Great Dane - Section

Status
Κλειδωμένο θέμα

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ψιτ κανονισε θα φαμε ταμακρια τσαουλια μας.αντε μην σας παμε καμια κοντρα ......στο φαι !!και σας λιωσουμε:eek::eek::eek::eek:καλημερα παιδακια!

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
Γεια σας... συγνωμη που διακοπτω .... επειδη ψαχνω απεγνωσμενα για ενα δανο... μπορειτε να μου πειτε απο που μπορω να παρω εναν;;οχι εισαγωγεα...
ευχαριστω πολυ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
να.. μας πατε κοντρα στο φαί.... εχμ....
εισαι τυχερός που είμαστε σε περίοδο ανάρρωης κι αδυνατίσαμε... αλλοιώς ......
βαλε ρε... φωτό... να δούμε... τώρα....!!! :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
φίλε μου σκυλί από εκτροφέα, στην ελλάδα δεν θα βρείς....
ιδιώτες με ζευγάρια πιθανά να υπάρχουν.... ( byb)
αρκετά αξιόλογα στο ιντερνετ εκτροφεία θα συναντήσεις εύκολα ψάξε στο google great dane και μετά είναιόλα εύκολα
το θέμα ειναι να μπορέσεις εσύ να μεγαλώσεις το κουτάβι
ηλικία?( τι αλλαγές μελλοντικά πρόκειται να γίνουν στην ζωή σου?)
ιδιότητα?( μαθητής-φοιτητής- εργαζόμενος)
ελευθερος χρόνος?(χρειάζεται αρκετό χώρο να τρέξει ή τρεις φορές ημίωρες τουλάχιστον βόλτες)
οικονομική άνεση?(ιατρικά έξοδα- εκπαίδευση - πολύ φαί???)
βέβαι αυτά ισχύουν για κάθε σκύλο σε μεγαλόσωμες φυλές λίγο περισσότερο....

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
καλημερα σ ευχαριστω που απαντησες στο μηνυμα μου.. ασχολουμαι με τα σκυλια αρκετα χρονια και τωρα τελευταια και επαγγελματικα... χρονος αρκετος οπως και χωρος.. οσο για την ηλικια ... στο βαθος διακρυνω τα ...αντα... αστα να πανε!!
σ ευχαριστω και παλι...

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
καλημερα GRDANE:) θα σε εκανα κουρελι ψυχολογικα με μια φωτο*demonio* αλλα εχω πει του αντρα μου να βαλει μια και το ξεχναει:zzzz: εγω δεν ξερω πως δουλευει το συστημα:-kτι ακρηβως ειχε ομαυρουλης σου ειναι καλα τωρα¨?ΠΕΡΑΣΤΗΚΑ*sick*:smile::smile:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Great Dane – Section λέγεται το thread βρε παιδιά! Γράψτε κάτι για τη φυλή! Χαρακτηριστικά, ιδιαιτερότητες, ασθένειες που ταλαιπωρούν τη φυλή, κτλ! Άντε να σας χαρώ! ;):)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
brillians από ότι βλέπω από τ avatar έχεις ένα πολύ ωραίο κούταβο....
θέλω να δουμε φωτο...

ο μπρούνο είχε μία ίωση... με τρόμαξε .
41-42 πυρετό... που να φάει...
με αντιβιώσεις και αντιπυρετικά συνήλθε μετά από 5 μέρες....
καταλαβαίνεις με 5 μέρες ασιτία πως θα φαίνεται
(τώρα.. άρχισε να παίρνει τα πάνω του...)
(αλλά πάντα να ξέρεις η κουκουβάγια και το κουκουβαγιόπουλο...)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
κι επειδή η rottie έχει δίκιο.... και θέλω να την μπω στην brilliant....:p
BRUNO!!! ΔΕΥΡΟ ΈΞΩ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.....:D:D:D
καλημέρα σας..
Είμαι ο Bruno 27 μηνών, ένας "μεγάλος δανός" όπως με γνωρίζουν αρκετοί..
Καταρχήν να λύσουμε την παρεξήγηση κατάγομαι από την γερμανία γι αυτό και με φωνάζουν και "σκύλο γερμανίας" κατά το "ντόγκο αρζεντίνο" κλπ. Απλά οι γερμανοί με κράταγαν για πάρτη τους ενώ οι δανοί συνέβαλλαν πολύ στην διάδοση μου, τιμής ένεκεν λοιπόν το όνομα μου.
Στην αρχή με χρησιμοποιούσαν αρκετά στο κυνήγι του αγριογούρουνου.. άρα έπρεπε να είμαι γρήγορος τεράστιος και άφοβος κυνηγός
Μόλις άρχισαν να με χρησιμοποιούν για συνοδεία και επίδειξη οι ευγενείς στα ταξίδια τους, εκπολιτίστικα.
Στην συναναστροφή μαζί τους απόκτησα ευγενική ψυχή ( όχι πως νωρίτερα δεν είχα.. απλά ήταν κρυφό χάρισμα) και ανέπτυξα το ένστικτο της φύλαξης και προστασίας. Πήρα και το παρατσούκλι καλόκαρδος γίγαντας.
Αυτά για την ιστορία.
Λοιπόν.. αυτή την στιγμή που σας μιλώ είμαι 84cm ύψος 60 κιλά.. κι ακόμα μεγαλώνω.Για μερικούς αναπτύσσομαι μέχρι τους 18 μήνες, για δε κάποιους άλλους ψηλώνω μέχρι τους 20 μήνες, μετά λένε ότι παχαίνω μέχρι τους 24.
Για την ιστορία κάποιος ρώσος πρόγονος μου έφτασε μέχρι 100cm. ( δίπλα του θα ήμουν σαν τον Φασούλα με τον Γκάλη ένα πράμα)
Aπό μωρό μεγαλώνω πολύ γρήγορα ( το 90% του ύψους το παίρνω τους πρώτους οκτώ μήνες) γι αυτό και θέλω προσοχή στην διατροφή μου αλλά και στην καθημερινή γυμναστική που μου παρέχει ο μπαμπάς.
Για να καταλάβετε 2.5 μηνών ήμουν περίπου 24 cm, 4-5 μηνών είχα φτάσει τα 45 cm και στους 8 μήνες τα 80cm.
Μετά τους 8 μεγαλώνω πολύ αργά καί μόνο με μέτρημα με καταλαβαίνουν οι γνωστοί.
Ο μπαμπάς είχε τρομάξει....
Πρέπει να μου παρέχεται λοιπόν τροφή χαμηλή σε ασβέστιο έτσι ώστε τα κόκαλα να έχουν την ελαστικότητα που χρειάζεται για να μεγαλώνω σωστά. Ταυτόχρονα θέλω αρκετή ξεκούραση και ύπνο (θρέφει γερά μωρά)απαγορεύονται αυστηρά τους πρώτους μήνες οι σκάλες.Για την άσκηση που χρειάζομαι.. εμπειρικά σας λέω ο μπαμπάς με έβγαζε βόλτα χρονικής διάρκειας 5 λεπτά ανά μήνα ζωής μου. Δηλαδή τριών μηνών πήγαινα 15 λεπτά βόλτα, 6 μηνών 30 λεπτά κλπ
Από τους 2.5 μήνες που ολοκλήρωσα τα εμβόλια χρειάζομαι πολύ κοινωνικοποίηση με άλλα ζώα αλλά και ανθρώπους έτσι ώστε να σας γνωρίσω καλά να μην σας φοβάμαι και να σας πλησιάζω για χάδια και slurp
Μου αρέσει να είμαι ο αρχηγός αλλά το ίδιο θέλει και ο μπαμπάς, έτσι μου γνώρισε τον Γιάννη ένα πολύ ωραίο παλλικάρι (μάλον φίλος του μπαμπά) ο οποίος στους 8 μήνες μου εξήγησε (ευτυχώς με ωραίο τρόπο, αλλοιώς θα μουλάρωνα και θα τα παράταγα) πως να βοηθήσω τον μπαμπά στα νέα του καθήκοντα...να πώ την αλήθεια εγώ τα κατάλαβα όλα από το 7 μάθημα ο μπαμπάς χρειάστηκε 2 μήνες για να μάθει να μου συμπεριφέρεται) sorry daddy
Κι ακόμα εδώ που τα λέμε αν τον δώ χαλαρό... τον κοροιδεύω... που θα πάει θα μάθει
Θέλει ακόμα λέει να προχωρήσουμε σε καθήκοντα φύλαξης.
Ο Γιάννης όμως του είπε ότι δεν χρειάζεται.. γιατί είμαι ήρεμος ήρεμος αλλά αν τα πάρω έχω εκρηκτικές αντιδράσεις
Αλλωστε λειτουργώ αποτρεπτικά και μόνο με το μέγεθος μου. Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα και ρουφάω σαν σφουγγάρι, δημιουργώ τα δικά μου κριτήρια και αντιδρώ αναλόγως. Έχω ήδη από το παρατηρητήριο μου μάθει όλη την γειτονιά και μόνο σε ξένους είμαι σε "επιφυλακή"
Ο μπαμπάς είχε τους ενδοιασμούς του αλλά τον 15 αύγουστο του 2007 του έδειξα τι αξίζω:
Γιόρταζε η μαμά και ο ανθοπώλης έφερε μια γλάστρα. Τότε δεν είχαμε κουδούνι...Έβαλε την γλάστρα λοιπόν πάνω στην μάντρα... εγώ έβλεπα..... φωνάζει μία ... εγώ έβλεπα....κάνει να ανέβει την μάντρα... ορμάω πάνω.... εγώ ακόμα γελάω- αυτός ακόμα τρέχει... ο μπαμπάς έβαλε κουδούνι και ταμπέλα.... καλά και ήρθε κιόλας με όλη την φασαρία αλλοιώς η μαμά δεν θα είχε γλάστρα...
Έξω όμως είμαι κύριος... μπορείτε να με πλησιάσετε και να με χαιδέψετε εσείς και τα άλλα ζώα αν και ο μπαμπάς δεν με αφήνει με άλλα ζώα.. λέει ότι τα τρομάζω και θα παρεξηγηθώ με κανένα... καλά που είναι ο φίλος μου ο Έκτωρας σπίτι.. ( ο καναδός) μαζί μεγαλώσαμε και έτσι δεν έχουμε προβλήματα.. με δέχτηκε και σαν αρχηγό ευτυχώς χωρίς να χρειαστεί να του επιβληθώ... αλλά ο μπαμπάς συνέχεια μας προσέχει δεν μας αφήνει μόνους....
Για την υγεία μου...
πρέπει να προσέχετε τα δερματικά προβλήματα, λόγω μεγάλου θώρακα συστροφή στομάχου, σαν μεγαλόσωμο σκυλί καρδιακά (σπάνια πια)...
αλλά αν δεν με προσέξετε κατά την ανάπτυξή μου μπορεί να αναπτύξω αρθριτικά και να σας αλλάξω τα φώτα....
( για όλα αυτά κτύπα ξύλο μακρυά από εμάς)
αν έχω ελλατώματα? σιγά μην σας τα πώ εγώ.. ρωτήστε και τον μπαμπά μου δεν έχω... Αν θέλει κανείς μπορεί να προσθέσει... άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να τα έχω κι εγώ...
Λοιπον... ελπίζω προς το παρόν να σας αρκούν μεγαλώνοντας θα προσθέτω κι άλλα....

Last edited:

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ο μπρούνο ψαχνοντας... πεταλουδες...:D
γι΄αυτο εχει την γλωσσα εξω???????χα!χα!:piercing::piercing::piercing::piercing:θα μου επητρεψεις να διωρθωσω κατι:confused::confused::confused::confused:για το ασβεστιο οταν ειναι μικρος χρειαζεται εμπλουτισμο με ασβεστιο επειδη ειναι μεγαλοσωμος για τα κοκκαλα να μην στραβωσουν τα ποδια για ποσσοτητες θα σας πω οταν ερθει ομπαμπας που ειναι υπευθηνος για αυτα γιατι δεν θυμαμαι:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:οσο για την εκπαιδευση οι μπαμπαδες ειναι αντρες τι να κανουμε υπομονη:picaron::picaron::picaron::picaron:εγω με το που τον κοιταω εχει παρει το μυνημα:nono::nono::nono::nono:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ωπα ώπα, είναι λάθος ...
Με μία τροφή πλούσια σε ασβέστιο αλλά ισορροπημένη και κάποιες βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξή του, ΔΕΝ χρειάζεται ταμπλέτες ασβεστίου - αποδεδειγμένα δημιουργούν πρόβλημα.

Το σκυλί θέλει

- καλή τροφή
- μέτρια άσκηση
- ΗΛΙΟ

και ΚΑΝΕΝΑ συμπλήρωμα ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
συμφωνώ... τις ίδιες οδηγίες είχα από εκτροφέα και κτηνίατρο...
τροφή για μεγαλόσωμες ράτσες,... και μόνο χονδροιτίνη... όχι ασβέστιο...
η εξήγηση μου ίσως ήταν απλοική αλλά έτσι την κατάλαβα...;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
.... κι αν προσέξετε ( σε μία καλή ξηρά τροφή)τα ποσοστά ασβεστίου είναι μικρότερα στις γιγαντόσωμες ράτσες από ότι στις αντίστοιχες απλές...;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με τον Denis και τον GRDANE!
Εάν ταΐζετε τα σκυλιά σας ξηρά τροφή και χρειάζονται διαιτητικά συμπληρώματα! ;)

Στο θεμα μας:
Βρε παιδιά, είναι δυνατόν να έχουμε Great Dane – Section και να μην έχουμε το πρότυπο της φυλής και μάλιστα πρώτο και καλύτερο?

http://www.fci.be/uploaded_files/235gb2002_en.doc

…Κάλλιο αργά παρά ποτέ! :p:D

:)

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος