Leishmania & νεογέννητο

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικά στον κούκλο σας...:)μετά από το πρώτο σοκ έρχετε και η σωστή λύση-αντιμετώπηση!!:rolleyes:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ακου αν θελεις και τη δικη μου γνωμη. Προσφατα (πριν κανενα μηνα) υιοθετησαμε ενα αδεσποτο το οποιο βρεθηκε θετικο στο Καλαζαρ. Μολις επισης μετακομισαμε μαζι με την κοπελα μου με την οποια σχεδιαζουμε και την κοινη ζωη μας για τα επομενα χρονια. Η αληθεια ειναι οτι θορυβηθηκαμε κι εμεις (μαλλον μας θορυβησαν οι τριγυρω με το ζορι) οτι αν ερθει καποια στιγμη ενα μωρο τι ρισκο παιρνουμε με τον σκυλο.

Μιλησα με 5 κτηνιατρους και οι 5 ομοφωνα μου ειπαν οτι πρακτικα ειναι απιθανο το μωρο να κολλησει απο το σκυλι λεισμανια. Ποσο μαλλον απο σκυλο που εχει κανει τη θεραπεια του. Η απαντηση επισης ολων ηταν οτι αν κινδυνευουν να νοσησουν ανθρωποι τοτε ειναι αυτοι οι ανθρωποι με ανοσοκαταστολη. Δηλαδη καρκινοπαθεις που κανουν χημειοθεραπειες και ασθενεις-φορεις του AIDS. Μου ειπαν επισης ολοι ομοφωνα οτι ειναι ΠΙΟ πιθανο να κολλησει καποιος τη λεισμανια απο ενα αδεσποτο που ζει στο δρομο (που πολλα ισως φερουν την ασθενεια) παρα απο τον σκυλο που θα εχουμε μεσα στο σπιτι και θα του εχει γινει η απαραιτητη αγωγη. Εχεις ακουσει εσυ ποτε να αρρωστησε κανεις? Μαλιστα η μια η κτηνιατρος ειχε στο σπιτι της χρονια σκυλο με Καλαζαρ πριν καν εφευρεθει το Μιλτεφοραν.

Να μην στα πολυλογω, ειμαστε κι εμεις 2 ανθρωποι που δεν θελαμε να ρισκαρουμε τιποτα οπως ο περισσοτερος κοσμος και η αποφαση ειχε παρθει ηδη να υιοθετησουμε το σκυλι οποτε δεν μας πηγαινε η καρδια καθολου να κανουμε πισω. Ουτε καν δηλαδη. Στην ερωτηση "τι κανουμε τωρα?" η απαντηση ηταν "θεραπεια" για εναν σκυλο που ειχαμε μαζι μας μερικες ωρες. Ποσο μαλλον αν τον ειχαμε ηδη τον σκυλο στο σπιτι καιρο και το μαθαιναμε στην πορεια.

Μην φοβαστε τιποτα και μην αγχωνεστε! Καντε τη θερπαεια στο σκυλακι σας και ολα θα πανε καλα. Θα περασει λιγος καιρος και μετα θα σας φαινεται περιεργο πως σκεφτηκατε καν να τον δωσετε.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ακου αν θελεις και τη δικη μου γνωμη. Προσφατα (πριν κανενα μηνα) υιοθετησαμε ενα αδεσποτο το οποιο βρεθηκε θετικο στο Καλαζαρ. Μολις επισης μετακομισαμε μαζι με την κοπελα μου με την οποια σχεδιαζουμε και την κοινη ζωη μας για τα επομενα χρονια. Η αληθεια ειναι οτι θορυβηθηκαμε κι εμεις (μαλλον μας θορυβησαν οι τριγυρω με το ζορι) οτι αν ερθει καποια στιγμη ενα μωρο τι ρισκο παιρνουμε με τον σκυλο.

Μιλησα με 5 κτηνιατρους και οι 5 ομοφωνα μου ειπαν οτι πρακτικα ειναι απιθανο το μωρο να κολλησει απο το σκυλι λεισμανια. Ποσο μαλλον απο σκυλο που εχει κανει τη θεραπεια του. Η απαντηση επισης ολων ηταν οτι αν κινδυνευουν να νοσησουν ανθρωποι τοτε ειναι αυτοι οι ανθρωποι με ανοσοκαταστολη. Δηλαδη καρκινοπαθεις που κανουν χημειοθεραπειες και ασθενεις-φορεις του AIDS. Μου ειπαν επισης ολοι ομοφωνα οτι ειναι ΠΙΟ πιθανο να κολλησει καποιος τη λεισμανια απο ενα αδεσποτο που ζει στο δρομο (που πολλα ισως φερουν την ασθενεια) παρα απο τον σκυλο που θα εχουμε μεσα στο σπιτι και θα του εχει γινει η απαραιτητη αγωγη. Εχεις ακουσει εσυ ποτε να αρρωστησε κανεις? Μαλιστα η μια η κτηνιατρος ειχε στο σπιτι της χρονια σκυλο με Καλαζαρ πριν καν εφευρεθει το Μιλτεφοραν.

Να μην στα πολυλογω, ειμαστε κι εμεις 2 ανθρωποι που δεν θελαμε να ρισκαρουμε τιποτα οπως ο περισσοτερος κοσμος και η αποφαση ειχε παρθει ηδη να υιοθετησουμε το σκυλι οποτε δεν μας πηγαινε η καρδια καθολου να κανουμε πισω. Ουτε καν δηλαδη. Στην ερωτηση "τι κανουμε τωρα?" η απαντηση ηταν "θεραπεια" για εναν σκυλο που ειχαμε μαζι μας μερικες ωρες. Ποσο μαλλον αν τον ειχαμε ηδη τον σκυλο στο σπιτι καιρο και το μαθαιναμε στην πορεια.

Μην φοβαστε τιποτα και μην αγχωνεστε! Καντε τη θερπαεια στο σκυλακι σας και ολα θα πανε καλα. Θα περασει λιγος καιρος και μετα θα σας φαινεται περιεργο πως σκεφτηκατε καν να τον δωσετε.

Για να μεταδωθεί η Λεϊσμανίωση απο ένα μολυσμένο ζώο σε ένα άλλο πρέπει η ίδια σκνίπα που τσίμπησε και ρούφηξε το αίμα απο το μολυσμένο αυτό ( ή και άλλο μολυσμένο ) ζώο , να πάει και να τσιμπήσει εσένα ή κάπιον σκύλο ...

Άρρωστο με Λεϊσμανίωση σκυλί Δ-Ε-Ν μολύνει άλλο θηλαστικό απλά χαϊδεύοντάς το , ή με το γλείψιμο πχ .................

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Για να μεταδωθεί η Λεϊσμανίωση απο ένα μολυσμένο ζώο σε ένα άλλο πρέπει η ίδια σκνίπα που τσίμπησε και ρούφηξε το αίμα απο το μολυσμένο αυτό ( ή και άλλο μολυσμένο ) ζώο , να πάει και να τσιμπήσει εσένα ή κάπιον σκύλο ...

Άρρωστο με Λεϊσμανίωση σκυλί Δ-Ε-Ν μολύνει άλλο θηλαστικό απλά χαϊδεύοντάς το , ή με το γλείψιμο πχ .................
Σωστα, αυτο εννοουσα, μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Να τσιμπησει η σκνιπα το μολυσμενο ζωο και μετα απο 5-6 ημερες να επωαστει το πρωτοζωο μεσα στη σκνιπα και στη συνεχεια να πετυχει να τσιμπησει καποιον ανθρωπο με ανοσοκαταστολη. Τρεχα γυρευε δηλαδη...

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Εκτορέλι update #2

Αν και ο κτηνίατρος επέμενε ότι είναι πολύ νωρίς για να δούμε αλλαγή στον τίτλο, τον έπρηξα και ξανακάναμε την εξέταση (IFA ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Να υπενθυμίσω ότι πριν την έναρξη της θεραπείας με Milteforan & Zylapour, ο τίτλος που είχε δώσει το εργαστήριο ήταν στο 1/3200 (το Pasteur πριν 15 μέρες έδωσε >1/1600).

Και ναι! ! ! Ακόμη δεν τελείωσε ο κύκλος του Milteforan (σήμερα είναι η τελευταία δόση . . . αμήν Παναϊαμ. . . :D) κι ο τίτλος έπεσε στο 1/800! ! !

Θα ξαναπάω βέβαια ορό και στο Pasteur για σιγουριά, τώρα που πήραμε το "κολλάει" (αλήθεια, έτσι γράφεται; ; ; :D )

Κρεατινίνη στο 1,12 οπότε κι από νεφρά, απ'ότι λέει ο κτηνίατρος, είμαστε τούμπανα . . .

Επειδή όμως, όπως τον έχω κόψει, ο vet ψιλοβαριέται, τί άλλη εξέταση να του πω να κάνουμε για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει πειραχτεί τίποτα άλλο (εκτός απ'το μυαλό μου :cuniaoo: );

Ξανασκάσαμε κιόλανς μύτη χτες στο puppies park μετά από αρκετό καιρό και ξεσαλώσαμε. . .

Επίσης, τον Ιούνιο θα πάμε να μας τον κόψουνε (sic) μπας και κουλάρουμε λίγο και μετά . . . βουρ για ΣΚ στο νησάκι . . .

(εννοείται πως οι δύο τελευταίες παράγραφοι είναι καραoff-topic αλλά χωρίς λίγο spam, δεν έχει γεύση. . . :cool:)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Παρά πολύ χαίρομαι που πάνε όλα καλά. Φιλιά στον Εκτορακο πολλά!!!!!

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μηπως να αλλαξεις κτηνιατρο? Γιατι το οτι ψιλοβαριεται δεν μου ακουγεται καλο. Εκτος και αν τον εχεις πρηξει τον ανθρωπο :p

Περα απο τα περαστικα κτλ κτλ να σου πω οτι ειμαστε τον τελευταιο 1 χρονο με δεικτη 1/200 που δεν λεει να ξεκολλησει αλλα χαιρουμε ακρας υγειας. Αυτο για να μην φρικαρεις αν δεν μηδενισει εντελως αμεσα μπαμ μπαμ ατακα και επιτοπου ο τιτλος.

Επισης χρωστας φωτος.....

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!!
Είστε πολύ καλοί γονείς και για τον μπόμπιρα και για τον Εκτωράκο σας;)!!!!! Πολύ χάρηκα με την εξέλιξη του θέματος και όλα καλά εύχομαι να σας πάνε!!!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Εκτος και αν τον εχεις πρηξει τον ανθρωπο :p
Παίζει. . . :rolleyes:

Περα απο τα περαστικα κτλ κτλ να σου πω οτι ειμαστε τον τελευταιο 1 χρονο με δεικτη 1/200 που δεν λεει να ξεκολλησει αλλα χαιρουμε ακρας υγειας. Αυτο για να μην φρικαρεις αν δεν μηδενισει εντελως αμεσα μπαμ μπαμ ατακα και επιτοπου ο τιτλος.
Να τα πάμε μια βόλτα παρέα τότε, να κολλήσουν τα δικά σου τα αντισώματα του Εκτωρέος, να γιάνουν μια για πάντα . . . :cuniaoo: Πέρα από την πλάκα, δεν περιμένω να μηδενίσει ποτέ αλλά το γεγονός ότι έπεσε 2 στάδια μέσα σε 20 μέρες θεραπείας μού 'χει δώσει τρελές ελπίδες για τον μικρό (φαίνεται φαντάζομαι απ'τον τρόπο που γράφω :p. . . )

Επισης χρωστας φωτος.....
Δεν ξεχνώ. . . Δεν ξεχνώ. . . Προσεχώς στο κοντυνότερο thread. . . :D

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Δεν ξεχνώ. . . Δεν ξεχνώ. . . Προσεχώς στο κοντυνότερο thread. . . :D
Δεν άργησα, ε; :p

Απ'ότι καταλαβαίνετε από τη photo, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τον μικρό γιατί έκανε παράπονα ο σκύλος. . .

Attachments

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.975
7.552
Εγώ αυτό που κατάλαβα από το λίγο που είδα το θρεντ σου γιατί δεν το είχα δει όταν ξεκίνησε ένα έχω να πω: πάντα να συζητάτε προβλήματα που σας φαίνονται ανεπίλυτα. Να τους χαίρεστε! Φιλιά στη μούρη του Έκτορα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
χαχα...ο μικρός στο crate και ο Εκτωρας all over the place!!!!!

Πως τα πάει με τις θεραπείες του;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οχι βρε μολις 8,5 μηνες σου πηρε να βγαλεις μια φωτογραφια! :rolleyes:

Ωραια πραματα ομως... ;) Να τους χαιρεσαι και τους δυο και πες και κανενα νεο, με το τσιγκελι?

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Περαστικά! Εγώ τις έκοψα με το ότι το είχε καταλάβει ο Έκτωρας! Ελπίζω να κατάλαβε τώρα ότι όλα βαίνουν καλώς και θα είναι πάντα μαζί σας! Παθών και εμείς από την παλιοσκνίπα...

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Τί είναι 8,5 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα; :cool: Πω ρε φίλε, ήδη ο γιός μου είναι σχεδόν 10 μηνών. Για πλάκα περνάει ο καιρός με τα παιδιά. Ειδικά αν το ένα από τα δύο είναι λίγο πιο τριχωτό. :p

Το Εκτωρέλι πάει καλά-καλά. Η τελευταία εξέταση στις αρχές Δεκέμβρη (σε ιδ. εργαστήριο και στο Pasteur) έδωσε τίτλο 1/200 κάτι το οποίο ούτε ο κτηνίατρος δεν περίμενε. Βέβαια είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί οι τίτλοι της γ*μ*αρρώστιας είναι σαν το ασανσέρ. Το Σάββατο πάμε πάλι να δώσουμε το κάτιτίς μας και να δούμε τί παίζει και με την κύστη του (βλ. πρόσφατο σχετικό thread).

Από όρεξη, θα φάει κι εμάς σε λίγο. Και full παιχνίδι σε κάθε ευκαιρία. Απλώς τώρα που γύρισε κι η γυναίκα μου δουλειά, τον έχει πάρει από κάτω γιατί κάθεται μόνος του στο σπίτι κανένα 10ωρο τη μέρα. ΣΚ μόνο ξεδίνουμε που πάμε τις μεγάλες τις βόλτες μας παρέα και με το μπαλάκι μας.

Όσον αφορά στη σχέση του με τον μικρό, περιττό να αναφέρω ότι ζούμε έναν μεγάλο και αμοιβαίο έρωτα. Το μεγάλο το γέλιο (και το τρέξιμο) φαντάζομαι ότι θα το ρίξουμε όταν ο μικρός σηκωθεί στα πόδια του. . . :eyecrazy:

Αυτά από το μέτωπο. Ευχαριστούμε άπαντες για τις ευχές και περαστικά σ'όλα τα σκυλούρια!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Το ιδιωτικό εργαστήριο έδωσε 1/200! ! !

Περιμένουμε και την επιβεβαίωση απ'το Παστέρ και μετά κερνάει κρεατότουρτες. . . :D