Αυτό είναι λιγάκι αλλόκοτο.... Θα την πάρει, θα κάνει τη δουλειά του και θα μου τη φέρει...
Πόσο καλά τον ξέρεις τον γιατρό και πόση εμπιστοσύνη του έχεις;
Αυτό είναι λιγάκι αλλόκοτο.... Θα την πάρει, θα κάνει τη δουλειά του και θα μου τη φέρει...
H στείρωση (σε θηλυκά τουλάχιστο) είναι άνοιγμα κοιλιάς!Η στείρωση είναι επέμβαση ρουτίνας
Ναι , ξέρω τί είναι η στείρωση και πώς γίνεται , αλλα σου λέω , είναι επέμβαση ρουτίνας .H στείρωση (σε θηλυκά τουλάχιστο) είναι άνοιγμα κοιλιάς!
Σαφώς και είναι πιο βαριά επέμβαση από το να αφαιρέσεις κάτι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.
Βέβαια δεν ξέρουμε που είναι το σημείο που αναφέρει η ΑΖΑΝΤ...
Εν πάσει περιπτώσει, το "μένει μέσα" σηκώνει και άλλη συζήτηση.Ναι , ξέρω τί είναι η στείρωση και πώς γίνεται , αλλα σου λέω , είναι επέμβαση ρουτίνας .
Στην καλύτερη , μπαίνει το πρωι και βγαίνει το απόγευμα
Στην χειρότερη , πάει σπίτι το άλλο πρωΐ .
Θέλει "ρώτημα" διότι δεν γίνεται σε όλα τα κτηνιατρεία έτσι. Και εάν τελικά δεν υπάρχει ψυχή στο κτηνιατρείο τη νύχτα, είναι σαφώς προτιμότερο το σκυλί να είναι σπίτι του όπου θα υπάχει επίβλεψη.Μένει στο Νοσηλευτήριο ανάλογα την ανάγκη επίβλεψης .
Δεν ξέρω τί γίνεται κατά μέσο όρο , αλλά εκεί που πάω έτσι γίνεται , τουλάχιστον υπάρχει οργάνωση για τέτοια θέματα δεδομένου οτι υπάρχουν πολλά ζώα για μετεγχειριτική Νοσηλεία .
Αυτό είναι εξαίρεση και ισχύει μόνο σε περιπτώσεις όπως η δικής σου - που είσαι του "επαγγέλματος". Οι υπόλοιποι, ούτε μέσα στο χειρουγείο πρέπει να είμαστε, ούτε ορούς είμαστε σε θέση να βάλουμε.Και παντα ειμαι παρον στην επεμβασεις εκει.
Για μενα δεν τιθεται σε καμια περιπτοση θεμα να αφηνα σκυλο μου για νοσηλεια σε κλινικη, μονο εαν ηταν διασωληνομενο σε μηχανηματα που το κρατουσαν στην ζωη. Για εντατικη παρακολουθηση, χοργηση φαρμακον μεσο ενδοφλεβιου ορου, ενεσεις- αλλαγη σε πληγες- δεν υπαρχει θεμα, τα κανω ολα μονη μου και γλυτονο και τον σκυλο μου απο το στρες να βρισκεται σε κλοβο νοσηλειας σε ξενους ανθρωπους και σε ξενω περιβαλλον.
Εγώ μέχρι τώρα, γνωρίζω μόνο δύο ανθρώπους που θα είχαν την γνώση και το σθένος, να μπουν στο χειρουργείο του σκύλου τους, την ώρα που αυτό λαμβάνει χώρα. Ο ένας είναι η Frenchie.Αλλά γενικά είναι ένα θέμα που με προβληματίζει [για τους λοιπούς "κοινούς θνητούς" ιδιοκτήτες σκύλων/γατιών ] αυτό το "τα κάνω ολα εγω , δεν χρειάζομαι Κτηνίατρο/μπαίνω μέσα στο Χειρουργείο γιατί θέλω να είμαι μαζι με το ζώο μου " .
Ακριβώς αυτό με παραξένεψε και εμένα και ειδικά η εμμονή του να έρθει να την πάρει απο το σπίτι και να επιμένει πως δεν γίνεται να του τη πάω εγώ. Εκτός αυτού ο συγκεκριμένος ιατρός δεν έχει δική του κλινική, άρα θα την πήγαινε κάπου αλλού και επειδή αυτός δουλεύει με επισκέψεις, άρα είναι όλη μέρα στους δρόμους δεν θα ήταν μαζί με το σκύλο, αρα γιατι να του την εμπιστευτώ;;Αυτό είναι λιγάκι αλλόκοτο.
Πόσο καλά τον ξέρεις τον γιατρό και πόση εμπιστοσύνη του έχεις;
Εμένα το έχει στο μπροστινό πόδι στο ύψος του 5ου νυχιού. Ήδη έχει αρχίσει και μαζεύει όμως. Και επείδή κι εγώ απόρησα πήγα και πήρα κι αλλες γνώμες και τελικά μου είπαν ότι δε θέλει χειρουργίο σε καμία περίπτωση. Οπότε θα βάζω την αλλοιφή που μου δώσανε και θα κάνω υπομονή μέχρι να φύγει μόνο του. Αλλά καλού κακού θα πάρω και μια τέταρτη γνώμη και μετά θα ησυχάσω.Σε ποιο σημείο ακριβώς το έχει η δικιά σου;
Εμείς κάναμε την επέμβαση και φύγαμε - δεν ήταν απαραίτητη η ολική νάρκωση λόγω της περίπτωσης, του σημείου, του μεγάθους κλπ. Εξαρτάται από την περίπτωση κάθε φορά.
Πάντως το να την κρατήσει μέσα 2 μέρες μου φαίνεται περίεργο. Εδώ σε επέμβαση στείρωσης και το παίρνεις αμέσως το σκυλί... Είναι πιο βαριά επέμβαση από τη στείρωση;