγώ αναγνωρίζω πολλά από τα καλά στοιχεία του, αλλά εσύ σταυρώνεις όποιον μιλάει για οτιδήποτε άλλο, και λες οτι το positive είναι στάση ζωής, αν δεν βλέπεις τον σκύλο σαν εργαλείο, κλπ κλπ, αρα όντως έχει μειωμένη απόδοση όταν οι απαιτήσεις μας είναι ψηλές, ή όταν ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Εγώ μιλάω για συνδυασμό και για γνώση της εφαρμογής των 2 τεχνικών από ειδικούς, και εσύ αναθεματίζεις το ΡΕΥΜΑ, λες και είπα εγώ να ηλεκτροσοκάρουμε όλα τα σκυλιά χωρίς λόγο, και με κατηγορείς που βλέπω ένα σκύλο οδηγό τυφλού ως ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι σαν σκυλάκι, εργαλείο για να δείχνω τη δύναμή μου?? :shock:
Ισως να μην τα βρούμε ποτέ σ'αυτό το θέμα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Νομιζω οτι δεν καταλαβα την ερωτηση
Δηλαδή και ψυγείο η χασάπης δεν υπάρχει στη φύση αλλά από εκεί παίρνουμε το κρέας που δίνουμε στο σκύλο μας να φάει αντιγράφωντας αυτό που στη φύση κάνει ο σκύλος (να τρώει ωμά) και που θεωρούμε σωστό.

Και για την συμπεριφορά του λοιπόν δεν θα ήταν σωστό να αντιγράψουμε τον τρόπο που ο σκύλος μαθαίνει και αυτό να εφαρμόζουμε (άσχετα με τα μέσα)?

Και επειδή δεν είμαι και γνώστης ρωτάω αν στη φύση υπάρχουν παραδείγματα purely positive training? :? :)

Και τελικά τα ουρλιαχτά και οι φωνές είναι το ίδιο με το "μη" και τη διόρθωση η όχι?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
Για να τελειώνουμε, η συζήτηση ήταν για το αν το positive training υπάρχει και αν ήταν αυτό που είδαμε στο βίντεο με τα τσιουάουα
Εγω δεν καταλαβα ετσι την ερωτηση που εβαλε η xotikouli η οποια δεν ανεφερε καν το positive training και για να την ξαναθυμηθουμε...

Σκέφτηκα ότι παρουσιάζοντάς τα στο ίδιο topic, όσοι τα έχουν δει μπορούν να συζητήσουν τις ομοιότητες/διαφορές και προτιμήσεις στον τρόπο προσέγγισης του καθενός.
απλα εχω προτιμηση στην δευτερη μεθοδο γιατι την θεωρω την πιο ανθρωπινη,αν ηταν να εκπαιδευσω εγω τα σκυλια μου,ισως να διαλεγα κατι αλλο,καπως διαφορετικα,γιατι ολα εξαρτωνται απο το καθε σκυλι δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια.Παντα ομως με θετικη ενισχυση.

Με αυτο που εχεις γραψει εδω,αναρρωτιεμαι πως εχεις τα σκυλια σου...δηλαδη που μενουν κλπ Εννοεις οτι δεν τα αφηνεις να παιξουν στις λασπες?

Tα αφήνω, αλλά σπάνια, συνήθως μου βγαίνει αυθόρμητα το ΜΗ!!!
Πολύ περίεργο σου φαίνεται?
Δεν μου φαινεται καθολου περιεργο και γιαυτο σου εγραψα παραπανω οτι ο ενας μιλαει για μηλα και ο αλλος για πορτοκαλια και γιαυτο βρηκα πολυ καλη την ερωτηση του Μακη,για τι θελουμε να εκπαιδευσουμε το σκυλι μας.
Εσυ ζητας αλλα και αλλα εγω απο την σχεση με τα σκυλια και γιαυτο μην προσβαλεσε που σου ειπα..
Λοιπον,για να καταλαβεις την συμπεριφορα των σκυλων... γιατι οταν μου γραφεις για ενα ενηλικο ροτβαιλερ,που ξαφνικα θα δαγκωσει ενα παιδι στην οικογενεια,θεωρησα οτι αν ηξερες απο συμπεριφορα σκυλων,θα ηξερες οτι ποτε δεν γινεται κατι τετοιο ξαφνικα.
Αν εννοουσες κατι αλλο θα επρεπε να γραψεις πολυ πιο αναλυτικα,δεν θα χρειαζοταν οπως γραφεις να με ρωτας και να με ξαναρωτας γιατι η καθε ερωτηση σου για το ιδιο θεμα ηταν διαφορετικη :wink:

Γιατι αν ήσουν επαγγελματίας εκπαιδευτής δεν θα σου ερχόταν η Αυρα,
αλλά ένα Rottweiler που ΞΑΦΝΙΚΑ (έτσι θα έπρεπε να το αντιμετωπίσεις εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες ήταν η Savra) θα δαγκωνε το παιδί της οικογένειας και εσύ ΑΜΕΣΑ θα επρεπε να κάνεις κάτι. Εκεί θα χρειαζόσουν ΚΑΙ διόρθωση, όσο κι αν αυτό δεν σου αρέσει, δεν κάνεις positive training, κάνεις ΔΙΟΡΘΩΣΗ με τιμωρία, μαζί με πολλά άλλα (συμπεριφεριολογία, εκτόνωση του ζώου, συμβουλές στον ιδιοκτήτη κά
Τωρα αν σου ξαναγραψω το ιδιο θα παρεξηγηθεις παλι και εγω δεν εχω καθολου αυτο το σκοπο,ουτε να προσβαλω ουτε να μειωσω κανεναν δεν θελω.
Μα πως με ρωτας να σου απαντησω για ενα τοσο θεωρητικο ζητημα,παιζουν τοσα πολλα ρολο σε αυτο,τοσα πολλα σεναρια...
1.Ενηλικο ροτβαιλερ κοιμαται και το παιδι τρεχοντας πεφτει απανω του αποτομα και το σκυλι γυριζει και το δαγκωνει κοφτα και ξαφνικα

2. '' '' ειναι ξαπλωμενο στην αυλη και το παιδι τρεχει τριγυρω και τσιριζει,το σκυλι σηκωνετε το κυνηγα και το δαγκωνει

3. 4. 5. 6.......και δεκαδες ακομα διαφορετικες περιπτωσεις,για παραδειγμα στην περιπτωση 1 εφταιγε καθαρα το παιδι και εκει θα επρεπε να γινει εκπαιδευση και οχι διορθωση στην περιπτωση 2 δεν θα ξαναεφερνα ποτε σε επαφη το παιδι με το σκυλι χωρις αυτο να ειναι στο λουρι και χωρις ενηλικο να επιτηρει.

αλλά εσύ σταυρώνεις όποιον μιλάει για οτιδήποτε άλλο
:shock: :shock: :shock: μα τις μεθοδους συζηταμε ποτε σταυρωσα και ποιον?

Εγώ μιλάω για συνδυασμό και για γνώση της εφαρμογής των 2 τεχνικών από ειδικούς, και εσύ αναθεματίζεις το ΡΕΥΜΑ,
Ναι το αναθεματιζω γιατι απο την αρχη σου ειπα οτι ειμαι εναντιον της μεθοδου αυτης,δεν αναθεματισα ουτε καποιον εκπαιδευτη ουτε ιδιοκτητη ουτε επιτεθηκα σε κανενα,απλα δεν μου αρεσει αυτη η μεθοδος,θα επρεπε να εχω αλλαξει γνωμη?

και με κατηγορείς που βλέπω ένα σκύλο οδηγό τυφλού ως ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι σαν σκυλάκι, εργαλείο για να δείχνω τη δύναμή μου??
καταρχας δεν κατηγορησα εσενα,αν δεις ξανα τι εγραψα ...Εγω ετσι το θελω το σκυλι μου,ουτε εργαλειο ουτε πεντακαθαρο με τα νυχια βαμενα σε ενα καναπε ολη μερα θελω το σκυλι μου να ειναι σκυλι,ουτε υποκαταστατο παιδιου γιατι εχω παιδια,ουτε εργαλειο για να δειχνω την δυναμη μου .....αυτα ειναι τι εγω δεν θελω,δηλαδη σε κατηγορησα οτι βαφεις τα νυχια του σκυλου σου? :lol:
Και εχω διαβασει,για πολλα σκυλια συνοδοι ανθρωπων με ειδικες αναγκες,τυφλων,επιληπτικων,κοφων που ειναι αριστα εκπαιδευμενα με "positive training"χωρις καθολου χρηση πνιχτη,διορθωσης,η ηλεκτιρκου κολαρου

Ισως να μην τα βρούμε ποτέ σ'αυτό το θέμα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο...
Μα στο ειχα πει απο την αρχη οτι δεν προκειται να τα βρουμε γιατι πιστευω οτι και οι δυο εχουμε κατασταλαξει σε μια μεθοδο εκπαιδευσης και δεν νομιζω οτι καποιος απο τους δυο μας μπορει να πεισει τον αλλο,αλλα το ζητουμενο δεν ειναι αυτο,ειναι μια ωραια συζητηση για κατι που αγαπαμε :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.345
Μέλη
20.113
Νεότερο μέλος
Anastasia skia