Kennel cough

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ξερει κανενας τι ακριβως ειναι αυτο και πως μεταδιδεται; :?

Το εχει ενα σκυλακι με το οποιο επαιξε η μικρη μου και φοβαμαι... :(

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Τωρα την επαθα την υστερια!!! :shock: :shock: :shock:

Εχει κανει Pneumodog! Αυτο εννοεις;;;;;

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ποιοί έχετε κάνει αυτό το εμβόλιο?
Είναι κάτι που πρέπει να το ζητήσεις από τον κτηνίατρο ή το κάνουν έτσι κι αλλιώς?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι εννοείς? Στο PNEUMODOG περιεχεται Bordetella bronchiseptica: Kennel Cough και Parainfluenza type 2 virus (PI2): Influenza like syndrome

Vaccination of dogs against respiratory diseases caused by Bordetella bronchiseptica and Parainfluenza type 2 virus (kennel cough)

PNEUMODOG

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eχει σχέση με τό τί ακριβώς είναι η τραχειοβρογχίτιδα και τί το kennel cough ... ας πούμε ότι το kennel cough είναι μία βαριά μορφή που θα εξαπλωθεί και σε εμβολιασμένα σκυλιά επίσης αν δεν τηρούμε κανόνες υγιεινής ή είμαστε απλά άτυχοι ...

sorry για το copy paste ...

The best prevention is to not expose your dog to other dogs, especially young puppies. If this cannot be avoided, then proper vaccination is the next best option. Chances are that if your dog is regularly vaccinated with a standard 5-way or 7-way vaccine, he is already being protected against several of the agents causing tracheobronchitis, mainly parainfluenza and adenovirus. However, these vaccines alone rarely provide protection against contracting the disease, although they will help reduce the severity of the disease if the animal becomes infected.

More commonly, for best protection, an intranasal vaccine containing both parainfluenza and Bordetella is used. Intranasal vaccines create localized immunity that greatly reduces the incidence of clinical signs and illness. There are several precautions and warnings that need to be observed pertaining to this vaccine. Some dogs will develop mild signs similar to tracheobronchitis when given this vaccine. Very often, the symptoms will last for several days and the dog will recover without treatment. Dogs that are vaccinated can also shed the virus and cause other dogs to become mildly infected and show mild signs. This shedding usually lasts less than 72 hours. In addition, it takes up to 4 days after vaccination for dogs to develop protection. When you combine these facts, you will see why I strongly recommend that a dog not be given intranasal vaccine within 72 hours of coming into contact with other susceptible dogs. Do not give the vaccine the day before a dog show, boarding, etc. Try to give at least four days before contact with other dogs, and preferably 7 days. This way you will protect your dog from becoming infected by other dogs, and protect those dogs from becoming infected by yours.

This vaccine is not without its problems. It is a very effective vaccine, but it must be used carefully and is generally only recommended for dogs that are at high risk. If your dog is not shown, boarded, or comes into contact with stray dogs, your dog is considered low risk.

http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&cat=1556&articleid=452

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Pneumodog της Merial και "KC" της nobivac είναι το ίδιο πράγμα. Και είναι για το Kennel Cough! To απόσπασμα που έστειλε ο Dennis είναι κατατοπιστικότατο και περιέχει μια πολύ καλή λεπτομέρεια! Όταν ο σκύλος μας δεν έρχεται συχνά σε επαφή με άλλα σκυλιά εκτός σπιτιού δεν υπάρχει λόγος να γίνεται... Γι αυτό το λόγο καλό είναι να μην συμπεριλαμβάνεται στο "βασικό" πρωτόκολλο ετήσιων εμβολιασμών που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Tέλοσπάντων, θα εκφραστώ :lol: :lol:

Γνώμη μου ότι είναι απάτη και δεν πιάνει όλες τις μορφές τραχειοβρογχίτιδας ούτε την βαριά μορφή όταν το ζώο δηλαδή έχει ασθενήσει βαριά, ότι μπορει να περιορίσει τα συμπτώματα και να έχουμε έναν σκύλο που δεν τον αξιολογούμε και να μεταφέρει σε άλλα ( το χειρότερο), και ότι κάποιες φορές (περισσότερες από άλλα εμβόλια) νοσεί ο σκύλος από το εμβόλιο και κολλάει άλλους σκύλους ...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ρωτάω εγώ τώρα σαν άσχετη..
Υπάρχουν εμβόλια που θα έπρεπε να κάνουμε στα σκυλιά μας και δεν περιλαμβάνονται στα προγραμματισμένα από τον κτηνίατρο??
Ελπίζω να έγινα κατανοητή.. :roll:

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Βαριά κουβέντα η "απάτη" στην προκειμένη περίπτωση :) :)
Τα δυο αυτά εμβόλια καλύπτουν τον σκύλο από τις δυο σημαντικότερες, συχνότερες και σοβαρότερες αιτίες (μικρόβια) της λοιμώδους τραχειοβρογχίτιδας. Όσο για την «βαριά μορφή» που αναφέρεις θα σου έλεγα ότι και για όλες τις άλλες ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζουμε συμβαίνει τον ίδιο… Και με ένα παράδειγμα θα καταλάβεις τι εννοώ. Ακόμα και ο ενήλικος σκύλος που έχει καλή ανοσοποίηση από ετήσια εμβόλια Parvo αν έρθει σε επαφή με πολύ μεγάλη συγκέντρωση του ιού ο οργανισμός ναι μεν θα έχει έτοιμα αντισώματα αλλά θα νοσήσει (πιθανότατα θα εκδηλωθεί σαν απλή διάρροια 5-6 ημερών) έστω και για μερικές μέρες χωρίς βέβαια αίμα, αφυδάτωση κλπ! Άρα λοιπόν το αν θα νοσήσει και πόσο πολύ, εξαρτάται άμεσα ΚΑΙ από την συγκέντρωση του μικροβίου με το οποίο θα έρθει σε επαφή.
Πιστεύω λοιπόν πως όταν κρίνεται απαραίτητο (ο σκύλος πρόκειται να περάσει τις διακοπές του σε πανσιόν, αν είναι σκύλος εκθέσεων κ.α.) ο εμβολιασμός αυτός είναι μια πάρα πολύ καλή ασπίδα προστασίας. Τι είναι καλύτερο; Να έχουμε έναν σκύλο με ήπιο βήχα για μια εβδομάδα ή παροξυσμικό βήχα για ένα μήνα;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αν ο σκύλος έρχεται σε επαφή έστω μένει κοντά με τα κουτάβια πχ ενός εκτροφείου που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εμβολιαστούν, χμμμμ ... δεν ξέρω ... :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
επαναφερω το θεμα για να μου πειτε την γνωμη σας.
πηρε σημερα ο αντρας μου τηλεφωνο τον εκτροφεα για να κανονισει τις ημερομηνιες που θα του αφησουμε τα σκυλια (αυτος τα κραταει παντα στις διακοπες μας)
μου ειπε λοιπον, οτι του ειπε να κανουν οπωςδηποτε το εμβολιο για τον βηχα του εκτροφειου ,γιατι "κυκλοφορει πολυ" ..κατι τετοιο.
δεν μιλησα εγω μαζι του ωστε να τον ρωτησω εαν στον δικο του χωρο εχει κρουσματα -θα τον παρω και εγω - αλλα λογω του οτι ποτε μεχρι σημερα τοσα χρονια δεν μου το ειχε επισημανει, με βαζει σε σοβαρες υποψιες.
και αναρωτιεμαι τωρα εγω.
τα σκυλια μου αν και υγιεστατα και σε τελεια κατασταση απο καθε αποψη, ειναι πλεον μεγαλα σε ηλικια ,σχεδον 9 (ο γερμανικος και η καυκασινα).
εαν ερθουν σε επαφη με το μικροβιο αυτο ,αν και εμβολιασμενα ,υπαρχει περιπτωση να τους δημιουργησει σοβαρο προβλημα υγειας ,η το πολυ πολυ κατι που θα ξεπεραστει σε λιγες μερες ?
εγω αν και θα τον παρω τηεφωνο να ρωτησω, παιρνω ηδη και κραταω σαν δεδομενο οτι σιγουρα υπαρχει το μικροβιο στον χωρο του.
εσεις τι λετε να κανω?
δεν τα εχω εμβολιασει φετος στο συγκεκριμενο εμβολιο,θα τα παρω και θα τους τα κανω εγω -ποια να ζητησω?- και τα σκυλια θα πανε εκει μετα τις 15 αυγουστου, οποτε υπαρχει χρονος να λειτουργησει το εμβολιο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχω πειστεί πως αυτό το εμβόλιο (όπως και άλλα) είναι πιο επικίνδυνο από την ασθένεια που καλήπτει.
Κάντε μια μικρή έρευνα και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα.
Δεν το πιστεύω. Συνφωνώ με τον Denis! wonders never cease....:p

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δε μας λές και εμάς galazio να μαθαίνουμε?:(
Γιατί τελικά αποφάσισες να κάνεις αυτό το εμβόλιο στα σκυλιά??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87