Happy days are over ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ευχαριστω παιδια ...

Οπως ειπα , προεχει η σωστη χορηγηση zylapοur ωστε να σταματησω το παρασιτο και ,μεχρι την εναρξη της επικινδυνης σεζον , να καταστησω ασφαλη το σκυλο για τα αλλα ζωα.

Μιλησα σημερα με τον κ Χαραλαμπιδη , καθηγητη της Κτηνιατρικης του ΑΠΘ / Εργαστηριο Παρασιτολογιας και Παρασιτικων Νοσηματων.
http://users.auth.gr/~harala/

Ο ανθρωπος ειναι πολυ προσιτος και φιλικος (μιλαγαμε κανα 20 λεπτο).
Ο ιδιος ειναι υπερ της χρησης zylapοur + milteforan ...τη θεωρει ως την καλυτερη θεραπεια αυτη τη στιγμη.Ειδικα για το ταπεινο zylapοur των δυομιση ευρω το κουτι , θεωρει πως μπορει να εχει πολυ καλα αποτελεσματα αν χορηγειται σωστα (με προυποθεση πως το παρασιτο δεν εχει προλαβει να πληξει ζωτικα οργανα του ζωου - αυτη ειναι η περιπτωση μου).Το Glucantime δεν θα το χρησιμοποιουσε (εφοσον υπαρχει πλεον το milteforan)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ναι βεβαια ...απλα σταματαει την εξαπλωση του παρασιτου και καθιστα ''ασφαλη'' το σκυλο για τα αλλα σκυλια γυρω του.Εχει παρατηρηθει και θεραπευτικη δραση εφοσον το ζωο ειναι αρκετα δυνατο.

Το ερωτημα ειναι Milteforan ή Glucantime.. Ο κ Χαραλαμπιδης ειναι σαφως υπερ του milteforan (για να μην πω κατα του Glucantime εφοσον υπαρχει το milteforan).Δεν θελω να μπω σε σκοτεινες , καχυποπτες προσεγγισεις ως προς το ποιο ειναι καλυτερο ή χειροτερο

Βαζοντας τα διπλα-διπλα , θα λεγαμε πως το Milteforan υπερισχυει παντου :
1) ειναι νομιμο και υπαρχει ευκολα παντου
2) δεν εχει παρενεργειες στο σκυλο , περα των γεννετικων αν ο σκυλος ειναι αναπαραγωγης
3) εχει ευκολη εφαρμογη
4) το κοστος δεν ειναι τρελο

Απο την αλλη , το glucantime μου φαινεται ''διαολος'' (στην εφαρμογη , στις ενδεχομενες παρενεργειες κλπ).Εχει ομως την ιστορια με το μερος του αφου χρησιμοποιειται χρονια σε αντιθεση με το milteforan που ειναι ''φρεσκο''.

Φυσικα , οπως τα ακουω , προτιμω το milteforan. (με την αγαπη για το σκυλο μου , θα εκανα και τα δυο αν χρειαζοταν αλλα δεν θελω να θεραπεψω το καλαζαρ και να του καταστρεψω τα νεφρα)

Οποιος εχει αποψη (και ιδιαιτερα εμπειρια) στο θεμα θα ηθελα να την ακουσω :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εχω συντηρήσει και θεραπεύσει 2 σκύλους με Glucantime. Και οι δύο μηδένισαν τους δείκτες και σταδιακά (μέχρι που γέρασαν) ξανα-ανέβασαν. Αλλη μία σκύλα έχω τώρα πάλι Glucantime δεν μηδένισε ποτέ δεν έχει κανένα όμως σύμπτωμα (ενώ ήταν χάλια) ούτε στις αιματολογικές κλπ ... Πρόβλημα στα νεφρά δεν είχαν (αλλά σίγουρα χτυπάει το Glucantime) Zylapour έδινα σε όλα όχι συνέχεια, αλλά τις μισές μέρες του μήνα.

To καινούριο φάρμακο ήρθε ώς πολύ ελπιδοφόρο αλλά δεν ακούω καλά λόγια μετά από τις πρώτες εφαρμογές. Εχω ακούσει ότι πολύ λίγα σκυλιά μηδενίζουν (μερικοι λένε και κανένα)

Θα το έκανα αντί του Glucantime σίγουρα, για δοκιμή.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εχω συντηρήσει και θεραπεύσει 2 σκύλους με Glucantime. Και οι δύο μηδένισαν τους δείκτες και σταδιακά (μέχρι που γέρασαν) ξανα-ανέβασαν. Αλλη μία σκύλα έχω τώρα πάλι Glucantime δεν μηδένισε ποτέ δεν έχει κανένα όμως σύμπτωμα (ενώ ήταν χάλια) ούτε στις αιματολογικές κλπ ... Πρόβλημα στα νεφρά δεν είχαν (αλλά σίγουρα χτυπάει το Glucantime) Zylapour έδινα σε όλα όχι συνέχεια, αλλά τις μισές μέρες του μήνα.

To καινούριο φάρμακο ήρθε ώς πολύ ελπιδοφόρο αλλά δεν ακούω καλά λόγια μετά από τις πρώτες εφαρμογές. Εχω ακούσει ότι πολύ λίγα σκυλιά μηδενίζουν (μερικοι λένε και κανένα)

Θα το έκανα αντί του Glucantime σίγουρα, για δοκιμή.
Σε ευχαριστω denis ... οι περιπτωσεις που αναφερεις με το milteforan ειναι γνωστες σου ή απλα το εχεις ακουσει ? Γιατι τα ιδια ακουω και εγω.

Δεν μπορω να βρω δυο,τρεις περιπτωσεις που καποιος να αναφερει σε πρωτο προσωπο πως εκανε ο ιδιος θεραπεια με milteforan+zylapour και ''απετυχε'' ή ειχε φτωχα αποτελεσματα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι από εκτροφείς εκπαιδευτές και κτηνιάτρους, αλλά αόριστες συζητήσεις. Νομίζω οτι αν έχουν μία αξία έχουν μεγαλύτερη από ένα παράδειγμα με αναλυτικές εξετάσεις και πορεία νόσου ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τα πραγματα εχουν ως εξης :

1) χορηγω ζυλαπουρ εδω και δυο μηνες πρωι/βραδυ απο 300mg
2) σε μια εβδομαδα τελειωνει η θεραπεια με milteforan (28 ημερες)
3) το zylapour θα συνεχιστει δια βιου στην ιδια δοση

Οι τελευταιες βιοχημικες εξετασεις αιματος ηταν καλες και τα νεφρα/συκωτι ειναι μια χαρα.Το milteforan δεν παρουσιασε μεχρι σημερα (21 ημερα) καμμια παρενεργεια περα απο κανα δυο εμετους την 11-13 μερα (δοθηκε primperan).

Στους 5 μηνες μετα την ολοκληρωση της θεραπειας με milteforan (οποτε και συμφωνα με τις μετρησεις της Virbac αρχιζει αργη αυξηση του παρασιτικου φορτιου) και εφοσον το συκωτι/νεφρα ειναι σε καλη κατασταση , θα δοθει ενας ή δυο κυκλοι glucantime μπας και το ''ξεριζωσουμε'' το διαολο.

Οσο αφορα τα προστατευτικα μετρα , ο σκυλακος φοραει scalibor που θα το αλλαζει καθε τριμηνο , παιρνει τα zylapour , φοραει αμπουλα advantix και ψεκαζεται .Φυσικα κοιμαται μεσα στο σπιτι.

Ο σκυλακος ειναι μια χαρα και δεν παρουσιαζει κανενα συμπτωμα λεισμανιασης .Εχει πιο πολυ ορεξη απο ποτε.

Ειναι μακρυς ο δρομος του ελεγχου της λε'ι'σμανιασης αλλα πλεον ειμαστε αισιοδοξοι .Το κοστος ειναι υπολογισιμο αλλα οχι υπερβολικο.

Η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη . Φυλαξτε τα σκυλια σας , η επικινδυνη περιοδος ηδη ξεκινησε .Η λεισμανιαση δεν κανει διακρισεις σε δεσποζομενα ή αδεσποτα , σε ρατσες ή ημιαιμα , σε σκυλους εκτροφης ή απο puppy mills.Αν εχετε κανενα αδεσποτο στη γειτονια , βαλτε του κανα scalibor , κατι θα κανει ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ωρα για ενα update στο θεμα , τωρα που ξεθαφτηκε ...

Ο σκυλος ελαβε τον Απριλιο μια πληρη θεραπεια με milteforan (30 μερες) και παιρνει παραλληλα 300 mg ζυλαπουρ πρωι/βραδυ (10 mg/kg , 2 φορες τη μερα) απο τη μερα της διαγνωσης μεχρι σημερα.

Θυμιζω πως ο τιτλος καλαζαρ ηταν 1/1600 τη στιγμη της διαγνωσης.

Τον προηγουμενο μηνα , πηρα νεο τιτλο ο οποιος ηταν 1/200 :)

Νεφρα/συκωτι σε αριστη κατασταση οπως και ολες οι αιματολογικες /ουρολογικες εξετασεις.Ο σκυλος χωρις κανενα συμπτωμα καλαζαρ και μπαινει στην ενηλικιωση γεματος υγεια και ζωντανια :D

Συνεχιζω ζυλαπουρ μεχρι Απριλιο οποτε και θα παρω ενα νεο τιτλο (ο κτηνιατρος ειναι αισιοδοξος πως θα ''μηδενισει'' μεχρι τοτε).Αν δουμε υποτροπη , θα παμε σε νεα λεισμανιοκτονο θεραπεια.

Γενικα ειμαστε αισιοδοξοι πως ολα θα πανε καλα ...:cool:

Μεχρι σημερα και για οσα καταφεραμε , το κοστος δεν ηταν τρομερο :

1) milteforan θεραπεια για σκυλο 30 κιλων:200 ευρω

2) ζυλαπουρ : 5 ευρω το μηνα χ 9 μηνες = 45 ευρω

3) εξετασεις αιματος/βιοχημικες/τιτλοι/βιταμινες : 200 ευρω (τα 120 ευρω θα τα εδινα ουτως ή αλλιως σε προληπτικες εξετασεις αιματος , οπως δινουμε ολοι)

Μεχρι σημερα και απο την μερα της διαγνωσης (9 μηνες), αλλαξα 3 σκαλιμπορ , του εβαλα 9 αμπουλες advantix και τον ψεκαζα καθε μερα.

Αν εχει σημασια , ο σκυλος των γονιων μου με τον οποιο ο δικος μου περασαν αρκετες μερες μαζι το καλοκαιρι στο εξοχικο , παραμενει αρνητικος στο καλαζαρ μεχρι προχθες που εκανε εξετασεις (τα σκυλια εμεναν στο ιδιο σπιτι , διπλα στη θαλασσα , μερικες απο τις πιο επικινδυνες μερες της ''σεζον'').

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Γειτονακι χαιρομαι, ευχομαι τα καλυτερα στο σκυλακο σου. Μου φαινεται τα δυσκολα περασαν.Καλη συνεχεια.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μπραβο τρικυ, αν και η αληθεια ειναι πως την περιμενα την καλη εξελιξη :)
θυμαμαι οταν ο κτηνιατρος μου ειπε το αποτελεσμα και καταλαβα πως ειχε κολλησει η δικη μου ,γυρισα σπιτι και ενιωθα σαν να μου ειπε "το σκυλι σου πεθαινει, αυτο ηταν". ειχα μπλοκαρει τελειως και νομιζα οτι θα σκασω..
ευτυχως συνηλθα γρηγορα και κανοντας οσα επρεπε με ευλαβια, την εχω τωρα κοντα μου υγιεστατη και τσαχπινιαρα και πρεπει να δω το πεντιγκρυ για να θυμηθω εαν ειναι 4,11 η 12 χρονων :p:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ευχάριστά νέα, όμορφα! :)
Περαστικά και γρήγορα εύχομαι.
Μια σκυλίτσα μου με 1/1600 τη σκαπούλαρε με 1μισι χρόνο (3) θεραπείες με glucantime και σχεδόν δια βίου zylapour. Με καλάζααρ στον ένα χρόνο, έζησε ευτυχισμένα και αποβλημάτιστα για άλλα 7 χρόνια και ίσως και να ζει ακόμα. Δεν απελπιζόμαστε, πολεμάμε. :grin:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ευχάριστα νέα!!!:)

Εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα και να έρθει η στιγμή που αυτή η ανηφόρα να είναι απλά μια ανάμνηση που εσείς βγήκατε νικητές..:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επανεξεταση του σκυλου σημερα ...γενικες , βιοχημικες και τιτλος καλαζαρ.

Θυμιζω ,για οσους δεν εχουν παρακολουθησει το θεμα, πως ο σκυλακος διαγνωστηκε περυσι τον Μαρτιο με καλαζαρ , τιτλος 1/1600 . Εκανε ενα κυκλο θεραπειας με Milteforan και εκτοτε λαμβανει συνεχως ζυλαπουρ χαπια (...και πολυ αγαπη;))

Ο νεος του τιτλος ειναι 1/100 :)\\:D/

Οι υπολοιπες εξετασεις επισης καλες.

Ο κτηνιατρος ειναι πολυ ευχαριστημενος με την εξελιξη , ενω εγω ειμαι ενθουσιασμενος που ο σκυλακος φαινεται να ξεπερναει αυτο το σκοπελο με σχετικα μικρη ταλαιπωρια ...ουσιαστικα μονο τα δυο ζυλαπουρ που παιρνει καθε μερα μας θυμιζουν την ασθενεια :)

Τα ζυλαπουρ δεν θα κοπουν ...συνεχιζουμε ετσι μεχρι και το Φθινοπωρο και βλεπουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Νομίζω ότι το πιο δραστικό φάρμακο είναι μαυρούτσικο, μικρούτσικο και τρελλούτσικο. Κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, τα αξίζει τα λεφτά του :p
Μπράβο σας λοιπόν. Πάντα τέτοια και καλύτερα :)

(Αρη, τα βλέπεις που έχεις φέρει την καταστροφή; :) )