HELP!ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.

Μηπως κατι τετοιο της φανει πιο πολυ σαν φωλια και οχι σαν κλουβι?
Δεν ξερω γτ δεν την εμφανιζει τη φωτο..ειναι αυτα τα πλαστικα κλουβια μεταφορας..Βγαινουν και σε διαφορα χρωματα και ειναι και πιο γλυκουλικα :p

Να βαλω και λινκ μηπως και...

http://www.google.gr/imgres?imgurl=...d=0CGYQMyhBMEFqFQoTCN7yzJSUnMgCFYvWLAodlgwJxQ

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
"Κλουβί" το χαρακτηρίζουμε εμείς οι άνθρωποι. Ο σκύλος το βλέπει "φωλιά" αν ενταχθεί σωστά στη ζωή του. Τα μεταλλικά προσφέρουν καλύτερο εξαερισμό, έχουν περισσότερη "θέα" και όταν αναδιπλωθούν, πιάνουν λιγότερο χώρο από τα αντίστοιχα πλαστικά.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Απορία μιας και μιλάμε για crate.. Το ίδιο συρμάτινο crate μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν θελήσουμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο; Ή πρέπει να είναι πλαστικό;

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Απορία μιας και μιλάμε για crate.. Το ίδιο συρμάτινο crate μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν θελήσουμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο; Ή πρέπει να είναι πλαστικό;
Όχι, τα συρμάτινα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αεροπλάνο. Τις προδιαγραφές τις καλύπτουν μόνο πλαστικά. Και όχι όλα.

• Like
Reactions: Orilis and Elrandir

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To 58 αρι crate που ελεγες πριν, ειναι μικρο για γαλλικο. Σημερα παρελαβα 61- και χωρανε ισα ισα ( αλλα δεν τα θελω για τα σκυλια!).
Το Box δεν μας βολευει τοσο, οσο το Crate.

Εαν δεν δοκιμασεις, δεν θα ξερεις, εαν μπορει να γινει κατι! Αλλα αφου της αρεσουν οι φωλιες- εχεις καλες ελπιδες.
Αυτο που κανει ο σκυλος σου ειναι οτι σε ελεγχει- για αυτο σε ακολουθει παντου. Ισως να μην εχει να κανει καν με ανγχος αποχορισμου- αλλα καθαρα με τσαντιλα, οτι εχασε τον ελεγχο.
Οχι, οτι κανει μεγαλη διαφορα- και πιστευω και οτι η αντιμετοπιση παλι ιδια θα εινα και το Crate μαλλον καλη λυση.

Στην αρχη δεν θα κλεισεις καθολου την πορτα οταν μπαινει μεσα. Και για να θελει να μπει μεσα, κρυψε μεσα της αγαπημενες της λιχουδιες- για να της αρεσει να μπει!
Μονο οταν μπαινει μεσα και ειναι καπος χαλαρη, αρχιζεις να κλεινεις για λιγα λεπτα την πορτα. Δεν θα την αφησεις να βγει με τιποτα, εαν κανει φασαρια, παρα μονο οταν σταματαει.
Και ετσι παρατυνεις καθε μερε την διαρκεια που θα ειναι κλειστη η πορτα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Εμένα οι δικές μου μπήκαν για πρώτη φορά σε crate 4 χρονών η μία και 2 η άλλη. Τη δεύτερη ή τρίτη φορά που θέλησα να τις βάλω μέσα, ήταν από πριν τελείως εξαντλημένες και τις πονούσαν τα πόδια τους, σε βαθμό μόλις είδαν να παίρνω λουρί βόλτας μπούκαραν από μόνες τους στο κρέιτ και μόνο που δεν τράβηξαν και το πορτάκι μόνες τους.
Για αυτό προτείνω: εξάντληση σκύλου --> μαξιλάρα αναπαυτική στο κρέιτ --> κρέιτ = ξεκούραση και ξάπλες.
Το πλαστικό μποξ με την καμία - δεν θα παίρνει σωστά αέρα το σκυλί εκεί (ειδικά το καλοκαίρι).

Τώρα δεν το πολυχρησιμοποιώ αλλά το χω πάντα εκεί με ανοιχτό πορτάκι. Με το που θα βγάλω epiotic ή το σπρέυ σιτρονέλας, η μεγάλη τρέχει μέσα στο κρέιτ μπας και σωθεί.:D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και καλο ειναι να μην υπαρχουν πουθενα μεσα στο σπτι μια αλλη εναλακτικη να ξαπλωσει ανετα το σκυλι!!! Δηλαδη μαζευεις ολα τα αλλα σκυλοκρεβατα και την διοχνεις και απο καναπεδες/κρεβατια και μονο στο Crate θα ειναι αναπαυτικα και χουχουλιαρικο!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
σε βαθμό μόλις είδαν να παίρνω λουρί βόλτας μπούκαραν από μόνες τους στο κρέιτ και μόνο που δεν τράβηξαν και το πορτάκι μόνες τους.
Που κυκλοφορούν αυτά τα σκυλια ρε παιδιά; :D
σημερα βρηκα αυτο..:

Πράγματα που πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ αν ο σκύλος πάσχει από άγχος αποχωρισμού

1)Η τιμωρία. Η τιμωρία δεν είναι δραστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του άγχους αποχωρισμού και μπορεί στην πραγματικότητα να εντείνει τα συμπτώματα.

2)Η παραμονή του σκύλου στο crate (κλουβί) κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Με το να περιορίζετε το σκύλο στο crate όσο λείπετε, απλά αποφεύγετε τις ζημιές στα πράγματά σας, αλλά δε βοηθάτε το σκύλο να ξεπεράσει το άγχος του. Μπορεί να εκδηλώσει εξίσου κάποιες συμπεριφορές άγχους όσο παραμένει στο crate (ουρλιαχτό, γαύγισμα, ούρηση) και επίσης, διατρέχει κίνδυνο να τραυματιστεί στην προσπάθειά του να δραπετεύσει. Επίσης, ο σκύλος μαθαίνει να συνδυάζει το crate με την αναχώρησή σας και το βλέπει σαν ένα μέτρο τιμωρίας, οπότε χάνετε το πλεονέκτημα να το χρησιμοποιεί σε άλλες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο.
Πηγή;

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
vrmode τι εννοεις οτι τωρα δεν το πολυχρησιμοποιεις? Δηλαδη παιζει μετα μολις μαθει να μενει μονη της στο crate να μπορω να την αφηνω μονη της σπιτι και χωρις να την κλεινω στο crate?
Frenchie ετσι το σκεφτομουν κι εγω..θα βαλω το κρεββατι της και το μαξιλαρι της μεσα στο crate και θα την αφησω να παει απο μονη της μεσα.

Πηγα και ειδα απο κοντα την διασταση 90 και μου φανηκε τεραστιο..Μαλλον θα καταληξω στο 76αρι. Αυτες τις μερες θα το παρω. Το πετ σοπ της γειτονιας το εχει 60 ευρω και στο σκρουτζ το βρηκα 51 ευρω..(midwest).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
@mousouda
Τσέκαρε και το pet4u - όταν έψαχνα εγώ είχε την καλύτερη τιμή.

Δεν πολυχρησιμοποιώ το κρέιτ γιατί τις αφήνω χύμα στο σπίτι - αλλά σε ειδικές περιπτώσεις π.χ. διακοπές που θέλω να φύγω χωρίς αυτές από το ξενοδοχείο, ή όταν για λόγους υγείας πρέπει να μην κατσικιάζουν, τότε το χρησιμοποιώ.

@vas
Είχαν ξεπατωθεί απο κούραση (σε φάση διακοπών) και πονούσαν και τα πόδια τους απο τα βότσαλα στην παραλία. Την 3η-4η μέρα δεν ήθελαν να βγουν έξω ούτε για κατούρημα - η μία απο τις δύο τσιμέντωνε και την πήγαινα σέρνοντας για κατούρημα. Έβλεπαν κρέιτ και έκαναν το σταυρό τους.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Λοιπον guys το πηραμε το crate!Πηγαμε με τον σκυλο στο πετ σοπ για να διαλεξουμε μεγεθος και μας ειπε αυτος (ειναι και εκπαιδευτης ειπε) οτι το μεγαλυτερο ειναι πιο καταλληλο για να μενει 4-5 ωρες μονη της αν χρειαστει.
Το τοποθετησαμε και αφου περασε δοκιμη απο την κορη μου (σιγα μην το αφηνε :p), αραξε μια χαρα και η ενδιαφερομενη! :p
Οριστε και οι φωτος μας:
1) http://picpaste.com/pics/2015-10-01_19.54.51-nudKl5Wm.1443769555.jpg

2)http://picpaste.com/pics/2015-10-01_22.36.48-yFGb1QpH.1443769561.jpg

3)http://picpaste.com/pics/2015-10-01_22.36.56-vFBsxRXH.1443769569.jpg

Προς το παρον της εχω ανοιχτη την πορτα ακομα. Σημερα που θα χρειαστει να βγω απο το σπιτι να παω να αφησω τη μικρη στη μανα μου,τι θα την κανω την σκυλα?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Από τη στιγμή που δεν το έχει μάθει το crate, αν σήμερα την βάλεις μέσα και φύγεις, το έχασες το παιχνίδι. Θα το συνδέσει από την αρχή με κάτι κακό (την απουσία σου).

Πρώτα την μαθαίνεις να νοιώθει ασφάλεια και άνετα εκει μέσα και σιγά σιγά την μαθαίνεις να το δέχεται με κλειστή την πόρτα με σένα παρούσα.
Σταδιακά και αφού όλα πάνε καλά, αποχωρείς για λίγο και επιστρέφεις.
Αυτό είναι το concept.

Θέλει υπομονή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγώ θα έλεγα να μη λείψεις πολύ ώρα και να τη κλείσεις μέσα στο κρέιτ. Φοβάμαι μόνο μήπως φάει το στρωματάκι που της έχεις μέσα.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Αναγκαστικα θα χρειαστει να λειψω κανα 2ωρο τουλαχιστον γιατι θελω 45' να παω στη μανα μου κι αλλα τοσα να γυρισω.
Εντομεταξυ πριν λιγο πηγε η κορη μου και ανοιγοκλεινε την πορτα του crate και η σκυλα δεν σηκωθηκε καν.Μονο το κεφαλι της σηκωσε και κοιταζε.
Μηπως να μην την αφηνω να το πειραζει? Αλλα φοβαμαι μηπως μαλωνωντας τη μικρη οταν κλεινει την πορτα μηπως φοβηθει και το σκυλι.
Οπως καταλαβατε δεν μου φτανει το σκυλι εχω και το παιδι να εκπαιδευσω τωρα!! :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μη δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, εφόσον το παιδί δεν ενοχλεί τη μικρή μην ανακατευτείς , τα έχουν βρει μια χαρά οι δυό τους. Για το κρέιτ δε ξέρω, ίσως έχει δίκιο ο yorkaddict και είναι ακόμη νωρίς.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ο Yorkaddict έχει απόλυτο δίκιο... Εφόσον το σκυλάκι μπαίνει μέσα και ειναι χαλαρό και του αρέσει αν ξαφνικά κλεισει η πόρτα και λείψεις για ενα δίωρο το έχασες το παιχνίδι...
Ξεκινάς σταδιακά και αρχικά ελεγχόμενα! Είναι βασικό να νιώσει ασφάλεια εκεί μέσα.

Αν μπορείς να το πάρεις μαζι σου σημερα, διαφορετικά....... υπομονή...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν θα το έκανα. Θα την άφηνα όπως πάντα (ίσως και με το crate ανοικτό να μπαινοβγαίνει) και θα έπαιρνα από τον χώρο ό,τι υπάρχει φόβος να καταστρέψει.

Επίσης κάτι άλλο σημαντικό - που αρκετοί φαντάζομαι κάποια στιγμή το έχουμε κάνει - είναι πως όταν γυρνάς και της φωνάξεις (βλέποντας τον χαμό στο σπίτι σου), δεν μπορεί να συνδέσει στο μυαλουδάκι της τον λόγο για τον οποίο την μαλώνεις.
Περιμένει τόση ώρα να γυρίσεις και ερχόμενη όλο ενθουσιασμό να σε χαιρετήσει, εσύ την μαλώνεις. Ομολογώ το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές και το έχω μετανοιώσει. Δεν είχε και αποτέλεσμα κιόλας.
Πάντοτε διορθώνουμε τη στιγμή της πράξης και όχι αργότερα.
Για αυτό και από κουτάβια δεν τα αφήνουμε να αλωνίζουν χωρίς επίβλεψη στο σπίτι μας.
Πάντοτε πρέπει να είμαστε από πίσω τους, να καθοδηγούμε, να δείχνουμε.
Οταν δε λείπουμε και τα αφήνουμε ελεύθερα, πρακτικά τους δίνουμε το "ελεύθερο" να κάνουν ό,τι τους καπνίσει πάνω στην βαρεμάρα τους και το σημαντικότερο είναι πως αυτοενισχύεται αυτή η συμπεριφορά, αφού κανείς δεν την διορθώνει.
Αυτό ήταν το "λάθος" που έκανες - χωρίς να το λέω δηκτικά - μη με παρεξηγήσεις. ;)
Τα έχω κάνει κι εγώ δυστυχώς:(

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Σε περίπτωση που το σκυλί πάσχει από άγχος αποχωρισμού, από μόνο του το crate δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Θα πρέπει να γίνουν και κάποια άλλα βήματα.

Desensitization & Counter Conditioning/ Απευαισθητοποίηση & Επαναπροσδιορισμός

Desensitization

Desensitization means to make less sensitive. Its goal is to eliminate or reduce the exaggerated, emotion-based reaction that an animal has to a specific thing—be it other animals, kinds of people (like children or men in uniform), certain places or events, or certain noises. Systematic desensitization is a structured plan. It involves a gradual process of exposing an animal to a less intense version of the thing or event he fears, in such a way that his fear isn’t triggered.
Απευαισθητοποίηση

Απευαισθητοποίηση σημαίνει να κάνουμε κάτι λιγότερο ευαίσθητο. Ο στόχος είναι να εξαλείψουμε ή να μειώσουμε την υπερβολική συναισθηματική αντίδραση, που εμφανίζει το ζώο σε κάτι συγκεκριμένο – πχ. άλλα ζώα, τύπους ανθρώπων (παιδιά, ανθρώπους με στολές), συγκεκριμένα μέρη ή γεγονότα, ή συγκεκριμένους θορύβους. Η συστηματική απευαισθητοποίηση γίνεται βάση δομημένου σχεδίου. Περιλαμβάνει μία σταδιακή έκθεση του ζώου, σε μία λιγότερο έντονη εκδοχή του πράγματος ή του γεγονότος που φοβάται (τον αγχώνει), με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πυροδοτηθεί ο φόβος (το άγχος).

Counterconditioning

To “condition” means to teach, and to “counter” means to change. So counterconditioning just means to re-teach the pet to have a pleasant feeling and reaction toward something that he once feared or disliked. We do this by associating the feared thing with something good so that it predicts good things for the animal. As soon as the dog or cat sees the thing, we give him a delicious treat to create a pleasant emotional reaction. Over many repetitions, the animal learns that whenever that thing appears, good things happen! Eventually, the process produces a neutral or positive emotional reaction to the sight of the previously feared or disliked person, animal, event, place or object.
Επαναπροσδιορισμός

Ουσιαστικά σημαίνει επαναπροσδιορίσουμε την αντίδραση του ζώου, να έχει ένα ευχάριστο αίσθημα και αντίδραση προς κάτι που κάποτε φοβόταν ή το ενοχλούσε (ή το άγχωνε). Αυτό πετυχαίνεται συσχετίζοντας τον λόγο που φοβίζει/ενοχλεί/αγχώνει το ζώο με κάτι θετικό, ώστε να συνδυάσει το ερέθισμα με θετικά συναισθήματα. Με την επανάληψη, το ζώο μαθαίνει ότι όταν παρουσιάζεται η κατάσταση, καλά πράγματα πρόκειται να συμβούν. Τελικώς, η όλη διαδικασία παράγει μία ουδέτερη ή συναισθηματική αντίδραση, στη θέα του αντικειμένου, προσώπου, ζώου που μέχρι πρότινος το φόβιζε (ή της κατάστασης που το άγχωνε).

Πηγή: https://www.aspca.org/pet-care/virt...avior/desensitization-and-counterconditioning