Nεαρο θηλυκο Γ.Ποιμενικο για φιλοξενια ή υιοθεσία


Status
Κλειδωμένο θέμα

pasulisdog

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
36
0
Δεν πειραζει...

Η σκυλιτσα δεν εχει ιδεα τι θα πει πειθαρχια, εχει τρομερη ενεργεια και μια ταση να αντιδραει σε ολα. Ειμαι σιγουρη οτι ο κηπος δεν ειναι απαραιτητος αλλα ο χρονος ενασχολησης και μια αλφα εμπειρια ειναι... για να μην ξαναβρεθει στο δρομο. Γιατι το να πει καποιος ναι τη φιλοξενω και σε 2 μερες να τη φερει πισω... δεν εχει κανενα νοημα.
Έχεις δίκιο εκατό τις εκατό.
Πριν έξι μήνες υιοθέτησα μιά ακριβώς ίδια σκυλίτσα (Γ.Π) που ήταν τότε 7 μηνών. Ένα ιδιαίτερα υπερδραστήριο και φοβικό αγρίμι. Σίγουρα έτρωγε πολύ ξύλο από τον προηγούμενο . Δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Κατέστρεφε τα πάντα. Από το ξύλινο σπιτάκι της , που το έφαγε στην κυριολεξία, μέχρι όλες τις εξωτερικές μπρίζες, τις σέλες από τα μηχανάκια που είχα στην αυλή,τα φώτα και την μπρίζα της μπαγκαζιέρας, τα μπωλ από το φαγητό της , κατάσταση τρελή και απερίγραπτη. Είχα βέβαια μεγάλη αυλή και κήπο και μια ακόμη μεγαλόσωμη σκυλίτσα (κυρία με τα όλα της) μεγαλύτερη από αυτή κατά 5 μήνες. Σήμερα λοιπόν είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα. Της έχει μείνει η φοβία σε ασύγκριτα μικρότερο βαθμό την οποία πιστεύω οτι θα αποβάλλει εντελώς.Την βγάζει τώρα με μιά επιθετικότητα σε άλλα σκυλιά αλλά θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Σταματήσαν πλέον και οι ζημιές. Δεν έτυχε κάποιας ιδιαίτερης εκπαίδευσης. Πολλή -πολλή αγάπη , μεγάλη υπομονή, καθόλου αγριάδα και καθόλου μάλωμα. Καθημερινή σχεδόν βόλτα. Δεν υπάρχουν νομίζω εγώ από την δική μου εμπειρία τίποτα άλλα μυστικά. Με αυτά θα είναι καλότυχο σίγουρα.
 


bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Εκ ποίας απόψεως το λες;
"ο σκύλος είναι ζωηρός και χρειάζεται ειδική μεταχείριση"



πόσοι και πόσοι παίρνουν ένα σκυλί επειδή απλά τους γυάλισε και μετά δεν ξέρουν πως να το κουμαντάρουν
αν δεν έχεις και φράγκα για εκπαιδευτή?
τζακ ρασελ πχ
ξέρω 2-3 περιπτώσεις που δεν ήξεραν πως να το μαζέψουν
πόσο μάλλον ένα νευρικό ζωηρό ποιμενικό που έχει κι ένα α όγκο
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παιδιά, ετσι που μιλάτε για την απειθαρχη σκυλιτσα, περισσότερο τρομάζει κανεις θεωρώντας αδύνατον να τα βγάλει περα μαζί της, παρα να σκεφτεί να της δώσει μια ευκαιρία.

Αν πάντως η σκυλιτσα ειναι ακόμα "διαθεσιμη" (τη μισώ αυτή τη λέξη για μια ψυχη), θα την δείξω την αγγελια σε φιλο που ενδιαφέρεται για γ.π. χωρις να ενδιαφέρεται για χαρτιά!
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Καλύτερα να την πάρει κάποιος συνειδητοποιημένος από την αρχή παρά να την επιστρέφουν κάθε τρεις και λίγο...
 






Status
Κλειδωμένο θέμα