Kαρκίνος και επιληπτικές κρίσεις

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
οκ ειπαμε σαββουρασ τελοσ. τωρα μονο βλαχοπουλοσ κ αν εχει κανει αντιρρηση η επιφυλαξη να μ το πει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
οκ ειπαμε σαββουρασ τελοσ. τωρα μονο βλαχοπουλοσ κ αν εχει κανει αντιρρηση η επιφυλαξη να μ το πει.
Προσωπικά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για τον κύριο Βλαχόπουλο...αλλά δεν έχω πάει τα σκυλιά μου εκει, λόγω του ότι μένω ΒΠ...

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
παντα ειχα σκοπο να την παω στο βλαχοπουλο απλα τον αφησα τελευταιο σαν σανιδα σωτηριασ. κ ο σαβουρασ μ ειπε οτι ηθελα να ακουσω. π δυστηχωσ ηταν λαθοσ. μακαρι να ειχε δικιο αυτη τη φορα αλλα δν ειχε.

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
καλησπερα παιδια!
εχω καλα νεα, ή τουλαχιστον καλυτερα απο τα προηγουμενα..
η Λαικα την επομενη μερα απο κεινο το βραδυ που εγραφα ηταν αρκετα ηρεμη, δεν ειχε τυφλωθει οπως φοβηθηκα, αλλα ηταν κατακοπη οσο δεν παιρνει.. η κριση της ειχε διαρκεσει απο τις 3:30 το μεσημερι της κυριακης μεχρι τις 5 ξημερωματα Κ.Δευτερας!!! τελικα σταματησε με μισο χαπι κορτιζονης.. το ζωο ολες αυτες τις ωρες ειχε ηπια κριση, με σαλια , ανησυχια και τρεμουλο στο ανω χειλος, δεν πονουσε καθολου, αλλα υπεφερε πολυ, ηταν ολοφανερο!

μετα απ αυτο ξυπνησα την επομενη ηρεμη πια αλλα στενοχωρημενη οσο δεν παει κι αρχισα τις διαδικασιες παλι για την ευθανασια, εμαθα στο χωριο που θα τη θαψουμε οτι δεν εχει χιονισει ακομη, πηρα το γιατρο του ειπα το περιστατικο μαζι με την αποφαση μου για ευθανασια, συμφωνησε να της δωσω κορτιζονη μαζι με gardenal για να ειναι ηρεμη και μεχρι τα μεσα εως το πολυ μεχρι το τελος της εβδομαδας, οπως μου ειπε υπολογιζε οτι το πιθανοτερο ειναι να μη μπορει ουτως ή αλλως ουτε να φαει πια, θα ειναι ομως ηρεμη απο τα φαρμακα και θα προχωρησουμε στην ευθανασια..
κατερινα ουτε κι εγω αντεχω να τη βλεπω να υποφερει, οσο σκληρο κι αν ειναι το να την αφησω να φυγει πρεπει να το δεχτω.. σ ευχαριστω πολυ για το κουραγιο

εντωμεταξυ η Λαικα την Κ.δευτερα δε σηκωθηκε καθολου μονο επινε νερο και απο φαγητο εγλυφε λιγο μονο την τροφη, δε μασουσε.

την τριτη παλι δε σηκωθηκε, επινε νερο κι εγλυψε λιγο πουρε κοτοπουλο.. το απογευμα ομως εφαγε κανονικα! το βραδυ αργα ειχε ανησυχια, ηθελε να κανει την αναγκη της και δε μπορουσε να σηκωθει (ηταν κατω απο κυριακη απογευμα, 2 ολοκληρες μερες!). Ετρεξα να φερω σφουγγαριστρες και τα σχετικα και ωσπου να γυρισω στο δωματιο το σκυλι ελειπε!

τη βρηκα στην αυλη να περπαταει μεσα στη νυχτα λες και δεν τρεχει τιποτα, κανοντας οχταρια σα να ηταν μεθυσμενη μεν, αλλα κραταγε γερα, δεν επεσε ουτε 1 φορα!.. εκανε την αναγκη της και μπηκε μεσα παλι κυρια και ξαπλωσε στην κουβερτα της!

απο χτες το βραδυ λοιπον το σκυλι περπαταει (με καποια ασταθεια αλλα δεν πεφτει), τρωει, εχει ορεξη και λοιπα.. απ οτι φαινεται παλι η κορτιζονη εκανε το θαυμα της, κι ενω τα προγνωστικα ηταν οτι θα γινεται καθε μερα και χειροτερα (ΚΑΙ με τα φαρμακα πια!) και στο τελος της εβδομαδας θα χει φτασει η ωρα να την κοιμησουμε, το βέπω παλι για αναβολη... μακαρι βρε παιδια, το σκυλι παλευει, δε μπορω να του κοψω την προσπαθεια! μακαρι να τα καταφερει εστω και για μια μερα ακομη!
κ οταν πλεον η κορτιζονη παυει να κανει το θαυμα της τοτε θα το δεχτω. δινουμε μαχη αυτη τη στιγμη κ οι 2. διαλεξε τα οπλα σου.
φιλε μου με τη φριντα ποσο πολυ συμφωνω, δε φανταζεσαι! σ ευχαριστω παρα παρα πολυ για ολα, οι περιγραφες σου και η βοηθεια σου εχουν σταθει απιστευτα σημαντικες για μας εδω, να σαι καλα.
Η Φριντα πως ειναι? τι ηταν τελικα αυτο με τα υγρα απο τη μυτη και την ταχυπνοια? τι σου ειπε ο γιατρος?
θυμαμαι ο δικος μου κατι μου ειχε πει οτι το gardenal επιβαρυνει την καρδια 'η το αναπνευστικο, θα σε γελασω, κατι τετοιο παντως.. μου ειχε πει επισης οταν μου το ειχε συνταγογραφησει να προσεχω την ανασα της τα βραδια, αν την ακουω να ανασαινει βαρια και να ροχαλιζει οτι μπορει αυτο να μην ειναι καλο σημαδι!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν ξέρω τι να σας πω,ειλικρινα...ούτε ψύλλος στον κόρφο σας..
Ούτε ξέρω τι θα έκανα στη θέση σας. Αλλά, αν είχα και τη παραμικρή ένδειξη ότι ο σκύλος μου υποφέρει συνέχεια...θα έκανα τη καρδιά μου πετρα και θα το έπαιρνα απόφαση.
Κουράγιο και στους δύο σας...μέσα από τη καρδιά μου.:(

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
γ. Ο κτηνίατρος δεν είναι κάποιος ασυνείδητος που χαίρεται να βλέπει τα ζωάκια να πεθαίνουν. Έχω σκύλους από 6 ετών, σαν μέλη της οικογένειάς μου, έχω κλάψει, έχω παλέψει να σώσω κάποιους ακόμα και όταν αυτό δεν ήταν δυνατό. Άρα μετά από 35 χρόνια που ζω με σκύλους όταν μιλάω για ευθανασία, πιστέψτε με, το έχω σκεφτεί πολύ!
σας.
καλησπερα κι απο μενα scoobydm!

αν η αφορμη για να γραψεις αυτο ηταν ισως και καποια απο τα λογια που ειχα γραψει κι εγω, λυπαμαι πολυ που σε εβαλα σ αυτη τη θεση (να νιωσεις ισως οτι χρειαζεται να δωσεις εξηγησεις ή κατι τετοιο τελος παντων).. δως μου ομως το ελαφρυντικο οτι εγραφα σε κατασταση ψυχικης φορτισης και κατακοπη απ την ενταση και αυπνοια κι ασε με να σου πω κι εγω πως 15 χρονια που εχω ζωα, εχοντας γνωρισει καμποσους γιατρους για κανεναν απ οσους γνωρισα δε θα ελεγα ποτε οτι χαιρεται να κανει ευθανασια κι οταν ο ιδιος ο γιατρος (και οχι το αφεντικο!) προτεινει ευθανασια σιγουρα εχει λογο που το λεει και το σεβομαι απολυτα.. αλλα οταν κι εγω θελω να παλεψω για το ζωο μου και του ζηταω τα οπλα της επιστημης (φαρμακα) χωρις να με νοιαζει αν θα ζησει 1 'η 2 μηνες παραπανω, ή εστω 1 βδομαδα, τοτε θα ηθελα να σεβαστει την αποφαση μου και να με βοηθησει αν γινεται να χαρισω στο ζωακι μου εστω και μια μερα αξιοπρεπους ζωης με τη βοηθεια των φαρμακων.. οταν τελειωσει κι αυτη η μερα θα νιωσω οτι εδωσα στο ζωακι μου ο,τι μπορουσα ως το ελαχιστο ανταλλαγμα για ολα οσα μου προσφερε τοσα χρονια και θα το αφησω να φυγει..

ΥΣ1: εχω γνωρισει καποιους ασυνειδητους γιατρους, κτηνιατρους αλλα και γιατρους για ανθρωπους, σιγουρα υπαρχουν, γενικα πρεπει να προσεχουμε, μια δευτερη γνωμη δεν εβλαψε ποτε κανεναν

ΥΣ2: εχω κανει ευθανασια σε 5 ζωα..

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
Δεν ξέρω τι να σας πω,ειλικρινα...ούτε ψύλλος στον κόρφο σας..
Ούτε ξέρω τι θα έκανα στη θέση σας. Αλλά, αν είχα και τη παραμικρή ένδειξη ότι ο σκύλος μου υποφέρει συνέχεια...θα έκανα τη καρδιά μου πετρα και θα το έπαιρνα απόφαση.
Κουράγιο και στους δύο σας...μέσα από τη καρδιά μου.:(
δεν υποφερει τωρα κατερινα.. εχει ησυχασει τελειως και ειναι απολυτα ηρεμη.. το αξιοπεριεργο ειναι οτι καταφερνει με την ξεκουραση και τα χαπια και ανακτα δυναμεις, ενω τα προγνωστικα ηταν να εξαντλειτε μερα με τη μερα εστω και με τη ληψη φαρμακων πλεον!
ευχαριστω για το κουραγιο, το εχουμε αναγκη!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
τα νεοτερα τησ Φριντασ ειναι τα εξησ. καναμε φμ παιδια κ οποιοσ 8ελει ασ μασ κανει αdd. Frinda Papadatou :p :p :p

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
δυσκολη νυχτα. εχει κανει ηδη 2 κρισεισ. πρεπει να αυξησω την δοση των φαρμακων.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
το δεξι τησ ματακι ανοιγοκλεινει εντονα. σαν να εμεινε τικ. ωραιααααααααααα

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
4 κρισεισ κ η Φριντα δν εχει επανελθει. το ματι τησ κ το αυτι τησ κανουν νευρικα παιχνιδια. επισης εχει στριψει δεξια το κεφαλι κ δν ξεκολαει απο αυτη τη σταση με τπτ. οταν ξημερωσει αν δν συνελθει θα γινει :)

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
παρθηκε αποφαση. σε λιγες ωρες παιδια. game over και αυτη τη φορα δν ειναι αναστρεψιμο.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
[video=youtube;UIcucC9MPYs]http://www.youtube.com/watch?v=UIcucC9MPYs[/video]

Last edited by a moderator:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr