HELP!ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Λοιπον,αυτη ροχαλισε. Πηγα να της ανοιξω την πορτα, ξυπνησε και πηγε να πεταχτει απο το κρειτ.Της ξανακλεισα τη πορτα.Το καναμε αυτο 2-3 φορες μεχρι που ανοιγα την πορτα και δεν εκανε να βγει-με κοιταζε στα ματια,τοτε της ειπα να βγει και βγηκε. (Αγιο ειχαμε!)
Τωρα ζεχνει σαν γουρουνι απ την κατρουλιλα οποτε παω για φασινα once AGAIN!
east 12 points to your system :cool:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κοιτα για να πουμε κ λιγο σοβαρα τα πραγματα.....

Ειναι αλλο να εχεις ενα κουταβι, η σκυλο που μολις βρηκες κ να ξεκινησεις εκπαιδευση με την ευρυτερη εννοια του ορου οπου ναι αν θελεις (γιατι εγω πχ δεν θελω.:p) να κανεις εκμαθηση κρειτ να το κανεις οπως αναφερθηκε σταδιακα να το δει φωλια κλπ κλπ
..... και ειναι εντελως διαφορετικο να εχεις ενα σκυλο με παγιωμενη χειριστη συμπεριφορα να σου καταστρεφει το σπιτι, να κινδυνευει κ να γινεσαι σκλαβος του η κανοντας του παρεα 24/7 η κανοντας τον δουλο καθαριοτητας.... :oops:

Στην δευτερη περιπτωση μιλαμε για ΠΡΟΒΛΗΜΑ κ ως προβλημα απαιτει αμεση λυση γιατι απλα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οποτε δεν θα του χαριζα ουτε λεπτο......
Πρεπει να μαθει απο ορια, τωρα, χτες.
Σαφως κ θα αντιδρασει, ακρως αναμενομενο, αλλα θα το εκανε οποια ωρα κ στιγμη. Μια δυο τρεις πεντε.... Θα συμβιβαστει.

Στην τελικη δεν ξερω κανενα σκυλο που να μπηκε απο τις πρωτες φορες σε κρειτ κ να εκανε το αγαλμα. Αναλογως ιδιοσυγκρασιας κ εκπαιδευσης παντα, αλλα ενας χαμος γινεται, μεχρι να καταλαβει οτι δεν εχει επιλογη.
Απο τα kennel στα εκτροφεια η τις πανσιον, απο το κρειτ στην εκθεση η την σχολη, ακομα κ στον σκυλο που για πρωτη φορα εμεινε μονος του στο αμαξι η στο τρειλερ, η και στο σπιτι.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
@mousouda αν λυπάσαι τον εαυτό σου, μέχρι να στρώσει η κατάσταση, βγάλε από το crate ότι χουχούλικο μαξιλάρι έχεις βάλει μέσα, που θα θέλει πλύσιμο σε κάθε κατούρημα. Η άστο, αλλά στρώσε από πάνω πάνα, να συγκρατεί τα τσίσα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
..... Με δεδομενο επισης οτι αυτο που τελικα δεν μπορει να διαχειριστει ειναι τα νευρα της, θα ηταν προτειμοτερο να εχει παει απο πριν μια καλη βολτα να εχει ξελαφρωσει απο υγρα κ στερεα, ωστε να μην χεστει κυριολεκτικα απο τα νευρα της, κ εγω θα αφηνα κατι μεσα ωστε να μπορει να ξεσπασει πανω του. Ενα τεραστειο κοκαλο ας πουμε, οταν τα παρει κρανιο κ το βρει μπροστα της, να ασχοληθει με αυτο.......

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Διαβαζοντας ολα αυτα εδω περα χαιρομαι παααρα πολυ που ολα τα σκυλια μου εμαθαν το Cratε ειτε στο εκτροφειο τους- ειτε απο την αρχη στο σπιτι μας....

• Like
Reactions: mareco

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
@east49
Να σε ρωτησω,αν της το κανω αυτο, καποια στιγμη θα το συνηθισει και θα μενει αναγκαστικα μεν, ηρεμα δε, στο κρειτ οταν λειπω? Ή παλι θα εχω να πλενω και να καθαριζω τα κατρουλοχεσιματα της στο κρειτ και αυτην μεσα στην τσικνα, εφορου ζωης καθε φορα που θα γυριζω σπιτι? Γιατι ναι μεν σωζω το σπιτακι μου (σημαντικο!) αλλα απ την αλλη την φασινα παλι δεν την γλιτωνω!

@mareco
Μαλλον θα της βγαλω τελειως τη μαξιλαρα.Πανα αν της βαλω θα την ξεσκισει σε χρονο dt!Οποτε αδειο μεχρι να ηρεμησει..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@mousouda
Αυτο εξαρταται απο το σκυλο σου.
Με την παραπανω διαδικασια (βολτας) κ κατι φαγωσιμο μεσα, αν ειναι κ σκυλι στοιχειωδως καθαρο (χμ... ) πιστευω πως ναι σχετικα συντομα θα σταματησει να ειναι σαν να εχεις βουτηξει το κρειτ στον βοθρο οταν την βρισκεις.....
Θα της παρει βεβαια καμποσο καιρο, οσο χρειαστει να μαθει να ελεγχει τα νευρα της κ να κατανοησει την εννοια "ορια" που προφανως αγνοουσε τα προηγουμενα χρονια.....
Ας πουμε κανα μηνα πανω κατω.... Τοτε θα πρεπει να βλεπεις σαφη βελτιωση.

Μεχρι στιγμης δεν γνωριζω σκυλο που με τον εναν η τον αλλο τροπο δεν συνηθισε στον περιορισμο.

Το βασικο ειναι να καταλαβει οτι δεν μπορει να κανει οτι γουσταρει. Για εναν σκυλο που εχει μαθει να δεχεται μια κατασταση στην οποια τον βαζει το αφεντικο του, δεν θα πρεπει να εχει σημασια το που. Ειτε ειναι κρειτ στο σαλονι, ειτε δεμενο με λουρι στον στυλο ειτε στο αμαξι μεσα πρεπει να ειναι το ιδιο κ το αυτο, μια κατασταση που πρεπει να υπομεινει σιωπηλα κ αδιαμαρτυρητα μεχρι να επιστρεψει το αφεντικο του......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Mπορεις να στρωσεις και χαρτονι οντουλε.
Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο, αλλα εγω δεν θα εβαζα μεσα τιποτα που μπορει να το κανει...... χαρτοπολεμο η να το φαει απο τα νευρα της κ να μπλεξουμε αλλου....
Βασικα περα απο ενα κοκκαλο η κατι αντιστοιχο δεν θα εβαζα τιποτα. Ουτε κρεββατακι......
Δεν ειμαι της φασινας :p

• Like
Reactions: antnatal

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Και με το κατούρημα τι θα κάνει; Μακροβούτια;
Κατα βαση θα ελεγα ναι.
Για να μην εξαπλωθει το τσουναμι σε ολο το σαλονι θα εβαζα πανες κατω, εξω απο το κρειτ.

Για σκεψου το αντιθετο, να βαλει πανα κ γυρνοντας να μην την βρει ποτε..... Ειναι κ γαλλικο μπουλντογκ μην ξεχναμε, δεν ειναι σαν τα δικα μας που κατα βαση ολα ειναι βρωσιμα χωρις συνεπειες......

• Like
Reactions: johnk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ας το δοκιμάσει ρε παιδί μου πρώτα, και αν όντως γίνει αυτό που λες, αναπροσαρμόζουμε εννοείται, το σχέδιο.

• Like
Reactions: johnk and east49

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
..... Να διευκρινησουμε μονο οτι τετοιου τυπου δοκιμες γινονται παντα με παρουσια ιδιοκτητη.
Μην βαλει μεσα πανα εφημεριδα η χαρτονι κ συνδιαστικα με το προηγουμενο ποστ παει στον πανω οροφο για καφε, γιατι παιζει κ το σεναριο να μην ακουστει κιχ αλλα δεν θα ειναι για καλο....
Να λυσουμε το προβλημα θελουμε αλλα οχι με αυτο τον τροπο :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ας το δοκιμάσει ρε παιδί μου πρώτα, και αν όντως γίνει αυτό που λες, αναπροσαρμόζουμε εννοείται, το σχέδιο.
...Να λυσουμε το προβλημα θελουμε αλλα οχι με αυτο τον τροπο :p
Αν πάρουν μιά γάτα για παρέα? ή θα καταστρέφουν το σπίτι ομαδικά?

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πάρε ένα vet bed να βάλεις στο crate ! Απ τα καλύτερα πράγματα που αγόρασα για το σκύλο. Ο,τι καλύτερο για τα κατουροχεσίματα, για μένα τουλάχιστον

• Like
Reactions: yasemin

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Υπαρχει η πιθανοτητα ενα δευτερο ενηλικο και ηδη καλοτροπο εκπαιδευμενο ζωο να ελυνε το προβλημα.
Υπαρχει κ η πιθανοτητα να πολλαπλασιαζονταν τα προβληματα.
Οπως κ να εχει δεν νομιζω οτι αυτος ο σκυλος θα δεχοταν ενα σκυλο με τις παραπανω προυποθεσεις ετσι απλα......
Για γατα ουτε γι αστειο, εκτος κι αν θες να..... "λυσεις" κι εσυ το προβλημα με τον αλλο τροπο!

• Like
Reactions: johnk