"Kαρούμπαλο" στο γόνατο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
... Θα την πάρει, θα κάνει τη δουλειά του και θα μου τη φέρει...
Αυτό είναι λιγάκι αλλόκοτο.
Πόσο καλά τον ξέρεις τον γιατρό και πόση εμπιστοσύνη του έχεις;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Η στείρωση είναι επέμβαση ρουτίνας
H στείρωση (σε θηλυκά τουλάχιστο) είναι άνοιγμα κοιλιάς!
Σαφώς και είναι πιο βαριά επέμβαση από το να αφαιρέσεις κάτι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Βέβαια δεν ξέρουμε που είναι το σημείο που αναφέρει η ΑΖΑΝΤ...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
H στείρωση (σε θηλυκά τουλάχιστο) είναι άνοιγμα κοιλιάς!
Σαφώς και είναι πιο βαριά επέμβαση από το να αφαιρέσεις κάτι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Βέβαια δεν ξέρουμε που είναι το σημείο που αναφέρει η ΑΖΑΝΤ...
Ναι , ξέρω τί είναι η στείρωση και πώς γίνεται , αλλα σου λέω , είναι επέμβαση ρουτίνας .

Στην καλύτερη , μπαίνει το πρωι και βγαίνει το απόγευμα
Στην χειρότερη , πάει σπίτι το άλλο πρωΐ .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ναι , ξέρω τί είναι η στείρωση και πώς γίνεται , αλλα σου λέω , είναι επέμβαση ρουτίνας .

Στην καλύτερη , μπαίνει το πρωι και βγαίνει το απόγευμα
Στην χειρότερη , πάει σπίτι το άλλο πρωΐ .
Εν πάσει περιπτώσει, το "μένει μέσα" σηκώνει και άλλη συζήτηση.
Μένει μέσα και είναι κανείς στο ιατρείο?
Ή ...απλώς μένει μέσα?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μένει στο Νοσηλευτήριο ανάλογα την ανάγκη επίβλεψης .

Δεν ξέρω τί γίνεται κατά μέσο όρο , αλλά εκεί που πάω έτσι γίνεται , τουλάχιστον υπάρχει οργάνωση για τέτοια θέματα δεδομένου οτι υπάρχουν πολλά ζώα για μετεγχειριτική Νοσηλεία .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Μένει στο Νοσηλευτήριο ανάλογα την ανάγκη επίβλεψης .

Δεν ξέρω τί γίνεται κατά μέσο όρο , αλλά εκεί που πάω έτσι γίνεται , τουλάχιστον υπάρχει οργάνωση για τέτοια θέματα δεδομένου οτι υπάρχουν πολλά ζώα για μετεγχειριτική Νοσηλεία .
Θέλει "ρώτημα" διότι δεν γίνεται σε όλα τα κτηνιατρεία έτσι. Και εάν τελικά δεν υπάρχει ψυχή στο κτηνιατρείο τη νύχτα, είναι σαφώς προτιμότερο το σκυλί να είναι σπίτι του όπου θα υπάχει επίβλεψη.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω θα αλλαζα ιατρο- μου φαινεται παρα πολυ υποπτο το ολο θεμα.
2 μερες νοσηλεια για να αφαιρεθει κατι επιφανιακο/δερματικο??
Σε καμια περιπτοση δηλαδη.

Οπως λεει η vrmode- ουτε σε στειρωση.
Ακομα και εκει φυγαμε 1 ωρα μετα την επεμβαση και αφου ειχε ξυπνησει η σκυλα καλα και περπατουσε παλι.
Και παντα ειμαι παρον στην επεμβασεις εκει.
Για μενα δεν τιθεται σε καμια περιπτοση θεμα να αφηνα σκυλο μου για νοσηλεια σε κλινικη, μονο εαν ηταν διασωληνομενο σε μηχανηματα που το κρατουσαν στην ζωη. Για εντατικη παρακολουθηση, χοργηση φαρμακον μεσο ενδοφλεβιου ορου, ενεσεις- αλλαγη σε πληγες- δεν υπαρχει θεμα, τα κανω ολα μονη μου και γλυτονο και τον σκυλο μου απο το στρες να βρισκεται σε κλοβο νοσηλειας σε ξενους ανθρωπους και σε ξενω περιβαλλον.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Frenchie... μην κρίνεις σύμφωνα με τις δικές σου συνθήκες.

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε εντελώς μπούφοι, πάνω σε τέτοια πρακτικά θέματα.
Εγώ, αν έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου, εννοείται θα προτιμήσω να τον αφήσω εκεί, παρά να ρισκάρω να τον πάρω σπίτι, όπου δεν θα έχω την παραμικρή ιδέα, για το τι θα κάνω :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όταν χειρουργήθηκε ο έλβις ήθελα να μείνω κατά την διάρκεια της επέμβασης απέξω αλλά δε με αφήσανε. Μου είπαν ότι κλείνουν την κλινική κατά την διάρκεια των χειρουργείων οπότε πήγα σπίτι και επιστρέψαμε το απόγευμα να τον παραλάβουμε. Αν μου έλεγαν να πάω να τον δω αλλά να τον αφήσω όλη την νύχτα εκεί θα το δεχόμουν για λόγους ασφαλείας του σκύλου, αλλά μιλάμε για γιατρό στον οποίο είχα εμπιστοσύνη.
Αν μου πρότεινε όμως να τον πάρει από το σπίτι και να μου τον φέρει σε δυό μέρες θα μου έκανε τρομερή εντύπωση, δεν θα έβρισκα κανένα λόγο να το κάνω, και δεν θα το δεχόμουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Και παντα ειμαι παρον στην επεμβασεις εκει.
Για μενα δεν τιθεται σε καμια περιπτοση θεμα να αφηνα σκυλο μου για νοσηλεια σε κλινικη, μονο εαν ηταν διασωληνομενο σε μηχανηματα που το κρατουσαν στην ζωη. Για εντατικη παρακολουθηση, χοργηση φαρμακον μεσο ενδοφλεβιου ορου, ενεσεις- αλλαγη σε πληγες- δεν υπαρχει θεμα, τα κανω ολα μονη μου και γλυτονο και τον σκυλο μου απο το στρες να βρισκεται σε κλοβο νοσηλειας σε ξενους ανθρωπους και σε ξενω περιβαλλον.
Αυτό είναι εξαίρεση και ισχύει μόνο σε περιπτώσεις όπως η δικής σου - που είσαι του "επαγγέλματος". Οι υπόλοιποι, ούτε μέσα στο χειρουγείο πρέπει να είμαστε, ούτε ορούς είμαστε σε θέση να βάλουμε.

Πάντως το "παίρνω το σκύλο - εγχειρίζω - και τον φέρνω μετά από 2 μέρες" μου φαίνεται άκρως παράδοξο...:confused:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Διαφωνώ με αυτό , ειδικά με το θέμα του Χειρουργείου .

Το Χειρουργείο είναι χώρος και διαδικασία καθαρά Ιατρική , και μόνο ο Κτηνίατρος πρέπει να είναι μέσα ( και ο βοηθός/οί του ) προκειμένου να γίνει ομαλά η όποια επέμβαση .

Πραγματικά όμως , σε χειρουργεία ανθρώπων , πέραν του τοκετού , πόσοι απαιτείτε να είστε μέσα ? Προφανώς κανένας , διότι οι Ιατροί δεν παίζουν με το επάγγελμά τους .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Την Frenchie ως ειδική περίπτωση, την ζητάνε οι ίδιοι οι γιατροί να παρευρίσκεται και ίσως και να βοηθάει.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ειμαι "βοηθος ιατρος" ( με εξετασεις, χαρτι με σφραγιδες και τετοια , απο γερμανια:)), εχω δουλεψει σε εργαστηριο και δουλευω πολλα χρονια και σε κτνινιατρειο ( κυριος σαν groomer- αλλα βοηθαω και σε πολλα χειρουργεια και μικροεπεμβασεις).
Ισως να ειναι οντος "εξαιρεση" που με αφηνει μεσα, επειδη με ξερει αρκετα καλα.

Αλλα και παλι δεν θα αφηνα σε καμια περιπτοση να μου παρουν τον σκυλο απο το σπιτι και να μου τον επιστρεψουν μετα απο 2 μερες, για μια μικροεπεμβαση, μαλλον επιφανειακη.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Οκ , δεν την ξέρω προσωπικά και μπορεί όντως να είναι έτσι , οπότε πάσο .

Αλλά γενικά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει [για τους λοιπούς "κοινούς θνητούς" ιδιοκτήτες σκύλων/γατιών ] αυτό το "τα κάνω ολα εγω , δεν χρειάζομαι Κτηνίατρο/μπαίνω μέσα στο Χειρουργείο γιατί θέλω να είμαι μαζι με το ζώο μου " .
Πιστεύω πως για λόγους ηθική κυρίως και αναγνώρισης του όποιου έργου και κόπου , πρέπει ο καθένας να αρκείται στον ρόλο του και την χρησιμότητά του την εκάστοτε στιγμή , σωστά ?
Ο Κτηνίατρος είναι ο υπεύθυνος για την υγεία και το Χειρουργείο . Ο ιδιοκτήτης για όλα τα μετά του χειρουργείου αναγκαία μέτρα .

Απλά πιστεύω πως αυτό είναι υποσυνείδητα λόγω της τάσης και της αίσθησης της " κυριαρχίας " του ανθρώπου έναντι του ζώου . Πόσο μάλλον σε τέτοιου είδους διαδικασίες .

Για αυτό και συναντάται αυτή η προχειρότητα σε θέματα Κτηνιατρικά εκ μέρους ιδιοκτητών και πολλές φορές εναντίον των κατε'εξοχήν αρμοδίων , των Κτηνιάτρων .
Βλέπε για παράδειγμα τις στειρώσεις που υποτίθεται πως κάνουν οι φιλοζωούδες σε υποκοσμικές συνθήκες πάνω σε χαρτονένια κουτιά και πλαστικά τραπέζια , με το πιο "προχω" μετρο αντισηψίας μετά τα ιώδια κλπ , να είναι το οτι φοράνε παλαστικό γάντι.

Για αυτό και η εμμονή μου να κάνω την σύγκριση με τους ανθρωπογιατρούς και την αντίστοιχη προσπάθεια , ή μη , συμμετοχής , ψαξίματος και -πολλές φορές- "κόντρας" και συγκρισης γνώσεων ( οκ το εχεσα , χεχεχ :) ) .

Δεν ξέρω κανέναν ιδιοκτήτη που να έχει "φούλ" γνωσεις Κτηνιατρικής επιστήμης , που να ψάχνει το internet για πηγές με ασθένειες απο έγκυρες πηγές , βλ. Scopus κλπ , (και όχι "πηγές" τύπου swzwtaomorfaadespota.gr ) και που να απαιτεί να μπαίνει σε Χειρουργεία

και παράλληλα να δείχνει τον ίδιο ζήλο για συμμετοχή και γνώση του ανθρωποϊατρικού τομέα , με αναλόγου βαθμού ψάξιμο πηγών για χειρουργεία και ασθένειες .

Πιθανών λόγω της "υποτίμησης" του ζώου εναντι του ανθρώπου ως προς την σχέση κυριαρχίας στην φύση , και κατα συνέπεια των επαγγελμάτων που βρίσκονται γύρω απο αυτά .

τεσπα

κουβέντα κάνουμε , ε

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αλλά γενικά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει [για τους λοιπούς "κοινούς θνητούς" ιδιοκτήτες σκύλων/γατιών ] αυτό το "τα κάνω ολα εγω , δεν χρειάζομαι Κτηνίατρο/μπαίνω μέσα στο Χειρουργείο γιατί θέλω να είμαι μαζι με το ζώο μου " .
Εγώ μέχρι τώρα, γνωρίζω μόνο δύο ανθρώπους που θα είχαν την γνώση και το σθένος, να μπουν στο χειρουργείο του σκύλου τους, την ώρα που αυτό λαμβάνει χώρα. Ο ένας είναι η Frenchie.
Δεν ξέρω κανέναν άλλον, που θα είχε τέτοια απαίτηση και ευτυχώς δεν ξέρω και κανέναν γιατρό, που θα το δεχόταν. Αρα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που είθισται να συμβαίνει.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Για ρώτα προς Θεσσαλονίκη μεριά να δείς τί γίνεται ..

Ευτυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση επειδή οι Κτηνίατροι κόβουν τον αέρα σε τέτοιες περιπτώσεις . Αλλα το θέμα είναι οτι υπάρχουν τέτοιου είδους τάσεις .

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Μόλις είδα τα σχόλιά σας, καλησπέρα.
Φυσικά και δεν άκουσα την γνώμη μόνο του κτηνιάτρου μου, τον οποίο ξέρω 25 χρόνια, αλλά απόλυτη εμπιστοσύνη δεν του έχω για πολλούς και διαφόρους λόγους. Πήγα λοιπόν σε άλλους 2 και μου είπαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει κάνένας λόγος χειρουργίου. Είναι μου είπαν απο κάποιο χτύπημα. Μου είπαν να μην δώσω καμία σημασία και να ξεχάσω ότι υπάρχει και αυτό θα υποχωρήσει μόνο του. Μάλιστα μου είπε ο δεύτερος ότι κακώς άφησα να του κάνουν κορτιζόνη. Και μου έδωσε μια αλλοοιφή, την celestoderm, να την βάζω πρωί βράδυ.
Για όσους είχαν την απορία, είναι 10 μηνών το σκυλάκι μου και το καρουμπαλάκι το είχε βγάλει στο πόδι μπροστά στο ύψος που είναι το πέμπτο νύχι.
Ο γιατρός που πήγα έχει φτιάξει έναν παράδεισο λίγο πιο έξω απο το μαρκόπουλο και μιλάμε έχει τρελλή αγάπη για τα ζώα και αν και μου πέφτει μακρυά εκεί θα πηγαίνω απο εδώ και πέρα.
Αύριο θα πάω σε άλλον έναν γιατρό που μου συστήσανε και αν συμφωνεί και αυτός θα το ξεχάσω το θέμα. Ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι μόνο έναν γιατρό τελικά, όσο καιρό και να τον γνωρίζεις.
Όσο για το θέμα του χειρουργίου, εγώ δεν ήθελα να είμαι μέσα στο χειρουργείο, ήθελα να είμαι όμως εκεί μέχρι να ηρεμήσει ο σκύλος, να περιμένω μετά έξω και όταν τελειώσει και συνέλθει να είμαι το πρώτο πράγμα που θα δεί.
Μπορεί σε ορισμένους να ακούγεται υπερβολικό, αλλά για σκεφτείτε.. όταν ένας δικός μας άνθρωπος είναι στο χειρουργείο εκεί δεν είμαστε και περιμένουμε;;; Και δεν φεύγουμε απο το πλάι του μέχρι να πάρει εξιτήριο. Για μένα το ότι είναι σκύλος δεν έχει καμία διαφορά και μάλιστα θεωρώ πως το ότι είναι σκύλος είναι ένας λόγος παραπάνω να θέλω να είμαι κοντά του γιατι είναι σκύλος και δεν μπορώ να του εξηγήσω τι συμβαίνει...

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Αυτό είναι λιγάκι αλλόκοτο.
Πόσο καλά τον ξέρεις τον γιατρό και πόση εμπιστοσύνη του έχεις;
Ακριβώς αυτό με παραξένεψε και εμένα και ειδικά η εμμονή του να έρθει να την πάρει απο το σπίτι και να επιμένει πως δεν γίνεται να του τη πάω εγώ. Εκτός αυτού ο συγκεκριμένος ιατρός δεν έχει δική του κλινική, άρα θα την πήγαινε κάπου αλλού και επειδή αυτός δουλεύει με επισκέψεις, άρα είναι όλη μέρα στους δρόμους δεν θα ήταν μαζί με το σκύλο, αρα γιατι να του την εμπιστευτώ;;
Εγώ τουλάχιστον θα ήμουν απο πάνω της 24 ώρες... αυτή είναι η διαφορά.

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Σε ποιο σημείο ακριβώς το έχει η δικιά σου;
Εμείς κάναμε την επέμβαση και φύγαμε - δεν ήταν απαραίτητη η ολική νάρκωση λόγω της περίπτωσης, του σημείου, του μεγάθους κλπ. Εξαρτάται από την περίπτωση κάθε φορά.
Πάντως το να την κρατήσει μέσα 2 μέρες μου φαίνεται περίεργο. Εδώ σε επέμβαση στείρωσης και το παίρνεις αμέσως το σκυλί... Είναι πιο βαριά επέμβαση από τη στείρωση;
Εμένα το έχει στο μπροστινό πόδι στο ύψος του 5ου νυχιού. Ήδη έχει αρχίσει και μαζεύει όμως. Και επείδή κι εγώ απόρησα πήγα και πήρα κι αλλες γνώμες και τελικά μου είπαν ότι δε θέλει χειρουργίο σε καμία περίπτωση. Οπότε θα βάζω την αλλοιφή που μου δώσανε και θα κάνω υπομονή μέχρι να φύγει μόνο του. Αλλά καλού κακού θα πάρω και μια τέταρτη γνώμη και μετά θα ησυχάσω.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μου πάρει το σκύλο και να μην έχω καμία επαφή για 2 μέρες... Ύποπτο πολυ ύποπτο.. και λυπάμαι που το λέω γιατι τον συγκεκριμένο γιατρό τον έχω 25 χρόνια και τώρα τελευταία μου κάνει συνέχεια λαδιές...