Leishmania & νεογέννητο

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. (γράφω με το λογαριασμό της γυναίκας μου)

Δυστυχώς, για εμάς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά αν και μόλις πριν από μία εβδομάδα ακριβώς φέραμε στον κόσμο τον πρώτο μου γιό.

Πριν από ένα μήνα λοιπόν και ύστερα από δική μου επιμονή απέναντι στον κτηνίατρο, ο Έκτωρας έκανε γενικές αίματος. Όλα καλά εκτός από το δείκτη για Leishmania ο οποίος βγήκε 1/100, κρίθηκε ύποπτο και ο κτηνίατρος σύστησε επανεξέταση ύστερα από ένα μήνα. Τα αποτελέσματα λοιπόν της επανεξέτασης έδειξαν δείκτη 1/3200 ( . . . ) και ξεκινήσαμε άμεσα θεραπεία με Milteforan και Zylapour. Να σας πω την αλήθεια, αυτή η κατακόρυφη αύξηση του δείκτη μέσα σε ένα μήνα μου φάνηκε υπερβολική αλλά το γεγονός ότι ήρθε ο μικρός στο σπίτι και το γεγονός ότι στην πολυκατοικία υπάρχουν κι άλλα μικρά παιδιά και έγκυος γυναίκα, δεν μου άφησε περιθώριο να πάρω δεύτερη και τρίτη γνώμη πριν του ξεκινήσω τα φάρμακα (αν και αύριο, ο Έκτωρας θα πάει και για άλλη εξέταση η οποία θα σταλεί στο Παστέρ).

Πλέον ο Έκτωρας είναι περιορισμένος στο γραφείο μου με όλες τις σχετικές προφυλάξεις από σκνίπα (scalibor, αμπούλες antiphlebotom και εντομοαπωθητικό χώρου) και όταν βγαίνουμε βόλτα, του βάζω διάλυμα citronella. Περιττό να σας περιγράψω τις υπόλοιπες προφυλάξεις που έχω πάρει για το μωρό. . .

Μετά από πολλές συζητήσεις επί συζητήσεων με τη γυναίκα μου και συναισθήματα τα οποία δεν ήξερα ότι είχα, αποφάσισα πως - στην περίπτωση που το Παστέρ επιβεβαιώσει τον δείκτη - ο Έκτωρας δεν μπορεί να μείνει πλέον μαζί μας γιατί η μόλυνση του μικρού καθώς και των υπολοίπων "ευπαθών" που βρίσκονται κοντά, δεν είναι ένα ρίσκο το οποίο είμαι διατεθιμένος να πάρω αν και ο Έκτωρας είναι για εμένα και τη γυναίκα μου κάτι πολύ παραπάνω από σημαντικός.

Γι αυτό ζητώ απ' όποιον θέλει και είναι διατεθιμένος να φιλοξενήσει τον Έκτωρα - εφ'όσον επιβεβαιωθεί η Leishmania και από το Παστέρ - να επικοινωνήσει μαζί μου με ΠΜ. Εννοείται ότι τα έξοδα για τα φάρμακά του είναι ήδη πληρωμένα καθώς και ένα ποσό για τις επόμενες εξετάσεις που θα χρειαστεί να κάνει μέχρι το τέλος της θεραπείας.

Ο Έκτωρας είναι ημίαιμος Labrador 12 μηνών.

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα και να κάνω σαφές πως δεν άνοιξα αυτό το thread για να μεταπειστώ ούτε για να μπω σε διενέξεις αν είναι σωστό ή όχι ο Έκτωρας να μείνει μαζί μας οπότε παρακαλώ σχετικά σχόλια να μείνουν εκτός.

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ζητώ συγνώμη αν κούρασα και να κάνω σαφές πως δεν άνοιξα αυτό το thread για να μεταπειστώ ούτε για να μπω σε διενέξεις αν είναι σωστό ή όχι ο Έκτωρας να μείνει μαζί μας οπότε παρακαλώ σχετικά σχόλια να μείνουν εκτός.
Μπορείς τουλάχιστον να μπεις στον κόπο, να μας πεις ποιός φωστήρας αποφάσισε ότι η ασθένεια του σκύλου σου είναι...κίνδυνος-θάνατος...για άλλα "ευπαθή;" άτομα του περιβάλλοντός σου και ασφαλώς και του νεογέννητού σου; Θυμάμαι ότι έχουμε φύγει από τον μεσαίωνα αλλά προφανώς παντού υπάρχει ο μάγος της φυλής που τα ξέρει όλα αυτά και αποφασίζει καταδικάζοντας...

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Κανένας. Η απόφαση είναι καθαρά και μόνο δική μου. Μου εγγυάσαι εσύ το αντίθετο και με ποιά ιδιότητα;

Επίσης, ως moderator, θα περίμενε κανείς να σεβαστείς την παράκλησή μου που παράθεσες στο post σου οπότε αν έχεις κάτι περισσότερο να μου πεις επί του θέματος, σε παρακαλώ κάν'το με ΠΜ για να μην πάρει το θέμα την τροπή που φοβάμαι πως θα πάρει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εσύ με ποιά ιδιότητα αποφάσισες ότι η λεισμάνια του σκύλου είναι φονική για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του;

Η παράκληση περιορισμού σχολίων σε ένα θέμα που δημοσιοποιείται και το διαβάζουν εκτός από εσένα κι από εμένα, πολλοί άλλοι άνθρωποι, είναι τουλάχιστον αφελής.

Η θέση μου ως απλό μέλος ενός σκυλοφόρουμ, είναι να καταλάβει κι ο υπόλοιπος κόσμος, ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι απλά ανύπαρκτο. Είναι αστείο και να το σκεφτόμαστε. Εσύ δυστυχώς μπορείς να καταδικάσεις τον σκύλο σου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό, απ'το να εύχομαι να μην είναι πραγματικά ασθενής. Ασε που δεν ξεκινάμε, τουλάχιστον milteforan, με την υποψία ότι υπάρχει η ασθένεια. Και να παροτρύνω τον κόσμο να ενημερωθεί από σωστές πηγές σχετικά μ'αυτό. Οι μισοί σκύλοι στην Ελλάδα, πάσχουν από λεισμάνεια. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε αφανιστεί ως λαός. Δυστυχώς, προφανώς...είμαστε ανθεκτικοί. Καλή τύχη στον σκύλο σου εύχομαι. Και να βρει μια καλύτερη οικογένεια, που δεν θα τον πασσάρει κάθε φορά, στα δύσκολα. Γιατί εμένα, μόνο αυτή η γεύση μου μένει από το θέμα που άνοιξες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το καλαζάρ δεν "κολλάει"....σε ανθρώπους. Αυτό το ξέρει ο καθένας. Και αν αμφιβάλλεις ρώτα και τον παιδίατρο σου. Αλλά...πιστεύω ότι αυτό αποτελεί μία δικαιολογία για να ξεφορτωθείτε τον σκύλο σας.
Στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοια post....και με όλη μου την ειλικρίνεία μου ανεβάινει το άιμα στο κεφάλι.
Μεγάλωσα με πολλά σκυλιά, από νεογέννητο γιατί ευτυχώς είχα μία μάνα η οποία ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της. Η επαφή μου με τα ζώα από μωρο με έκανε ανθεκτική στις αρρώστιες, στις αλλεργίες και πάει λέγοντας. Το κουτάβι μου πέρασε τύφο πριν επό ένα μήνα μέσα σε μία πολυκατοικία γεμάτη μικρά παιδιά....ευτυχώς οι γείτονές μου είναι νέοι άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά...Όχι, ότι αν δεν ήταν θα έδινα το μικρό μου...Κρίμα για τον γιό σου που θα μεγαλωσει σε μία οικογένεια "φοβική"...
Καλύτερα να δώσετε τον σκύλο σε μία νέα οικογένεια...γιατί δεν σας αξίζει να τον κρατήσετε. Καλή τύχη του έυχομαι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Α, και κάτι άλλο...στο εγγυώμαι εγώ και φαντάζομαι όλα τα μέλη του forum που ασχολούνται με τους σκύλους χρόνια....ΤΟ ΚΑΛΑΖΑΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΙΚΟ...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Έχω φάει πολλές συγχύσεις Πασχαλιάτικα...... Καλή τύχη και ένα σπίτι που θα τον αγαπάει εύχομαι να βρει που δεν θα τον πουλήσει στα δύσκολα και θα τον θεωρεί μέλος της οικογένειας......

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καί εμείς ζήσαμε τέσσερα χρόνια μέ σκύλο μέ καλαζαρ ΚΑΊ παιδί. Μπορείς νά μιλήσεις καί μέ τον παιδίατρο σου. Δέν μεταδίδεται. Σκέψου πάλι, είναι αμαρτία.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Παιδιά, όταν γράφετε πως το καλαζάρ δεν είναι κολλητικό, τί εννοείτε; Ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατ/ριο πιθανότητα η σκνίπα που τσίμπησε τον Έκτωρα να τσιμπήσει και άνθρωπο; Ο κτηνίατρος δεν μου το απέκλεισε πάντως. Επίσης, έχετε δει νεογέννητο με λεϊσμάνια; Το λέω επειδή η παιδίατρος του μικρού έχει δει και έχει θεραπεύσει και τα συμπτώματα ομοιάζουν με εκείνα της λευχαιμίας. . . Κι η λεϊσμάνια (κι η θεραπεία της) σε μωρό κάτω των 5 ετών που το ανοσοποιητικό τους είναι ακόμη υπό ανάπτυξη δεν είναι και ότι καλύτερο. . .

Κι όσοι προφτάσατε να αφορίσετε την απόφασή μου και να με χαρακτηρίσετε φοβικό κ.ο.κ., κι εγώ με σκύλους έχω μεγαλώσει κι η οικογένειά μου ανέκαθεν είχε τουλάχιστον έναν όσα χρόνια ζω. Κι ο Έκτωρας ΕΙΝΑΙ μέλος της νέας μου οικογένειας. Άλλα όταν πρόκειται για την υγεία του νεογέννητου γιού μου (έστω και 1 στο 1000000), σκληρό μεν, αλλά προκύπτουν προτεραιότητες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν ανεξάρτητα από το συναισθηματικό κόστος.

Και πού ξέρετε; Μπορεί όντως το Εκτωράκι να βρει ένα πολύ καλύτερο σπίτι από το δικό μου, χωρίς να πρέπει να είναι περιορισμένος σε ένα γραφείο την ώρα που δε βγαίνει βόλτα και χωρίς να πρέπει στερείται την επαφή με τη γυναίκα μου η οποία τον υπερλατρεύει (και την υπερλατρεύει) και κλαίει νυχθημερόν από τη στιγμή που της τό'πα. Εύχομαι πραγματικά τα αποτελέσματα του Παστέρ να δείξουν κάτι διαφορετικό και απλώς να πρόκειται για λάθος διάγνωση ή ακόμη-ακόμη και για κομπογιαννίτη κτηνίατρο.

Πέρα των καινούριων εξετάσεων που θα γίνουν εντός της εβδομάδας, θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την εμπεριστατωμένη άποψη κάποιου ειδικού αν γράφει εδώ μέσα.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Καί εμείς ζήσαμε τέσσερα χρόνια μέ σκύλο μέ καλαζαρ ΚΑΊ παιδί. Μπορείς νά μιλήσεις καί μέ τον παιδίατρο σου. Δέν μεταδίδεται. Σκέψου πάλι, είναι αμαρτία.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Εκεί είναι το θέμα. Oύτε η παιδίατρος ούτε κι ο κτηνίατρος απέκλεισαν την μετάδοση ανεξάρτητα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνω και θα παίρνω για τον Έκτωρα και το παιδί. Τί να πω; Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έχει καταβάλει τόσο πολύ ψυχολογικά αυτή η ιστορία που δεν μας έχει αφήσει να χαρούμε την άφιξη του γιού μας.

Και εννοείται πως ο Έκτωρας έχει καταλάβει τί παίζει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η σκνίπα του καλαζάρ πετάει στους 30 πόντους από το έδαφος. Συχνάζει ΠΑΝΤΑ σε γκαζόν, λιμνάζοντα νερά και μέρη με πράσινο και υγρασία.... δεν φτάνει σε ορόφους διαμερισμάτων...
Οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι το ξημέρωμα και το σούρουπο...
Αν θες να μου πεις ότι εσείς θα εχετε ένα νεογέννητο μωρό....ακουμπισμένο στο έδαφος....στο γκαζόν...τις συγκεκριμένες ώρες....τότε τι να πω? Ρώτα επίσης, την παιδιάτρό σου το νεογέννητο που είδε με λεισμανια ...σε τι περιοχή ζούσε...σε τί συνθήκες...? Με σκυλιά που δεν ψεκάζονταν καθημερινά? Με αδέσποτα? Με τι?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν είναι κολλητικό από θηλαστικό σε θηλαστικό. Μεταδίδεται μόνο μέσω τσιμπήματος μολυσμένης σκνίπας, η οποία μολύνεται συνήθως από αδέσποτα και τρωκτικά. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εφικτό να εξολοθρεύσεις/απομακρύνεις όλους τους πιθανούς φορείς σε μια ακτίνα 2χμ απο το μωρό.

Η μόνη σωστή πρόληψη είναι να μειώσεις τις πιθανότητες τσιμπήματος από σκνίπα και μην ξεχνάς ότι το ρίσκο είναι ήδη μηδαμινό.

Από πρόσφατο νήμα Υιοθεσία σκύλου με Καλαζάρ

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η επίπτωση της λεισμανίασης στους ανθρώπους στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου 0.5/100000 κατοίκους κι αναφέρονται περίπου 50 νέα κρούσματα ανά έτος, αν θυμάμαι καλά το δεύτερο...
Οπότε οι γονείς του φίλου σου ή είναι λοιμωξιολόγοι και δουλεύουν σε κάποιο εξειδικευμενο κέντρο που βλέπει τα περισσότερα περιστατικά, είτε ήθελε να υπερτονίσει τα επιχειρήματά του...

Προς το παρόν δεν υπάρχουν, ή για να είμαι πιο ακριβής, δεν έχω βρει εγώ, κάποια δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι άτομα με σκύλο που νοσεί στο σπίτι τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν κι αυτά!
ΚΕΕΛΠΝΟ

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
εγω εχω διαβασει οτι δεν αποκλειουμαι ποτε περιπτωση μεταδοσης της λεισμανιασης
απλα το ποσοστο ειναι πολυ μικρο!!!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Το ποσοστό είναι μκρό για να κολήσει ένα παιδί και άνθρωπος και κινδυνεύει από αυτό και ας μην υπάρχει στο σπίτι σκύλος!!
Μια σκνύπα μολυσμένη μπορεί να πετάξει και να τσιμπίσει κάποιον άσχετο,δηλαδή για το παιδί έχεις φροντίσει να μην υπάρχουν σε ακτίνα κάποιον χιλιομέτρων αδέσποτα ή άλλα ζώα όστε να μην κινδυνεύει?
Καταλαβαίνω το φόβο σου αλλά το παιδί μπορεί να μην κινδυνεύει από το σκύλο αλλά από χίλια άλλα πράγματα στην καθημερηνότητα μεγαλώνοντας τότε θα διώξεις όλο το κόσμο από δίπλα του μη και αρωστήσει...
Εύχομαι περαστικά και όλα να είναι καλά γιατί και οι τίτλοι αυτοί εμένα με παραξενεύουν!:confused:

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/milteforan.λεισμανίαση.faq-21456/

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
πριν τις βόλτες σας με το παιδί , φόρατου τσιρότα , αουτάν , ακτι , και θα εισαι ήσυχος .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
... θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την εμπεριστατωμένη άποψη κάποιου ειδικού αν γράφει εδώ μέσα.
Πως θα ξέρεις βρε smoodah ότι θα είναι ειδικός και θα ξέρει τι σου λέει;

Η μετάδοση της λεισμάνιας, γίνεται με την μετάγγιση του μολυσμένου αίματος.
Θα πρέπει δηλαδή, σκνίπα να τσιμπίσει τον μολυσμένο σκύλο σου και μετά να τσιμπίσει εσάς.
Αν ήταν, θα είχατε ήδη νοσήσει κι εσείς και το μωρό, όσο καιρό πέρασε από το τσίμπημα του σκύλου μέχρι την εργαστηριακή επιβεβαίωσή του. Το μικρότερο χρονικό διάστημα, είναι 2-4 εβδομάδες μετά την μόλυνση του σκύλου, για να γίνει θετικός ο τίτλος των ειδικών αντισωμάτων. Για να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι πόσο καιρό ζει η σκνίπα και άρα πόσο χρονικό περιθώριο, είχε να "δουλεύει" μέσα στο σπίτι σας. Από κει και πέρα και μετά την διάγνωση, εφόσον το σκυλί λαμβάνει zylapour και συγχρόνως ενισχύσατε τα μέτρα πρόληψης, θα πρέπει να έχει συνομωτίσει το σύμπαν, για να καταφέρει κάποιος σας να μολυνθεί. Οχι πλέον από τον σκύλο σας, αλλά από άλλη μολυσμένη σκνίπα, κυρίως εκτός σπιτιού.

Αν πιστεύεις ότι μπορεί και να ισχύσει αυτό το απίθανο ενδεχόμενο, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω, λέξη παραπάνω. Αυτό που μπορώ ακόμη να πω, είναι ότι όσο καιρό είμαι στο φόρουμ και θεωρόντας ότι έχω διαβάσει περίπου το 70% των παλαιών θεμάτων, δεν θυμάμαι να υπήρξε περιστατικό μέλους που να είπε ότι νόσησε το ίδιο, ή ότι γνωρίζει κάποιον που να νόσησε. Αν θυμάται κάποιος, ας μας πει.

Θεωρώ τον φόβο σας εντελώς υπερβολικό και παράλογο. Και εντελώς άδικο για τον σκύλο σας, που σίγουρα είναι ο μόνος που δεν φταίει.

Από κει και πέρα, ρώτα 2-3 παιδίατρους και 2-3 κτηνίατρους, ψάξε και σε βιβλία και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Το να περιμένεις στο φόρουμ, να βρεθεί κάποιος, απλώς να συμφωνήσει μαζί σου, δεν νομίζω ότι είναι ότι πιο έγκυρο μπορείς να κάνεις, ως λογικά σκεπτόμενο άτομο.

Oύτε η παιδίατρος ούτε κι ο κτηνίατρος απέκλεισαν την μετάδοση ανεξάρτητα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνω και θα παίρνω για τον Έκτωρα και το παιδί.
Απόλυτα λογικό. Πιστεύεις ότι θα έπαιρναν την παραμικρή ευθύνη, ανεξάρτητα του τι πραγματικά πιστεύουν;

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ο Φλεβοτόμος απο αυγό μέχρι να πεθάνει , θέλει 100 ημέρες περίπου .

Η διάρκεια της ενήλικης ζωής (όταν και μυζούν το αίμα ) να είναι 1-3 εβδομάδες .

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Εύχομαι περαστικά και όλα να είναι καλά γιατί και οι τίτλοι αυτοί εμένα με παραξενεύουν!:confused:

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/milteforan.λεισμανίαση.faq-21456/
Όντως, όπως έγραψα και παραπάνω, αυτή η ραγδαία αύξηση μου φάνηκε υπερβολική. Όπως και νά'χει, αύριο πάμε σε άλλους δύο κτηνίατρους για γνώμες και εξέταση και αποστολή των δειγμάτων στο Pasteur.

Πολύ λεπτομερές το κείμενο που παράθεσες αλλά τί ακριβώς θέλεις να πεις με αυτό;

Ευχαριστώ όλους.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση η ασθενεια του σκυλου με το μωρο. ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια.

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Φίλε μου είτε είχες σκύλο είτε όχι με το δικό σου σκεπτικό,ΝΑΙ το μωρό σου κινδυνεύει μια στο εκατομμύριο.Αλλα από μια οποιαδήποτε σκνίπα και οπουδήποτε...
Εαν δεν ειχες σκυλο θα σκεφτοσουν οτι το παιδι σου μπορει να παθει λεισμανιαση;ΟΧΙ.Κ όμως η ίδια πιθανότητα υπάρχει...
Απλα ευκαιρίες να βρίσκουμε....
Με τα κατάλληλα μέτρα στο σκύλο αλλα και στο βρεφος εισαι καλυμμενος...
Μην ακουμε οτι να ναι....Η φλεβοτομος μπορει να ειναι φορεας είτε με είτε χωρίς σκυλο στο σπίτι σου.