Θα δώσουμε αντιβίωση γιατί υποπτεύεται ουρολοίμωξη και ίσως εκεί να οφείλεται η ακράτεια και ένα άλλο φάρμακο για τα νεφρά.
Θα στο πω γιατί εσύ ξέρω πόσο αντικειμενικά ζυγίζεις τις πληροφορίες κ δε φοβάμαι μη σε παρασύρω σε κανένα περίεργο τριπακι.
Ο λόγος που ρώτησα για την καλλιέργεια δεν ήταν τόσο για το είδος της αντιβίωσης αλλά για να ενημερώσω για το εξής: ο Άρης ταλαιπωρούνται εδώ κ χρόνια με ουρολοιμώξεις. Ήταν λόγω κύστεων στον προστάτη. Τραβήξαμε με παρακέντηση τις 2 από τις 3, η τρίτη όταν έγινε αυτό ήταν πολύ μικρή κ δεν μπορούσαν να την παρακεντήσουν. Το σκυλί ξανανιωσε μόλις παρακέντησαν τις 2 (κ να πω εδώ ότι ένας υπερηχολογος είχε πει ότι είναι πολύ μικρές για να του δημιουργήσουν πρόβλημα - εεε μλκιες), και ΑΜΕΣΑ ξαναγινε σαν κουτάβι - αυτό έχει κάπου 2.5 χρόνια, πραγματικά τότε έγινε σαν κουταβι.
Τελευταία (όχι τελείως τελευταία, έχει πολλούς μήνες) είχε μεγαλώσει κ η τρίτη κύστη, αλλά επειδή είχε τον όγκο δεν θέλανε να τον ακουμπήσουν καν οι γιατροί του, ούτε αναισθησίες ούτε τπτ - εγώ βάσει της προηγούμενης εμπειρίας επέμενα κ τις παρακαλούσα, αλλά φευ. [Από τον Οκτώβριο τους έλεγα θα πεθάνει από τις ουρολοιμώξεις στο τέλος κ τελικά το θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι η ρήξη του όγκου του ήταν αποτέλεσμα διεργασιών της τελευταίας ουρολοίμωξης, αλλά το γιατί το θεωρώ αυτό θα το εξηγήσω άλλη στιγμή άλλου.]
Θέλω να πω, ότι έκανε ουρολοιμώξεις με 2 βακτήρια: ψευδομοναδα κ Πρωτέα. Η ψευδομοναδα: 1ον δεν πέρασε ουσιαστικά ποτέ (δεν την πιάνουν οι περισσότερες αντιβιώσεις, κ αν την πιάνει κάποια πρέπει να συνεχίσει η αντιβίωση για καιρό κ όχι για το συνηθισμένο διάστημα), απλά την "κέρδιζε" σε συγκέντρωση ο Πρωτέας κάποιες φορές. Κ 2ο κ κυριοτατο,
του έκανε προβλήματα στα πόδια, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ παροδικές παραλύσεις, που όταν ξεπερνιόταν με ψευτοαντιβιωση (στην ουσία απλά έπεφτε λίγο η συγκέντρωση των βακτηρίων στην κύστη),
η κινητικότητα των ποδιών του Άρη επανερχόταν σχεδόν πλήρως (πάντα δεδομένης της ηλικίας κ του "βάρους" που του προσέθετε ο όγκος, δε λέω ότι είχε πλέον 0 πρόβλημα στα πόδια, ε). Πάντως δεν πονούσε κιόλας όταν πεφταν οι ουρολοιμώξεις, φαινόταν, άλλο σκυλί, κ στη βόλτα κ μέσα στο σπίτι.
Θέλω να πω, επειδή δεν το λέει ποτέ κανείς, ότι
οι σοβαρές ουρολοιμώξεις κ ΕΙΔΙΚΑ η ψευδομοναδα, προκαλούν άμεσα προβλήματα στα νεύρα κ όχι μόνο, σε όλη την πίσω περιοχή, κ μέσα σε αυτό κ στα πίσω πόδια, κ μάλιστα πολύ χοντρά. Δλδ, αν είναι όντως ουρολοίμωξη, αξίζει να δεις αν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση του Τζιμακου με τη σωστή αντιμετώπισή της.
Επίσης παρόμοια προβλήματα στα πόδια προκαλούν οι μεγάλες κύστες στον προστάτη (χωρίς να είναι απαραίτητα πολύ μολυσμένες), άλλες κύστες πίσω, όπως πχ σε έντερο ή ουροδόχο, καθώς κ η διάταση της ουροδόχου κ τα προβλήματα στα νεφρά.
Βέβαια να πω ότι υπάρχει κ το ανάποδο, οι ουρολοιμώξεις δλδ να δημιουργούνται επειδή υπάρχει ήδη πρόβλημα κινητικότητας στην πίσω περιοχή, όχι μόνο στα πόδια αλλά κ στους μυς εκεί γύρω. Οπότε δε σου λέω ότι φταίει η ουρολοίμωξη ή ότι το πρόβλημα ξεκινάει εκ των έσω κ δεν είναι αυτόνομα νευρολογικό, απλά σου δίνω μια πληροφορία ότι υπάρχουν κ αυτές οι περιπτώσεις , αν θεωρείς ότι έχει νόημα να το ψάξεις περαιτέρω. Εγω άλλωστε δεν ξέρω όλες τις συνθήκες της κατάστασης του Τζιμακου.
Ξέρω μόνο ότι ήταν ένας από αυτούς εδώ μέσα που του είχα πάντα αδυναμία, να μου τον φιλήσεις <3
Υ.γ. η ουρολοίμωξη από ψευδομοναδα, σε μας τουλάχιστον, ΔΕΝ είχε αίμα στα ούρα.