HELP!ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Καλησπερα,

Λοιπον,
εχω ενα γαλλικο μπουλντογκ 4 χρονων. εγω δεν εργαζομαι οποτε ολη μερα κι ολη νυχτα εχει παρεα κι εμενα και την μικρη μου κορη που ειναι 2 χρονων. τα προβληματα ξεκινουν οταν κανουμε να ξεμυτησουμε απο το σπιτι!
-κατουραει,τα παταει και τα απλωνει σε οοοοολο το σπιτι ΚΑΙ στους καναπεδες ΠΑΝΤΟΥ!
-εχουμε ξυλινο πατωμα και πισω απ την πορτα το εχει καταστρεψει απ το γδαρσιμο κι απο το σκαψιμο!εχει φυγει οοολη η επιφανεια,λιγο ακομα και θα κανει τρυπα!καθε φορα γυριζω σπιτι και βλεπω παντου πριονιδια απ τις καταστροφες της!!
-γαυγιζει ΑΣΥΣΤΟΛΑ λες και την εχουμε εγκαταληψει τρελες ωρες -ενω μπορει να εχουμε πεταχτει σουπερ μαρκετ!!

Εφτασα σε σημειο να φτιαχνω ολοκληρο φραγμα στους καναπεδες για να μην ανεβει κατουρημενη και πασαλιμενη οσο λειπω!
Να το σκεφτομαι για να βγω απο το σπιτι γιατι πρεπει να μετακομισω ολο το σπιτι πρωτα για να φτιαξω το φραγμα που λεγαμε,και μετα που θα γυρισω να αντικρισω ενα σπιτι μες στην κατρουλιλα πασαλιμενη ΠΑΝΤΟΥ και απλωμενα ροκανιδια απο το ξεφτιλισμα του πατωματος!!!

Μετα απο ΑΠΕΙΡΕΣ προσπαθειες να διορθωθουν ολα αυτα πλεον το παραδεχομαι ΕΧΩ ΑΠΟΤΥΧΕΙ μαυτο το σκυλι!!! γιατι εγω φταιω δεν φταιει αυτο.!!!Αλλα τι κανω λαθοοοος???τιι???

Σημερα το πρωι, 8 η ωρα την εβγαλα βολτα,10 η ωρα ειπαμε με τον αντρα μου να παμε στον παιδοτοπο την μικρη μια βολτα. 12 η ωρα γυρισαμε και ηταν ΟΟΟΛΑ π@@τανααααα!!!!!! Και λειψαμε μονο 2 ωρες!!!Μου λεει δεν αντεχω αλλο θα την δωσουμε!!

Τι να κανω δεν ξερωω!!! Δεν θελω να την δωσω αλλα τι να κανωω??τα χω παιξει!!!
Μου λενε να την εχω στο μπαλκονι! αυτο το σεναριο δεν παιζει, δεν υπαρχει λογοσ να εχω σκυλο αν τον εχω απομονωμενο στο μπαλκονι! Αλλα ακομα και οι γυρω μου εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα με την περιπτωση μου!

Σημειωνω οτι γενικα τα τσισα τα κανει εξω-ποτε μεσα. ΜΟΝΟ οταν λειπουμε γινετε αυτο το μαρτυριο!

Ρε παιδια ειλικρινα πειτε μου τι να κανω δεν την παλευω αλλο!

Lizalina

Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
11
4
35
Καλησπέρα!!! Από αυτά που περιγραφείς νομίζω ότι το σκυλί έχει άγχος αποχωρισμού... Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή, έτσι ώστε να λυθεί το προβλημα! Όσο για το μπαλκόνι, εγώ δεν συμφωνώ, διότι έτσι δεν λύνεται το προβλημα, απλά απομονώνεται ο σκύλος...

areti_k

Member
9 Σεπτεμβρίου 2015
20
46
41
Το ιδιο προβλημα εχω σχεδον και εγω... μ την διαφορα οτι οσο λειπουμε δεν λερωνει αλλα μ το που θα μπω σπιτι θα τα κανει επιδεικτικα μπροστα μας.. λες και μας περιμενε,,,εχω καταλαβει οτι ειναι αντιδραση επειδη φυγαμε .. δεν μ λερωνει στο σπιτι παρα μονο οταν γινεται αυτο...και δεν ειναι ουτε τριων μηνων..

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
ρε συ εσενα ειναι κουταβι ακομα δικιολογειται! εμενα ειναι ολοκληρη γαιδουρα!!! και ναι το ξερω οτι το κανει εκδικητικα επειδη φευγουμε απ το σπιτι ΑΛΛΑ να πεις οτι μενει και πολλες ωρες μονη της να πω ΝΑΙ δικιολογειται!! αλλα οοολη μερα μαζι ειμαστε και να φοβαμαι να ξεμυτησω απ το σπιτι μου για να μην μου το ξεφτιλισει??? δηλαδη οσο σκεφτομαι ολα αυτα τα αδεσποτα που θα εκαναν αμαν να βρουν μια στεγη κι αυτο το κακομαθημενο τα εχει ολα απλωχερα και μας πηδ@ει κανονικα???!!!

areti_k

Member
9 Σεπτεμβρίου 2015
20
46
41
ναι ειναι μωρακι το δικο μου ακομα.. απλα και εμανα ειναι στην φαση αγχους αποχωρισμου και προσπαθουμε να το παλεψουμε απο τωρα,, εμενα ενας φιλος εκπαιδευτης για αρχη μου ειπε οταν φευγουμε απο το σπιτι να κανουμε σαν να μην συμβαινει τπτ και να μην του δινουμε σημασια και οταν γυρναμε οσο και να χεραιτε εμεις δεν θα του δωσουμε παλι σημασια μεχρι να ηρεμησει ο ιδιος...μολις ηρεμησει να του δειξουμε και εμεις ποσο μας ελειψε... αλλα οπως ειπες το δικο μου ειναι μωρακι και ακομα μαθαινει... η δικια σου ειναι μεγαλη.. ισως χρειαζετε γνωμη ειδικου...

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Επιτρέψτε μου μια διόρθωση με τις λιγοστές πιθανόν γνώσεις που έχω περι εκπαίδευσης.

Η λέξη εκδίκηση δεν υπάρχει στο "λεξιλόγιο" και στο μυαλό ενος σκύλου.Αυτό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και ενίοτε τείνουμε σε μερικό ανθρωπομορφισμό των μικρών μας φίλων, φορτώνοντάς τα με "σκέψεις" και χαρακτηριστικά που δεν έχουν.

Το αίτιο, όπως ειπώθηκε παραπάνω, νομίζω οτι είναι άγχος αποχωρισμού κι η λύση είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής.

Malamute

Active Member
27 Ιουνίου 2014
40
28
35
Το ιδιο προβλημα εχω σχεδον και εγω... μ την διαφορα οτι οσο λειπουμε δεν λερωνει αλλα μ το που θα μπω σπιτι θα τα κανει επιδεικτικα μπροστα μας.. λες και μας περιμενε,,,εχω καταλαβει οτι ειναι αντιδραση επειδη φυγαμε .. δεν μ λερωνει στο σπιτι παρα μονο οταν γινεται αυτο...και δεν ειναι ουτε τριων μηνων..
Δεν το κάνει εκδικητικά, απλά ενθουσιάζεται που γυρίζετε και του φεύγουνε.

• Like
Reactions: d-friend

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Ψαξε στο φορουμ (στην αναζητηση πανω δεξια) για θεματα με την λεξη crate και διαβασε πως γινεται η χρηση του. Ειλικρινα θα σας σωσει τις ωρες που λειπετε. Επισεις επιβαλλεται να βρειτε εναν εκπαιδευτη και να σας βοηθησει να βρειτε μεθοδους να διαχειριστειτε το αγχος αποχωρισμου του σκυλου σας. Ελπιζω αν κανετε καποιες συνεδριες με τον εκπαιδευτη και εφαρμοσετε την λυση του crate να επανελθεις στο ποστ με λυμενα τα προβληματα σου!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Και που θα βρείτε ανθρώπους, όταν περιγράψετε το πρόβλημα, να την υιοθετήσουν? Εκτός εάν δεν το συζητήσετε. Τότε το πιθανότερο είναι να σας την επιστρέψουν ή να βρεθεί στον δρόμο. Αποτύχατε στην εκπαίδευση της, όταν έπρεπε. Τώρα, γίνεται μεν να μάθει, αλλά δυσκολότερα.
Δυστυχώς, το λάθος είναι δικό σας, που το αφήσατε να γιγαντωθεί. Αρα πρέπει εσείς να πληρώσετε το τίμημα, της εκπαίδευσης! Οχι το σκυλί!

• Like
Reactions: Serge

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Περιοχή για να προτείνουμε εκπαιδευτές;

Το άγχος αποχωρισμού είναι πολύ ψυχοφθόρο και για τους ιδιοκτήτες, αλλά κυρίως για το σκυλί.

• Like
Reactions: dnassib

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Περιοχη Ραφηνα εχετε κανεναν αγιο ανθρωπο να προτεινετε?? Ο εκπαιδευτης τι ακριβως μπορει να κανει? να μας δωσει συμβουλες και τιπς?

Giannis το θεμα με το Crate το εχω σκεφτει κι εγω.Το ειπα στον αντρα μου και μου ειπε οτι θα ειναι βασανιστηριο για τον σκυλο πλεον αυτη η διαδικασια επειδη δεν το εμαθε απο μικρη να το συνηθισει.
Αλλα τωρα σοβαρα πιστευετε οτι θα αντεξει εστω και 10 λεπτα στο crate?Εγω πιστευω θα παθει αμοκ,θα γαυγιζει ασταματητα,θα αφρισει,θα ξερασει,θα κατουρησει,θα γινει ενα με οολα αυτα και αν δεν εχει παθει και καμια καρδια μεχρι να γυρισω φτηνα θα τη γλιτωσουμε.

Rantaplan εχουμε εναν που την εχει ζησει και ισως να την θελει. Αλλα ΑΝ καταληξουμε σαυτη τη χειριστη επιλογη θα θελα να τη δωσω σε γνωστο να ξερω οτι ειναι καλα. Βεβαια εγω πολλα θελω αλλα... Λεμε τωρα ΑΝ..
Το ξερω οτι απετυχα στην εκπαιδευση της!!Πες μου ομως σε παρακαλω,τι εκανα λαθος??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Περιοχη Ραφηνα εχετε κανεναν αγιο ανθρωπο να προτεινετε?? Ο εκπαιδευτης τι ακριβως μπορει να κανει? να μας δωσει συμβουλες και τιπς?

Giannis το θεμα με το Crate το εχω σκεφτει κι εγω.Το ειπα στον αντρα μου και μου ειπε οτι θα ειναι βασανιστηριο για τον σκυλο πλεον αυτη η διαδικασια επειδη δεν το εμαθε απο μικρη να το συνηθισει.
Αλλα τωρα σοβαρα πιστευετε οτι θα αντεξει εστω και 10 λεπτα στο crate?Εγω πιστευω θα παθει αμοκ,θα γαυγιζει ασταματητα,θα αφρισει,θα ξερασει,θα κατουρησει,θα γινει ενα με οολα αυτα και αν δεν εχει παθει και καμια καρδια μεχρι να γυρισω φτηνα θα τη γλιτωσουμε.

Rantaplan εχουμε εναν που την εχει ζησει και ισως να την θελει. Αλλα ΑΝ καταληξουμε σαυτη τη χειριστη επιλογη θα θελα να τη δωσω σε γνωστο να ξερω οτι ειναι καλα. Βεβαια εγω πολλα θελω αλλα... Λεμε τωρα ΑΝ..
Το ξερω οτι απετυχα στην εκπαιδευση της!!Πες μου ομως σε παρακαλω,τι εκανα λαθος??
ο εκπαιδευτής δεν θα σας δώσει τιπς. Θα σας δώσει οδηγίες και θα τις τηρείτε όλοι μέσα στο σπίτι χωρίς εξαίρεση.
Το crate μαθαίνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι το ησυχαστήριο του σκύλου. Βασανιστήριο είναι μόνο αν δεν φροντίσετε να της το μάθετε σωστά.

Τα περί υιοθεσίας προσωπικά αρνούμαι να τα σκεφτώ, γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που θα την πληρώσει ο σκύλος με αλλαγή περιβάλλοντος για δικό σας λάθος.
Εξ αρχής όταν την αποκτήσατε έπρεπε να έχετε απευθυνθεί σε εκπαιδευτή. Όλα τα σκυλια, ανεξαρτήτως κιλών, χρειάζονται σωστή εκπαίδευση προκειμένου να συμβιώνουμε αρμονικά και ήρεμα.

elenixtsss

Member
18 Μαρτίου 2011
21
1
Καλησπέρα, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σου πει ακριβώς τι έκανες λάθος και δεν είναι και αυτό το ζητούμενο νομίζω... Το ζητούμενο είναι να προσπαθήσετε να διορθώσετε την συμπεριφορά της μικρής ώστε να μην αναγκαστείτε να την δώσετε! Εκτός από το άγχος αποχωρισμού μήπως δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στο σκυλί ,ίσως λόγω της κορούλας ανεξάρτητα αν είστε στον ίδιο χώρο; Επίσης η εκπαίδευση διαρκεί επ αόριστον δεν σταματάει στην κουταβοηλικία... ένας εκπαιδευτής και ένα crate λογικά θα σας σώσουν!

• Like
Reactions: Orilis

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
4 χρόνια λερωνει μεσα οταν μενει μονη της;!

Στο crate δεν θα την βαλετε μεσα και θα την αφησετε με το καλημερα; Εχει διαδικασια η εκμαθηση και αφου εισαι στο σπιτι, θα ναι πιο ευκολο. Εκει θα ναι το κρεβατι της. Θα πηγαινει εκει να κοιμηθει και οταν θα φευγετε απλως θα κλεινει η πορτα.

• Like
Reactions: Aslan and Orilis

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
eleni,boss,betty ρε παιδια να στε καλα μου δωσατε μια ελπιδα μεσα στην απελπισια μου σημερα.
betty κι ομως 4 χρονια αυτο το βιολι οταν μενει μονη της.
Σκεψου τον πρωτο χρονο που μεναμε σε γκαρσονιερα και το υπνοδωματιο δεν ειχε πορτα να απομονωνεται,πηγαινε και μου κατουραγε ΠΑΝΩ στο κρεβατι! παπλωματα ολα καθαριστηριο πηγαν. Ε την δευτερη που ξανακατουρησε στο κρεβατι τα ειδα ολα κολλιωμενα και απο κει και περα οταν εφευγα την εβγαζα στο μπαλκονι να κατσει. Εκεινη την περιοδο λοιπον,ειχαμε αλλες καταστροφες.Μου ξηλωσε τις σιτες,μου εγδαρε τα πατζουρια, (οτι ΠΑΝΤΑ γυρναγα και την εβρισκα κατουρημενη και πασαλημενη με τα κατουρα δεν το ξαναλεω ειναι δεδομενο).
Μετα φυγαμε απο τη γκαρσονιερα και μπορουσα να την αφηνω μονη στο σπιτι αφου εκλεινα ολα τα δωματια,μπανια και εφτιαχνα φρουριο για καναπε. Ξεκινησε παλι το ιδιο βιολι λοιπον.Τι την μαλωσα, τι τιμωρια την εβαλα τυπου να κατσει εξω στο μπαλκονι για 1 ωρα, τι επιβραβευση και χαρες της εκανα αν γυριζα και δεν ειχε κανει τιποτα (σπανια), τι την μεθοδο της αδιαφοριας, οτι διαβαζα και οτι μου προτειναν το εκανα. Ματαια..

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Είναι πολύ κουτάβι για να κρατιέται πολύ... Μπορεί να του φεύγουν απ τη χαρά του που σας είδε... Το έκανε κι ο δικός μου καμία φορά...

• Like
Reactions: Orilis

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μια ένσταση στο ποστ της @areti_k
Αναφέρει ότι το κάνει επιδεικτικά..... δηλαδή? Γιατί άλλο είναι το "τρέχει να μας προϋπαντήσει και της φεύγουν" και άλλο το "κάθεται εκεί που είναι και τα κάνει κοιτώντας μας". Το δεύτερο δεν είναι θέμα ενθουσιασμού αλλά ελλειπούς εκπαίδευσης. Σε 3 μηνών, μην θεωρούμε όμως ότι μπορεί να κρατηθεί επ αόριστον. Κρατιέται περισσότερο από 2 μηνών, αλλά λιγότερο από όσο θα κρατιέται 5 μηνων...

areti_k

Member
9 Σεπτεμβρίου 2015
20
46
41
"κάθεται εκεί που είναι και τα κάνει κοιτώντας μας". αυτο κανει... και δεν μ λερωνει ποτε το σπιτι παρα μονο οταν γυρναμε απο εξω συμπεριφερετε ετσι... δεν θεωρω οτι ο μπουμερακος μου εχει εκπαιδευτει ακομα ειναι νωρις... αλλα γιατι να μου λερωνει μονο τοτε? ακομα και τ βραδυ 2 με 3 τ πρωι που παει τουαλετα... τρεχει απο τ δωματιο μας στο σαλονι και βγενει στο μπαλκονι οπου τ εχουμε μια πανα... και μολις γυρισουμε απο εξω... θα τ εχει κανει στην πανα... και μολις μας βλεπει στην αρχη χαιρετε και μετα απο 5 λεπτα οπου και να καθομαστε... ερχετε καθαιτε κ κατουραει εστω και λιγο... δεν θεωρω πως το κανει εκδικητικα (δεν χρησιμοποιησα αυτην την λεξη) ... ισως μ δειχνει μ αυτο τον τροπο πως νιωθει οταν λειπουμε...

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
σημερα βρηκα αυτο..:

Πράγματα που πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ αν ο σκύλος πάσχει από άγχος αποχωρισμού

1)Η τιμωρία. Η τιμωρία δεν είναι δραστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του άγχους αποχωρισμού και μπορεί στην πραγματικότητα να εντείνει τα συμπτώματα.

2)Η παραμονή του σκύλου στο crate (κλουβί) κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Με το να περιορίζετε το σκύλο στο crate όσο λείπετε, απλά αποφεύγετε τις ζημιές στα πράγματά σας, αλλά δε βοηθάτε το σκύλο να ξεπεράσει το άγχος του. Μπορεί να εκδηλώσει εξίσου κάποιες συμπεριφορές άγχους όσο παραμένει στο crate (ουρλιαχτό, γαύγισμα, ούρηση) και επίσης, διατρέχει κίνδυνο να τραυματιστεί στην προσπάθειά του να δραπετεύσει. Επίσης, ο σκύλος μαθαίνει να συνδυάζει το crate με την αναχώρησή σας και το βλέπει σαν ένα μέτρο τιμωρίας, οπότε χάνετε το πλεονέκτημα να το χρησιμοποιεί σε άλλες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο.