Happy days are over ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δυστηχως σημερα τα νεα δεν ειναι καλα :(

Πριν απο περιπου 20 μερες ο σκυλακος μου εμφανισε μια κυστη πανω απο τους ορχεις ...προταθηκε θεραπεια με augmentin για 10 ημερες .Με τη θεραπεια , η κυστη υποχωρησε και μετα εμφανιστηκαν περιεργα μαυρα καυκαλα πανω στο δερμα των ορχεων .Οποτε σημερα τον ξαναπηγα σε κτηνιατρο να δουμε τι διαολο ηταν τα καυκαλα αυτα.Ο σκυλος εντελως νορμαλ , υγιης και χαρουμενος .Δωσαμε αιμα για εξετασεις . Ο σκυλος διαγνωστηκε με καλαζαρ:(

Το τεστ ηταν προφανως το συντομο (20:00 το βραδυ δωσαμε αιμα / 22:00 με πηρε η κτηνιατρος ,εμφανως καταβεβλημενη και η ιδια).Μου προτεινε να στειλουμε δειγμα στο Παστερ για οριστικη διαγνωση.Θεωρει πως τα καυκαλα στους ορχεις ειναι συμπτωμα της ασθενειας .Νεφρα/συκωτι ειναι απολυτως υγιη.Ο σκυλος ειναι 10,5 μηνων.

Θα το παλεψουμε αν οντως ειναι καλαζαρ αλλα πραγματικα στεναχωριεμαι ...το ενδεχομενο να μην πετυχει η οποια θεραπεια , δεν το σκεφτομαι καν.Νιωθω και τυψεις ...:-(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δε θα έχει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά σου (και κατά πάσα πιθανότητα στο προσδόκιμο ζωης του σκύλου σου) ... καλό κουράγιο (στην τσέπη σου πιο πολύ) και καλή ανάρρωση ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα το παλεψουμε αν οντως ειναι καλαζαρ αλλα πραγματικα στεναχωριεμαι ...το ενδεχομενο να μην πετυχει η οποια θεραπεια , δεν το σκεφτομαι καν.Νιωθω και τυψεις ...:-(
Τύψεις γιατί?
Προσωπικά τα snap tests δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα αξιόπιστα. Στείλε αίμα για εξέταση σε κάποιο πιστοποιημένο εργαστήριο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Θετικό κατά λάθος δεν βγαίνει.
Αφού ο οργανισμός του σκύλου είναι καλά, είναι άχρηστο να ξέρεις ακριβώς τίτλο.
Περιττό έξοδο σε μία πολυέξοδη διαδικασία. ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Eγω θα προτιμούσα μια εξέταση που θα μου έδινε σαφές αποτέλεσμα και τίτλο αντισωμάτων. Snap test δεν έχω κάνει ποτέ στο σκύλο μου. Πάντα στέλνω το αίμα σε πιστοποιημένο εργαστήριο.
Τα 20 περίπου ευρώ που κοστίζει η εξέταση στο Παστερ δεν είναι τίποτα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εξεταση στο Παστερ θα γινει χωρις να ειμαι και αισιοδοξος .Για αλλο πηγα σημερα στον κτηνιατρο και αλλο μου βγηκε.Συμπεραινω πως η κτηνιατρος ηταν πολυ υποψιασμενη .

Το χρηματικο κοστος της θεραπειας ειναι αδιαφορο ...αρκει να εχει αποτελεσμα (ή να μην ταλαιπωρειται το σκυλι).

Τυψεις νιωθω για οσες φορες δεν τον ψεκασα ...μενω σε μονοκατοικια με ''αγριο'' κηπο και ο σκυλος βγαινει οποτε θελει εξω.

Ξεπερνωντας τις ιδιαιτεροτητες και την ''αγοραια'' τιμη καθε ρατσας , αφηνοντας πισω τα οποια (πολλα/λιγα) προβληματα υγειας του καθε καθαροαιμου ή ημιαιμου , ερχεται αυτος ο διαολος σε μορφη σκνιπας και χτυπα τοσο τον ''πασα'' Boogie που κοιμαται σε δικο του καναπε ΙΚΕΑ και εχει μεταχειριση VIP , οσο και το καθε κακομοιρο αδεσποτο :(

Πολλα περιμενα να αντιμετωπισω με το bulldogακι μου , λιγα φαινονταν να παρουσιαζονται και τελικα μας ''ηρθε'' αυτο :(

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Θετικό κατά λάθος δεν βγαίνει.
Και εγώ έτσι "ήξερα".

Αρσενικό κόκκερ 6 χρονών, με ραγδαία εμφάνιση συμπτωμάτων καλαζάρ, κάνει snap test. Θετικός και στην έρλιχα και στο καλαζάρ (βάψτα μαύρα εγώ).
Αποστολή αίματος στην Αθήνα: Αρνητικός καλαζάρ, θετικός στην έρλιχα (δεν θυμάμαι τίτλο).

Περιμένω τώρα να τελειώσει ο 1 μήνας με το vibramicyn, και επαναλαμβάνουμε αιματολογικές.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ελπιζω να πανε ολα καλα!!:):)
Περαστικα και απο εμας...
Ελπιζουμε να πανε ολα καλα...!!!
Σας ευχαριστω παιδια ...ηδη σημερα ξεκιναω να εξεταζω το θεμα της αγωγης (κοιτωντας και το θεμα του παστερ). Απο οσα επιασα χθες στο τηλεφωνο (απο καποιο σημειο και μετα δεν ακουγα:-|) , θα παμε με zylapur και ενα κυκλο milteforan (και βλεπουμε).

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τα τεστάκια αυτά δεν βγαίνουν ψευδώς αρνητικά.
Μπορούν όμως να βγουν ψευδώς θετικά.

Είχα σκύλο που με τέτοιο τεστ βγήκε θετικός σε καλαζάρ και τελικά δεν είχε.
Κανε τις εξετάσεις να δεις τί συμβαίνει στα αλήθεια.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Περίμενε να βγούνε τα αποτελέσματα αλλά και θετικά να βγούνε μη στεναχωριέσαι. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα χάσεις το σκυλάκι σου. Έχω περάσει από και και ζήσαμε πολλά ευτυχισμένα χρόνια. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
16 ευρώπουλα θα δώσεις στο παστέρ για εξετάσεις καλαζάρ (και 25 για ερλίχια παρεπιπτόντως). Και αυτή τη στιγμή είναι το πιο αξιόπιστο εργαστήριο για αυτές τις εξετάσεις στην Ελλάδα. Το ξέρω γιατι έχω δουλέψει στο παρελθόν εκεί.

Πες στον κτηνίατρο να του πάρει αίμα και πήγαινέ το μόνος σου. Σε λίγες ώρες θα ξέρεις.....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αυριο πρωι αυτο θα κανω ;)

Απλα θελω να δω :

Υπαρχει τελικα κτηνιατρος εντος του Παστερ που να κανει επι τοπου τις αιμοληψιες ? κατι τετοιο διαβασα εδω σε παλιοτερα thread .
... δεν με απασχολει το κοστος της αιμοληψιας , απλα ο κτηνιατρος που ξερω στο Χαλανδρι ανοιγει μετα τις 10:30 και στο Παστερ πρεπει να ειμαι 8-11.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ του είχα πάρει αίμα την προηγούμενη και το πηγα την επόμενη το πρωί....

Κάτι πήρε το μάτι μου... νομίζω ότι υπάρχει ιατρείο μικρών ζωων και μέσα στο παστέρ.... δεν ξέρω τι ωρα ανοιγει όμως..... αν μάθεις πες να ξέρουμε κι εμεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μπορείς να πάς ΜΕ τον σκύλο στο Παστέρ και να φύγεις ΜΕ τον σκύλο και διαγνωσμένη λεισμανίαση ? Δεν νομίζω - για προσέξετε το λίγο ...

Οι σκύλοι με διαγνωσμένη Λεισμάνια στην Ελλάδα πρέπει να θανατώνονται άμεσα βάσει νόμου, και το Παστέρ είναι κρατικό ίδρυμα ...