Ivan το Chow

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Όντως, φαίνεται πιο αρκουδωτός παρά ποτέ :)
Φέτος ο καιρός βοήθησε και η γούνα του είναι φουλ του τρία :)
Το τρίχωμα του είναι τόσο πυκνό που για να φτάσω στην ρίζα χρησιμοποιώ χτένι της περμανάντ. Οι σκυλοβούρτσες δεν φτάνουν ούτε στα μισά.
Είναι και αχτένιστος από το μεσημεριανό μασάζ :whistle:...

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Φαντάζομαι οτι λόγω του κρύου που έχουμε φέτος, το Ivanάκι αποφάσισε να "εμπλουτίσει" και να "μονώσει" τη γούνα του πολλαπλασιάζοντας το τρίχωμα???? Αυτό εννοείς @elpinor ??

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Σωστά :)
Ανέπτυξε πλήρως και τα 3 στρώματα της γούνας του λόγω καιρού.
Πέρυσι που ο καιρός ήταν πιο ήπιος το 2ο υπόστρωμα ήταν αρκετά πιο αραιό.
Φέτος το μπουμπούνισε κι αυτό.
Έχω να τον πλύνω από τον Σεπτέμβριο. Μ' ένα χτένισμα και πέρασμα με το σλίκερ (καλά, αυτό πιάνει μόνο το εξωτερικό τρίχωμα) αστράφτει.
Σήμερα μας έπιασε η βροχή στον δρόμο. Φαινομενικά έγινε μούσκεμα. Όταν φτάσαμε σπίτι και πήγα να τον σκουπίσω, ενώ έσταζε κυριολεκτικά, το τελευταίο 1,5 εκατοστό κοντά στο δέρμα ήταν κατάστεγνο.
Όταν σκέφτομαι τι θα γίνει τον Μάιο-Ιούνιο από τρίχα....

• Like
Reactions: spyv

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Σωστά :)
Ανέπτυξε πλήρως και τα 3 στρώματα της γούνας του λόγω καιρού.
Πέρυσι που ο καιρός ήταν πιο ήπιος το 2ο υπόστρωμα ήταν αρκετά πιο αραιό.
Φέτος το μπουμπούνισε κι αυτό.
Έχω να τον πλύνω από τον Σεπτέμβριο. Μ' ένα χτένισμα και πέρασμα με το σλίκερ (καλά, αυτό πιάνει μόνο το εξωτερικό τρίχωμα) αστράφτει.
Σήμερα μας έπιασε η βροχή στον δρόμο. Φαινομενικά έγινε μούσκεμα. Όταν φτάσαμε σπίτι και πήγα να τον σκουπίσω, ενώ έσταζε κυριολεκτικά, το τελευταίο 1,5 εκατοστό κοντά στο δέρμα ήταν κατάστεγνο.
Όταν σκέφτομαι τι θα γίνει τον Μάιο-Ιούνιο από τρίχα....
Τρία υποστρώματα;;;; ΤΡΙΑ;;;; :eek::eek::eek: Καλή σας τύχη την άνοιξη. Εννοείται ό,τι τρίχα ρίξει την κρατάς για πουλόβερ, γέμιση μαξιλαριών κλπ :p:p Περιμένω φωτό από τα πρώτα μαδήματα :cool::love:

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Δύο μόνο υποστρώματα και την κανονική του τρίχα.
Η κανονική έχει μήκος γύρω στα 7cm μέσο όρο και είναι σχετικά σκληρή και γυαλιστερή, το πρώτο υπόστρωμα περίπου 5cm και πιο λεπτό. Το 2ο είναι λεπτό σαν μετάξι και γύρω στα 3cm αλλά πολύ πυκνό. Αυτήν την εποχή είναι αδύνατο να δεις δέρμα όσο κι αν χωρίσεις την γούνα.
Χα! Τον Σεπτέμβριο που μάδησε γερά, στο καθημερινό βούρτσισμα μάζευα μια σακούλα του s/m τρίχα. Στο εβδομαδιαίο (που ήταν και πιο μεθοδικό) μια σακούλα των σκουπιδιών.
Χώρια αυτά που μάζευα στο σκούπισμα :mad:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Δύο μόνο υποστρώματα και την κανονική του τρίχα.
Η κανονική έχει μήκος γύρω στα 7cm μέσο όρο και είναι σχετικά σκληρή και γυαλιστερή, το πρώτο υπόστρωμα περίπου 5cm και πιο λεπτό. Το 2ο είναι λεπτό σαν μετάξι και γύρω στα 3cm αλλά πολύ πυκνό. Αυτήν την εποχή είναι αδύνατο να δεις δέρμα όσο κι αν χωρίσεις την γούνα.
Χα! Τον Σεπτέμβριο που μάδησε γερά, στο καθημερινό βούρτσισμα μάζευα μια σακούλα του s/m τρίχα. Στο εβδομαδιαίο (που ήταν και πιο μεθοδικό) μια σακούλα των σκουπιδιών.
Χώρια αυτά που μάζευα στο σκούπισμα :mad:
Εμ για αυτό σου λέω. Με τόση τρίχα είσαι καλυμμένη για τα χειμερινά ρούχα :p Το παιδί προνοεί για σένα καλέ :LOL:

• Like
Reactions: elpinor

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Μην μου βάζετε ιδέες, γιατί είμαι και άχρηστη σ' αυτά. Η έρμη η μάνα μου πάλευε να μου μάθει πλέξιμο κι εγώ μαστόρευα βρύσες και πρίζες. :p

Στο μεταξύ το αρκούδι είναι τρισευτυχισμένο που απαλλάχτηκε επιτέλους από το παλτό του.
Έκανε και το ανοιξιάτικο μπάνιο του και καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι στην βόλτα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όχι πλέξιμο, ασ'το για αργότερα το πλέξιμο. προς το παρόν γνέσιμο, και δίνεις το μαλλί στη μαμά για να ξαναεξασκήσει το πλέξιμο η ίδια. Κι άμα φτιάξει η μαμά μερικά πουλοβεράκια και πάρει το κολάι, ξεσηκώνεις κι εκείνη την τεχνική. Εναλλακτικά, μπορείς αντί να πλεξεις, να φτιάξεις χαλί, αλλά νομίζω πάλι προϋποθέτει γνέσιμο. [Κι εγώ του μαστορέματος είμαι, αλλά έχουν και οι γυναικείες δουλειές τη χάρη τους. (Λέμε τώρα...)]