Lupus, ο δικός μου γερμανικός ποιμενικός

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Σήμερα ο Lupus έχει τα πρώτα του γενέθλια! Από το πρωί σκεφτόμουνα πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός μαζί του και πόσο άλλαξε αυτό το διάστημα.

Η μοίρα τον έφερε στα χέρια μας όταν ήταν 3,5 μηνών. Το τρίχωμά του ήταν χάλια, είχε καμπούρα, τα πόδια του ήταν στραβά και περπατούσε περίεργα. Τον είχε δαγκώσει σκύλος και ήταν τρομερά φοβικός με τα σκυλιά. Όταν έβλεπε σκύλο είχε πάντα την ουρά κάτω από τα σκέλια και δύο φορές που του γάβγισαν κατουρήθηκε από τον φόβο του. Ο κτηνίατρος που τον είδε μου είπε "Για να γίνει αυτό το κουτάβι σκύλος θα χρειαστεί πολύ χρήμα και πολύς χρόνος. Αν αποφασίσεις να τον κρατήσεις όμως θα σε βοηθήσω όσο μπορώ", όντως το έκανε και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό! Αυτές οι ματάρες του μας κέρδισαν, τον κρατήσαμε και ξεκινήσαμε την προσπάθεια...

Από άποψη υγείας, θεραπεύτηκε η ραχίτιδα του, τα πίσω πόδια ίσιωσαν, αλλά δυστυχώς στα μπροστά μας έμεινε η βλαισοποδία. Η καμπούρα του σχεδόν εξαφανίστηκε, το περπάτημα του έστρωσε και το τρίχωμα του πλέον γυαλίζει! Απασχολήσαμε πολύ τον κτηνίατρο, με ακτινογραφίες, εξετάσεις, μυκητίαση, ένα χειρουργείο, μία πάρα πολύ άσχημη γαστρίτιδα και με τις 3 κρίσεις πανοστείτιδας που είχε ως τώρα. Αύριο θα ξαναπάμε γιατί δεν πατάει το πίσω πόδι του. Ο καημένος ο σκύλος τον έχει μισήσει τον κτηνίατρο του!

Από άποψη ψυχολογίας, δεν βάζει πλέον την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν γνωρίζει άλλα σκυλιά. Είναι λίγο επιφυλακτικός, αλλά σε μερικά δευτερόλεπτα είναι εντάξει.

Διαβάζοντας το πρότυπο της φυλής, είναι εκτός σωματικά, μιας και έφτασε τα 69 εκατοστά. Το βάρος του είναι 39 κιλά. Από άποψη χαρακτήρα περιμένουμε να ενηλικιωθεί για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.

Μπορώ να πω οτι πρόκειται για έναν σκύλο αρκετά πεισματάρη, αλλά απίστευτα έξυπνο. Στην βόλτα δεν μου δημιουργεί προβλήματα εκτός αν δει γάτα ή τον θανάσιμο εχθρό του τον "Μάγκα", το κυνηγόσκυλο του γείτονα που κυκλοφορεί μόνο του και τον τραμπούκιζε συνεχώς από μικρό. Μου αρέσει πολύ το γεγονός οτί σε πολλές καταστάσεις που μας έχουν τύχει στην βόλτα, δεν αντιδρά, αλλά περιμένει πρώτα να με διαβάσει και να δει τι θα κάνω, για να πράξει ανάλογα.

Με τους ανθρώπους τα πάει πολύ καλά, ακόμα δεν είδα αυτήν την επιφυλακτικότητα που αναφέρει το πρότυπο. Δύο φορές γάβγισε περίεργα όταν ο φίλος μου πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα και δεν τον κατάλαβε. Κατά τα άλλα δεν έχει δείξει στοιχεία φύλακα.

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η ανάγκη που έχει να βρίσκεται μαζί μας(ίσως επειδή ο πρώτος μου σκύλος το χάσκι ήταν αρκετά ανεξάρτητος). Στο σπίτι είναι πολύ ήσυχος, συνήθως κοιμάται και τεμπελιάζει. Βγαίνει ελάχιστα στο μπαλκόνι όταν δεν είμαι και εγώ εκεί. Απλά κάνει έναν γύρο να δει τι γίνεται στον δρόμο και μετά μπαίνει μέσα για να καθίσει στο δωμάτιο που βρίσκομαι και εγώ. Όταν τον λύνω σε περιφραγμένο χώρο, πριν παίξουμε τον αφήνω 5 λεπτά να περπατήσει και να μυρίσει στα χόρτα. Πάντα γυρνάει το κεφάλι του ανά τακτά διαστήματα για να δει που είμαι.

Τον αγαπάω απίστευτα, έχει ομορφύνει πάρα πολύ την ζωή μου και μου θύμισε τι υπέροχο πράγμα είναι οι τεράστιες βόλτες παρέα με έναν σκύλο.

DSC00455.jpgDSC00456.jpg

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Χρόνια του πολλά! Πολύ τυχερός ο σκυλάκος που έπεσε σε ιδιοκτήτη που ασχολήθηκε τόσο. Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και όλα τα άλλα περαστικά και αγύριστα!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
χρονια πολα καλα ευτυχισμενα να εχετε και μακρια απο σας τα περασμενα αρκετα εχετε τραβηξει εως τωρα.

να τον χαιρεσαι σου αξιζει αυτος ο σκυλος με την μεγαλη καρδια.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Χρόνια του πολλά! Να περνατε υπέροχα και όσα άσχημα σας έτυχαν, να γίνουν μακρινή ανάμνηση!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Χρόνια Πολλά στον κούκλο!!

Αγύριστα να είναι όλα τα προβληματάκια που αντιμετωπίσατε!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Πολύχρονο ναναι το καμάρι σου ,ειναι τοοοοσο γλυκό μούτρο!!!πολύ το συμπαθώ, ίσως γιατι πέρασε αρκετά το γλυκό μου. Ναναι γερό να το χαίρεσαι και να σε χαίρεται.:)

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Χρόνια πολλά και καλάαααα Lupus :D Να ναι πάντα γερός και δυνατός και να τον χαίρεστε!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Χρονια του πολλα και να τον χαιρεστε! ;)

Μπραβο για ολα οσα κανετε γι'αυτον. Απο αποψη χαρακτηρα αν εξαιρεσεις την προσεγγιση των αλλων σκυλιων που ο δικος μας δεν ειναι καθολου επιφυλακτικος, μου φαινοταν σαν να εχουμε τον ιδιο σκυλο καθως διαβαζα αυτα που εγραψες, ακομη και για τον "εχθρο"! :p

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Χρονια πολλά στον όμορφο,να είναι πάντα γερός και εύχομαι να πηγαίνεται για τα τυπικά πλέον στον γιατρό!

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Τα χρόνια πολλά και απο εμάς με υγεία για το μικρκρό σου φίλο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Χρονια πολλα στον Lupus σου και ευχομαι απο εδω και περα να υπαρχουν μονο ευτυχισμενες στιγμες και παντα με υγεια. Να τον χαιρεσαι για πολλα πολλα χρονια και μπραβο για οσα κανεις γι αυτον. Ειναι ενας κουκλος!