Leishmania & νεογέννητο

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
330
Lund, SE
Γιατί δεν πας κι εσύ στο Παστέρ μαζί με τα δείγματα να τους πεις την άποψη σου για τη λεισμάνια.

Ό,τι και ν' ακούσεις δε θα μεταπειστείς, απ' τη μια σε καταλαβαίνω για τον πανικό που νιώθεις ειδικά με όλα τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει η είσοδος του γιού (να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε) σου αλλά απ' την άλλη ο συλλογισμός σου είναι λανθασμένος.

Ένας γιατρός ειδικός παθολόγος ή ένας πυρηνικός μικροβιολόγος είναι οι μόνοι που μπορούν να διαλύσουν οποιαδήποτε αμφιβολία σου και να έχουν και τη σύνεση και την υπομονή να το κάνουν. Τα μέλη ενός σκυλοφόρουμ λογικά είμαστε πιο εύθικτοι είναι κάτι που μπορείς να καταλάβεις φαντάζομαι.

Δε με ξέρεις και δε χρειάζεται να με μάθεις ούτε να σε πείσω μέσω ενός φόρουμ ποιός ή τι είμαι, είναι και άκυρο και άλλωστε αν εγώ ισχυρίζομαι ότι είμαι ο Κολοκοτρώνης δε σημαίνει πως είμαι κιόλας. Απλώς συμβουλέψου κάποιους σωστούς επαγγελματίες του χώρου όχι μέσω κάποιου φόρουμ αλλά επί πρακτέου.

Χρόνια πολλά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και αν είχε καλαζάρ ο σκύλος των διπλανών....τι θα κάνατε? Θα τον διώχνατε και αυτόν? Έτσι όπως ζούμε το μωρό σας κινδυνεύει πολύ περισσότερο από τη "μόλυνση του περιβάλλοντος".....από ότι από οποιονδήποτε σκύλο...!!!!!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
δηλαδή έστω και γιαυτό το 1 στο 1.000.000 στην περιοχή σας δε μένουν άλλα αδέσποτα και σας ενοχλεί ο δικός σας.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
δηλαδή έστω και γιαυτό το 1 στο 1.000.000 στην περιοχή σας δε μένουν άλλα αδέσποτα και σας ενοχλεί ο δικός σας.
offtopic :

ωραίος ο Βέλγος ;)

[ offtopic mode : OFF ]

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Όντως, όπως έγραψα και παραπάνω, αυτή η ραγδαία αύξηση μου φάνηκε υπερβολική. Όπως και νά'χει, αύριο πάμε σε άλλους δύο κτηνίατρους για γνώμες και εξέταση και αποστολή των δειγμάτων στο Pasteur.

Πολύ λεπτομερές το κείμενο που παράθεσες αλλά τί ακριβώς θέλεις να πεις με αυτό;

Ευχαριστώ όλους.
Απλά παρέθεσα ένα κείμενο που έχει πολλές πληροφορίες για την λεισμανίαση και πίστευα ότι θα σου ήταν χρήσιμο!!
Δε ήθελα να πω κάτι απλά να δώσω 2-3 πληροφορίες ακόμα!!:)

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Εκτωράκος update.

Προ 2 εβδομάδων, πήγαμε και σε άλλο κτηνίατρο για δεύτερη γνώμη. Αμέσως του πήρε αίμα και μ' έστειλε την επόμενη κιόλας ημέρα στο Pasteur το οποίο δυστυχώς επιβεβαίωσε τον τίτλο: > 1:1600. . . Γυρνώντας στον κτηνίατρο, του έκανε εξετάσεις για να δει ουρίες, αιμοσφαιρίνες κρεατινίνες και όλα τα σχετικά. Επίσης, ύστερα από ψηλάφηση, οι αδένες στο λαιμό και τα πίσω πόδια είναι κανονικότατοι. Όλα τέλεια λοιπόν εκτός από την παγκρεατίτιδα η οποία λέει είναι συνήθης σε σκύλους με leishmania.

Επίσης, μου είπε πως τέτοιο τίτλο σε σκύλο τέτοιας φυσικής κατάστασης έχει δει άλλη μια φορά μόνο. Τέλος πάντων, συνέστησε να συνεχίσουμε την αγωγή με το Milteforan και τα Zylapour μιας και την ξεκινήσαμε αλλά όταν τελειώσουμε αυτόν τον κύκλο, να ξεκινήσουμε ενέσιμα μιας - και απ'ότι είπε - σε αυτούς τους τίτλους το σιρόπι και τα χάπια δεν έχουν τα αποτελέσματα του ενέσιμου. Άσχετα από το κόστος (. . .), το σκέφτομαι μόνο και μόνο για την ταλαιπωρία που θα περάσει ο Έκτωρας με τα ενέσιμα. Παντού διαβάζω ότι το Milteforan έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα ενέσιμα χωρίς όμως τις παρενέργειες σε νεφρά και συκώτι αλλά πάντα γυρνάει στο μυαλό μου αυτό που είπε ο κτηνίατρος.

Τέλος, ύστερα από συζήτηση με τον κτηνίατρο καθώς και ανταλλαγή κάποιων e-mails με καθηγητή Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. σχετικά με την πιθανότητα μετάδοσης στον μικρό, αισθάνομαι πραγματικά Μ.......ς ( με κεφαλαίο Μ ) για το πρώτο μου post. . .

Αυτά προς το παρόν. Την ερχόμενη εβδομάδα πάμε ξανά για εξετάσεις να δούμε σε τί φάση είναι ο τίτλος μετά από 3 εβδομάδες Milteforan και Zylapour οπότε και θα δούμε τί θα κάνουμε με την ενέσιμη θεραπεία.

Hint: Ποτέ μην δώσετε σε Labrador ( έστω και ημίαιμο . . . ) Milteforan ανακατεμένο με το φαγητό του. Είναι σαν να δείχνουν μία πολύ όμορφη γυναίκα σε ένα σεξομανή, να του λένε πως είναι δική του αλλά να μυρίζει τόσο άσχημα που κι ο ίδιος να μην μπορεί να την πλησιάσει . . . \\:D/
Συριγγούλα και στο στόμα κατευθείαν αμέσως μετά το φαϊ. Ξενερώνει αμέσως αλλά με ένα λουκανικάκι συνέρχεται.*bobmarley*

Αυτά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το κουτάβι μου ο οποίος έχει ήδη περάσει αρκετά από την άγνοιά μας και μόνο. . .

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ολα καλά θα πάνε.

Περαστικά του.

Να θυμάσαι μόνο, να κάνεις συχνά βιοχημικές. Νεφρά, συκώτι κλπ.
Ακόμη και κάθε 15 όσο κάνει θεραπεία με το zylapour.

Κι άλλο ένα tip που έμαθα πρόσφατα, να ελέγχετε συχνά και το βάρος του.
Αν τυχόν έχει σκαμπανεβάσματα, θα πρέπει να προσαρμόζεται και η δόση του milteforan για να έχει αποτέλεσμα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ένα Lab που σέβεται το γένος του, δεν θα καταλάβει τίποτα. Το Milteforan θα το δει σαν ορεκτικό.:):p
Περαστικά σας!!!!:)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μ..... δεν θα το ελεγα. Τρελαμενος απο ανησυχια μπαμπας ομως σιγουρα και ειναι λογικο.

Περαστικα στον κουταβο.

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
παιδιά το καλαζαρ θεραπεύετε εντελώς η μένει το μικρόβιο κ θα πρέπει να παίρνει ο σκύλος για μια ζωή φάρμακα ?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
προσοχή στους βιοχημικούς δείκτες των νεφρών διότι δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων , λεϊσμανίωση και νεφρική ανεπάρκεια πάνε μαζί .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
παιδιά το καλαζαρ θεραπεύετε εντελώς η μένει το μικρόβιο κ θα πρέπει να παίρνει ο σκύλος για μια ζωή φάρμακα ?
Θεραπεύεται πλήρως ή μερικώς, αναλόγως σε τι βαθμό θα το προλάβεις. Οχι γιατί...μένει το μικρόβιο μέσα του, αλλά γιατί μπορεί να έχει προλάβει να πειράξει ζωτικά όργανα [συκώτι, νεφρά], οπότε παλεύεις γι'αυτά μετά. Ακόμη και εφ' όρου ζωής του σκύλου.
Ακόμη όμως και να το προλάβεις αμέσως με τις προληπτικές εξετάσεις και θεραπευθεί πλήρως, εξακολουθείς πάντα να παίρνεις όλα τα προληπτικά μέτρα, γιατί μπορεί να νοσήσει εκ νέου, από νέο τσίμπημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Πολύ χρήσιμο θρεντ και για μελλοντικούς ιδιοκτήτες με παρόμοιες ανησυχίες.
Χαίρομαι που είδατε την πραγματικότητα και επίσης που ο σκύλος σας είναι σε τόσο καλή κατάσταση παρόλο τον δείκτη. Περαστικά εύχομαι!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Πολύ χρήσιμο θρεντ και για μελλοντικούς ιδιοκτήτες με παρόμοιες ανησυχίες.
Χαίρομαι που είδατε την πραγματικότητα και επίσης που ο σκύλος σας είναι σε τόσο καλή κατάσταση παρόλο τον δείκτη. Περαστικά εύχομαι!
Ευχαριστούμε ! ! ! :D Όσο σκέφτομαι τί μου πέρασε απ'το μυαλό να του κάνω . . . Ο Εκτωράκος στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς σε όλα τα καλαζαρικά σκυλιά και τους "γονείς" που παλεύουν τη γ...αρρώστια! ! !
DSC02433.jpg

Για τη διατροφή, γνωρίζει κανείς κάτι; Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο βέβαια. . .

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Χάρηκα παρά πολύ για την εξέλιξη του θέματος. Η δικιά μου έζησε τέσσερα χρόνια ,πέθανε από βαθιά γεράματα. Τροφή δεν της είχα αλλάξει. Ότι πει ο γιατρός σας φυσικά.
Την προηγουμενη φορά που μιλήσαμε ξέχασα νά σας ευχηθώ νά σάς ζήσει καί τό μωρακι σας.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Ευχαριστούμε! ! ! Να μεγαλώσει λίγο κι ο μπέμπης και θα ανεβάσω photo και με τους δύο Taliban παρέα! ! ! :taliban:

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Ωωω ναι ,αυτό θά τό περιμένω μέ ανυπομονησία .

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2