HELP!ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@mousouda Για να μαθει σωστα το crate επειδη ειναι και 4χρονων θα χρειαστειτε 99,9% εκπαιδευτη να σας δειξει την καταλληλοτερη μεθοδο εκμαθησης...ωστε να μην εχετε παρατραγουδα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kαταλαβαίνω την απελπισία σου γιατί η κατάσταση που περιγράφεις δεν είναι ευχάριστη.
Όταν πήρα τον ένα μου σκύλο δεν δούλευα και ήμασταν συνέχεια μαζί. Σαν αποτέλεσμα είναι όταν έλειπα να βάζει pause και στη δική του ζωή, και νερό ακόμη το έπινε αφού γυρνούσα. Αυτό στην αρχή γιατί μετά συνήθισε. Ευτυχώς όμως δεν ήταν καταστροφικός.

Μία λύση υπάρχει, το κρέιτ, αγόρασε το σήμερα κιόλας και μελέτησε ένα από τα πολλά θέματα του φόρουμ για το πως το εισάγεις στη ζωή του σκύλου σου ευχάριστα.
Καλώς ήρθες και καλές συζητήσεις!

Mousouda, θα το εισάγουν σιγά και όχι ως τιμωρία. Εγώ πραγματικά με έναν σκύλο που θα μου έκανε το σπίτι έτσι θα το έκανα.

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Εγω ως ασχετος θα συμφωνουσα οτι αν εχει αγχος αποχωρισμου, το crate δεν ειναι λυση ακομα και με τη βοηθεια εκπαιδευτη. Και ο εκπειδευτης φανταζομαι οτι πρωτα θα δουλεψει πανω στο αγχος αποχωρισμου και μετα θα ασχοληθει με το πως το σκυλι θα συνηθισει το crate. Αλλα αν αντιμετωπιστει το αγχος, τοτε μπορει να μη χρειαζεται και το crate.

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Να πω κάτι σε σχέση με αυτό που λέτε ότι το κρειτ δεν είναι λύση.
Μερικές φορές πρέπει να καταλαβαίνουμε και την απογοήτευση και απελπισία του κηδεμόνα ενός ζώου. Με αυτό ως σημαντικό παράγοντα το κρέιτ για τόσες λίγες ώρες που το συγκεκριμένο σκυλάκι θα μείνει μόνο του την ημέρα δεν νομίζω ότι είναι έγκλημα.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Σημερα ολο το πρωι κανω search για το αγχος αποχωρισμου και το συστημα που ακολουθειτε συνηθως ειναι αυτο της αδιαφοριας κατα ην εισοδο/εξοδο απο το σπιτι,ξεκινωντας απο μικρα χρονικα διαστηματα και σταδιακα ανεβαζεις το χρονο που το αφηνεις μονο του. Πραγμα που ηταν απο τα πρωτα που ειχα διαβασει και στο παρελθον και εκανα αλλα χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.

kyveli το σκεφτομαι πολυ σοβαρα το θεμα με το crate,καλως η κακως ειναι η τελευταια μου ελπιδα. Τι μεγεθος πρεπει να παρω για γαλλικο? Μην ειναι και αποπνηκτικο,ξερω γω..Βρηκα ενα με 32,00 ευρω σε διαστασεις 58χ35χ41 μαρκα midwest. Κανει λετε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
To δικό μας κρέιτ είναι για σκύλο 40 κιλά. Η μάρκα είναι μια χαρά για το μέγεθος θα σε κατατοπίσουν άλλοι με μικρότερα σκυλάκια!

Και κάτι που σκέφτηκα μόλις τώρα. Αν πρόκειται να το αφήσεις στο κρέιτ μία πολύ ζεστή μέρα φρόντισε να είναι σε σημείο που αερίζεται καλά και έχει δροσιά. Αλλιώς άφησε ανοιχτό το a/c. Πρόκειται για βραχυκέφαλες φυλές με μεγάλη ευαισθησία στη ζέστη και αναπνευστικές δυσκολίες οπότε δεν θέλεις να ρισκάρεις κάτι.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
το crate δεν λύνει ως δια μαγείας το πρόβλημα. Θέλει καθοδήγηση εκπαιδευτή απαραιτήτως. Γιατι καλά μπορεί εμείς να λέμε ότι ίσως είναι άγχος αποχωρισμού αλλά δεν γνωρίζουμε ποια όρια έχουν τεθεί στον σκύλο και κατά πόσο τηρούνταν αυτά ως τώρα, ούτε ξέρουμε τυχόν άλλα ζητήματα που χρήζουν παράλληλης αντιμετώπισης. Μόνο εκπαιδευτής που θα το δει live το σκυλί. Ούτε καν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να εντοπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν σε έναν σκύλο με άγχος αποχωρισμού ή/και όχι μόνο.
Το crate όμως προτείνεται γιατί αποτελεί όπως ήδη έγραψα παραπάνω, ησυχαστήριο και χώρο ηρεμίας στον σκύλο. Δεν είναι εκδικητικός, ούτε τρελός ο σκύλος... φρικαρισμένος είναι που μένει μονος... και όσες καταστροφές και αν κάνει σε αυτή την κρίση υστερίας, κινδυνεύει και η ακεραιότητα του ίδιου.

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν είναι εκδικητικός, ούτε τρελός ο σκύλος... φρικαρισμένος είναι που μένει μονος... και όσες καταστροφές και αν κάνει σε αυτή την κρίση υστερίας, κινδυνεύει και η ακεραιότητα του ίδιου.
Όχι αλλά είναι φρικαρισμένος και ένας φρικαρισμένος σκύλος σε ένα μεγάλο χώρο εκτός από τις ζημιές που θα κάνει μπορεί να γίνει επικίνδυνος και για τον ίδιο. Ο περιορισμός ενός κρέιτ θα του χαρίσει ασφάλεια και ηρεμία με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να το εισάγουν με σωστό τρόπο στη ζωή του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όχι αλλά είναι φρικαρισμένος και ένας φρικαρισμένος σκύλος σε ένα μεγάλο χώρο εκτός από τις ζημιές που θα κάνει μπορεί να γίνει επικίνδυνος και για τον ίδιο. Ο περιορισμός ενός κρέιτ θα του χαρίσει ασφάλεια και ηρεμία με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να το εισάγουν με σωστό τρόπο στη ζωή του.
χαχαχα καλέ το ίδιο ακριβώς λέμε!

• Like
Reactions: l.Kyveli

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Σωστά τα λέει ....το Crate απο μονο του ισως να μην σου λύσει το πρόβλημα ...ΑΛΛΑ θα σε βοηθήσει πολύ !!!! Ισως και να σου το λύσει εδω που τα λέμε αν το εισαγάγεις σωστά στην ρουτίνα του σκύλου ....Δεν πρέπει να το συνδέσεις με "τιμωρία" ή με οτιδήποτε αρνητικό όπως πχ την απουσία σου αλλά αν το παίξεις έξυπνα και με υπομονή θα το καταφέρεις. Με το που έρθει στο σπιτι το crate η πόρτα μένει ανοιχτή ( για όσο καιρό χρειάζεται) και βάζεις μέσα τα παιχνίδια του και καμια λιχουδιά ....σιγα σιγα θα δείς οτι θα το επισκέπτεται απο μονος τους κι ας μην παραμένει μέσα .Η πόρτα μπορεί να αρχίσει να κλείνει όταν ο σκύλος δεν το βλέπει σαν παγίδα. Ξεκινάς να κλείνεις την πόρτα ενώ θα είσαι στο σπίτι με κάποια ρουτίνα ( εγω πχ. μετα το φαγητό τον εχω crate για μιάμιση ωρα ) ενω ειμαι εκεί ....και πια πηγαίνει απο μονος του μόλις φάει . Οταν πια εξοικειωθεί ...ξεκινάς να βγαίνεις και από το σπίτι. Μπορεί να μην ξεπεράσει το αγχος του αποχωρισμού αλλα θα βρίσκεται σε ενα μέρος που θα νιώθει άνετα και το κυριότερο ....δεν θα σου καταστρέφει το σπίτι.

• Like
Reactions: κωστασ123

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για το άγχος αποχωρισμού δουλεύεις τον χρόνο, την αναμονή σε ο,τιδήποτε!
Απλώς επειδή πρακτικά φεύγεις από το σπίτι κάπου πρέπει να αφήσεις τον σκύλο, εξού και το crate.

• Like
Reactions: GRDANE and east49

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Boss ετσι σκεφτομουν να το κανω κι εγω.Σε κανα μηνα θα εχει καμια προοδο?

Τι μεγεθος να παρω ρε παιδια? Ειναι και πανακριβα τα ρημαδια!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Οταν λες 90αρι? τι διαστασεις δηλαδη? εσυ που εχεις γαλλικα τα εχεις μεσα στο crate? την παλευουν?
Αν και δεν το πολυχρησιμοποιώ, το έμαθαν εύκολα και σε μεγάλη ηλικία. Τα βάζω εκεί σπάνια και για λίγο διάστημα αλλά είναι μια χαρά. Για τις ώρες που λείπεις |(είναι λίγες) είναι σούπερ. Ένα κόλπο είναι να εξοντώσεις το σκυλί στην κούραση ώστε μετά να πάει εθελοντικά στην μαξιλάρα του μέσα στο crate.
90cm εννοώ σε μήκος ώστε να μπορεί και να κινηθεί μέσα άνετα. Εναλλακτικά θα σου πρότεινα και πάρκο που έχει ακόμη μεγαλύτερο χώρο, αν μπορείς βέβαια να το στερώσεις κάπου χωρίς να το ρίξει. Και εκεί βέβαια θα πρέπει να το μάθεις ότι είναι ο χώρος του.

• Like
Reactions: Lavernne and GRDANE

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Θεωρητικά όμως, μικροί χώροι προσφέρουν αίσθηση ασφαλείας. Η θεωρία λέει, να μπορεί να σταθεί όρθιο και να κάνει στροφή μέσα. (δεν έχω crate, μόνο ότι έχω διαβάσει από εδώ κι από κει)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω εχω Crate 76? εκ,. καπου και βαζω και 2 γαλλικα μαζι μεσα.
Εμενα το εχουν μαθει απο μικρες. Το εχω σκεπασμενο πανω και γυρο γυρο, να μοιαζει με φωλια και μεσα ανετα μαξιλαρια. Ετσι χουχουλιαζουν εκει μεσα και μπαινουν συχνα και μονες τους.

• Like
Reactions: johnk

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Α frenchie εισαι ακομα ενεργη πολυ χαιρομαιι!! Ειχαμε μιλησει μαζι οταν ακομα ψαχνομουν να την παρω!
Εσυ που ξερεις επι του θεματος για τα γαλλικα πες μου σε παρακαλω σωζεται η κατασταση?? Εντομεταξυ απ οτι διαβασα το προβλημα σε μενα ξεκιναει απο την προσκοληση του σκυλου σε μενα επειδη ακριβως ειμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο σπιτι και δεν εχει μαθει να μενει μονη της βαση προγραμματος (τυπου να ειχα ενα στανταρ ωραριο δουλειας και να ειχε μπει στη διαδικασια να μενει μονη της καποιες στανταρ ωρες οπου αυτο θα διευκολυνε την κατασταση στο να μενει μονη της στο σπιτι γενικα). Σωστα τα καταλαβα? Εδω ρε συ οπου παω ερχεται απο πισω μου. Καθομαι στη κουζινα ξαπλωνει κατω απο την καρεκλα μου,σηκωνομαι παω στο καναπε,σηκωνεται ξαπλωνει στα ποδια μου,παω για μπανιο σηκωνεται ξαπλωνει μπροστα στη πορτα του μπανιου.
Δεν ξερω ρε παιδια θα το δοκιμασω το θεμα με το crate αν και μου φανταζει ονειρικο να καθεται κλεισμενη εκει μεσα ΚΑΙ μονη της! Θα φαει τα σωθικα της αυτη! Βασικα αυτη θα μπει στο κλουβι για να αραξει γιατι της αρεσουν οι φωλιες..το θεμα ειναι το κλεισιμο της πορτας και ποσο μαλλον το κλεισιμο της πορτας οταν θα ειναι μονη της.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Παλιοτερα ειχα διαβασει εδω οτι οι μεγαλοι χωροι, αδεια διαμερισματα αγχώνουν τους σκυλους οποτε η φωλια αφαιρει απο τον σκυλο την αισθηση οτι εχει ενα ολοκληρο σπιτι φυλαξει (λεμε τωρα :)) Το crate βασιζεται πανω σε αυτη τη λογικη οτι ο σκυλος χαλαρωνει εκει. Δεν τρωει τα σωθικα του. Αλλα ολο αυτο πρεπει να γινει χωρις πολλα πολλα, συναισθηματισμούς και παρακαλια και υποχωρησεις. Σταδιακα και χαλαρα. Οπως θα εφερνες στο σπιτι το καινουργιο κρεβατακι. Αρχικα θα της κλεινεις τη πόρτα για 5 λεπτα (πχ οταν εχει ψιλοκοιμηθει) και θα συνεχιζεις τις δουλειες σου μεσα στο σπιτι. Κι ανοιξε της πριν γκρινιαξει.
Μην την σπρωξεις μεσα. Και αν αντιδρασει, κλαψουρησει, θελει να βγει, μην τρεξεις να της ανοιξεις. Θελει να σαι σταθερη και υπομονετικη. Οι πρωτες φορες μπορει να μη σου βγουνε αλλα σιγα σιγα θα συνηθισετε και οι δυο.
Και ειναι χρησιμο το crate. Σε πολλες περιπτωσεις.